>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP US Open - kwalifikacje (19.08.2024 - 22.08.2024)

Status
Zamknięty.
adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Paire-C.H.Tseng 1 @2.75 <alez bylo blisko ... Paire 7-6 4-4 i 00-40 Tseng na swoim podaniu i sie wybronil Tajwanczyk>

Dzis taki typ z serii "a widzimisie". Ogolnie Paire jest zenujacy i nawet na poziomie chalalngerowym w tym sezonie niektore wystepy sa wrecz kompromitacja, ale jednak jakas sznase Franuzowi na dobry wystep daje. Chlop juz po prostu ne iam motywacji do bycia liczacym sie tenisista, ale w ostatnich sezonach to wlasnei w tej amerykanskiej czesci sezonu cos tam pokazywal. No i widze jakies tam pozytywy, Przede wszystkim w Newport zagral dwa dlugie trzysetowe mecze i ten drugi byl duzym bojem przegranym z Gironem, ktory okazla sie zwyciezca calego turnieju.
No i w ubiegly tygdniu Francuz byl w Grodzisku, gdzie jeden mecz wygral pewnie, a drugi przegral po duzym boju z Gombosem. I nie chodzi tutaj o porazke ze Slowakiem, bo pewnei nie zwyciestwo w tym cahllangerze bylo celem samym w sobie, ale praktyke meczowa w postaci dluzszego meczu, co moze pomoc.

Rywal Chun Hsin Tseng ostatnioc calkiem dobrze w sezonie ceglanym, ale licze ze mu moze brakowac ogranai na tej twardej nawierzchni, Tajwanczyk byl wybitnym juniorem, ale na razie nei przelozyl tego na bardzo dobra gre w zaowdowym tourze, chociaz jeszcze czas przed seoba ma, ale licze na ten zwrot w grze Paire'a.
Pamietam jak w ubieglym sezonie w eliminacjach USO zastanwialem sie czy Paire wyciagnie jakas lepsza forme i gdy w Q2 (drugi mecz kwalifikacji0 przegral po dramatycznym 3-setoym boju z Yu Hsiou Hsu'em, to wygladalo to nie najlepiej, ale pozniej ten sam Hsu okazla sie rewalacja tych elimiacji kwalifikaujac sie do turnieju glwnego i pokonujac w 1 rundzie Kokkinakisa. Czy Paire cos tam ma nie jestem pewny, ale tez intuicja mowi mi, ze on zagra z zaangazowaniem, kurs rzedu 2,75 to jednak jest to co zacheca tej wygranej Paire poszukac.

Ostatnia edycja:
qarny 2,1K

qarny

Użytkownik
Może być dobry trop. Dodam, że Tseng miał groźnie wyglądający upadek pod sam koniec meczu z Dzumhurem w SantoDomingo. Ostatnie dwa punkty taja grał na stojąco i chciał tylko dokończyć mecz. Wiem, bo miałem postawiony ten mecz to oglądałem cały.
Zatem polecam ten typ ale np. u buka u którego krecz nie oznacza zwrotu Np. Po pierwszym rozegranym secie

Paire-C.H.Tseng 1 @2.75

Dzis taki typ z serii "a widzimisie". Ogolnie Paire jest zenujacy i nawet na poziomie chalalngerowym w tym sezonie niektore wystepy sa wrecz kompromitacja, ale jednak jakas sznase Franuzowi na dobry wystep daje. Chlop juz po prostu ne iam motywacji do bycia liczacym sie tenisista, ale w ostatnich sezonach to wlasnei w tej amerykanskiej czesci sezonu cos tam pokazywal. No i widze jakies tam pozytywy, Przede wszystkim w Newport zagral dwa dlugie trzysetowe mecze i ten drugi byl duzym bojem przegranym z Gironem, ktory okazla sie zwyciezca calego turnieju.
No i w ubiegly tygdniu Francuz byl w Grodzisku, gdzie jeden mecz wygral pewnie, a drugi przegral po duzym boju z Gombosem. I nie chodzi tutaj o porazke ze Slowakiem, bo pewnei nie zwyciestwo w tym cahllangerze bylo celem samym w sobie, ale praktyke meczowa w postaci dluzszego meczu, co moze pomoc.

