>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open - kwalifikacje 26-30.06.2011

Status
Zamknięty.
pitekk 69

pitekk

Forum VIP

Już jutro rozpoczną się kwalifikacje do nowego rankingowego turnieju, które potrwają do 30 czerwca. Jest to Australian Open (tak, tak, również snookerowy ;)), który ma również na celu rozpowszechnianie snookera w innych częściach świata, w dużej mierze także dzięki osobie Australijczyka Neila Robertsona (Mistrza Świata z roku 2010). Turniej główny rozegrany zostanie w dniach 18-24 lipca w Bendigo.
Nie zabraknie też polskiego akcentu. W eliminacjach do turnieju głównego udział weźmie nasz jedyny zawodnik w profesjonalnym gronie, 16-letni Kacper Filipiak. W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej jego rywalem będzie Chińczyk Li Yan. Ewentualne zwycięstwo skutkować będzie pojedynkiem z... Alanem McManusem, z którym to Kacper rozegrał swój pierwszy mecz jako zawodnik Main Touru w PTC 1. Wtedy Szkot wygrał 4-1.

Oto drabinka kwalifikacji:

I &quot;rozkład jazdy&quot; na najbliższe dni (wszystkie spotkania rozgrywane do 5 wygranych):

Dzień 1:
Niedziela, 26.06.2011 Godzina: 20:00
Mecz 1 - Lucky Vatnani v Kurt Maflin 0/W _______________________________________ Dzień 2:
Poniedziałek, 27.06.2011 Godzina: 11:00
Mecz 3 - Sam Baird v Luca Brecel 5-1 Mecz 4 - Andrew Pagett v Adam Wicheard 5-4 Mecz 5 - Paul Davison v David Hogan 5-3 Mecz 6 - Bjorn Haneveer v Andrew Norman 3-5 Mecz 7 - Joe Meara v David Morris 3-5 Mecz 8 - Michael White v Yu Delu 4-5 _______________________________________ Dzień 2:
Poniedziałek, 27.06.2011 Godzina: 15:30
Mecz 9 - Dechawat Poomjaeng v Robin Hull 1-5
Mecz 10 - Cao Yupeng v Kurt Maflin 1-5
Mecz 11 - Sam Craigie v David Grace 5-1
Mecz 12 - Aditya Mehta v Tian Pengfei 1-5
_______________________________________ Dzień 2:
Poniedziałek, 27.06.2011 Godzina: 20:00
Mecz 13 - Ben Woollaston v Adam Duffy 5-2
Mecz 14 - Scott MacKenzie v Stuart Carrington 5-4
Mecz 15 - Kacper Filipiak v Li Yan 0-5
Mecz 16 - Liam Highfield v Simon Bedford 5-4
Mecz 17 - Passakorn Suwannawat v David Gilbert 4-5
Mecz 18 - Daniel Wells v James Wattana 2-5
_______________________________________ Dzień 3:
Wtorek, 28.06.2011 Godzina: 11:00
Mecz 19 - Adrian Gunnell v Sam Baird 5-4
Mecz 20 - Jimmy Robertson v Andrew Pagett 5-2
Mecz 21 - Jimmy White v Paul Davison 5-2
Mecz 22 - Liu Chuang v Andrew Norman 3-5
Mecz 23 - Rod Lawler v David Morris 5-3
Mecz 24 - Joe Swail v Yu Delu 1-5
Wtorek, 28.06.2011 Godzina: 15:30
Mecz 25 - Jack Lisowski v Robin Hull 5-2
Mecz 26 - Peter Lines v Kurt Maflin 3-5
Mecz 27 - Liu Song v Sam Craigie 3-5
Mecz 28 - Anthony McGill v Tian Pengfei 1-5
Wtorek, 28.06.2011 Godzina: 20:00
Mecz 29 - Ian McCulloch v Ben Woollaston 3-5
Mecz 30 - Andy Hicks v Scott MacKenzie 1-5
Mecz 31 - Alan McManus v Li Yan 1-5
Mecz 32 - Xiao Guodong v Liam Highfield 4-5
Mecz 33 - Alfie Burden v David Gilbert 2-5
Mecz 34 - Matt Couch v James Wattana 5-4
_______________________________________ Dzień 4:
Środa, 29.06.2011 Godzina: 11:00
Mecz 35 - Matthew Selt v Adrian Gunnell
Mecz 36 - Mark Joyce v Jimmy Robertson
Mecz 37 - Rory McLeod v Jimmy White
Mecz 38 - Jamie Burnett v Andrew Norman
Mecz 39 - Mike Dunn v Rod Lawler
Mecz 40 - Joe Jogia v Yu Delu
Środa, 29.06.2011 Godzina: 15:30
Mecz 41 - Tom Ford v zwycięzca meczu 25
Mecz 42 - Michael Holt v zwycięzca meczu 26
Mecz 43 - Fergal O&#39;Brien v zwycięzca meczu 27
Mecz 44 - Anthony Hamilton v zwycięzca meczu 28
Środa, 29.06.2011 Godzina: 15:30
Mecz 45 - Jamie Jones v zwycięzca meczu 29
Mecz 46 - Tony Drago v zwycięzca meczu 30
Mecz 47 - Nigel Bond v zwycięzca meczu 31
Mecz 48 - Steve Davis v zwycięzca meczu 32
Mecz 49 - Dave Harold v zwycięzca meczu 33
Mecz 50 - Barry Pinches v zwycięzca meczu 34
_______________________________________ Dzień 5:
Czwartek, 30.06.2011 Godzina: 11:00
Mecz 51 - Ricky Walden v zwycięzca meczu 35 (Zwycięzca zagra z Johnem Higginsem w turnieju głównym)
Mecz 52 - Martin Gould v zwycięzca meczu 36 (Zwycięzca zagra ze Stephenem Hendrym w turnieju głównym)
Mecz 53 - Robert Milkins v zwycięzca meczu 37 (Zwycięzca zagra z Peterem Ebdonem w turnieju głównym)
Mecz 54 - Andrew Higginson v zwycięzca meczu 38 (Zwycięzca zagra z Shaunem Murphym w turnieju głównym)
Mecz 55 - Marcus Campbell v zwycięzca meczu 39 (Zwycięzca zagra z Alim Carterem w turnieju głównym)
Mecz 56 - Ryan Day v zwycięzca meczu 40 (Zwycięzca zagra z Markiem Allenem w turnieju głównym)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
I pojawiła się oferta w Sportingbet:

