Alexandr Dolgopolov – Marcel Granollers
Set handicap
Typ:
Marcel Granollers (+1.5) @ 1.60 Expekt 6-0 6-2 ????
bez komentarza..
Standardowy
Typ:
Granollers, M @ 2.50 Sportingbet
Szczerze spodziewałem się bardziej wyrównanych kursów w tym meczu. Granollers to w końcu obrońca tytułu sprzed roku, świetnie czujący się w Walencji i zawsze osiągający na tamtejszych kortach ponadprzeciętne wyniki. W tym roku również pokazał się z dobrej w dwóch pierwszych meczach pokonując kwalifikanta Hajka, a potem Simona. Zaprezentował w obu meczach to, czym zachwycał rok temu, czyli bardzo ciekawa, inteligentna gra, urozmaicone zagrania, chętnie wykorzystuje swoje deblowe umiejętności w częstych wypadach do siatki, kończąc akcje podręcznikowymi wolejami. Z kolei Dolgopolow nie musiał się nawet spocić w pierwszych dwóch meczach, gdyż jego przeciwnicy robili praktycznie wszystko, żeby nie wygrać. Dość powiedzieć, że w obu meczach ani razu nie musiał bronić break pointa. Oczywiście Ukrainiec posiada bardzo dobry serwis i umie go w urozmaicony sposób wykorzystywać, ale to raczej słabości rywali w dwóch pierwszych meczach zawdzięcza łatwe zwycięstwa. Dzisiaj naprzeciwko niego staje zmotywowany obrońca tytułu więc na słabość rywala nie może liczyć. Co więcej Granollers w ubiegłym roku ograł Dolgopolova bez żadnych problemów (6-3 6-4) w drodze po tytuł, więc dlaczego nie miałby tego zrobić ponownie? Przewaga psychologiczna jest zdecydowanie po jego stronie (
http://www.tennisbetsite.com/head-to...ranollers.html). Jak dla mnie zbyt wiele argumentów przemawia za tym, że to obrońca tytułu zamelduje się w półfinale. Tak
wysokie kursy na Hiszpana to po prostu promocja, której nie sposób ominąć.
Ivan Dodig – Marin Cilic
Suma gemów
Typ:
Powyżej 20 @ 1.602 Pinnacle 6-2 7-6 :spokodfhgfh:
przynajmniej Dodig dał radę, poprawił mi trochę humor po wcześniejszej kupie Granollersa..
Handicap gemów
Typ:
Ivan Dodig +4.5 @ 1.847 Pinnacle
(Tie-break w meczu)
Typ:
Tak @ 2.50 bet365
Chorwacki ćwierćfinał w Walencji zapowiada się co namajmniej intrygująco. Ivan Dodig zdążył roozegrać już dwa dobre mecze (plus dwa mecze bez straty seta w kwalifikacjach). Już w turnieju głównym Chorwat pokonał Kohlschreibera i Hewitta prezentując w tych meczach bardzo dobrą formę, zwłaszcza w polu serwisowym (80% punktów z pierwszego i 50% z drugiego serwisu, 21 asów i tylko 2 przełamania na przestrzeni 5 setów). Z kolei Cilic po problemach z Klizanem w 1. rundzie (wysoko przegrany 1. set, słabe statystyki), w następnym meczu nie miał już żadnych kłopotów ogrywając Verdasco w dwóch łatwych setach. Obaj tenisiści uwielbiają grać na szybkich nawierzchniach wykorzystując swoje ofensywne zdolności. Grają ze sobą w chorwackim teamie Davis Cup, więc znają swoje mocne i słabe strony na wylot. Marin słusznie jest faworytem tego meczu, bo jest niewątpliwie lepszym tenisistą, wydaje się być również w lepszej formie. Posiada dużo więcej broni w grze zza linii końcowej, zwłaszcza z forhendowej strony. Historia bezpośrednich meczy również na korzyść młodszego z Chorwatów (
http://www.tennisbetsite.com/head-to-head/marin-cilic-vs-ivan-dodig.html). Cilic ma jeszcze jakieś szanse na zabukowanie miejsca jako rezerwowy w finale
ATP w Londynie, więc będzie chciał tę szansę wykorzystać. Niemniej jednak nie sądzę, żeby to zwycięstwo przyszło mu szybko, łatwo i przyjemnie. Dodig jest bardzo dobrym zawodnikiem na szybkich nawierzchniach, z dobrze funkcjonującym serwisem, co zdążył już pokazać w Walencji. Myślę, że dobrą propozycją na ten mecz jest over gemowy. Skusił mnie również dobry kurs na tie-break w meczu, bo w spotkaniu dwóch dobrych serwerów w którymś secie dogrywka jest bardzo prawdopodobna, a to z kolei praktycznie zapewniłoby over.