Rywal Chun Hsin Tseng ostatnioc calkiem dobrze w sezonie ceglanym, ale licze ze mu moze brakowac ogranai na tej twardej nawierzchni, Tajwanczyk byl wybitnym juniorem, ale na razie nei przelozyl tego na bardzo dobra gre w zaowdowym tourze, chociaz jeszcze czas przed seoba ma, ale licze na ten zwrot w grze Paire'a.
Pamietam jak w ubieglym sezonie w eliminacjach USO zastanwialem sie czy Paire wyciagnie jakas lepsza forme i gdy w Q2 (drugi mecz kwalifikacji0 przegral po dramatycznym 3-setoym boju z Yu Hsiou Hsu'em, to wygladalo to nie najlepiej, ale pozniej ten sam Hsu okazla sie rewalacja tych elimiacji kwalifikaujac sie do turnieju glwnego i pokonujac w 1 rundzie Kokkinakisa. Czy Paire cos tam ma nie jestem pewny, ale tez intuicja mowi mi, ze on zagra z zaangazowaniem, kurs rzedu 2,75 to jednak jest to co zacheca tej wygranej Paire poszukac.

K 26

krysia1324

Użytkownik
Może być dobry trop. Dodam, że Tseng miał groźnie wyglądający upadek pod sam koniec meczu z Dzumhurem w SantoDomingo. Ostatnie dwa punkty taja grał na stojąco i chciał tylko dokończyć mecz. Wiem, bo miałem postawiony ten mecz to oglądałem cały.
Zatem polecam ten typ ale np. u buka u którego krecz nie oznacza zwrotu Np. Po pierwszym rozegranym secie
Jaki buk ma taka opcje ?

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Kilka słów na wtorek – kwalifikacje US Open

Hassan vs. Herbert

Kursy spadkowe na reprezentanta Libanu, co mnie nie dziwi, gdyż pierwotnie były znacznie przesadzone mocno faworyzując doświadczonego Francuza. To główny jego atut i oczywiście serwis plus wolej. Jednak najlepsze czasy ma już wyraźnie za sobą i głównie zawodzi. Od czasu do czasu zaskoczy na plus, ale ma wiele mniejszy wachlarz zagrań od Hassana, który może dużego ogrania na betonie nie posiada, ale stać go na wiele. Pytanie czy to pokaże, bo potrafi grać mocno w kratkę. Szybka nawierzchnia powinna być atutem Herberta, ale zdziwię się jak ten mecz wygra gładko, bo raczej nie powinien.

Moreno De Alboran vs. Riedi
Faworytem bukmacherów jest Szwajcar, ale ruchy kursów są znamienne i widać, że wiara w Amerykanina rośnie. Jaki jest powód? Niepewna dyspozycja zdrowotna Leandro, który ostatnio ma problemy z kolanem i ostatni mecz zakończył kreczem. Jego gra nie wyglądała źle i forma sportowa była dobra, ale miał problemy z poruszaniem się i zszedł z kortu, a może po prostu bał się o występ w Nowym Jorku. Niewątpliwie jest to szansa dla gospodarza, by się zrehabilitować za kilka ostatnich wpadek, bo jego forma wyraźnie spadła i przegrał parę spotkań w roli faworyta. W Cary jednak powalczył z dobrze dysponowanym Goffinem, więc można być optymistą, ale tu trzeba ewidentnie liczyć, że Riedi znów pomoże i nie jest w pełni dyspozycji.

Ajdukovic vs. Prizmic
Chorwacki mecz w Nowym Jorku, w którym faworytem jest Prizmic, lecz nie miałbym ku temu takiego przekonania jak bukmacherzy. Poprzedni rok i początek obecnego miał bardzo optymistyczny, jego gra jak najbardziej może się podobać, bo jest ofensywny, szybki i gra mocną piłką, przypominając czasem Alcaraza, ale niestety zabrakło mu zdrowia i kilka miesięcy temu doznał kontuzji kostki, a od tamtego momentu nie może wrócić do swojej gry, choć usilnie próbuje. Jego przerwa wynosiła dwa miesiące, a jak wrócił to i tak startował co kilka tygodni, nie mogąc złapać rytmu. Ciężko uwierzyć w sukces w tych kwalifikacjach, ale może akurat w najważniejszym momencie się odbuduje. Na pewno lubi korty szybkie, nieco bardziej niż Ajdukovic, choć ten już na betonie kilka razy pokazywał dużą jakość. Ostatnie cztery mecze na tej nawierzchni przegrał, a z Prizmicem nigdy nie ugrał nawet seta, więc to może idealny moment na przełamanie. Dino ostatni raz o punkty na betonie grał w lutym.

