>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Błędnie rozliczone zaklady ? Prosze o pomoc

W 4

wiesiu

Użytkownik
Witam!
Prosze pomozcie i powiedzcie. Czy betfair dobrze rozliczyl mi zaklady. Na Mistrzostwa Europy 2012 / Top Goalscorer 2012 / Mario Balotelli-wygra. Zgralem na Balotelliego i zostal rozliczony jako przegrany. Tak samo Mistrzostwa Europy 2012 / Top Goalscorer (Top 4) - 2012 / Cristiano Ronaldo-Wygra ..ten zaklad tez zostal rozliczony jako przegrany. Wszyscy Ci Panowie zdobyli po 3 bramki, czyli zostali krolami strzelcow ex aequo. Orientujecie sie moze dlaczego tak te zklady zostaly rozliczone. Za info z gory dzieki. Ponizej screen jak to wyglada:

K 31

krist0

Użytkownik
Podejrzewam, że zakłady zostały rozliczone zgodnie z tym zestawieniem:
http://pl.uefa.com/uefaeuro/season=2012/golden-boot/index.html
gdzie - jak rozumiem - są brane pod uwagę w pierwszej kolejności bramki, w drugiej asysty, a w trzeciej rozegrane minuty - im mniej tym lepiej. W bet-at-home (tam był najlepszy kurs na Torresa przed mistrzostwami) zakład na króla strzelców - Fernando Torres - mam rozliczony jako wygrany.
Z tego co widać na screenie, stawiałeś na Ronaldo w trakcie dzisiejszego meczu, a to oznacza, że zakład był z góry przegrany - Balotelli, Mandzukic, Dzagoev i Gomez byli (wg. strony UEFA) na 100% przed Ronaldo, a więc Ronaldo nie mógł być wyżej niż na 5. miejscu. Możesz może spróbować to reklamować, bo zostałeś oszukany, kurs 1,45 na zakład niemożliwy to skandal...

W 4

wiesiu

Użytkownik
dziwne to wszytsko... bylem pewny ze to sa zaklady na najlepszego strzelca a nie na najlepszego zawodnika. Gomeza rowniez zle mi rozliczyli. Pachnie to wszytsko jakims szwindlem. Nic napisze do nich ale wydaje mi sie ze jestem z gory skazany na droga i niesluszna porazke :;/:...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
dziwne to wszytsko... bylem pewny ze to sa zaklady na najlepszego strzelca a nie na najlepszego zawodnika. Gomeza rowniez zle mi rozliczyli. Pachnie to wszytsko jakims szwindlem. Nic napisze do nich ale wydaje mi sie ze jestem z gory skazany na droga i niesluszna porazke ...
Wszystko zależy jak bukmacher rozlicza...Ja np napisałem do Tobetu to napisali, że dla nich liczą się tylko bramki, czyli kursy będą dzielone.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
dziwne to wszytsko... bylem pewny ze to sa zaklady na najlepszego strzelca a nie na najlepszego zawodnika. Gomeza rowniez zle mi rozliczyli. Pachnie to wszytsko jakims szwindlem. Nic napisze do nich ale wydaje mi sie ze jestem z gory skazany na droga i niesluszna porazke :;/:...
Pewny nie jestem ale wydaje mi sie, ze w tych przypadkach buk zastosowal &quot;dead heat rule&quot;
W przypadku Mario Balottellego wychodzi, ze miales strate -1,6...
Dlaczego?
W turnieju bylo 6 najlepszych strzelcow.
Twoj zysk w takim wypadku obliczamy uzywajac tego wzoru:

[(Stawka / Liczba zwycięzców) x (Kurs – 1)] – [Stawka x (Liczba zwycięzców - 1) / Liczba zwycięzców] = Twój zysk/strata

A wiec:
[(5 / 6) x (4 - 1)] - [5 x (6-1)/6] = (0.83 x 3) - (5 x 0.83) = 2.5 - 4.15 = -1,65
Pewny nie jestem ale wychodzi na to, ze nie masz zysku lecz strate wiec zaklad jest przegrany.
Co do Ronaldo, to pewny nie jestem ale jest to cos podobnego. Korzystajac z arkusza obliczeniowego wyszlo, ze twoje zaklady na Ronaldo rowniez byly przegrane bo mialy strate.

Nic napisze do nich ale wydaje mi sie ze jestem z gory skazany na droga i niesluszna porazke :kwasny4565:...
A co do tego, to niepotrzebnie polasiles sie na ten kurs 3=krotnie...po co stawiasz 80 euro, a po minucie jeszcze 90 euro, a potem 10 euro...i wszystko na ten sam kurs, ktory z gory byl podejrzany... ???? kazdy z nas uczy sie na wlasnych bledach ????

W 4

wiesiu

Użytkownik
A co do tego, to niepotrzebnie polasiles sie na ten kurs 3=krotnie...po co stawiasz 80 euro, a po minucie jeszcze 90 euro, a potem 10 euro...i wszystko na ten sam kurs, ktory z gory byl podejrzany... ???? kazdy z nas uczy sie na wlasnych bledach ????
Dzieki piekne za info. Szkoda, ze o tym wczesniej nie wiedzialem. A kurs faktycznie byl tylko przez moment i wydal sie okazja dlatego zagralem. Teraz zaluje. Goraco pozdrawiam uzytkownikow forum

S 1,4K

slukasz123

Użytkownik
Taka moja rada na koniec z innej beczki jak robisz screena to zakryj swoje dane a nie umieszczasz je publiczne Pozdro

Do góry Bottom