>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Austria - sezon 2010/11

Status
Zamknięty.
K 23

kajzer

Użytkownik
Jesenice – Klagenfurt

Typ:2
Kurs:1.62

Gdy przeglądałem niedzielne mecze hokeja od razu w oko wpadł mi pojedynek a raczej bardziej kurs z meczu pomiędzy Jesenice a Klagenfurtem. Jest to pojedynek zdecydowanego lidera z zdecydowanie najsłabszą drużyną ligi a co ciekawe bukmacherzy wycenili zwycięstwo zdecydowanego faworyta na wysoki kurs, który wynosi aż 1.62. Jeżeli chodzi o tabelę to goście jak już wcześniej wspomniałem są liderami i mają na swoim koncie aż 47 punktów co jest wynikiem lepszym o 12 punktów od drugiej drużyny. Dotychczasowi liderzy przegrali jak dotąd zaledwie 4 spotkania na aż 26 rozegranych. Gospodarze natomiast to ostatnia drużyna, która jak dotąd zgromadziła zaledwie 20 punktów i odniosła zaledwie 8 zwycięstw. Jeżeli chodzi o ostatnią formę prezentowaną przez obydwie drużyny to jak nie trudno się domyśleć zdecydowanie lepszą prezentują goście, którzy w ostatnich 8 spotkaniach wygrali aż 7 razy co ciekawe gospodarzą w takiej samej liczbie meczy nie udała się ta sztuka ani razu za każdym razem schodzili jako przegrani. Myślę, ze naprawdę warto postawić na ten mecz ponieważ jedna drużyna jest zdecydowanie lepsza od drugiej i spotkanie powinno zakończyć się zdecydowanym zwycięstwem gości.

menzel 3

menzel

Użytkownik
Salzburg - Klagenfurt Over 5.5 @ 1.5 centrebet 7:1

W niedzielny wieczór przyjdzie czas na szlagierowy pojedynek austryjackiej ligii hokeja mężczyzn. Wicelider gości na swojej tafli lidera z Klagenfurtu. Samo spotkanie może zakończyć się zwycięstwem obu drużyn, gdyż w takich meczach decyduje dyspozycja dnia. Pewien wpływ ma także atut własnego lodowiska. Dlatego właśnie postanowiłem skupić się tutaj na ilości bramek zdobytych przez oba zespoły. Drużyny w tym sezonie spotkały się już trzykrotnie. Dwa pojedynki padły łupem lidera, jeden przypadł wiceliderowi. Co jednak dla mnie najważniejsze w każdym ze spotkań padło conajmniej 6 bramek (4:3, 5:4, 3:3). W takich meczach gra się zawsze o zwycięstwo i każdy da z siebie wszystko. Uważam, że dziś także zostanie złamana bariera 6 oczek. Kurs spada także lepiej łapać w porę, bo przed meczem będzie już w okolicach 1.4.

8 - overy Salzburga w ostatnich 10 spotkaniach
8 - overy Klagenfurtu w ostatnich 10 spotkaniach

warzyn 163,4K

warzyn

Użytkownik
VILLAH -ALBA VOLAN
Od jakiegoś czasu przyglądam się poczynaniom hokeistów w Austrii i ostatnio moją uwagę zwróciła drużyna gospodarzy. Grają ostatnio na równym wysokim poziomie, wygrywając kolejne spotkania. 3 ostatnie spotkania na wyjeździe wygrane odpowiednio z Acroni Jesenice, liderem z Klagenfurta i Medvescak. W każdym z 4 ostatnich spotkań 4bramki strzelone. Dzisiaj powrót na własne lodowisko po wspaniałej serii dobre nastroje w teamie, duża szansa na punkty bo rywal nienajmocniejszy 10 punktów w tym sezonie na wyjeździe.Drużyna o podobnym potencjale Acroni poległa 23.12 na własnym lodzie z dzisiejszym gospodzrzem 3:4
Myślę,że zwycięska seria jeszcze dziś nie zostanie złamana.

VILLAH -ALBA VOLAN
expekt 1.58⛔
2:3

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
HK Acroni Jesenice - HDD Olimpija Ljubljana - hokej na lodzie Erste Bank , Austria typ over 5,5 kurs 1,53 Centrebet wynik 5-1 ✅

Derby Słowenii w lidze austriackiej.Wszystkie 3 bezpośrednie spotkania tegorocznego sezonu over 5,5.Jesenice jest najsłabszym zespołem w lidze.Jest drugie w tabeli za Albą pod względem straconych bramek ---&gt; GA 3,91.
Fiński bramkarz Jesenic Jaakko Suomalainen posiada fatalne GAA 3.70 ,SVS% -88,39.Mimo dobrej pracy z młodzieżą Jesenice nie doczekały sie takiego wychowanka jak Tomaz Razingar.

