>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2015 - turniej główny (19.01-31.01.2015)

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Australian Open 2015​

Miejsce: Melbourne, Australia
Data: 19.01.2015-31.01.2015
Nawierzchnia: Hard
Rozmiar drabinki: S-128 D-64
Pula nagród: $15,561,973
Oficjalna strona internetowa turnieju: http://www.ausopen.com/index.html
Drabinka turnieju singlowego: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/draws/ws/index.html
Drabinka turnieju deblowego: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/draws/wd/index.html
Plan gier: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/australia/wta-australian-open/

Kursy na zwycięstwo Bet365​

Zapraszam wszystkich do dyskusji i pisania analiz​

gooster 343

gooster

Użytkownik
Agnieszka Radwańska @21.00 Bet365
Jak dla mnie są 4 zawodniczki, które mogą wygrać AO Maria Sharapova, Simona Halep, Caroline Wozniacki i Agnieszka Radwańska. Osobiście spróbuję za drobne w strone własnie Agnieszki, może jeszcze przedwcześnie na jakąś ogromną poprawę gry dzięki Navratilovej, ale już widać, że jest lepiej. Nie ma co się sugerowac meczem z Muguruzą bo widac było,że pomagała Muguruzie w drugim secie a w trzecim to już kompletnie olała. Jest w stanie powalczyć z każdą przecwiniczką najbardziej w sumie obawiam się Simony Halep. Za drobne można spróbować.

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Maria Sharapova win Australian Open 6.50 bet365
Wedlug Ganadora najwieksze szanse na wygranie AO maja : Sharapova, Wozniacki,Halep,...Williams ?
Kazda zawodniczka z pierwszej dziesiatki moze wygrac AO ale napewno nie Agnieszka Radwanska blagam nie robmy sobie kpin ???? Aga,Kerber i Bouchard to zdecydowanie najslabsze ogniwa obecnie w pierwszej 10 rankingu WTA. Na swoj pierwszy tytul wielkoszlemowy wedlug mnie zasluguja Wozniacki i Halep ,dziewczyny w ubieglym sezonie byly o krok od tytulu, ogromne postepy w swojej grze poczynily dziewczyny,niesamowity potencjal i madrosc w grze ewmnauja od obu tenisitek,nie zdziwie sie jesli ktoras z nich dojdzie do finalu wkoncu w roku ubieglym jakims cudem Cibulkovej udalo sie doczlapac do finalu a od dluzszego czasu z forma daleko w lesie.Kvitova+wolna nawierzchnia +upal=odpadniecie na poczatkowym etapie.Laleczki goracy czajnik Ivanovic- nie biore pod uwage bo wiadomo jak sobie radzi z presja w wielkich szlemach od kilku lat.Mysle ze Williams powoli jest na wykonczeniu i moze potknac sie jej noga w AO ,oceniajac jej forme po fed cup to jest gorzej niz zle ,Serena nie przystapila do zadnego turnieju poprzedzajacego AO na Antypodach i nie wiem czy to jedst dobre posuniecie,brak rytmu w grze moze zle wplynac nawet na Wielka Williams.Wiadomo jak jest z Williams jesli wyskoczy z forma to to zadna jej nie powinna zagrozic ale roznie z nia bywa mysle ze bardziej skupi sie na Wimbledonie i US OPEN.Maria Sharapova moja ulubiona tenisistka jest druga po Williams, ktora nie ma sobie rownych w scislej czolowce i to ona powinna wywalczyc swoj 6 tytul w karierze bo z ktora mialaby przegrac no jedynie z Halep badz Wozniacka wlasnie ????

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Jak tak patrzę na to losowanie u pań to inne półfinały niż Serena - Kvitova i Halep - Sharapova będą sensacją ????
Halep to do ćwierćfinału ma spacerek, chyba, że Lisicki by sobie przypomniała, jak się gra, ale to musiałby być jakieś święto. W 1/4 Ivanovic/Pliskova/Makarova, ale z całym szacunkiem dla tych pań to mogą one Halep czyścić buty.
Sharapova w sumie nie ma trudniej a może nawet łatwiej. W pierwszych rundach nie powinna stracić więcej niż 5 gemów, potem Safarova i w 1.4 Bouchard ewentualnie Kerber, a z żadną z tych pań Sharapova w formie nie będzie miała najmniejszego problemu.
Kvitova z kim może przegrać? Keys, jeśli ta by była zdrowa, Stosur grająca u siebie, to chyba jedyne malutkie problemy. W 1/4 Radwańska lub Venus też do zniszczenia.
Największa zagadka to Serena, głównie ze względu na jej formę która jest niewiadomą. A i przeciwniczki ma takie całkiem całkiem. W 1 rundzie Van Uytvanck, młoda Belgijka ze świetnym serwisem, z mocną grą i jak Serena się nie przyłoży to może polecieć w 1 rundzie. Potem Zvonareva, dalej świetna Svitolina, następnie Muguruza/Jankovic. W 1/4 Wozniacki/Azarenka/Cibulkova. Oczywiście dla Sereny w formie te rywalki nie stanowią żadnego zagrożenia, ale jak z tą formą będzie to jest właśnie pytanie. I jeśli o kogoś z wyżej wymienionej 4 bym się obawiał to właśnie Williams, pozostałe 3 to dla mnie pewniaczki do półfinałów.
Jak się pojawią jakieś kursiwa, to można pomyśleć, aby co w tym kierunku pograć.

