>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

babki też lubią sport :)

E 5

elka661

Użytkownik
Witam serdecznie, dopiero co usiadłam do analizy jutrzejszych meczów hokejowych. Zaczęłam od mojej ulubionej (choć często zaskakującej) ligi fińskiej.

Pierwszy mecz który od razu rzucił mi się w oczy to starcie HIFK z Tapparą. Po ostatniej przegranej batalii w Turku, przyszedł czas na mecz przed własną widownią a tutaj oprócz wypadku przy pracy w meczu z Saipą, stołeczna drużyna miażdżyła kolejnych rywali aplikując im w trzech meczach aż 19 bramek (u siebie zdobyli 21 z 28 bramek). Tappara ostatnio uporała się na własnym lodzie ze słabym Ilves (4-2) oraz z póki co zawodzącym nieco Karpatem Oulu 1-3
Uważam, że dziś ekipa gości nie wywiezie ze stolicy ani jednego punktu

IFK Helsinki - Tappara Typ: 1 Kurs: 1,90

O ekipie z Oulu już wyżej wsponiałam, że wystartowała troche poniżej oczekiwań, jednak w ostatnich dwóch grach widać już znaczącą poprawę. Najpierw przyszło zwycięstwo 4:1 na lodzie słabiutkiego Lukko, a następnie szalony jednak nieznacznie przegrany mecz z wiceliderem tabeli Espoo gdzie ekipa Oulu doprowadziła do stanu 4-3 choć przegrywała już 4-0 (w całym meczu byli jednak aktywniejsi w ofensywie co potwierdza statystka strzałów 30-22 na korzyść &quot;Karpatów&quot;). Jokerit na wyjeździe nie zachwyca, zebrali baty od HIFK i KalP-y i męczyli się ze słabym Ilves by w końcu pokonać ich po dogrywce 4-3. Myślę, że ekipa Oulu nie sprawi swoim kibicom kolejnej przykrej niespodzianki i tym razem pokażą, że potrafią grać dobry i skuteczny hokej. Na pewno nie będzie to gładkie 6-0 jak z Assatem ale wierzę, że tym razem wyjdą od początku bardzo mocno skoncentrowani (nie jak w mecz z Blues) i zgarną trzy punkty

Karpat - Jokerit Typ: 1 Kurs: 2,25

Pozdrawiam !

E 5

elka661

Użytkownik
Teraz jeszcze słów kilka o dzisiejszych meczach Ligi Mistrzów:

Barcelona jedzie do Lizbony i już można było przeczytać, że Villanova składu oszczędzać nie zamierza. Wiadomo, że troche kurtuazji w tym na pewno jest, ale gracze Barcy nie raz pokazywali, że są w stanie grać świetne mecze jeden po drugim, a przewaga przed weekendowymi Derbami jest dosyć duża, więc można skupić się na Lizbonie, zainkasować 3 punkty i mieć w miarę spokojną sytuację na dalszą część fazy grupowej.

Juventus podejmuje Szachtar. Tutaj wynik może być tylko jeden. Kibice w Turynie trochę się uczekali na powrót do elity europejskiej. Juve pokazało charakter w pierwszym meczu z Chelsea odrabiając straty a w końcówce mogli nawet wygrać tamten mecz. Szachtar to na pewno groźny i ambitny zespół ale Juve jest w takim gazie, że nie sądze by ukraińcy byli w stanie ich zatrzymać na włoskiej ziemi. W ekipie mistrzów Włoch mega mobilizacja na ten mecz, Szachtar ma już 3 oczka i gdyby jutro znowu udało się zdobyć choć jeden punkt to przed Juve stałoby już nie lada zadanie (wyjazd na Ukraine + Rewanż z Chelse). Myślę, że nikt w Turynie nie myśli jutro o niczym innym jak 3 punktach.

Manchester United jedzie do Rumuni. Po tym co Diabły pokazały z Tottenhamem w pierwszej połowie chyba nie ma lepszego sposobu na odkupienie win niż zwycięstwo w Rumuni. Ferguson i ekipa na pewno pamiętają równie słabą grupe z zeszłego roku i myślę, że już nie pozwolą sobie na takie rozstrzgnięcia jak rok wcześniej. Do Rumuni nie pojechał Scholes i Giggs i Carrick, jedna myslę ze Anderson Fletcher i Cleverley również są w stanie sobie poradzić z rywalem na takim poziomie. Jest też głodny gry Rooney który odmienił oblicze ekipy w drugiej połowie meczu z Tottenhamem.

