Tiafoe vs. Stricker
Bardzo ciekawie zapowiadający się mecz o III rundę wielkiego szlema na trawie, choć bukmacherzy najwidoczniej skazują Szwajcara na pożarcie. Osobiście wystawiłbym kursy nieco bliższe i widzę szansę, by underdog zaistniał w tym spotkaniu, choć wygrana byłaby na pewno dużą niespodzianką. Myślę, że Stricker może urwać seta, jeśli zagra na poziomie z poprzednich spotkań, a Tiafoe przydarzą się błędy, których było sporo w ostatnim spotkaniu. Wygrał co prawda 3-0 z Wu, ale aż cztery razy tracił podanie, co jak na mecz z rywalem, który nie ma doświadczenia na trawie jest dość zastanawiające. Przed tym meczem zaliczył serię trzech porażek z rzędu, więc forma na pewno nie była optymalna, lecz teraz jest impreza docelowa i spodziewam się coraz lepszej gry, lecz to nie znaczy, że Dominic nie będzie miał nic do powiedzenia. Helwet ma kilka argumentów, którymi może postraszyć. Po pierwsze lewa ręka i co za tym idzie trudny, wyrzucający serwis, co jest zawsze problemem dla praworęcznych rywali. Stricker mimo słabego rankingu już kilka lat temu pokazał się z bardzo dobrej strony w głównym cyklu, właśnie na trawie i ogrywał lub grał jak równy z rywalami o dużym doświadczeniu. Posiada ofensywny forhend i tutaj nie spodziewam się zbyt długich wymian, a wymiany ognia. Oczywiście technicznie lepiej wygląda Tiafoe, który potrafi dać coś ekstra do swojego tenisa, ale też potrafi być nieprzewidywalny w tę negatywną stronę i mieć pewne przestoje. W ostatnich trzech z czterech spotkań tracił co najmniej raz podanie, a w każdym musiał bronić brejk pointów. Wydaje się, że na tak długim dystansie okazje na przełamanie dla Strickera się przydarzą, choć mecz z Popyrinem pozostawił sporo do życzenia, a trwał pełne pięć setów, więc nie można wykluczyć małej utraty świeżości, choć na trawie jest to raczej argument marginalny i raczej używałbym go śmielej na innych nawierzchniach. Stricker zrobił już życiowy wynik wynik na szlemie przechodząc pierwszy raz w życiu kwalifikacje (wcześniej grał jako LL), a do tego dołożył przejście I rundy. Mam nadzieję, że wyeliminuje błędy i postawi opór, głównie z tego względu, że może wyjść na ten mecz z czystą głową. To rywal jest zdecydowanym faworytem, a on już wykonał swój plan można rzec nawet, że maksimum. Wszystko więcej co uda się ugrać to wartość dodana. Myślę, że okazja na brejka na pewno będzie, a co za tym idzie może też na seta.
Stricker wygra seta @1,56 (
forBET)
Stricker powyżej 0,5 przełamania @1,61 (
forBET)
Edit: 4 bp i 4 setowe!
Typy bez analizy:
Hurkacz powyżej 2,5 przełamań @1,47 (vs. Choinski)
forBET
Wawrinka vs. Etcheverry powyżej 3,5 setów @1,53
forBET
Purcell/Thompson wygrają seta @1,53 (vs. Isner/Sock)
forBET
Wcześniejsze analizy dalej aktualne.
Moje analizy znajdziesz także TUTAJ!