Już samo pierwsze spotkanie powinno być bardzo zacięte. Patrząc na kurs bukmacherzy większego faworyta upatrują w młodym, utalentowanym Brecelu. Uważam podobnie, choć Baird nie powinien łatwo oddać skóry. Mimo wszystko 1.61 na Lucę warte polecenia.
Kolejne spotkanie - chyba bez wątpliwości stawiam na Pagetta. Kurs 1.50 niezły, a Andrew &quot;liznął&quot; już trochę snookera na najwyższym poziomie chociażby w zeszłym sezonie. Czas Wichearda powinien jeszcze nadejść, jak to się mówi: &quot;ma jeszcze czas&quot; ????
Davison - Hogan - niby ten pierwszy ale odpuszczam, może tu będzie niespodzianka?
Haneveer - Norman - tutaj zdecydowanie Belg. 1.50 wydaje się być rozsądną opcją, Bjorn utrzymał się w Tourze w poprzednim sezonie, a i kilka występów miał niezłych jak na niego. Nie powinien mieć kłopotów także i w tym spotkaniu.
Meara - Morris - o tym pierwszym słyszę po raz pierwszy, jednak &quot;ten drugi&quot; też nie ma jakiś olśniewających osiągnięć. Jak dla mnie - no bet.
Michael White - Yu Delu - faworytem buków White, jednak ja stawiam na Chińczyka. Kompletnie anonimowy nie jest, kilka meczów w kwalifikacjach potrafi wygrać, a i kurs niezły i po małej stawce można zaryzykować dobry kurs 2.40.
Poomjaeng - Hull - nie mam zielonego pojęcia kto może wygrać to spotkanie. Dechawat to może być jeden z tych nieobliczalnych zawodników... ????
Craigie - Grace - kursy mówią same za siebie - spotkanie powinno być wyrównane, jeśli musiałbym stawiać, to daję 5-4 dla Sama Craigiego ????
Mehta - Pengfei - tego drugiego niektórym nie trzeba już przedstawiać. W swojej amatorskiej karierze ma już na koncie zwycięstwa chociażby z O&#39;Sullivanem czy Selbym. I mimo tego, czy były to zwycięstwa bardziej czy mniej zasłużone, to potrafi &quot;ukąsić&quot; nie jednego. Tutaj myślę nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem swojego rywala.
Woollaston - Duffy - Duffy&#39;ego nie kojarzę, z kolei Ben dość często gra we wszelakich kwalifikacjach przez co uważam, że jest faworytem tego spotkania i warto po 1.66 spróbować na niego postawić.
Mackenzie - Carrington - no bet.
Filipiak - Li Yan - spotkanie, które będziemy z największą uwagą śledzić na livescorze. Czy Polak ma jakieś szanse na wygraną z Chińczykiem? Myślę, że tak, choć to bardzo trudne zadanie dla &quot;profesjonalnego debiutanta&quot;, jednak do wykonania. 3.75 mocno kusi jeśli idzie o rodaka i nawet dla tego faktu i większych emocji warto spróbować ;)
Highfield - Bedford - niższy kurs na Liama, ale myślę, że Bedford powalczy. Trochę już w kwalifikacjach pograł i jeśli nie wygra, to na pewno zdobędzie 3, 4 frejmy.
Dwa ostatnie spotkania to dla mnie dwa tzw. &quot;pewniaki&quot;, których ponoć nigdzie nie ma ???? - Gilbert i Wattana powinni spokojnie znaleźć się w kolejnej rundzie eliminacji do turnieju głównego.
Tyle ode mnie, liczę, że w końcu nie będę pisał do samego siebie, a ktoś się tu odezwie! ;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
I za nami pierwszy dzień snookerowych kwalifikacji Australian Open. Z bukmacherskiego punktu widzenia wyszło całkiem dobrze, zawiedli tylko Haneveer i Brecel, szkoda Filipiaka, a pozytywnie wyszło np. z Yu Delu, na którego był bardzo dobry kurs.
Na mecze z 11:00 nie zdążyłem, więc pogramy coś z późniejszej godziny:

Jack Lisowski - Robin Hull - Anglik o polskim nazwisku często faworyzowany aż zbytnio przez niektóre strony powinien jednak nie mieć problemów ze swoim rywalem. W poprzednim sezonie pokazywał nam się już w turniejach głównych, myślę, że 1.66 powinno spokojnie siąść.
Peter Lines - Kurt Maflin - myślę, że górą powinien być Norweg. Lines najlepsze lata swojej gry ma już dawno za sobą, przeciwnie do swojego przeciwnika, który zaczął się rozkręcać, a w PTC 1 wbił najwyższego brejka tego turnieju - 145 punktów. 1.70 do gry.
Liu Song - Sam Craigie - tutaj może być zacięte spotkanie. Craigie bardzo łatwo poradził sobie w 1 rundzie z Davidem Gracem i na pewno tanio skóry nie odda. Mimo wszystko myślę, że ostatecznie 1.66 można zagrać na Songa.
Anthony McGill - Tian Pengfei - Dziwi mnie bardzo wysoki kurs na McGilla. Wiadomo, Pengfei jest nieobliczalny, jednak dysproporcja kursów trochę mnie zastanawia. Kurs 2.40 na Szkota kusi i myślę, że warto zaryzykować stawiając na Mistrza Świata do lat 19 z 2008 roku.
Ian McCulloch - Ben Woollaston - tutaj &quot;dwójeczka&quot;. McCulloch już z pewnością nie pamięta czasów, gdy grał w fazie telewizyjnej jakiegoś turnieju. Myślę, że młodszy rywal okaże się lepszy.
Reszta w skrócie - postawiłbym na Hicksa, Burdena i Wattanę, dwa pozostałe - no bet.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom