>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Azjatycka suma goli

M 0

mikesyney

Użytkownik
Witam,

kiedyś pisałałem w tym dziale o azjatyckiej sumie goli i nie otrzymałem jasnej odpowiedzi. Napisalem do supportu w tej sprawie:

Witam,

chciałbym się zapytać jak zostanie rozliczony zakład akumulacyjny na
&#39;dodatkową liczę goli under/over goli), powiedzmy:

Zakład &#39;powyżej 1, 1.5 gola&#39;, połączony z takim samym zakładem na inny mecz (też powyżej 1, 1.5 gola), zakładając że pierwszy mecz zakończył się 1-0, a drugi mecz 1-1. Czyli pierwszy mecz, połowa stawki powinna zostać zwrócona, a druga połowa przegrana, a ten drugi zakład jest cały wygrany. Rodzi się pytanie, w jaki sposób taki akumulacyjny zakład zostanie rozliczony? zakładając, że postawiłem 10zł. Z góry dziękuje za pomoc,
otrzymałem taką oto odpowiedź:
W przypadku, który Pan opisał stawka jest rozdzielona jakby na 4
zakłady.

Zakład &#39;powyżej 1, 1.5 gola&#39; przy wyniku 1-0 połowa jest zwracana, czyli
rozliczona po kursie 1, druga połowa jest przegrana.

Zakład powyżej 1, 1.5 gola przy wyniku 1-1 jest wygrany, czyli w
zależności od kursu dostaje Pan odpowiednią wysokośc wygranej.
W zawiązku z tym, mam do Was pytanie, ponieważ nie do końca rozumiem:

Wprowadźmy zatem kursy.

Mecz I,&#39;powyżej 1, 1.5 gola&#39; kurs: 1,15
Mecz II,&#39;powyżej 1, 1.5 gola&#39; kurs: 1,15
Połączone zakłady dają nam razem kurs: 1,32
Stawka na ten zakład: 10zł

W przypadku, gdy w obu meczach padnie 2 lub więcej goli, cały zakład
wygrywa, czyli wygrana: (10 * 1,32)=13,2; zysk: 3,2.

Teraz zakładając, że w meczu I padł 1 gol, a w meczu II padły 2 gole.
Pamiętajmy, że jest zakład połączony. Jak w takim przypadku będzie
wyglądać wygrana zakładając powyższe kursy i stawkę? zakład będzie rozliczony: 1,15 * 5zł = 5,75zł?; zysk: 0,75zł?
2,5 zł zwrot,
2,5 zł przegrana

Z góry dziękuję za pomoc,

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Postaram się to rozpisać. Masz 4 zdarzenia opisane niżej.
Mecz I:
Zdarzenie A : powyżej 1 gola
Zdarzenie B : powyżej 1,5 gola
Mecz II
Zdarzenie C: powyżej 1 gola (dostajesz zwrot stawki, a nie stawka*kurs - padła jedna bramka)
Zdarzenie D: powyżej 1,5 gola
Kupon który wysłałeś można zapisać następująco:
(A+B)(C+D) czyli AC+AD+BC+BD
Stawiasz 10 zł więc na każdy z zakładów AC, AD, BC, BD przypada stawka 2,5 zł.
Wygrane są zdarzenia A, B, C (za C dostajesz zwrot stawki, ponieważ padła dokładnie jedna bramka) więc wygrane są kupony AC, BC.
AC = 1,15 * 1 * 2,5 = 2,875
BC = 1,15 * 1 * 2,5 = 2,875
AC + BC = 5,75
1,15 to kurs wygranych zdarzeń A oraz B, 1 to zwrot stawki ze zdarzenie C.
Czyli łącznie dostaniesz: 5,75

Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi :)

N 0

niepokorny

Użytkownik
Grajac handicap -1 gdy moja druzyna wygra jedna bramka jest zwrot czy przegrana ? Tyle gram a jakos nigdy nie gralem pelnych handicapow i nie wiem nawet jak to jest

N 0

niepokorny

Użytkownik
zwrot ...... !
pytanie sie wzielo dlatego tez bo jedna osoba juz mnie zapewniala ze jest przegrana w takim przypadku
Na betfair cos takiego mi odpisali:
Jeżeli obstawi Pan zakład Bayern -1.0 &#39;Wygra&#39;, a mecz zakończy się jednobramkowm zwycięstwem Bayernu wtedy po zastosowaniu handicapu będzie &#39;tak jakby remis&#39; czyli Bayern nie wygrał czyli Pański zakład jest przegrany

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Sprawa jest prosta. Jeżeli przy handicapie DrużynaX(-1) masz możliwość postawienia remisu, to w wypadku wygrania twojej drużyny jedną bramką przegrywasz zakład

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Zakłady są zawierane na regularny czas gry ( łącznie z tzw. injury time ) .

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
azjatycka suma goli powyżej 1.5,2
Jak to rozumieć?
Tak jakby stawiasz połowę zakładu na over 1,5 gola, a 2 połowę na over 2 gole. W przypadku 2 goli wygrywasz zakład postawiony na over 1,5 a za over 2 masz zwrot. 3 i więcej goli wygrywasz oba zakłady.

Np. 50zł stawiasz na over 1.5,2 czyli 25 idzie na over 1,5 a kolejne 25 na over 2 ;)

X 0

xmen1112

Użytkownik
Witam ja mam pytanie dotyczące azjatyckiej sumy goli a mianowicie poniżej 0.5 , 1. Oczywiście jeżeli padnie 2 gole wygrywam. Ale konkretnie chodzi o rozliczenie w przypadku strzelenia tylko 1 bramki w 1 połowie. Dajmy na to mamy kurs 1.5 i stawkę 40 zł. jaką część wygram a jaką przegram. pozdrawiam

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tu. Jak to jest z Azjatycką sumą goli live ? Trwa sobie taki meczyk piłkarski :
Dandenong Thunder 0:2 Avondale i jest &#39;75 minuta spotkania. Do tego jest taka oferta :

- Jeśli postawiłbym over 2,5 w tym spotkaniu, a mecz zakończyłby się wynikiem 2:0 to zostanie mi stawka zwrócona czy zakład zostanie przegrany? - Nie chce obstawiać w ciemno by sie przekonać więc wole zapytać..

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
- Jeśli postawiłbym over 2,5 w tym spotkaniu, a mecz zakończyłby się wynikiem 2:0 to zostanie mi stawka zwrócona czy zakład zostanie przegrany? - Nie chce obstawiać w ciemno by sie przekonać więc wole zapytać..
Zakład zostanie przegrany.

Do góry Bottom