Dyscyplina: Tenis -
ATP singiel: Waszyngton (
USA), twarda
Godzina: 22:00
Spotkanie: Vasek Pospisil - Henri Laaksonen
Typ: 1
Kurs: 1,36
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie 1 rundy na turnieju w Waszyngtonie. Pospisil regularnie w ostatnich latach się tutaj pojawia. Wprawdzie w tamtym roku odpadł zaraz w swoim pierwszym spotkaniu z Japończykiem Sugitą przegrywając 1-2 (6-1 , 2-6 , 6-7) a 2 lata temu odpadł w swoim drugim pojedynku ogrywając najpierw Younga 2-0 (7-5 , 6-3) a następnie przegrał ale z bardzo mocnym na amerykańskich kortach twardych Amerykaninem Isnerem 0-2 (4-6 , 6-7). W roku 2014 z kolei doszedł do samego finału, gdzie spotkał się ze swoim rodakiem Raoniciem i przegrał 0-2 (1-6 , 4-6). Po drodze do finału wygrywał kolejno z Amerykaninem Ramem 2-0 (6-0 , 7-6), z rozstawionym wówczas nr 1 na tym turnieju Czechem Berdychem 2-0 (6-2 , 6-4), Kolumbijczykiem Giraldo 2-1 (6-7 , 6-3 , 6-4) i Francuzem Gasquet 2-1 (6-7 , 6-3 , 7-5). Jak widać Kanadyjczyk w ostatnich latach pojawia się tutaj regularnie i lubi tutaj grać. Dla mnie w tym meczu jest zdecydowanym faworytem, bo jego rywal nie należy do jakiś wymagających na tej nawierzchni. Szwajcar Laaksonen woli korty ceglane i to głównie na tej nawierzchni woli startować. Ostatni raz na hardzie wystąpił w marcu na turnieju w Miami, gdzie odpadł zaraz w pierwszym spotkaniu z Serbem Kecmanoviciem przegrywając 0-2 (2-6 , 4-6) a przed tym turniejem grał w Indian Wells, gdzie przebrnął kwalifikacje ogrywając amerykańskich tenisistów Smyczka i Novikova a następne w turnieju głównym w 1 rundzie pokonał Chorwata Coricia 2-1 (3,6 , 6-4 , 6-2) i w kolejnym spotkaniu przegrał z Amerykaninem Sockiem 1-2 (3-6, 6-0 , 4-6). Potem było wspomniane Miami i już tylko i wyłącznie turnieje na cegle i 1 spotkanie na trawie na Wimbledonie przegrane z Czechem Rosolem. Pospisil ma zdecydowanie więcej w ostatnim czasie rozegranych meczy na nawierzchni twardej i jak najbardziej jest tutaj faworytem. Szwajcarowi będzie trudno się przestawić tak od razu z cegły na nawierzchnię twardą i spodziewam się, że w tym turnieju pożegna się szybko.
1-2 (7-6 , 4-6 , 3-6)
Dyscyplina: Tenis -
ATP singiel: Kitzbuhel (
Austria), ziemna
Godzina: 17:30
Spotkanie: Nikoloz Basilashvili - Sebastian Ofner
Typ: 2
Kurs: 2,54
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tutaj w tym spotkaniu postanowiłem już iść w stronę niespodzianki. Wprawdzie Besilashvili broni na tym turnieju sporo punktów, bo w tamtym roku doszedł tutaj do samego finału ogrywając po drodze Czecha Rosola 2-0 (6-4 , 7-6), Holendra Sijslinga 2-1 (6-4 , 4-6, 6-2), Czecha Pavlaska 2-1 (5-7 , 7-6 , 6-3) i Serba Lajovicia 2-0 (6-3 , 6-1) i w samym finale przegrał z Włochem Lorenzim 0-2 (3-6 , 4-6) ale w tym momencie Nikoloz jest kompletnie bez formy. Owszem gdzie ma się nie odbudować jak na turnieju, gdzie w tamtym roku dochodził do finału ale nie wiem czy jest w stanie to zrobić. Może gdyby trafił w 1 rundzie na innego rywala ale zagra dzisiaj z zawodnikiem, który chce się tutaj zaprezentować najlepiej jak potrafi, bo w końcu jest to turniej u niego w ojczyźnie a organizatorzy przyznali Ofnerowi dziką kartę tak więc Austriak będzie tutaj walczył z pewnością z całych sił. Ofner to młody zawodnik jeszcze bez większych sukcesów w zawodowym tenisie ale wszystko przed nim i dla niego ten turniej przed własną publicznością to z pewnością wielka sprawa. Myślę, że będzie tutaj biegał do każdej piłki i zagra z wielką ambicją. Gruzin też musi tak grać, no bo w końcu broni dużo punktów ale jego forma w ostatnim czasie jest beznadziejna i dla mnie jest to takie spotkanie pół na pół a skoro tak wolę iść w stronę wygranej tenisisty na którego jest większy kurs a do tego jest on reprezentantem gospodarzy, któremu przyznano dziką kartę i wierzę, że z tego powodu Ofner zagra dzisiaj na wielkiej ambicji.
1-0 (7-5 , 3-0) krecz Basilashvili