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
M. Sharapova @6,50
Ja też skłaniam się ku Rosjance bo kto mógłby jej zagrozić ? według mnie jedynie Woźniacka i Halep.. co do Caroliny wiem że jest w dość dobrej formie natomiast co do Rumunki nie jestem pewien. Fajny kursik więc próbujemy.
Fajną opcją jest też granie progresją na odpadniecie Radwańskiej oraz Willams ????
Powodzenia.

dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Bertens-Gavrilova 2 @1.53
Rosjanka gra na miare oczekiwan. Dwa bardoz zaciete mecze z Kerber ostatnio, jest forma, jzu nie wspominajac o przebytych kwalifikacjach w Brisbane. Gavrilova zreszta tez juz byla w 2 rundzie na Australian Open jako kwalifikantka, a teraz widac po prostu efekt w grze. Dodajac taka ciekawostke, ze Gavrilova rezyduje w Melbourne to chyba jest sluszna faworytka. Bertens potraif grac, ma warunki, co pokazuje wynik na French Open w ubieglym sezonie, ale w tej chwili i w tym okresie Kiki tego nie ogarnie moim zdaniem.
Barthel-Vekic 1 @1.5
Niemka jest bardzo chimeryczna zawodniczka, ciezko typuje sie spotkania z jej udzialem. Zagrala dwa turnieje w Auckland i Hobart i ... dwa razy przegrala w 1 rundzie. Pisalem jednak po meczu Brengle-Barthel ze Niemka postawila chyba wsyztsko na jedna karte w Hobart i zagrala znakomity mecz z Brengle (nawet jezeli przegrala), ktora dzis jest finalistka. Vekic narazie formy raczej szuka.
Suarez N.-Witthoeft 1 @1.14
Carla takich meczow nie przegrywa. Hiszpanka zreszta naprawde w szlemach nie schodzi ponizej bardzo dobrego poziomu, a zaskoczyc zawsze moze. Z calym szacunkiem dla rywalki, ale roznica jest.

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Date Krumm K. - Tatishvili A. ✅
2 @ 1,72

Bet 365
Czterdziesto pięcio letnia japonka zmierzy się w pierwszej rundzie z dwudziesto pięcio letnią Amerykanką Gruzińskiego pochodzenia, która ten sezon rozpoczęła bardzo dobrze do tej pory jedna porażka z Goerges, po za tym sześć zwycięstw. Kwalifikacje przeszła bez większych problemów nie tracąc nawet seta. Co do Japonki to co za nią przemawia? jedynie doświadczenie, sezon rozpoczęła bez rewelacji no i jej wiek 45 lat to już chyba za dużo by rywalizować na najwyższym poziomie.. Amerykanka miała dużo szczęścia przy losowaniu i myślę że zrobi wszystko żeby to wykorzystać i przejść do następnej rundy.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +15
blaum 651

blaum

Użytkownik
hej.
Serena z Wyjcem zagrają ze sobą, must, must. Sam mam cichą nadzieję, że Cebula wystrzeli, a co. No i Gavrilova w drugiej rundzie mówi &#39;cześć&#39; Bouchard, także Kanadyjka po drugiej rundzie wraca do domu, szykujcie się na ten mecz.

Diyas Z. - Radwanska U.
Wup, wup. Nie skreślałbym tutaj Ulki, fajnie sobie pogrywa ostatnio i mimo, że straciła seta w spotkaniu z Kuwatą i na styku awansowała to zagrała solidny mecz. Teraz chyba najtrudniejszy przeciwnik trafił jej się w tym sezonie i myślę, że może podołać. Już raz pokonała Zarinę, w ubiegłym sezonie w Rzymie. Co prawda inna nawierzchnia i tego, ale przy zeszłorocznej formie Polki nikt się tego chyba nie spodziewał. Widać ogromną poprawę, treningi siedzą i wierzę, że da radę. Dodatkową motywacją na pewno będzie powrót do kadry. Wierzcie lub nie, ale Ula wystrzeli, nie wiem czy to będzie już AO, ale ten sezon będzie bardzo udany dla młodszej z sióstr Radwańskich. Dla mniej odważnych +1,5 wiadomka. Nie mam w sumie nic więcej do napisania.
Radwanska U. @ 2.51
p.s. witam w nowym sezonie.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Niculescu - Stosur 4,49, Pinnacle
Po takim kursie grzech nie spróbować. Typ oczywiście nie tyle na Niculescu, co przeciwko Stosur, z wiadomych powodów. Australijka nie potrafi grać pod presją swoich kibiców i udowadniała to niejednokrotnie. Maksymalnie na AO dochodziła do 4 rundy (w 2006 i 2010), więc nie wyglądało to w przeszłości zbyt różowo. W tamtym roku Sam wstydu nie przyniosła, bo odpadła w 3 rundzie z Aną Ivanovic, ale w 2013 chociażby odpadła w 2 rundzie z Jie Zheng, natomiast w 2012 poległa właśnie w 1 rundzie z Soraną Cirsteą.
Niculescu to typowa rzemieślniczka, z finezją nie ma wiele wspólnego (z forehandu to nawet nie atakuje tylko gra coś ala Karlovic z backhandu), ale jeżeli zmusi Stosur do niewymuszonych błędów i wybiega ten mecz, to kto wie.
Australijka w tym roku myślę, że maks 3 runda. Ale bardzo możliwe, że jej przygodę z tegorocznym turniejem zakończy właśnie Niculescu albo w 2 rundzie Coco Vandeweghe. Wszak &quot;kontuzje mózgu&quot; Stosur niejednokrotnie niestety wygrywają z jej niezaprzeczalnymi umiejętnościami czysto sportowymi.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Ja polecam dwie długoterminówki.
Maria Sharapova to win 3rd quarter 1,909
Petra Kvitova to win 2nd quarter 2,65
Sharapova ma strasznie łatwą ćwiartkę. Tak naprawdę nie wiem kto mógłby jej zagrozić. Bouchard czy Kerber ? Bądźmy poważni. Pewnie kursy w tych spotkaniach na Marię nie będą większę niż 1,25-1,30. W pierwszych rundach pewnie przegra zaledwie kilka gemów. Kurs jest wg. mnie bardzo zadowalający.
Kvitova po wygranym turnieju, gdzie grała czasami w kratkę ale kiedy potrzebowała to prostu przyspieszała i rywalki nie istniały. Kogo mamy w ćwiartce ? Agę, które nie lubi grać z zawodniczkami tego typu i ja nie wierzę, że ona tutaj będzie miała jakiekolwiek szanse na półfinał, chyba, że nagle wystrzeli aczkolwiek nie bardzo są ku temu jakiekolwiek przesłanki. Venus może gra lepiej ale ona już wg. mnie nigdy nie wróci doformy sprzed lat. Stosur ? Prócz własnych ścian nie widzę argumentów za nią.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik

Wickmayer - Pavluchenkova typ 1 kurs 4.38 Pinnacle
✅4-6 6-3 6-3
Obie zawodniczki z niewykorzystanym potencjałem. Belgijka jeszcze niedawno nieźle pogrywała w 2009 roku półfinał US Open jednak w tym samym roku roczna dyskwalifikacja za doping a konkretnie za unikanie kontroli. Ostatnie lata nie może się odnaleźć. Podobnie Rosjanka bardzo duży talent co prawda końcówka ubiegłego sezonu bardzo dobra wygrana w Moskwie. Jednak w tym roku jeden mecz i porażka z Peng. Bilans meczów 1-1 oba zacięte trzysetowe. Moim zdaniem kurs jak najbardziej do grania.

Otrzymane punkty reputacji: +13
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Zaczynamy w końcu Australian Open. :cool: Liczę, że po 2 super tygodniach uda mi się utrzymać wysoką skuteczność. Na początek zacznę od typów długoterminowych, potem taśma na 1 rundę, a na koniec typy na konkretny dzień. Powodzenia w typowaniu.
Petrva Kvitova wygra 2 kwartę @ 2,75 ⛔
Maria Sharapova wygra 4 kwartę @ 2,00 ✅
AKO: 5,50 @ Bet365
Oczywiście nie jest to dubel do grania za sztaby złota czy silosy zboża, ale myślę, że kursy warte gry. Obie panie dostały łatwą drabinkę, a szczególnie Maria. W jej przypadku 1 i 2 runda powinna być raczej bez historii. W 3 rundzie na pewno rywalka będzie trudniejsza. Moim zdaniem przejdzie do niej Diyas/Ula Radwańska. Obie te panie nie powinny być problemem dla Marii. Idźmy dalej. 1/8 to prawdopodobnie spotkanie z Safarovą lub Peng. Lucie wydawało się, że jest w niezłej formie, ale ze Stosur przegrała z samą sobą. Rok temu doszła do 3 rundy, więc punktów ma całkiem sporo do obrony. Pytanie czy nie wystrzela się gdzieś po drodze. Rosjanka z obiema tymi tenisistkami ma bilans 4-1. Najtrudniejsza przeprawa będzie z pewnością w ćwierćfinale. Po drugiej stronie kortu może stanąć np. Bouchard, Suarez-Navarro, Kuznetsova, Kerber. Najtrudniejsza rywalka to z pewnością Bouchard, mimo, że w Hopmanie nic zbytnio nie pokazała. Ale broni tutaj półfinału, więc motywacją powinna być spora.
Kvitova w 2 poprzednich turniejach, a szczególnie w Sydney, pokazała się z niezłej formy. Pytanie jak podejdzie do AO, bo w poprzednich latach nie osiągała tu dobrych wyników. Rok temu skompromitowała się w meczu z Kumkhum już w 1 rundzie. Powinna chcieć zmazać taką plamę. Tym bardziej, że początek drabinki ma niezły, bo Delacqua/Keys w 3 rundzie nie powinna być problemem. Stosur 3 rund nie przejdzie, Petkovic jest w beznadziejnej formie, ale ona na początku roku przeważnie słabo gra. Kanepi? Może, ale pewnie się wystrzela. Może już prędzej Coco. To potencjalne rywalki Petry, ale dalej nie powinny stanowić problemu. W ćwierćfinale rywalka powinna sprawić nieco więcej problemów. Radwańska ma czego bronić, ale z pewnością mnie nie przekonuje. Venus widziałem w Auckland i grała bardzo dobrze. Moim zdaniem to jest w stanie pokonać Agnieszkę. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej nie odpadną.
Sharapova i Kvitova jak widać mają dość łatwą drogę do półfinałów. Bardziej obawiam się o Petrę, bo ta w AO nigdy nic praktycznie nie osiągnęła prócz 1/2 finału. Jednak w poprzednich latach nie grała za dobrze w turniejach poprzedzających, a w tym roku wygląda to dużo lepiej, więc rezultaty mogą dawać nadzieję.
Knapp K. - Halep S. 2 @ 1.08 ✅ 3-6 2-6
Ivanovic A. - Hradecka L. 1 @ 1.08 ⛔ 6-1 3-6 2-6 ajde Ana ????
Mestach A.S. - Makarova E. 2 @ 1.10 ✅ 2-6 2-6
Suarez Navarro C. - Witthoeft C. 1 @ 1.13 ⛔ 3-6 1-6
Bouchard E. - Friedsam A-L. 1 @ 1.04 ✅ 6-2 6-4
Martic P. - Sharapova M. 2 @ 1.03 ✅ 4-6 1-6
Williams S. - Van Uytvanck A. 1 @ 1.01 ✅ 6-0 6-4
Kvitova P. - Hogenkamp R. 1 @ 1.02 ✅ 6-1 6-4
Nara K. - Radwanska A. 2 @ 1.10 ✅ 3-6 0-6
Townsend T. - Wozniacki C. 2 @1.12 ✅ 6-7 2-6
AKO: 1,97 @ Expekt ⛔
Wzorem snookera zdecydowałem zagrać taśmę na 1 rundę z typowych faworytek. Wiem, to WTA i wszystko może się zdarzyć. Celowo zagrałem w buku, gdzie krecz rozliczany jest jako zwrot niezależnie od długość meczu. W Marathonie kurs wynosi 2,33, ale tam do wygranej/przegranej wystarczy 1 rozegrany set.
Naprawdę zastanawiałem się która kobitka mogłaby przegrać już w 1 rundzie. Knapp szybko powinna się wystrzelać, a Halep zajedzie ją regularnością z linii końcowej. Ivanovic rok temu doszła do ćwierćfinału, więc szybko zjazd do bazy z Hradecką to byłby blamaż. Tym bardziej, że Lucie skupia się na deblu z Hlavackovą i tam chcą osiągnąć dobry rezultat. Mestach to młoda dziewczyna z poziomu ITF i dla niej sukcesem jest 1 runda w AO. Makarova lewą ręką powinna ją ustawić mocnymi uderzeniami i większych problemów nie powinna mieć, mimo, że zagrała tylko 2 mecze w Sydney. Witthoeft załapała się jeszcze na 1 rundę z rankingu, ale to zawodniczka z poziomu ITF i na dodatek na szybkich nawierzchnia nie ma rozegranych dużo meczy. Carla regularnością i umiejętnym rozrzucaniem powinna zrobić robotę. Ta sama sytuacja jest z Friendsam, która gra z Bouchard. Strata punktów za 1/2 finału równa się z automatycznym wylotem daleko poza pierwszą 10. Formę raczej przygotowała na AO, więc 2 runda to raczej obowiązek. Sharapova jest w gazie. W Brisbane bez problemów wygrała turniej i w finale nie dała szans Ivanovic. Martic kiedyś grała na poziomie pierwszej 50, ale to jeszcze nie czas i nie miejsce, aby wracać do takiego poziomu. Masha to nie jest zawodniczka, która w Szlemie odpada w 1 rundzie. Serena... Dostaje zawodniczkę póki co bez formy i to byłaby sensacja, jakby odpadła w 1 rundzie. Widziałem Czarną Mambę w Hopmanie, ale ten turniej to jest cyrk. Widać gołym okiem, że zwyczajnie jej się nie chce i w takiej formie na pewno nie przyleciała do Melbourne. O Kvitovey wspomniałem już nieco wyżej. Tenisistka z kwalifikacji to chyba nie ta półka co mistrzyni Wimbledonu. Caro wycofała się z turnieju w Sydney, ale na twitterze pisała, że trenuje normalnie, ani słowa o kontuzji, więc to było zwykłe tankowanie przed AO. Townsend przegrała z Nią w Brisbane. Tam mogła wygrać, tutaj tego po prostu nie widzę. Oj Isia, Isia. Dostaje rywalkę, która w Hobart coś sobie naciągnęła i na dobrą sprawę nie wiadomo czy się wyleczyła. Obrona punktów za półfinał z zeszłego roku to karkołomne zadanie. Jak Polka odpadnie w 1 rundzie, to chyba na zawsze będę jej zagorzałym hejterem. Tak widzę te mecze. Każde odpadnięcie wyżej wymienionej zawodniczki z rywalką, która dostaje w 1 rundzie uznam za sporą sensacje.
Teraz kilka typów do pogrania na jutrzejszą nockę.
Goerges J. - Bencic B. 1 (+1,5 seta) @ 1,41 Betsafe ✅ 6-2
Goerges J. - Bencic B. 1 @ 2,10 Bet365 ✅ 6-2 6-1 bardzo dobry mecz Julki
