odi
Forum VIP

W lidze Erste Bank grają zespoły z Austrii, Węgier, Chorwacji, Czech i Włoch.

to po prostu bzdury. Spójrz jak kadra Innsbrucka wyglądała w zeszłym sezonie, a czym Daniel Laud dysponuje teraz. W miejsce beznadziejnego Patricka Machreicha (4,30 GAA!) do bramki ściągnięto Adama Munro z Alby Volan (2,95 GAA). Obrona - tutaj jedyne warte odnotowania odejście to Jon Insana, zostali Patrick Mossmer, Stefan Pittl, czy Craig Switzer, a dołożono do tego Shane Simsa z duńskiego Aalborga i przede wszystkim doświadczonego Marka Malika który z taką przeszłością (prawie 700 spotkań w NHL!) na pewno może dużo dać zespołowi więc IMO zmiany tutaj na dość fajny plus. No i atak. Odeszli Francis Lemieux i Aaron Fox, ale również m. in. Mike Bartlett czy Bryan McGregor którzy coś tam zespołowi dawali a tego już nie zauważyłeś. Ale w ich miejsce ściągnięto z mającej mega problemy finansowe Valerengi Tylora Donatiego i Justina Donatiego (kolejno 18+42 i 37+32), świetni zawodnicy jak na warunki Innsburcka, Lukasa Jurika z Zvolenu który poprzedni sezon miał wyśmienity (30+37) no i pojawiła się jeszcze informacja o kolejnym Kanadyjczyku w zespole, którym ma być Matt Caruana (29+19 w drugoligowym Starbulls). Tak więc po ciężkim poprzednim sezonie te zmiany są jak najbardziej pozytywne. A rywal? straty z przodu (Brock McBride, Chris D'Alvise, Kevin DeVergilio, na chwilę był tylko Jan Mursak) i z tyłu (Patrick Coulombe, Andrew Thomas, Mike Ratchuk). A wzmocnienia? szukam, szukam, szukam... i chyba nie wiem czy o kimś można mówić inaczej niż o łataniu dziur. Nick Ross i Bryan Schmidt nie są lepsi od tych którzy odeszli, a w ataku nie wiele lepiej. Pascalowi Morency nie dawno szybko podziękowano w Zagrzebiu więc raz się już nie sprawdził w tej lidze, do tego kilku juniorów i zaciąg zawodników z rezerw Salzburga czy 3ciej ligi czeskiej. Aha no tak, są Judd Blackwater czy Jeff Ulmer ale nie czarujmy się - to są nazwiska anonimowe w zdecydowanej większości. Oni w niedawnym sparingu przegrali nawet z Sheffield. Forma obu zespołów równa i słaba, no może delikatnie lepiej wyglądali mimo wszystko zawodnicy HCI, do tego własna tafla, gdzie Olimpija grać nie potrafi. Jeśli ktoś tu jest słabszy kadrowo w porównaniu do poprzedniego sezonu to właśnie Słoweńcy! porażka 1:6 z Bolzano nie robi na mnie wrażenia bo to samo Bolzano ograło mocnego kandydata do tytułu Salzburg. Ja spróbuję lekko w stronę gospodarzy.osłabienia druzyny z Insbrucku
Skąd w ogóle taki pomysł ? Jak sobie niby wyobrażasz zmianę całego składu przed PO w zespole aspirującym do mistrza ? Raffl, Roe, Meckler, Cullen, Latusa, Milam, Motzko, Faheym Heinrich - dalej mi się nie chce szukać ale czołówka punktujących zawodników regular sezon ma się dobrze i dalej jeździ dla Salzburga więc nie mam pojęcia skąd wziąłeś te info ani kto Ci je sprzedał i za ile.Informacja ważna jest też taka, że z Salzburga po sezonie zasadniczym zostało tylko 2 graczy, reszta to nowi.