Nicolas Almagro (ESP) -
Filippo Volandri (ITA) 2.82
Wg. buków zdecydowanym faworytem jest Hiszpan, gra u siebie broni tytul z przed roku, no ale w tym turnieju mi jako nie omponuje i Włoch na pewno ma spore szanse w tym spotkaniu.Bilans 2:1 dla Filippo, jednak Almagro wygral z nim włanie w tym turnieju przed rokiem-czas na rewanż! Kurs na Włocha b.duzy a szanse conajmniej 50:50, wiec ja zaryzykuje....
Evgeny Korolev (RUS) - Sergio Roitman (ARG) 1.57
Mecze miedzy tymi tenisitami zawsze były zawsze zaciete bilans 1:1. Obaj w tym sezonie nie zachywcaj; odpadaja zazwyczaj w drugich rundach, no Argentyńczyk czesciej kończy turnieje po jednym meczu My
le, ze na kazdej innej nawieszchni szanse Rosjanina byłyby jeszcze wieksze,jednak na cegle lepiej na pewno czuje sie Argentyńczyk-ale to nie bedzie miec decydujšcego znaczenia.
Ventura, Santiago vs
Falla, Alejandro 1.30
Ventura jest chyba czarnym koniem tego turnieju, jego ranking upoważnia go raczej do gry w chalangerach, no ale trzeba przyznac, iz ten turniej nie jest szczególnie obsadzony. Ale naszczescie rankingi nie graja, Santiago złapał forme ale nawet to bedzie za mało na Alejandro, który w tym turnieju poradził sobie z Seppim, Santiago sprawił mega sensacje pokonujšc Majera, który na cegle klenerem nie jest No ale podejrzewam ze trafił mu sie gorszy mecz...
Potito Starace (ITA) - Pablo Andujar (ESP) 1.30
Strace, który w zeszłym tygodniu pokonał chalangera w Napoli ma chyba również ochote za dogonanie czegos w Vakencii, otwierajšcy druga setke rankingu Hiszpan raczej mu nie przeszkodzi, w I rundzie pokonał Grula dosyć ławto, lecz na pokonanie badacego w gacie Włocha jest chyba za słaby.
Juan Monaco (ARG) - Amer Delic (
USA) 1.38
Delic jest ostatnio w dobrej formie, jest wyzszy i lepiej zbudowany od Monaco-lecz na tej nawieszchni to wcale nie jest jego przewaga.W pierwszej rundzie w trzech setach pokonał Kendrick'a a Juan mało znanego Gambill, Jan-Michael. Amerykanin u siebie b.grozny, ale jestem pewnien, ze bardziej dowiadczony Monaco znajdzie sposob na zwyciestwo.
Ana Ivanovic (SRB) -
Vera Zvonareva (RUS) 1.79
Vera pokonała Anne w tym sezonie bardzo łatwo podczas AO, no ale wtedy była w b.dobrej formie,teraz jest z nia nieco gozej. Za to Serba jest w gazie,przed tygodniem półfinał,bardzo dobra gra. Dzisiaj pokonała Dulko, pierwszeg seta wygrała do 0! Pozniej przegrała w tiebraku a pozniej przewaga jednego przełamania 6:4.Przebieg meczu daje do mylenia...Zvonareva za to bardzo łatwo pokonała moja ulubienice Tu. O wyniku przesšdzi zapewne dyspozycja dnia, która wg. mnie tego dnia bedzie po stronie Rosjanki!