Goerges na początku sezonu wydaje się być w niezłej dyspozycji. Widziałem ją w meczu z Caro i gdyby miała trochę chłodniejszą głowę i nie popełniła tylu błędów, to spokojnie wynik byłby lepszy. Serwis to główny atrybut Niemki. Z Dunką pracował bardzo dobrze, bo ratował ją w wielu sytuacjach. Trzeba też liczyć na jej forehand, którym zdobywa sporo winnerów. Nieźle radzi sobie w deblu i przy siatce zdobywa sporo punktów. Z Belindą musi grać bardzo agresywnie, bo jest to zawodniczka dobrze returnująca. Serwisem musi ustawiać wymiany i starać się je kończyć, bo inaczej Bencic będzie próbować ją mijać i grać wzdłuż linii lub crossowo. Szwajcarka to zawodniczka bardzo młoda, z rocznika 1997. Przez 2 lata zrobiła ogromny progres, rok temu szturmem wdarła się do top32. Nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie dla niej i ten sezon powinien to zweryfikować. Już na początku sezonu zagrała bardzo słabo z Gavrilovą. Kto wie, czy jest faktycznie w słabej formie, czy po prostu tankowała przed AO. Widać w jej grze wpływ Hingis. Dobrze returnująca, dobrze porusza się po korcie, próbuje mijać, grać down the line. Jednak Goerges w Melbourne gra przeważnie całkiem przyzwoicie. Forma obu zawodniczek wydaje się być zgoła odmienna. Julka musi zacząć grać na miarę swojego talentu, bo odmówić jej się nie da. W obecnej formie jest w stanie powalczyć z Bencic o wygraną i bardzo na to liczę.
Duan Y. - Mattek-Sands B. 2 @ 1,62 Betsafe ✅ 4-6 6-3 3-6
Forma Amerykanki to z pewnością spora niewiadoma. Z Kudryavtsevą w Brisbane przegrała, ale za to wygrała cały turniej w deblu w parze z Mirzą. Nie ukrywam, że liczę w końcu na jej powrót na normalny poziom, bo wypadła daleko poza drugą setkę w rankingu, a z pewnością umiejętności ma spokojnie na tą pierwszą. Od kontuzji minęło już sporo czasu i rehabilitacja powinna też przebiec z dobrym skutkiem. Widziałem jej mecz finałowy w Brisbane i wyglądało to całkiem nieźle. Może to nie był jej najlepszy tenis, bo stać ją na więcej, ale widać, że stara się i to dobry prognostyk przed jutrzejszym meczem. Kto śledzi tenisa nie od dzisiaj, ten wie, że Amerykanka to postać bardzo barwna i z pewnością brakuje jej na kortach. Ofensywny tenis, jaki prezentuje bardzo pasuje na szybkie nawierzchnie. Duan to kolejna Azjatka, która gra praktycznie tylko u siebie i tam tankuje ranking. Nigdy nie udało mi się jej zobaczyć w jakimś meczu, więc się nie mogę wypowiedzieć na temat tego co prezentuje. Bethanie musi w końcu odpalić. Lat nie ubywa, a ranking daleki, więc pora go odbudować. 2 runda to absolutne minimum. W deblu zagra z Safarovą, ale ta raczej skupia się na singlu. Liczę na Amerykankę i jest w stanie wygrać z Duan, jeśli pokaże tenisa do jakiego nas przyzwyczaiła.
Lisicki S. - Mladenovic K. 1 @ 1,40 Unibet ⛔ 6-4 4-6 2-6
Sabine w singlu formą nie grzeszy. Z Suarez-Navarro była bardzo blisko wygrania meczu, ale nie potrafiła utrzymać serwisu na mecz i skończyło się wtopą w TB. W deblu za to radzi sobie zupełnie inaczej, bo wygrała turniej w Brisbane w parze z Hingis. Widziałem finałowy mecz i tam Niemka radziła sobie bardzo dobrze. Grała na luzie, bez zbędnego stresu. Musi przenieść takie podejście na grę w singlu, bo najszybszy serwis na świecie nic jej nie pomoże, jeśli nie będzie nim trafiać. Dodatkowo atomowy forehand musi kończyć jak najszybciej uderzenia, ale trzeba nim trafiać. Backhand to bardzo słaby element w jej grze i z niego popełnia najwięcej niewymuszonych błędów. 2 turnieje i 2 wtopy. Trzeba zacząć coś grać, bo na cegle Niemka to za dużo argumentów nie ma, a na szybkich nawierzchniach powinna punktować najwięcej. Tym bardziej jak dostaje taką rywalkę. Kiki chyba trochę się pogubiła. Jeszcze nie tak dawno grała całkiem niezły ofensywny tenis, a teraz musi brnąć przez kwalifikację do turniejów. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale forma raczej też nie jest najwyższa. Jak Francuzka traci głowę na korcie, albo nie wejdzie dobrze w mecz, to potem ma spore problemy. Lepiej czuje się na returnie niż na serwisie, bo ten ma przeważnie niską skuteczność. Kurs na Lisicki sporo zaniżony, ale liczę w końcu na przełamanie Niemki. Rywalkę ma słabą i jak nie zacznie dobrze grać na hardzie, to przed French Open może pożegnać się z rozstawieniem. Wygrana Niemki, pod warunkiem, że będzie utrzymywać przynajmniej połowę swojego serwisu, bo samym returnem podania rywalki nie wygra.
Diyas Z. - Radwanska U. 2 (+1,5 seta) @ 1,57 Unibet ✅ 3-6 6-4 6-2
Chciałem zobaczyć Ulkę pod kamerami, ale na jej korcie raczej nie będzie kamer. O Diyas pisałem już w poprzednim tygodniu. Póki co wydaje się być w takiej sobie formie. Z tymi co ma wygrywać to wygrywa, ale już z zawodniczkami jej pokroju przegrywa. Z Riske przegrała w 2 setach i nie wyglądała w tym meczu za dobrze. Dużo błędów, słaby serwis, a Amerykanka dobre ją rozrzucała po korcie i nie pozwalała rozwinąć skrzydeł. Na pewno Zarina jest zawodniczką dobrze rokującą, ale ten sezon pokaże czy utrzyma się w top 50. Ula miała trochę problemów z Kuwatą w finałowej rundzie kwalifikacji. Po 1 secie % serwisu oscylował na poziomie ~30%, co można uznać za dramat. Po takim początku typowa Ulka by się poddała i drugiego seta dostała w podobnym stosunku. Jednak po zatrudnieniu Maciej Domki, byłego trenera Jans-Ignacik i Rosolskiej, jej gra wyraźnie zaskoczyła. W Auckland przebija się przez kwalifikację i doszła do ćwierćfinału. Z Davis dobrze zaczęła, ale Lauren w tym turnieju grała dobrze od 2 seta i ostatecznie wygrała w 3. Pamiętam Polkę sprzed 2-3 lat, gdzie potrafiła grać naprawdę dobry, ofensywny tenis. Teraz zaczęła grać podobnie. Mocny serwis, którym ustawia wymiany, forehand i poruszanie się po korcie wyglądają całkiem przyzwoicie. Diyas nie jest najtrudniejszą rywalką i mogła trafić dużo gorzej. Tym bardziej, że drabinka pozwala myśleć nawet o 3 rundzie z Sharapovą. Najpierw trzeba jednak ograć Kazaszkę, a w tym pojedynku Polka nie stoi na straconej pozycji. Nie powinno to być łatwe spotkanie i Radwańska musi postawić swoje warunki, a wtedy jej agresywny styl gry powinien przynosić punkty.

Otrzymane punkty reputacji: +5
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Stephanie Foretz vs Christina McHale 1 @ 2.00 Bet365 ⛔ 1-2 była piłka meczowa, było mnóstwo szans. Szkoda

Amerykanka McHale już od dłuższego czasu jest w bardzo słabej dyspozycji. Główny powód jej częstych porażek to co chwilę pojawiające się nowe problemy zdrowotne. Końcówka zeszłego sezonu słaba. W tym także wygląda to po prostu beznadziejnie. W Brisbane odpadła w pierwszym pojedynku, urywając tylko 3 gemy z Lucic. W Hobart po przegraniu seta zmuszona była poddać mecz. Kolejny jej problem dotyczy kontuzji prawego ramienia. Nie dość, że Amerykanka miała ogromne kłopoty w okresie przygotowawczym to teraz dalej nie może grać na 100%. Ma spore braki treningowe, brakuje jej ogrania na korcie i do tegorocznego turnieju startuje trochę z rozpędu. Nie można się spodziewać wysokiej formy i nawet pierwsza runda może być ciężka do przejścia. Tym bardziej, że rywalka to solidna Francuzka. Doświadczona Foretz to niewygodna rywalka. Często miesza uderzenia, potrafi regularnie grać w wymianach z głębi kortu, posiada ciekawy, skuteczny bekhend, a co najważniejsze jest w dobrej dyspozycji. Udanie przeszła eliminacje gdzie pokonała m.in Govortsova 2-0 w setach. Właśnie solidna gra i regularne trzymanie piłki w korcie to argumenty które dają Foretz ogromne szanse. McHale co z tego, że gra agresywnie jak większość jej piłek ląduje w siatce lub po za polem gry. Dodatkowo serwis także wygląda przeciętnie. Od ostatniego kreczu minął tydzień. Wątpię, aby jej ramię zostało doprowadzone do normalnego stanu. W obliczu tej słabej kondycji fizycznej, braku rytmu meczowego u Amerykanki na pewno warto spróbować zagrać coś w kierunku Foretz. McHale zapewne będzie mieć ogromne problemy z własną grą i nie będąc gotowa na maxa ciężko jej się będzie przeciwstawić ambitnie grającej rywalce.
Oczywiście na cały pierwszy dzień grubiej poszła też mini taśma z pewniaków:
Halep vs Knapp 1 @ 1.083 ✅ 2-0
Ivanovic vs Hradecka 1 @ 1.083 ⛔ 1-2
Pliskova vs Rodina 1 @ 1.20 ✅ 2-0
Kerber vs Begu 1 @ 1.14 ⛔ 1-2
Suarez Navarro vs Witthoeft 1 @ 1.12 ⛔ 0-2

