Witam, po długiej przerwie.....
Mam teraz więcej czasu, więc typy bd podawać regularnie !
Stepanek vs John Patrick Smith
Typ: John Patrick Smith + 3,5g @1,82
Oglądałem obu zawodników, w ostatnim czasie. I co z tego mogę wywnioskować ?? Niestety Radek wydaję mi się trochę wypalony, nie wiem czym to jest spowodowane, ale brakuję w jego grze pewnych elementów które zawsze mu towarzyszyły. Bardzo często można było go zobaczyć przy siatce wykonując akcje rodem z debla. Niekiedy niezłe techniczne zagrania, ogólnie cieszył się grą, chyba każdy pamięta jego cieszynki z przed paru lat ???? Teraz tego nie ma... On polega już wyłącznie na serwisie który, i tak już kuleje. Wiadome zdarzają mu się przebłyski jak w Doha, bodajże z De Greefem. Zagrał na niezłym poziomie. Niestety reszta jego pojedynków w 2017r. była w jego wykonaniu na przeciętym poziomie. Mówię, coś się wypaliło i to już nie ten sam zawodnik. Tutaj męczył się z Bangoura i Kavcicem. W obu przypadkach zagrał 3 setówki. Co przełoży się z pewnością w tym pojedynku. Tak czy inaczej on na swoim poziomie pozamiatał by tych zawodników bez problemu. Smith tutaj pokazał się w mojej opinii z bardzo dobrej strony. Pokonał Vellotiego w dwóch setach, i dobrze podającego De Scheppera co już jest niezłym wynikiem, dodając że, ogarnął go w 2 setach. Smith to zawodnik co prawda rodem z chellengerów, nie mniej jednak nie brak mu doświadczenia. On mierzył się już w 2016 z klasowymi zawodnikami ale bez większych rezultatów. Czym to było spowodowane ?? Pewnie tym że, jego gra opierała się głównie na serwisie. Jego ostatnia gra pokazuję że, chłopak wziął się za siebie i bd. mierzyć trochę dalej. Bo widziałem że, poprawił się szczególnie w jego pięcie achillesowej tzn. kończeniu akcji. Koleś miał z tym zawsze problemy. Czasem nawet popełniał tak rażące błędy że, zastanawiałem się czy on czasem nie chce ojebać meczu. Teraz już się ogarnął i z takim serwisem i grą z wykończeniem akcji na takim poziomie jaki pokazał ostatnio może zajść tu daleko. W ost. latach co prawda odpadał tutaj szybko, ale teraz ma dbr. okazję na ogarn. qf.
W razie czego gdyby pojedynek był wyrównany i całe spotkanie opierało się na TB, polecam zagrać handi, tak jak ja.
Zawsze przy kursie podajemy bukmachera./Macko18