Fiński coach Ljublany Hannu Järvenpää tasuje bramkarzami w tym sezonie .Wszyscy trzej grali prawie po równa liczbę meczy ,lecz all goalies HDD mają GAA ponad 3,10.Hannu nie będzie mógł dziś skorzystać z doskonałego defensora Kevina Kantee oraz zdyskwalifikowanego do konca sezonu zasadniczego za brutalny faul Andreja Hebara.

Liczę dziś na strzelenie bramek przez Roberta Sabolica✅ i Kanadyjczyka Bretta Lysaka✅ z Jesenic oraz na bramki Czecha Petra Sachla i Fina Tomi Mustonena z Ljubljany.

Jesenice w tym sezonie 62,5% meczy over 5,5 ,Olimpija natomiast 71,9%.Polecam over 5,5 do dubelka.

number 8

number

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, Austria
Spotkanie: EC Graz 99ers - EC VSV
Typ: Zwycięzca 1. tercji- 2
Kurs: 3.05
Bukmacher: bwin
Analiza:
Już za chwilę, o 18:00, dojdzie do spotkania przeciętnych drużyn austriackiej ligi hokejowej. Obie drużyny sklasyfikowane są mniej więcej w środku tabeli,
gospodarze aktualnie znajdują się na miejscu 5. z dorobkiem 34 punktów, natomiast goście o jedną pozycję wyżej, czyli 4. z 37. punktami na koncie.
Zawodnicy Graz minimalnie lepiej spisują się w spotkaniach wyjazdowych, dodatkowo ostatnio nie prezentują się zbyt dobrze, 26. grudnia przegrali z Ljubljaną 3:5, w meczu tym przegrali pierwszą tercję 0:2, natomiast kolejne dwie skończyły się remisem, następne spotkania wygrali i nie tracili w pierwszych tercjach gola, ale 30. grudnia wymęczyli zwycięstwo ze słabo spisującą się drużyną Fehervaru. Sądzę, że w dzisiejszym meczu gospodarze nie zdołają w pierwszej tercji zachować czystego konta, a goście, który strzelają w lidze dużo goli zdołają wyjść na prowadzenie już w pierwszych minutach, tym bardziej, że po dzisiejszym spotkaniu mogą znacznie zbliżyć się do czołówki tabeli, a w kolejnym spotkaniu walczyć o awans na wyższe pozycje. Kurs na zwycięstwo gości w 1. tercji warty ryzyka, tym bardziej, że według mnie to drużyna Villach jest dzisiaj faworytem.

botshek 360

botshek

Użytkownik

CE Wien - EC KAC

Typ: KAC pk
Kurs: 2,03✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Drużyna z Wiednia przewietrzona kontuzjami i nieobecnościami. Dziś zabraknie:

François Fortier 38+26 - gwiazda CE Wien i całej ligi
Rafael Rotter 9+24
Marcel Rodman 9+13
Cory Larose 6+6
Philippe Lakos 1+8
Jürgen Penker - podstawowy bramkarz

Jak widać osłabienia drużyny gospodarzy, są znaczące dodajmy do tego, że 01-01-2011 obie drużyny rozegrały spotkanie w Wiedniu, górą byli gospodarze 2-1 ,ale grali w pełnej obsadzie z wszystkimi gwiazdami.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
ph1964 518

ph1964

Użytkownik
Vienna - Salzburg

Jutro zapowiada sie ciekawy mecz.Spotkanie mistrza Red Bull Salzburg z Vienna Capitals.W tabeli Vienna ma jeden punkt przewagi przy rozegranym jednym spotkaniu wiecej niż Salzburg.Patrząc na forme jaką w ostatnich spotkaniach prezentuja obie drużyny za faworyta trzeba uznać gospodarzy i tak tez buki sugerują wystawiając kursy na zwyciestwo Vienny 1,64 natomiast zwyciestwo Salzburga jest wyceniane na 2,25.Gospodarze na własnym lodowisku spisuja sie bardzo dobrze.Na rozegrane 22 mecze wygrali aż 14 , zremisowali 4 i przegrali także 4 spotkania przy stosunku bramek 93-54.Natomiast Salzburg na wyjazdach spisuje się mało przekonywująco.Na 21 spotkań wyjazdowych wygrali tylko 6 , zremisowali 3 i przegrali aż 12 meczy przy stosunku bramek 69-86.Do tego miejsca wszyStko wskazywało by na wygrana gospodarzy , no ale jest jeden problem.Vienna przystapi do tego spotkania bez 6 podstawowych graczy.Zabraknie:

-Dan Bjornlie
-Jürgen Penker
-Rafael Rotter
-Cory Larose
-Marcel Rodman
-Josi Riener

Do składu powraca za to : Philippe Lakos.

Byłem zdecydowany na zagranie zwyciestwa Vienny ale teraz juz taki pewny tego nie jestem.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

Vienna wygrał 3-2. Tak jak to zawsze bywa , pierwsza myśl najlepsza.

Otrzymane punkty reputacji: +1
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Klagenfurt - Villach 4:1

Typ: końcowe rozstrzygnięcie: 1
Kurs: 1.40

Dobre spotkanie do taśmy. Lider Austrian hockey league 2010/2011 podejmuje u siebie ekipę z Villach. Ostatnio Klagenfurt dość pechowo przegrał na wyjeździe z Salzburgiem dopiero w dogrywce. Zmalała przez to nieco różnica pomiędzy pierwszym i drugim zespołem w lidze. Villach bez formy, 5 porażek z rzędu, jeżeli dzisiaj nie wygrają, będzie to ich najgorsza passa od początku sezonu. Ostatnio przegrywali z dużo słabszymi od siebie, wydaje się że w wyjazdowym spotkaniu z podrażnioną drużyną Klagenfurt będzie ciężko. Zajmujące 4 miejsce Villach w tej chwili traci już 12 punktów do liderującego Klagenfurtu. Dotychczasowo te dwie drużyny spotkały się trzykrotnie. Dwa razy wygrywał Klagenfur, jeden raz Villach po dogrywce. Ja gram asekuracyjnie i w przypadku remisu stawiam na gospodarzy. Villach to ciekawa drużyna, lepiej gra na wyjazdach aniżeli u siebie, Klagenfurt podobnie. Jednak u siebie lider jest zawsze mocny i myślę że tym razem także udowodni swoją wyższość nad bardzo słabo dysponowanym przeciwnikiem. Początek spotkania 04.02.2011 o godzinie 19:15.

G 4

gregor81070

Użytkownik
Dyscyplina : Erste Bank EHL Hokej Austria
Spotkanie : Medvescak Zagreb - Linz
Typ : 1 ( łącznie z dogrywką i karnymi )
Kurs : 1,6
Bukmacher : bwin
Analiza :
Na niedziele proponuje spotkanie Medvescak Zagreb - Linz . Zespół gospodarzy jest na 7 miejscu w tabeli i tak naprawdę nie może jeszcze być pewny ligowego bytu, nad 9 w tabeli Jasienicami mają tylko 3 pkt przewagi i tak naprawdę wszystko się jeszcze może zdarzyć a do końca jeszcze 9 kolejek więc trzeba gdzieś tych punktów szukać. Okazja nadarzy się w spotkaniu z 5 zespołem w tabeli Linzem. Zespół Modvescaku nie gra jakoś imponująco u siebie mają 13 zwycięstw i 10 porażek , rywale za to na wyjeździe radzą sobie bardzo słabo tylko 8 zwycięstw i 15 porażek . W dodatku zespół Linzu nie ma już za bardzo o co grać , prawdopodobnie zajmą po rundzie zasadniczej miejsce 4-6 i jutrzejsze spotkanie nie jest dla nich tak ważne jak dla ekipy Modvescaku. Obie drużyny spotkały sie ze sobą 30 stycznia tego roku gospodarzem był Linz i wygrał po dogrywce 7:6 . Zespół Modvescaku prowadził nawet po piewzej tercji 3:1 ale później dali sie dogonić rywalowi. Końcówka meczu była równie ciekawa bo Modvescak na 2 minuty przed końcem prowadził nawet 6:5 lecz rywale wyrównali i w dogrywce postawili kropkę nad i . Myślę że hokeiści Modvescaku będa chcieli się zrewanżować za tamto spotkanie , szczególnie że było ono do wygrania i to na wyjeździe . A jak wiadomo zespół Linzu jest o wiele słabszy na wyjazdach niż u siebie i tak naprawde Modvescak ma o co grać.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, Austria.
Spotkanie: Olimpija Ljublana - VSV
Typ: 2 zakład na zwycięstwo
Kurs: 1.83
Bukmacher: bet365
Analiza:
Olimpija to 8 zespół w tabeli. Natomiast VSV to drużyna która jest obecnie na 4 miejscu. VSV nieźle spisuje się w meczach wyjazdowych. Są jedną z najlepszych ekip która notuje dobre wyniki na wyjazdach, w tej statystyce plasują się na 3 miejscu. Olimpija natomiast gorzej radzi sobie u siebie. Bo w statystyce domowej tabeli dopiero okupują 6 lokatę.
Tabela formy 10 meczy nie zachwyca, bo oba zespoły ostatnio grały słabo.
VSV na 10 meczy zanotowało tylko 3 zwycięstwa i 7 porażek. Przeciwnicy identycznie. Ale jutro liczę na lepszą ekipę która jest wyżej w tabeli.
4:1 ⛔

K 23

kajzer

Użytkownik
Villach - Medvescak Zagreb

Kurs:3.30

Podobnie jak w poprzednim tygodniu również i w tym postanowiłem podać jeden ciekawy aczkolwiek trochę ryzykowny typ, którego kurs jest naprawdę kuszący ale przechodząc do rzeczy. Wybrałem mecz pomiędzy Villach a Medvescak Zagreb oczywiście nie ma w tym pojedynku zdecydowanego faworyta mimo iż gra drużyna z czołówki z zespołem, który walczy nadal o udział w playoffach. Gospodarze zajmują aktualnie 4 miejsce i mają na swoim koncie 51 punktów, natomiast goście plasują się dopiero na 7 pozycji ale co ciekawe mają 46 punktów ci jest wynikiem jedynie o 5 oczek gorszym niż osiągnął ich dzisiejszy rywal. W dodatku jeżeli zobaczymy ostatnią dyspozycję obydwu drużyn to Villach gra fatalnie ponieważ poniósł aż 7 porażek z rzędu, dla porównania Medvescak wygrało trzykrotnie.
Myślę, że Villach sprawi swoim kibicom kolejną przykrą niespodziankę i znowu polegnie.

ph1964 518

ph1964

Użytkownik
Graz - Linz
Typ: 1 ZW
Kurs:1,60
Buk: bet365
Stawka: 5/10

Spotkają się ze sobą drużyny które zgromadziły na koncie tyle samo punktów czyli po 52 i zajmują odpowiednio 6 i 5 miejsce w tabeli.Drużyny te walczą o czwarte miejsce w tabeli dające przewage swojego lodowiska przy grze w PO.Narazie miejsce te zajmuje druzyna Villach z dorobkiem 53 pkt.Drużyna gospodarzy przystąpi do tego meczu w pełnym składzie natomiast Linz jest mocno osłabiony.

Mecze pomiedzy Graz - Linz w tym sezonie :

Linz - Graz 2:1OT
Linz - Graz 1:2
Graz - Linz 5:2
Linz - Graz 2:1
Graz - Linz 1:2

W drużynie gości zabraknie trzech podstawowych zawodników:

- Justin Keller ( 33-20-12 )
- Rob Shearer ( 39-14-17 )
- Gregor Baumgartner ( 45-7-7 )

GL

Wynik 4-2

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 23

kajzer

Użytkownik
Alba Volan – Salzburg

Kurs:2.10

Kolejny raz dałem się skusić na mecz pomiędzy drużyną z ścisłej czołówki walczącej o mistrzostwo z zdecydowanie najsłabszą drużyną ligi różnie się to kończy ale nie mogłem się oprzeć. Tak więc wybrałem pojedynek pomiędzy Alba Volan a Salzburgiem. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będą goście, którzy aktualnie zajmują bardzo wysoką drugą lokatę w ligowej tabeli z dorobkiem 66 punktów natomiast ich dzisiejsi rywale to ostatnia drużyna ligi, która do tej pory zgromadziła 43 punkty. Gdy popatrzymy na ostatnie mecze to jeszcze bardziej umocnimy się w przekonaniu, że ten mecz powinni bez większych problemów wygrać goście, którzy w 5 ostatnich meczach zdołali aż 4 razy wygrać dla porównania gospodarzą ta sztuka udała się jedynie raz i to po do dogrywce jak na razie mają serie 4 porażek pod rząd. Myślę, że bukmacherzy trochę przesadzili z tak wysokim kursem moim skromnym zdaniem jedynym zagrożeniem dla gości jest zlekceważenie rywali.

piotrek__17 10

piotrek__17

Użytkownik
Dzisiaj odbędą się mecze 3 rundy Play-off w Austriackiej lidze hokeja na lodzie
vs

Klagenfurt - Medvescak Zagreb
7-5
Na początek kilka słów o zespole gospodarzy. Jest to najlepszy zespół po rundzie zasadniczej na 54 rozegrane mecze 36 wygranych (6 po dogrywce). Na własnej tafli KAC przegrywa bardzo rzadko na 27 meczy aż 20 zakończyło się ich zwycięstwem. Ich bilans bramkowy w meczach u siebie to 109-73. Średnio 6.7 bramki na jeden mecz u siebie.
Może teraz przejdźmy do zespołu Medvescak. Zespół który zakwalifikował się z ostatniego premiowanego grą w PO miejsca. Na wyjazdach niestety nie idzie im zbyt dobrze. Na 27 meczy wyjazdowych wygrali zaledwie 8 (w tym 5 po dogrywce). Udało im się co prawda strzelić 67 bramek ale stracili aż 95. Co daje średnio bramek na mecz z udziałem tej drużyny. Obie drużyny strzeliły zatem do tej pory sporo bramek. Zawsze powyżej 5 na mecz. Myślę że i tym razem padnie więcej niż 5 bramek.
Stan rywalizacji w tej parze to 2-0 dla Klagenfurtu. Myślę że po dzisiejszym meczu będzie już 3-0 dla dzisiejszych gospodarzy.
Moje typy na ten mecz:
Klagenfurt ML - 1,22 -&gt; 9/10 ✅
Klagenfurt - 1,40 -&gt;7/10 ✅
Over 5,5 - 1,74 -&gt; 5/10✅

K 23

kajzer

Użytkownik
Linz – Villach

Kurs:2.20

Po długim i żmudnym sezonie zasadniczym w końcu nadszedł czas na decydujące mecze czyli plaoffy. Jak na razie jest to dopiero pierwsza runda tak więc nie ma zbyt wyrównanych par i faworyci raczej bez żadnych problemów wygrywają swoje mecze, myślę, że podobnie powinno być w czwartym już meczu pomiędzy Linz a Villach. Jak na razie zgodnie z planem pierwsze trzy pojedynki bez żadnych problemów zostały wygrane przez Villach i myślę, że czas na ostatni mecz w tej rywalizacji, która zakończy się wynikiem 4:0. Myślę, że Villach będzie chciało jak najszybciej zakończyć tą rywalizację i spręży się na ostatni najprawdopodobniej mecz. Co ciekawe po sezonie zasadniczym nic nie zapowiadało, że będzie to tak jednostronny pojedynek ponieważ Villach było zaledwie jedno miejsce przed Linz ale cóż widać Villach szykowało formę głównie na play-offy. Jak dodać by wszystkie bramki z trzech wcześniejszych pojedynków to jest 11:3 dla Villach. Myślę, że kurs jest kuszący i warto postawić.

K 23

kajzer

Użytkownik
Vienna – Salzburg

Typ:1
Kurs:2.05

Po koszykówce przyszedł czas na hokej i mecze półfinałowe w Austrii. Jeden półfinał się już zakończył zdecydowanym zwycięstwem faworyta, drugi jest na całe szczęście dużo bardziej wyrównany i nim właśnie się zajmę. W rywalizacji pomiędzy Vienna – Salzburg będzie świadkami już szóstego meczu a nadal nic nie tak naprawdę nie wiadomo ale zauważyłem pewną prawidłowość w meczach tych drużyn a mianowicie ta która jest gospodarzem wygrywa spotkanie i tak po pięciu meczach w całej rywalizacji prowadzi drużyna Salzburgu 3:2, ale wszystko wskazuje na to, że po tym meczu będzie remis ale nic w tym dziwnego, że gospdoarze wygrywali w dotychczasowych meczach ponieważ są dwie drużyny, które najlepiej w rundzie zasadniczej spisywały się przed własną publicznością. Salzburg wygrał aż 24 mecze na 27 rozegranych a Vienna 21 co również jest znakomitym wynikiem. Dużo gorzej obie drużyny radziły sobie na wyjazdach zwłaszcza Salzburg, który wygrał zaledwie 9 spotkań na 27 rozegranych co jest bardzo słąbym wynikiem Vienna natomiast wygrała 10 razy. Myślę, że warto postawić na ten mecz ponieważ dużo wskazuje na to, że gospodarze ponownie wygrają a kurs jest naprawdę zachęcający.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Salzburg - Vienna Over 6.5 (2,20)

Ostatnie siódme spotkanie pomiędzy Salzburgiem oraz zespołem Vienna Capitals. Obie drużyny w tych Play Offach nie pozwoliły się wygrać rywalom na własnym terenie. Oprócz tego wszystkie poprzednie mecze ce****e ultra ofensywa drużyny domowej. Salzburg w trzech meczach na własnym terenie zdobył, aż 14 bramek. Jeszcze lepiej po tym względem wypadają goście, którzy w Wiedniu zdobyli, aż 19 bramek! Ogólnie z sześciu meczów tylko w dwóch był wynik poniżej linii 6.5 bramki. W czterech overowych meczach padało multum goli, gdyż, aż w trzech było ich 10, a w jednym 8. Dzisiaj powinno być podobnie, gdyż obie drużyny na pewno nie odpuszczą tego spotkania. W końcu zwycięzca zagra w wielkim finale z drużyną z Klagenfurtu. Obie drużyny mogę także podzielić na dwie kategorię. Pierwsza zespołu grającego drużynowo w którym większość zawodników ma podobne osiągi w Play Offach. Oraz zespołu opartego na indywiudalności, gdzie część zawodników wyraźnie wysuwa się przed pozostałych. Pierwszy typ drużyny pasuje do Salzburga, gdzie zawodnicy mają bardzo podobno osiągi indywidualne. Najwięcej punktów zdobył do tej pory Martin St. Pierre, który strzelił tylko jedną bramkę, ale przy dziewięciu asystował. Tuż za jego plecami jest grupa pościgowa najlepszy strzelec Salzburga w Play Off Ryan Duncan (9 goli), Ramzi Abid (2G+7A) oraz Thomas Raffl (2G+7A). Później dalej jest bardzo równo między wartościami 4-7 punktów jest kilku graczy. Inaczej jest w Wiedniu, gdzie zdecydowanie wyróżnia się Benoit Gratton (7G+12A), a tuż za jego plecami są czterej zawodnicy ze zdobytymi 12 lub 13 punktami, konkretnie chodzi o braci Davida i Marcela Rodmanów, Françoisa Fortiera oraz Rafaela Rottera. Ogólnie wszystko po raz kolejny idzie ku overowi. Sądzę, że warto próbować zarówno over 5.5 jak i 6.5, bo kursy jeszcze przyzwoite, a zapowiada się na kolejny mecz ze sporą liczbą trafień.

Kurs z: Bwin

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
31 Marca 2011 roku to data pierwszego finałowego meczu Erste Bank Hockey League. Do finału dotarli KAC Klagenfurt, który na swej drodze w play-off spotkał M. Zagreb oraz Villach, a także EC Red Bull Salzburg , który natomiast musiał sobie poradzić z Olimpiją Lublaną i Vienną Capitals. Obie te drużyny to także czołowe drużyny ligi w sezonie zasadniczym. Czwartkowy mecz będzie jednak czymś innym, to wyzwanie dla każdej z tych drużyn znacznie większego kalibru. Gospodarze do tej pory w drodze do finału przegrali tylko 2 mecze i tylko raz na własnym terenie. Salzburg natomiast męczył się w półfinale z Vienną, ale ostatecznie wygrał rywalizacje 4:3. Generalnie patrząc na ilość odpoczynku między półfinałem a finałem, a także na ilość rozegranych do tej pory meczy w PO, zdecydowanymi faworytami powinna być drużyna KAC Klagenfurt. Ja odnoszę jednak wrażenie, że goście są w stanie zrobić niespodziankę. Wielu znawców hokeja w Austrii zastanawia się czy aby na pewno gospodarze mają przewagę w tym, że mieli więcej odpoczynku? Teoretycznie powinno tak być, lecz to Salzburg jest w lepszym rytmie meczowym, a to gospodarze muszą powrócić po tygodniu przerwy do najlepszej dyspozycji. To może stać się atutem przyjezdnych. O motywacje w &quot;Red Bullu&quot; też nie ma się co obawiać wszyscy zawodnicy podkreślają, że takie mecze to klasyki i chcą jak najszybciej ograć rywala na wyjeździe, gdyż w następnych pojedynkach dawało by im to ewentualną przewagę rozgrywania decydujących meczów na swoim terenie.

Spotkanie: KAC Klagenfurt - EC Red Bull Salzburg
Typ: 2X
Kurs: 1,79
Bukmacher: Bet-at-home ⛔⛔

K 82

kupson141

Użytkownik
EC Red Bull Salzburg vs. EC-KAC Klagenfurt
Typ: EC-KAC Klagenfurt
Kurs: 3.20
Kolejne spotkanie dwóch najlepszych ekip w Austrii. Finał dla obu tych ekip jest jak najbardziej zasłużony. Bez zwątpienia są to najlepsze drużyny w swoim kraju. Przed czterema dniami odbyło się ich pierwsze spotkanie w ramach Play-off. W tamtym meczu zwyciężył EC-KAC Klagenfurt, który na własnym lodowisku pokonał Salzburg 6:5. Bukmacherzy faworyzują gospodarzy i nie ma się co dziwić. Do tej pory obie drużyny grały ze sobą 7 razy. 3 razy w Salzburgu oraz 4 w Klagenfurcie. Za każdym razem mecz wygrywali gospodarze. tak więc Salzburg wygrał 3 razy, zaś Klagenfurt 4. Gram na gości ze względu iż kiedyś ta seria musi się skończyć. Osobiście obstawiam, że to EC-KAC Klagenfurt sięgnie po kolejny tytuł, gdyż w moim mniemaniu są lepszym zespołem. W półfinale przejechali się po 4 zespole rundy zasadniczej EC Pasut VSV Villach i w pojedynku do 4 zwycięstw okazali się lepsi tryumfując 4:1. EC Red Bull Salzburg natomiast męczył się w półfinale z EV Vienna Capitals i dopiero w ostatnim meczu zapewnili sobie awans do finału wygrywając mecz 4:1, a w końcowym rozrachunku pojedynek wygrali 4:3. W rundzie zasadniczej Klagenfurt był zdecydowanie najlepszym teamem w lidze. Byli najlepiej spisującą się drużyną w meczach wyjazdowych, zaś Salzburg wypadł w tej klasyfikacji bardzo marnie zajmując dopiero 3 od końca lokatę. Goście także byli najlepiej broniącym zespołem tracąc w 54 meczach 159 goli, w porównaniu Salzburg stracił ich 181. Liczę na przełamanie złej passy Klagenfurtu, który z Salzburga nie wywiózł do tej pory zwycięstwa. Jak to mówią kiedyś musi być ten pierwszy raz. Mam nadzieję iż stanie się to dzisiaj. Kurs moim zdaniem wart ryzyka.

K 23

kajzer

Użytkownik
Salzburg – Klagenfurt

Typ:1
Kurs:2.00

Po bardzo długim i wyczerpującym sezonie w końcu przyszedł czas na mecze w wielkim finale, który wyłoni nowego mistrza Austrii w hokeja. Jest to już drugi pojedynek pomiędzy Salzburg – Klagenfurt. Myślę, że udział obydwu tych drużyn w finale jest jak najbardziej zasłużone. Goście wygrali sezon zasadniczy zaś Salzburg był na drugim miejscu. Nieco cięższą przeprawę mieli dzisiejsi gospodarze w play-offach ale dzięki fantastycznej grze przed własną publicznością udało im się ostatecznie wygrać dzięki czemu są w wielkim finale. Pierwszy pojedynek pomiędzy tymi zespołami zakończył się w sumie według prognoz zwycięstwem Klagenfurt ale ktoś kto się interesuje tą ligą doskonale wie, że Salzburg niestety dość słabo radzi sobie w meczach wyjazdowych ale za to jest drużyną grającą najlepiej ze wszystkich przed własną publicznością co najlepiej pokazuje, że wygrali oni 24 mecze na 27 rozegranych u siebie w fazie zasadniczej, zaś w playoffach wygrali wszystkie 7 spotkań u siebie, co razem daje 31 wygranych na 34 mecze co jest imponującym wynikiem. Myślę, że właśnie to będzie miało decydujące znaczenie w tym meczu i wygrają po raz kolejny gospodarze i wyrównają wynik rywalizacji.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom