VS
BAYERN MONACHIUM - FC BARCELONA
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,615 Sportingbet0:2
Zaczęły się rozgrywki, nowy trener, nowy lepszy bramkarz, a Bayern ma wciąż te same problemy co przed rokiem. Defensywa spisuje się słabo, takie błędy co robią za każdym razem to masakra. Widziałem ich mecze w Liga Total Cup i wczorajsze starcie z Milanem to nawet Neuer nie mógł tego wybronić. A drugi problem to znowu urazy duetu RR. Ribery pauzować ma 2-3 tygodnie, a w dniu wczorajszym Robben został sfaulowany przez Taiwo i pierwsze badania wykazały pęknięcie torebki stawowej i krótką pauze, ale dzisiaj ma przejśc dokładniejsze badania MRI więc okaże się jak długo będzie pauzował.
Oto skład i wymiar czasowy w jakim grali wczoraj zawodnicy Bayernu :
FC Bayern: Neuer - Rafinha (71. J. Boateng), Van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoshchuk (63. Luiz Gustavo), Schweinsteiger - Robben (63. Alaba), Kroos, Müller - Gomez
Do czego zmierzam. W poniedziałek mają mecz Pucharu Niemiec z Eintrachtem Brunszwik. Dzisiaj z Barcą możliwe, że dojdzie to wielu zmian w składzie. Tak więc dzisiaj bez Robbena, Ribery, pewnie Gomez, Muller czy Kroos dostaną mniej zdecydowanie min do gry. Pewnie szanse dostanie Usami, Pettersen,Luis Gustavo, Olic, Pranjic, Boateng, może Butt w bramce ? To tylko takie moje sugestie bo żadnych konkretnych info nie ma w sieci.
Barca wczoraj zagrała dwoma rózńymi składami.
Wyszli tak
FC Barcelona: Víctor Valdés, Maxwell, Fontàs, Sergio Busquets, Keita, Riverola, Thiago, Iniesta, Cuenca, Jonathan Soriano, Afellay
Wyglądało to dobrze, klepali jak zwykle, długo utrzymywali się przy piłce i mieli sporo sytuacji. W 2poł weszli inni zawodnicy m.in Pinto, Villa, Pedro, Jeffren, Abidal, Armando, Jonathan dos Santos, ale nic wielkiego nie pokazali poza zdobytym golem. A co więcej Pinto się nie popisał i to jego wina utrata gola na 2-2.
Do czego zmierzam w kontekśćie tego meczu? Barca swoje z przodu znowu będzie grała. Bayern z taką defensywą ograją kilka razy więc gol pewnie padnie. Z kolei Bawarczycy u siebie także mogą pokusić się o trafienie bo obrona Barcy też przecież bez Dani Alvesa, ADriano, Pique i Puyola. Powinno byc ciekawe starcie dlatego ja też gram BTS.