Zostaje jeszcze wycieczka Chelsea do Danii. Tutaj sytuacja podobna jak z Juventusem. Kolejna strata punktów nie wchodzi w grę. Nordsjeland to nie to samo co Kopenhaga która zawsze potrafiła upuścić krwi nawet takim tuzom jak Katalońscy mistrzowie tiki -taki (troche mnie poniosło). Jak dla mnie nie ma tu po prostu innej opcji niż zwycięstwo Chelsea

Podsumowując:

Benfika - Barcelona typ: 2 kurs : 1,57
Juve - Szachtar typ: 1 kurs: 1,57
Cluj - United typ: 2 kurs: 1,67
Nordsjeland - CFC typ: 2 kurs: 1,36

Mamy AKO 5,57
Lub można pograć w singlach zamieniając typ na Chelsea w handi -1 za około 1,8

E 5

elka661

Użytkownik
I na zakończenie analiz na dzień dzisiejszy coś zza naszej południowej granicy.

W czeskiej extralidze hokejowej Sparta Praga podejmuje u siebie Zlin. Tego co wyprawia ekipa ze stolicy na początku tego sezonu nie przewidzieliby chyba najwięksi pesymiści wśród kibiców Sparty i nie tylko oni. Zaledwie dwie wygrane w tym jedna po dogrywce w pierwszych siedmiu grach i ostatnie miejsce w tabeli okupowane przez ekipę która wygrała poprzedni sezon zasadniczy to na pewno duże, ogromne zaskoczenie. Tym bardziej, że Sparta mimo, iż jest czerwoną latarnią ligi ma piąty najlepszy atak ! (23 gole wbite rywalom). Obrona zawodzi jednak po całości, najgorsza w lidze, 26 straconych bramek na tym etapie sezonu chwały nie przynosi. Mimo to ekipa z Pragi jednak na fali wznoszącej (choć cięzko tak powiedzieć po 5ciu przegranych z rzędu). Dwie kolejki temu przed własną widownią wypuścili dwukrotnie prowadzenie z obecnym liderem z Trzyńca natomiast w niedziele nieznacznie ulegli z dobrze dysponowanym na własnym lodzie Pilznem 4:5. Zlin natomiast ostanie dwa mecze zdecydowanie na minus. Najpierw wpuścili worek bramek (7) podczas wyjazdowego meczu w Libercu, a następnie ulegli we własnej hali, świetnie spisującej się w tym sezonie drużynie Piratów z Chomutova. Ponadto Zlin póki co jest ewidentnie drużyną własnego podwórka (9 z 12 punktów zdobyli u siebie) i myślę, że to się jutro nie zmieni. Najwyższy czas na przełamanie Sparty. Kluczem tutaj będzie poprawa gry w defensywie co jest wręcz oczywiste. Wiadomo, że potencjał tej drużynie jest, a czytając wywiady przedmeczowe można z całą pewnością stwierdzić, że jest także wielka wola wygrania nadchodzącego spotkania i chęć przełamania czarnej serii. Myślę, że jutro Sparta sięgnie w końcu po trzy punkty

HC Sparta Praga - Zlin Typ: 1 Kurs: 2,00

lukkaz3 7

lukkaz3

Użytkownik
M.Utd nie sadze wedlug mnie jeszcze sie nie otrzasli, u siebie moze wygraja ale jutro na wyjezdzie nie zdziwi mnie jak zremisuja a jesli juz wygraja to bedzie to bardzo wymeczone.
Mimo to zycze powodzenia

E 5

elka661

Użytkownik
Liczę się z tym oczywiście, że mogą być niespodzianki, Barcelona też wcale wygrywać nie musi. Moim zdaniem najpoważniejszy kandydat i niemal lokata na jutro to Juve, no ale zobaczymy. Do AKO można wrzucić, najwyżej coś spali a reszte na single roztrzaskać. Są jeszcze inne mecze ale jakoś nie mogę się przekonać. Spartak powinien dać rade Celticowi, Valencia teoretycznie też powinna dać rade Lille ale jakoś tknąć się ich nie chcę ???? Być może to pomyłka i działa na mnie magia wielkich marek ????

E 5

elka661

Użytkownik
Podsumowanie typów dnia wczorajszego:
IFK Helsinki - Tappara Typ: 1 Kurs: 1,90 Wygrana: 0
Karpat - Jokerit Typ: 1 Kurs: 2,25 Wygrana: 225
Benfika - Barcelona typ: 2 kurs : 1,57 Wygrana: 157
Juve - Szachtar typ: 1 kurs: 1,57 Wygrana: 0
Cluj - United typ: 2 kurs: 1,67 Wygrana: 167
Nordsjeland - CFC typ: 2(AH -1) kurs: 1,75 Wygrana 175
HC Sparta Praga - Zlin Typ: 1 Kurs: 2,00 wygrana 0
Suma Stawek: 700