Damian i Bartek przeanalizowali całą drabinkę kwalifikacyjną TUTAJ

Otrzymane punkty reputacji: +141
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Gigante-Galan R. 2 @1.76

Galan wydaje mi sie zwyzkowac z forma w koncu. Kolumbijczyk to gosc, ktory w ubiegly mseoznie byl w 4 rundzie Wimbledonu, chociaz malo kto pewnei ten wybryk pamieta. Duzo bardziej pamietana jest 3 runda Galana w US Open, gdzie grajac jako kwalifikant ogral wtedy Tsitsipasa. Biezacy seozn Kolumbijczyka slaby, ale troche ponad dwa tygodnei temu znakomity mecz z Tiifoe w Waszyngtonie ostatecznei przegrany, ale tym sie kieruje szukajac faowryta w jego osobie. Gigante wiadomo potezny serwis i ograniczony tenis, tez zaliczyl dobry wyste w challangarze w Cary w poprzednim tygodniu, gdzie przegral na etapie cwiercfinal w 3 setach z tiumfujacym tam Safiullinem. Jest to dobry wynk, ale Galan wciaz wydaje sie lepszym tenisista z duza wikzym doswiadczeniem i bardziej licze na ta jego rowneiz zwyzkujaca forme.

Jakupovic-Miyazaki 2 @1.47

Z turnieju pan widzi mi sie wygrana Brytyjki azjatyckiego pochodzenia, Miyazaki fajne wyrownane mecze w Toronto mimo ze na etapie kwalifikacji. W przeszlosci tez juz udane eliminaje do US Open, wiec teoretycznie jest faworytka.

Otrzymane punkty reputacji: +160
jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Dobra, hit na jutro:

@Fonseca 1.41 STS.

Nie jest to ogromny kurs, ale dla mnie pewniak jakich mało.
Fonseca wygrał US open (boys) w tamtym roku, dobrze się czuje na tych kortach, Federer uważa go za jednego z najbardziej utalentowanych młodych zawodników. Niedawno wygrał mniejszy turniej na hardzie.

O jego przeciwniku powiem tak: Nigdy nie umiał i nie umie grać na tej nawierzchni. A i praktycznie w ogóle na niej nie gra. Przejście pierwszej rundy musiało już być dla niego dużym zaskoczeniem.
Bierzcie i korzystajcie.

Otrzymane punkty reputacji: +50
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Kaśnikowski vs. Escoffier
Polak bardzo dobrze wygląda i druga runda to pokaz siły, więc te kursy nie mogą dziwić. Maks może ten mecz przegrać głównie przez ewentualny stres lub brak doświadczenia, bo to jednak dla niego debiut w kwalifikacjach do szlema. Jednak pod kątem umiejętności pod żadnym względem nie odstaje, więc musi zagrać swój tenis i może realnie myśleć o awansie, choć rozpatrywałbym tu jeszcze over gemowy. Rola faworyta może być dla naszego rodaka jakimś obciążeniem i będzie to dla niego niewątpliwie najważniejszy mecz w karierze, o pieniądze nieporównywalnie większe z tym, ile wcześniej zarabiał.

Majchrzak vs. Bellucci
Drugi z Polaków jest w nieco innej sytuacji, gdyż faworytem nie jest, a jego rywal jest w wysokiej formie, co potwierdza tutaj, ale i w poprzednich turniejach. Jego seria zwycięstw byłaby bardziej imponująca, ale ostatnio przegrał bliski mecz z Safiullinem. Od dawna jestem fanem potencjału Włocha, ale stosunkowo rzadko go pokazuje, choć ten rok ma wyjątkowo udany i dobrze radzi sobie w kwalifikacjach szlemów. Jego wadą niewątpliwie jest mental, który w przeszłości mocno zawodził, lecz widać, że poprawił ten aspekt. Polak jednak wygląda na zawodnika, który ma prawo mu napsuć krwi i pokryć co najmniej over gemowy, a może coś więcej. W I rundzie powinien szybciej ograć Zhenha, ale stracił koncentrację w II secie, a w II ograł pewniej Galana. Matia to dziś wyższa półka, ale Kamil ma swoje argumenty i jego cierpliwość może popłacić. Jako underdog powinno być mu łatwiej niż wcześniej pod względem mentalnym i co ważne ma już niemałe doświadczenie - kursy spadkowe.https://linktr.ee/tenisbydawid

W weekend na kanale YouTube Tenis by Dawid pojawią się analizy wideo głównych drabinek kobiet i mężczyzn, więc zachęcam do zostawienia subskrypcji i dzwoneczka 👇
https://youtube.com/@tenisbydawid

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom