SV Josko Ried - FC Red Bull Salzburg
Dziś o 19:00 rozegrany zostanie kolejny mecz z udziałem lidera austriackiej tipp3
Bundesliga. Wynik inny niż wygrana gości będzie nie lada niespodzianką biorąc pod uwagę formę jaką aktualnie prezentują gracze Salzburga aczkolwiek ja wolę zagrać na ilość bramek bo kursy to istna promocja w mojej opinii. Do rzeczy, goście śrubują rekord zwycięstw z rzędu w rodzimej lidze, mają na koncie ich już 9, strzelili minimum jedną bramkę w 60 kolejnych meczach (nie licząc spotkań towarzyskich) a ich tegoroczna forma jest oszałamiająca. 11 meczy od początku 2014 roku, 10 zwycięstw i 1 porażka z Zenitem towarzysko,
10x over 2.5 i tylko jeden under również z Zenitem, w Lidze Europy 2x wbili Ajaxowi po 3 bramki i awansowali do kolejnej rundy, w lidze 22 punkty przewagi nad 2. drużyną,
bilans bramek 85:22 co daje średnią strzelonych goli na poziomie
3,4 na mecz.
Gospodarze to 5. team w lidze z realnymi szansami na grę w europejskich pucharach w następnym sezonie, w tym roku niepokonani (1-3-0) ale nie oszukujmy się to nie ta półka co zespół z Salzburga, jedyne na co ich stać w dzisiejszym spotkaniu to strzelenie bramki.
Trener Salzburga zdaje się nie lekceważyć rywali:
“After the international break it will be a difficult match for us. It is not so easy to go to Ried. They are a good team, right in the battle for the Europa League spots and they will not gift us anything. They always have a good atmosphere at their small stadium and we have to prepare for a tough match.”
ale bez przesady kilka dni na zgrupowania reprezentacji nie popsuje nagle formy i atmosfery panującej w drużynie.
Red Bull bez Alana ale Soriano i Zulj powinni zrobić robotę dlatego:
over 2.5 @ 1.40 Bet365 - promocja, tutaj to sam Salzburg powinien to pokryć :wink:
over 3.5 @ 2.17 Pinnacle
POLECAM
/
edit. 39min 1:3, MASŁO !!!