>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

back 0-0 & back 1-1

T 0

tico

Użytkownik
Witam wszystkich.
Zetknąłem się ostatnio ze strategią gry, która wydaje mi się dosyć ciekawa, lecz niestety z powodu braku wystarczającej wiedzy, nie do końca jest mi zrozumiała.
Stąd prośba o pomoc w ogarnięciu tej strategii ( głównie w ujęciu matematycznym, jak mi się wydaje ).
Według autora tego pomysłu, polega to na tym :
&quot;Back 0-0 za 20j + Back 1-1 za 100j ( proporcje w stawkach są istotne ). I też nie granie bezmyślnie wszystkie mecze tylko te wyrównane, gdzie kurs na 1-1 jest w przedziale 7,2-7,6.
1-1 jest naszym zabezpieczeniem. Mecz się rozpoczyna, kurs na 0-0 będzie malał cały czas, kurs na 1-1 nie zmienia się do 30 minut ! ( czasem spada o 1-2 ticki, ale najczęściej 1-1 odsprzedajemy po cenie kupna. Tak to wygląda, gdy nie ma gola.
Natomiast, gdy pada gol to tracimy stawkę z 0-0 , kurs na 1-1 spada do około 6,00 i wtedy sprzedajemy. To pozwala nam pokryć straty na 0-0. &quot;
Tyle cytatu.
Teraz moje &quot;intelektualne wynurzenia&quot;....
Faktycznie - rynek tak się zachowuje, jak pisał autor.Są pewne fluktuacje na rynku, ale jak mi się wydaje z powodu spekulantów. Otwierając pozycje na starcie można być ok. -20j &quot;w plecy.
Jeśli nie pada bramka do 20-30 min. faktycznie jest się na plusie.
Mój problem polega na tym, że jeśli pada bramka w tych 20-30 min. to jestem &quot;w plecy&quot;. Czyli nie potrafię dobrać optymalnej stawki przy zawieraniu zakładów na 1-1, która potrafi pokryć straty z 0-0.
Cały czas kombinowałem ( parę zakładów ), że zysk z pozycji 1-1 przewyższał nieco zysk z pozycji 0-0. Wszystko było ok. dopóki nie padła bramka. Wtedy zysk z 1-1 nie pokrywał straty z 0-0.
Pytanie : jak dobierać stawki przy tej strategii ?
Do tej pory liczyłem tak ( przykład ) :
Vointa Ceahlaul
0-0 1-1
back : 7,7 x stawka 10j=68,20j back ; 7,2 x stawka 10j.= 66j
( Ja wiem, że 7,7x10=77, ale przy równoczesnym zakładzie na 1-1 &quot;wyszło&quot; mi 68, 20 ( Geeks Toy )).
Czyli ryzyko w obydwu przypadkach mniej więcej równo. Jeśli nie pada gol - wszystko ok.
Jeśli pada : no to &quot;klapa&quot;. Zysk z 1-1 nie pokrywa strat z 0-0.
Gdzie tkwi błąd ?. Na pewno w złym stawkowaniu, ale &quot;o co biega&quot; ?

itan 21

itan

Użytkownik
Ja to czarno widzę,przy szybkim golu 1-1 nawet skoczy do góry zamiast spaść.1-1 nie pokryje straty jakbyś nie kombinował,no chyba że padnie gol na 1-1 przy wyrównanych drużynach to spadnie do 3,5 pewnie.Kombinuj ale wątpie żeby dało się na tych 2 rynkach coś uciułać.

T 0

tico

Użytkownik
Dzięki za zainteresowanie.
Gra na wyrównane spotkanie to podstawa tej strategii. Więc kurs na 1-1 teoretycznie powinien spaść. Oczywiście może zajść sytuacja, że jedna z drużyn, przed padnięciem gola dostanie czerwoną kartkę, co zmieni całkiem obraz sytuacji.
Nie umiem tego &quot;ugryźć&quot;, chociaż pomysł już mam. Ale czy dobry..... ?
Mam pewne pytanie : jak oblicza się greenbooka ? Wziąwszy pod uwagę tabelę &quot;dokładny wynik&quot; - czy greenbook jest wypadkową z 17 zdarzeń, które występują w tej tabeli, czy też wypadkową tylko zakładów, które zostały zawarte w tej tabeli ( w tym przypadku dwóch : na 0-0 i 1-1 ).
Pozdr.

itan 21

itan

Użytkownik
Zysk z tych 2 wyników dzielisz na pozostałe,zaloguj się na stronie betfair wejdz w dokładny wynik i zrób sobie symulację.Kliknij back potem lay -zmniejsz kurs na lay i zmieniając stawkę na lay będziesz widział jak rozkładają się zyski.

coldsex 15

coldsex

Użytkownik
lepiej zabezpieczyć się jakimś overem, a jeżeli chodzi o o strategie na betfair to najlepsza wydaje mi się kupowanie under 2,5 i czekanie jak nie pada gol odsprzedawanie z zyskiem a jak padnie do odsprzedaż undera 2,5 i dokupienie za większą stawkę under 3,5 i tak dalej.
Często nie ma gola w 1 połowie i wtedy mamy spory zysk, trzeba dobierać wyrównane mecze i wtedy max dojdziemy do under 4,5

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 0

tico

Użytkownik
coldsex : Spróbowałem grać w/g Twojej podpowiedzi. Zawarłem kilkaset zakładów i jestem na dość dużym plusie. Ta strategia mi &quot;pasuje&quot;. Jakbym ja &quot;czuł&#39;. Oczywiście są to naiwne stwierdzenia,ale z drugiej strony niektórzy mówią, że nie ma złych strategii - kwestia kto nimi gra. Jeden woli grę agresywną, drugi stabilniejszą. Ale dzięki za podpowiedź. Testuję dalej ( na razie demo, ale już na początku czerwca wchodzę na real ). Pozdrowionka.

T 0

tico

Użytkownik
itan : Faktycznie tak jest - rynek wariuje. Ale jeszcze nie &quot;pogrzebałem&quot; całkowicie tej strategii. Dzięki za pomoc.

Do góry Bottom