Sharapova vs Martic 1 @ 1.03 ✅ 2-0
Dimitrov vs Brown 1 @ 1.083 ✅ 3-0
Berdych vs Falla 1 @ 1.025 ✅ 3-0

Robredo vs Roger Vasselin 1 @ 1.25 Zwrot (krecz Robredo)
Federer vs Lu 1 @ 1.025 ✅ 3-0

@ 2.65 Bet365
⛔⛔⛔ sypnęło niespodziankami
Nie powinno być niespodzianek. Halep, Ivanovic i Sharapova to tenisistki z najwyższej półki. Każda z nich przewyższa rywalki o 2 klasy. Kerber swoją świetną defensywą, regularnościa i niesamowitą walecznością zamęczy Begu. Pliskova znajduje się w znakomitej dyspozycji. Serwis, forhend siedzą, więc z tak grającą Czeszką ciężko wygrać. Sueraz Navarro to zbyt solidna zawodniczka, aby mogła od razu w pierwszej rundzie odpadać z dużo słabszymi rywalkami. U panów Dimitrov, Berdych i Federer to mniej czy bardziej, ale faworyci do półfinału czy finału. Pierwsza runda to formalność. Natomiast Robredo zawsze wielkie szlema gra na maxa. Nie dość, że jest zawodnikiem wszechstronniejszym, z dużo większym arsenałem zagrań to na dodatek Vasselin już od dawno prezentuje tragiczny poziom.

Otrzymane punkty reputacji: +4
majestro 3K

majestro

Użytkownik
Gajdosova J. -1,5 seta - Dulgheru A. @ 1.91 Pinnacle ✅
Gajdosova rewelacyjny ubiegły sezon. Chyba wreszcie uporała się z wszystkimi problemami i może się skupić tylko na tenisie. Rewelacyjna gra, rewelacyjne wyniki i w tym sezonie to wszystko kontynuuje. W tym roku urwała seta Kvitove, pokonała Cibulkova i Petkovic, dobry set z Ivanovic, jak dostała słabszą Zheng to rozbiła ją pewnie 2:0. Ma spore umiejętności, serwisem i forhendem potrafi zabijać, dobra forma i powinna spokojnie się uporać z ziemniaczką Dulgheru. Niech nie zmylą nas trochę lepsze statystyki Rumunki z zeszłego sezonu na hardzie, bo to są wyniki z jakiś podrzędnych turniejów. Jest to zawodniczka, która specjalizuje się w przebijaniu piłki na drugą stronę siatki na wolnych nawierzchniach i jak na hardzie trafi na kogoś ogarniającego tą grę to nie ma za dużo do powiedzenia. Jedyna obawa to psychika Gajdosovej, bo historia jej starów w AO jest delikatnie mówiąc katastrofalna, ale wydaje mi się, że teraz w tej kwestii jest mocniejsza niż kiedykolwiek i powinna uporać się z presją.

Goerges J. - Bencic B. @ 2.10 bet365 ✅
Trochę zgadywanka, ale value jest bo więcej atutów można znaleźć po stronie Goerges. Młodziutka Bencic, która na dobrą sprawę pokazała się świtu podczas zeszłorocznego AO podczas meczu z Na Li. Świetny mecz i za tym poszedł cały udany sezon dla Bencic. W tym sezonie jeden mecz i srogie lanie 3:6 0:6 od Gavrilovej, świetnej Gavrilovej, ale taki pogrom musi zastanawiać. Nie wiem czy to szukanie jakieś teori na siłę, ale wydaje mi się, że ubiegły sezon, pierwszy dla niej sezon gry na najwyższym poziomie mógł ją sporo kosztować i początek tego sezonu może być trochę słabszy w jej wykonaniu. To jest 17-letnia zawodniczka, więc na pewno musi odczuć skutki tak męczącego sezonu i musi się przytrafić moment słabszej gry i myślę, że właśnie teraz przyszedł. Goerges zawodniczka po przejściach, można powiedzieć niespełniony talent, ale wydaje się powoli wracać na dobrą ścieżkę, ubiegły sezon nie rewelacyjny, ale lepszy od poprzedniego, w tym sezonie bardzo pozytywnie zaczęła. 2 pewne zwycięstwa z Tatishvili i Hradecka, porażka po równym meczu z Wozniacki. Jej największe atuty to serwis i forhend czyli to czym Gavrilova rozbiła Bencic. Jak Niemka nie będzie popełniać seryjnych błędów, to powinna wyjść z tego meczu zwycięsko.

Voracova R. - Arruabarrena-V. L. @ 1.67 Pinnacle ⛔
Kilka słów o Hiszpance pisałem 2 tygodnie temu:
Arrubarrena to taka zawodnika, która potrzebuje gry, ona potrzebuje być w rytmie meczowym, musi być w uderzeniu. A tu początek sezonu, pierwszy mecz, także nie wróże jej sukcesu. Niby jej styl gry powinien pasować na twarde korty, a jednak na szybkich nawierzchniach notuje bardzo przeciętne rezultaty, zdecydowanie lepiej czuje się na clayu.
Rozegrała od tego czasu 2 mecze i oba przegrane. Jak jeszcze porażkę z Buyukakcay można zrozumieć, to przegrana z Ormachea, która poza clay się praktycznie nie rusza, to jest już bardzo zły znak, dość jasno mówiący, że formy nie ma, a jak nie ma formy to u Hiszpanki leci błąd za błędem i tak doświadczona zawodniczka jak Voracova powinna to wykorzystać. Voracova przeszła tu pewnie 3 rundy kwalifikacji, w rytmie meczowym jest praktycznie od końcówki ubiegłego roku, gdzie z dobrymi wynikami grała w Czech league. Jej znacznie lepsza forma od rywalki a także dużo większe doświadczenie powinny zaprocentować w postaci wygranego meczu.

Ivanovic A. - Hradecka L. +6,5 gema @ 1.78 Pinnacle ✅
Wysoka linia. Nie widzę tutaj znaków świadczących o tym, że w tym meczu może być pogrom. Hradecka to świetny serwis i tenis w stylu bum bum. Także na spokojnie wyserwuje i wystrzela co swoje w tym meczu Czeszka, tym bardziej, że jest w bardzo dobrej formie na początku sezonu. Bilans 7/1. Świetna skuteczna gra i to powinna wystarczyć do pokrycia linii nawet ze świetnie dysponowaną Ivanovic, a forma Anny na początku sezonu chyba jeszcze nie jest optymalna. Miewa słabsze momenty i przestoje, także tym bardziej linia powinna zostać pokryta.
Garcia C. - Kuznetsova S. @ 2.72 ✅
Nie widzę powodów, aby tu faworyzować Kuznetsovą, dla mnie mecz 50/50

Wickmayer Y. - Pavlyuchenkova A. over 20,5 @ 1.98 Pinnacle ✅
Grały ze sobą 2 razy za każdym razem 3 sety, w tym roku obie jeszcze bez zwycięstwa(Wickmayer 0/2, Pavluchenkova 0/1) ale w każdym meczu obie grały po 3 sety. Zawodniczki z potencjałem, ale z ogromnymi przestojami i seryjnymi błędami, nierówna forma na początku sezonu tylko prowokuje takie przestoje. Linia śmiesznie niska, na luzie do zrobienia.

Foretz S. - McHale C. @ 2.00 bwin ⛔ Miała piłkę meczową
McHale z formą w lesie. Pierwszy mecz w tym sezonie przegrany 6:3 6:0, w kolejnym po przegraniu 1 seta kreczowała z powodu kontuzji prawego ramienia. Foretz to już leciwa zawodniczka, gra sobie solidnie na poziomie ITF-ów, świetny ubiegły sezon, zakończony serią 11 zwycięstw z rzędu. Tutaj pewnie przeszłą 3 rundy kwalifikacji, a pokonanie w 3 rundzie Govorotsovej na pewno robi wrażenie. Na pewno nie zmarnuje swojej szansy na 2 rundę Szlema, jeśli się taka pojawi. Warto grać tam gdzie ewentualny krecz=przegrana.

Zdecydowanie odradzam granie na Mattek-Sands, zdecydowanie.
Jak dalej kurs będzie tak rósł na Diyas to pewnie ją zagram, bo to jest zdecydowanie inny poziom, niż Ula.
Kursy na Gavrilova na początku były nawet 2.00, kto pograł to jest zarobiony, teraz już tylko 1.50, też pewnie do gry, bo powinna roznieść Bertens, no ale różnicę w kursach widać gołym okiem.
Nie grajcie kursów 1.05 bo to jest wyrzucanie pieniędzy do śmietnika.

Otrzymane punkty reputacji: +28
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Pliskova Kar. - Rodina E. 2:0 @ 1.6 ✅
Ivanovic A. - Hradecka L. 2:0 @ 1.3 ⛔
Knapp K. - Halep S. 0:2 @ 1.25 ✅

Gram na zwycięstwa zawodniczek, które na początku sezonu prezentują się bardzo dobrze. Pliskova w Brisbane wygrana po świetnym meczu z Azarenką, finał w Sydney po walce przegrany minimalnie z Kvitovą po drodze pokonując Kerber czy Suarez Navarro. Ana finał w Brisbane przegrany po stojącym na bardzo wysokim poziomie trzysetowym spotkaniu z Sharapovą. Halep wygrana w Shenzhen.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
To i ja się zabawię, jak to mówią: &quot;ciągnie wilka do lasu&quot;
Mini taśma:⛔
Konjuh A. - Rybarikova M. 1.55
Ivanovic A. - Hradecka L. 1.07
Begu I.C. - Kerber A. 1.15
Safarova L. - Shvedova Y. 1.20

Całkowity kurs: 2.29
Stawka: 50 zł
Ewentualna wygrana: 100.76 zł
STS-legalny bukmacher 12%:grin:

:grin:he he, panienki założyły spółdzielnie i zagrały z mafią...
A niech wygra Radwańska i poleci na Marsa...:grin:

Pewnie w nocy na świecie wylano ocean pomyj, epitetów, inwektyw i obelg na ów przegrane faworytki pierwszej rundy, takiego pogromu już dawno nie pamiętam, no cóż mafia odrobiła straty za wszystkie czasy z nawiązką,

Ostatni mecz Konjuh miałem okazję oglądać i mnie mocno rozczarowała. Nie wyszło parę zagrań, szczęscie w niektórych momentach było po stronie Vesniny, no i panna Konjuh strzeliła focha i było po zamiatane...no coż bywa. Młoda Konjuh to dla mnie przyszłość tenisa. Operuje atomowym serwisem, jak się nakręci to wali asy jeden za drugim. Dobrze się spisuje na returnie. Jej potężną bronią jest bardzo mocy i niesamowicie rotowany forhend, a i bekhend także dobrze hula. Jest mocno zbudowana, naprawdę ma spory repertuar zagrań i gra tenis siłowy na pograniczu błędu. Jej pięta to głowa, ale na to już nie mamy wpływu. Generalnie według mnie jest na dużo wyższym pułapie niż Ryba...Jej forma z jesieni chyba się gdzieś ulotniła. Nie widzę jej w spotkaniu z Konjuh. Jej slajsowany bekhend i dokładny lecz słaby forhend powinny być &quot;tępione&quot;. Jej gra serwis-wolej powinien być gnębiony przez mocy return Konjuh.
Hradecka - potężny serwis i &quot;sierpy&quot; ale myli sie na potęgę i niekiedy jej pomysł na tenis jest do bólu infantylny...w jej przypadku można zastosować wzór: &quot;siła razy ramię razy gwałt&quot;
Begu - nie wytrzyma płaskich i glębokich wymian z Niemką, w jakimś momencie pęknie i tyle,
Shvedova - kobieta zagadka, świetne podanie, jest w stanie wygrać z jedynką WTA, ale generalnie jej kariera singlowa to rozczarowanie. Ma momenty ale na Luckę to za mało...Czeszka naprawdę fajnie pogrywa, widać poprawę zwłaszcza w grze z głębi, do siły dodała sporo precyzji!
Ivanovic-Kerber-Safarova: to potencjalne półfinalistki każdego szlema, Anna kto wie może wygra Australian, Kerber też lubi zajść daleko, a Lucka, hm, zyczę jej zawsze jak najlepiej, może to ona wygra Australian, kto wie?
Pozdrawiam!

CZARNY PONIEDZIAŁEK, kobieta to jednak nie zbadane zjawisko,
---

Otrzymane punkty reputacji: +32
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Halep(-6,5 gems) - Knapp 1 1,8 [Pinnacle] ✅
Mecz otwarcia AO 2015. W tym przypadku nie ma mowy o jakiejkolwiek niespodziance. Halep to zawodniczka o kilka klas lepsza od Knapp. Włoszka to dobrze zbudowana kobieta, w konsekwencji troszkę mało zwrotna. Szwajcarka będzie dominować w dłuższych wymianach. Jest za szybka i za bardzo regularna, aby Knapp miała jakiekolwiek szanse. 3-4 gemy to wszystko na co może liczyć Karin.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Smitkova 1.65✅
Pisanie czegokolwiek po poniedziałku jest stratą czasu. Dosłownie jedno zdanie. Czeszka robi ogromne postępy. Miałem okazje wiele razy ją oglądać i na tle Lucic jest lepiej poukładana! Argumentacja dalsza jest bez przedmiotowa. No może jeszcze drugie zdanie.Smitkova jest bardziej regularna i potrafi zwolnić i pomyśleć, Lucic jak się nakręci to tylko strzela, lubi dużo ryzykować. Trzecie zdanie brzmiało by juz jak BANIALUKI !!!

Stosur1.23 + Kanepi1.25 + Vandeveghe1.30 + Smitkova1.65 = 3,30⛔
Stawka: 50 pln
Wygrana: 154.20 pln

---

Otrzymane punkty reputacji: +6
ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
A ja sobie zagrałem taki kuponik, całkowicie for fun, bo typowanie czegokolwiek na poważnie w WTA mija się z celem ????
Azarenka - Stephens 1,39
Meusburger +6,5 g. - Dellacqua 2,03
Brengle - Petkovic powyżej 21 g. 1,94
Tsurenko - Keys powyżej 21 g. 1,83
Azarenka, ponieważ w meczu z Pliskovą pokazała już namiastkę tej dawnej Victorii, brakło jednak chłodnej głowy w najważniejszych momentach. Stephens umiejętności bardzo duże, ale słabiutko z psychiką i jak Białorusinka dobierze się jej do skóry to może nie być dla niej różowo.
Meusburger co prawda gra ostatnio sporadycznie i jej wyniki nie powalają na kolana, ale Dellacqua nie prezentuje się ostatnio jakoś nadzwyczajnie, do tego może być trochę spięta występem przed własną publicznością. 3:6 3:6 załatwia sprawę i na to liczę.
Co do dwóch ostatnich pojedynków to teoretycznie zapowiadają się tam zacięte, być może 3 setowe spotkania (przynajmniej ja tak to widzę).
AKO: 10,04 Pinnacle
Udanej nocy ????

cuadrado 296

cuadrado

Użytkownik
Heather Watson - Tsvetana Pironkova

Pironkova jest na świeżo po chyba swoim ulubionym Sydney. Podobnie jak w 2014r, kiedy niespodziewanie wygrała ten turniej, w tym roku również zaprezentowała się z niezłej strony. Co prawda nie wygrała go, przegrywając w półfinale z Kvitovą, ale potrafiła sprawiać niespodzianki we wcześniejszych rundach, a przecież do turnieju dostawała się przez kwalifikacje. Ogółem cały poprzedni rok cieniowała, zagrała kilka fajnych meczy, ale tak naprawdę tylko raz błysnęła formą, właśnie w Sydney. Kiedy jest w gazie, naprawdę lubię patrzeć na jej tenis - trochę winnerów, potrafi trzymać wymiany a i czasem z serwisu coś rzuci. Jednak kiedy jest pod formą wygląda to już dużo gorzej. Kompletna niemoc - tak jak podczas turnieju kończącego w Sofii. Widać było że bardzo chciała się pokazać swojej publiczności , ale po prostu nie mogła. Masa piłek w aut, w siatkę, i wtedy ta jej gra wyglądała żenująco. Tak jak na przestrzeni całego sezonu. O ile na słabsze zawodniczki jeszcze jakoś to wystarczy to ktoś bardziej ogarnięty eliminuje Bułgarkę.
Tyle o całkiem urodziwej Tsvetanie teraz o Heather- nie dużo gorszej pod tym względem. Watson już ten sezon może zaliczyć do najlepszych w swojej karierze. Osiągnęła już najlepszy swój ranking, wygrała turniej w Hobart i teraz przystępuje do AO w dobrym humorze. Wiadomo jak to jest po wygranym turnieju. Może zdarzyć się okres zmęczenia i gorszej gry.
W Hobart prezentowała się naprawdę dobrze. Wygrała cały turniej nie tracąc nawet seta. Gra trochę odważniej,agresywniej niż kiedyś i narazie przynosi to skutki. W Pucharze Hopmana, na tle Cornet i Radwańskiej widać było że jeszcze troszkę jej brakuje do najwyższej klasy, ale na pewno jest na dobrej drodze żeby powoli wdrapywać się do TOP 20.
Mam nadzieję że siły nie opuszczą Brytyjki, a jeśli tak będzie to powinna poradzić sobie z Pironkovą.
Heather Watson @ 1.91 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom