>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Valencia, Basel 20.10-26.10.2014

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik

Miejsce: Valencia, Spain
Data rozgrywania: 20.10-26.10.2014
Nawierzchnia: Indoor Hard
Kategoria: ATP World Tour 500
Pula nagród: € 1,496,095
Oficjalna strona turnieju: http://www.valenciaopen500.com/?locale=en
Drabinka: http://www.valenciaopen500.com/en/cuadros
Plan gier: http://www.valenciaopen500.com/en/orden_juego
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/spain/atp-valencia/

Miejsce: Basel, Switzerland
Data rozgrywania: 20.10-26.10.2014
Nawierzchnia: Indoor Hard
Kategoria: ATP World Tour 500
Pula nagród: € 1,458,610
Oficjalna strona turnieju: http://www.swissindoorsbasel.ch/de-de/
Drabinka: http://www.swissindoorsbasel.ch/en-us/Players/Draw-2014
Plan gier: http://www.swissindoorsbasel.ch/en-us/Players/Match-Timetable-2014
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/switzerland/atp-basel/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

atp_open 4K

atp_open

Użytkownik
Estrella vs Mahut ,1 2.7@ 5Dimes⛔
Kolejny mecz z meczy niepewnych ( chociaz ktore sa pewne...). Ale do rzeczy, juz nie chodzi o sam ranking bo tutaj Estrella gora, 65 vs 108, ale ze ranking nie gra to zastosujemy inna taktyke. Kursy sa jakie sa tylko dlatego ze Estrella przegral dosc gladko z Troicki, i buki wnioskuja ze po seri wygranych na maczce sie jeszcze nie przestawil. Byc moze, ale bardziej jestem sklonny ze tutaj Troicki powraca do Top 20 bo gra turniej za turniejem i tak samo leje kazdego jak chce. 1.36 na Mahuta to smiech na sali, niby to jego ulubiona nawierzchnia a wyniki w tym sezonie marne. Na us Open odpasc z Bellucci w 3 setach, w tym tie break, i 4:6, 1:6. Na zakonczenie gra turnieje u siebie, we Francji, i tez wyglada jakby to olewal. Estrella, jakby nie patrzec gracz maczkowy po ostatnich meczach, ale jesli zaglebimy sie glebiej w sezon to mozna zobaczyc ze wyniki na twardej nawierzchni lepsze od Mahmuta. Wygrana z Lopezem ktory lubi szybkie nawierchnie, Gasquet w 2 setach, jak i przegrana z Raonicem w trzech tie-breakach na Us Open. Raonic jak wiemy potezny serwis, i utrzymywanie 18 gemow z obecna 9 rakieta swiata o czyms swiadczy. Ogolnie, jesli Estrella to przegra to tylko dlatego ze jeszcze potrzebuje pare meczy na wejscie w rytm twardych kortow. Mozna tez pograc handi jesli takie sie pojawia przed meczem gdyz na chwile obecna brak.
PS. W drabince zwyciezca pewnie zagra z Bagietka, i sklonie sie przewidziec kursy w granicach 2.5-2.75 vs 1.44-1.5, Bagietka jako faworyt oczywiscie.
---------
Waleczny mecz Estrella i brawa za to.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Berankis Ricardas-Gimeno-Traver Daniel 1, Pinnacle Sports 1.84

6:3, 3:6, 6:3 ✅✅✅

VS.

W ciągu dwóch dni kolejny raz stawiam przeciwko Hiszpanowi. Nie będę się powielał także powtórzę moje słowa z przed 48 godzin. &quot;On jest typowym człowiekiem od mączki który raz na przysłowiowy ruski rok wygra coś na innej nawierzchni. Ten ruski rok wypadł właśnie w tym roku w Moskwie i powinno mu to już starczyć na ten sezon czy też turniej. Piszę tak,a nie inaczej ponieważ Gimeno-Traver ma bilans na clayu 442/268, na hardzie 35/50/, na halach 15/26 i na trawie 5/17 czyli fantastyczna linia pochyła. Ten zawodnik pod względem serwisu dorównuje jakiejś średniej zawodniczce z kobiecego świata tenisowego, a wiadomo,że na hali jest to bardzo ważny element. Hiszpan nie ma jakiegoś konkretnego uderzenia kończącego, jego tenis opiera się na wymianach, lewo...prawo...lewo...prawo...lewo...prawo i tak do usranej śmierci brzydko pisząc. Mimo wszystko na tak szybkiej nawierzchni, z takimi słabymi warunkami fizycznymi oraz stylem gry udało mu się sensacyjnie przebrnąć do drugiej rundy w Moskwie gdzie przegrał z Gulbisem 6:3, 7:6. Acha...zapomniałbym dodać,że Daniel jest na gazie ponieważ wygrał Kenitra challenger oczywiście na mączce lecz poza Ramosem w finale nie pokonał on nikogo groźnego także nie obawiam się jego gazu w tym meczu.&quot; Do tego dodam jeszcze parę słów po meczu z Gulbisem. Skończył się tamten mecz wynikiem aż 6:3, 7:6 ponieważ Gulbis wiele razy popisywał się swoje niekompetentnością. Ogólnie Hiszpan wyglądał słabo tak jak ująłem to we wcześniejszych słowach. To teraz coś o moim faworycie w dzisiejszym meczu. Ricardas, czuje się bardzo dobrze na halach ponieważ jego bilans to 91/50,a w tym roku 17/6. Wczoraj zakończył swój udział w Moskwie, także ma jeden dzień odpoczynku mniej niż Daniel. Przegrał tam z Bautistą-Agutem 7:5, 6:3 i również oglądałem ten mecz, Litwin miał wiele szans lecz Hiszpan w tych najważniejszych momentach grał fenomenalnie albo serwował asy. W każdym bądź razie Ricardas przechodząc przez kwalifikacje wygrał tam 5 meczów, pokonując pod drodze Raonica sprawiając przy tym niezłą sensację, Kanadyjczyk nie był optymalnej formie po chorobie ale mimo wszystko taki wyniki jest jak najbardziej dodał skrzydeł Litwinowi. Dlaczego mamy taki wysoki kurs na Berankisa? Dlatego,że Hiszpan gra u siebie oraz Ricardas miał mniej czasu na odpoczynek oraz ma więcej w nogach. Lecz to,że jest w rytmie meczowym akurat może być bardzo dobre, obawiam się najbardziej tego przelotu czyli zmiana szybka miejsca rozgrywania meczów. On raz w życiu grał w tym turnieju, było to w w 2012 roku gdzie swój udział zakończył na kwalifikacjach. Gimeno-Traver startuje natomiast w tym turnieju 10 raz i jego najlepszym osiągnięciem było dotarcie do II rundy, czyli furory tutaj nie robi. Stawiam mimo wszystko na Litwina ponieważ to jest typowy grajek na halę, mecz może być trudnym lecz myślę,że kolejny raz Hiszpan odpadnie dość szybko. Jakby to powiedział hardcorowy koksu...&quot;Nie ma lipy!!!!&quot; Panika w oczach Hiszpana mówi wszystko...

&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, październik 2014 :
1. McGee James-Smyczek Tim 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
2. Cilic Marin-Sousa Joao 2:0, Pinnacle Sports 1.45. Wynik? 6:3, 6:3 ✅
3. Brown Dustin-Hanescu Victor 1, Bet365 1.53. Wynik? 6:4, 2:6, 6:4 ✅
4. Mayer Leonardo-Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:4, 6:1 ⛔
5. Lopez Feliciano-Nadal Rafael 1, Pinnacle Sports 3.39. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
6. Berdych Tomas-Karlovic Ivo 2 handicap +3.0 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:3, 6:4⛔
7. Donaldson Jared-Smyczek Tim 1, Bet365 3.50. Wynik? 6:2, 6:7, 7:5 ⛔
8. Groth Samuel-Rublev Andrey 2:0, Pinnacle Sports 1.90. Wynik? 7:6, 7:5 ✅
9. Dodig Ivan-Seppi Andreas 2, Pinnacle Sports 1.94. Wynik? 5:7, 6:7 ✅
10. Gimeno-Traver Daniel-Gulbis Ernests 0:2, Unibet 1.77. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
11. Saville Luke-O&#39;Connell Christopher 2:0, Bet365 1.80. Wynik? 3:6, 6:1, 6:2⛔
12. Berankis Ricardas-Gimeno-Traver Daniel 1, Pinnacle Sports 1.84. Wynik? 6:3, 3:6, 6:3 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +21
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Haase-De Schepper 1 @1.5 ⛔ oglonie to nie komentuje typow i nie robie znaczkow, ale mecz Haase jednak dziwnie pachnial fenomenem Lucky loser.... Zobaczymy jutro czy Holender znajdzie sie w drabince, ale sam człowiek sobie winien przez głupote. Brawo za dziecinny bład, sama wiara to jednak malo w tenisie.
Robin naprawde gra niezle, co potwierdzil w meczu z Thiemem i challangerem w Orleans. Nie wiem na ile obiektywny byl mecz z Beckerem w Wiedniu, czy Haase chcial zagrac kwalifikacje do duzo bogatszej Bazylei, ale generalnie wierze w to co widze na korcie. Obydwaj serwuja niezle, przy czym gra De Scheppera z glebi kortu jest duzo bardziej ograniczona i obarczona czestym ryzykiem. Haase wczoraj w kwalifikacjach nie dal nawet powachac rywalowi break point przez caly mecz, wiec biore to tez za dobra wrozbe. Haase potrafi wygrywac w koncu turnieje na szczeblu ATP, a dobre wystepy De Scheppera ograniczaja sie przede wszystkim do jednego Wimbledonu, kilku francuskim hal i challangerow. Szkoda, ze Haase najwyzej rozstawiony na tym etapie po porazkach wczorajszych Struffa i Estrelli, ale turniej bardzo dobry, w drabince tylko 4 miejsca, wiec nie spodziewalbym sie fenomenu &quot;lucky loser&quot;.

Melzer/Petzschner @1.5 ✅ nie ma to jak mecz deblowy poza szlemem z super-tiebreakem, nothing&#39;s impossible
Final w Wiedniu. Zarowno Austriak jak i Niemiec wygrywali ten turniej singlowo, Melzer nawet dwukrotnie. Troszke obydwu singlowo forma podupadla, chociaz grali niezle, trafiajac na bardzo silnych rywali. Sazde, ze wygraja w deblu turniej, po drugiej stronie dobry znajomy Melzera Knowle, ale za Begemanna reki uciac nie dam, wiec stawiam na renomowana pare, ktora osiagala juz bardzo duze sukcesy.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Jaziri @ 2,25 bet365 ✅
Ilhan troche sie nagrał, troche powygrywał i robi sie faworytem, wiekszosc wygranych watpliwa (belluci, czy oddychajacy rekawami schepper z jakas kontuzja), wczesniejsza runda 3sety, 2xtb a juz z darcisem wygladal na lekko zmeczonego. Jaziri nie dosc ze agresywny, to regularny , biega do siatki jak trzeba to potrafi slajsowac z czym nie lubi sobie radzic turek.

Otrzymane punkty reputacji: +4
bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Klizan (-6) - Kozlov @ 3,36 Pinnacle Sports - zwrot

Obok tego kursu nie można przejść obojętnie. Przecież Kozlov to jeszcze dzieciak, techniki może mu nie brakuje i ma potencjał, ale siłowo na pewno odstaje i to bardzo dużo. Bukmacherzy pewnie kierowali się ostatnim finałem challengera wystawiając te kursy, ale tamten turniej nie miał nic wspólnego ze sportem, kto oglądał ten wie. W każdym razie w finale jak tylko Querrey zagrał mocniejsze uderzenie to Kozlov nie wiedział co się dzieje, a i tak Sam grał na mniej niż 50% jak na moje oko. Jeżeli tylko Klizan nie zlekceważy jutro przeciwnika to powinno się to zakończyć jego łatwym i szybkim zwycięstwem. Nie wierzę że tenisista pokroju Klizana, który ma na rozkładzie Nishikoriego, czy też toczył piękny bój z Berdychem na US Open, a ostatnio pokonał Nadala odda dzieciakowi więcej niż 5 gemów. 6-3 6-2 jest jak najbardziej prawdopodobne, jeśli tylko Klizanowi będzie się chciało, a wersja bezpieczna czyli -4,5 gema po kursach koło 1,80 ✅ to dla mnie mega promocja. Przecież między nimi jest póki co przepaść jeśli chodzi o umiejętności ...

Otrzymane punkty reputacji: +5
crisoo 398

crisoo

Użytkownik
No no, Stefanek szarpnął się na turniej ATP do Europy.
Też oglądałem tamtego czelka i potwierdzam słowa kolegi wyżej. Niezłą paraolimpiadę zaserwowali nam uczestnicy tamtego turnieju, na czele z Williamsem.
Prawda jest taka, że jeśli Klizan zagra swoje, to zmiecie młodego z kortu. Fajnie, że Kozlov próbuje pokazać się gdzieś wyżej, ale trzeba też mierzyć siły na zamiary. Sam pograłem już jakiś czas temu w stronę Klizana i będę zdumiony, jeśli nie rozstrzygnie tego meczu w dwóch szybkich setach.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Basel Debel
Spotkanie: Dodig/Melo - Fyrstenberg/Johnson
typ: 1
1.40
20.10 15:00
Betsson
Analiza
Jutro rozpoczynamy kolejne turnieje, w Bazylei, rozstawieni z numerem 1 para Dodig/Melo spotka się z Polakiem, Mariuszem Fyrstenbergiem i Amerykaninem, Stevem Johnsonem. Zupelnie nie rozumiem bukmacherów, którzy co prawda faworyzuja pare Chorwacko-Brazylijską jednak w niewystarczajacym stopniu. Co prawda Ivan i Marcelo maja za soba nieudane ostatnie dwa turnieje, gdzie odpadali w drugich pojedynkach, jednak już trzy tygodnie temu w Tokio byli w finale. To para juz bardzo zgrana, zajmujaca aktualnie 7. miejsce w rankingu, majaca szanse na gre w Londynie dla najlepszych par, o co Ivan i Marcelo zapewne beda walczyć z calych sil w ostatnich turniejach. Co tu powiedzieć o nowej parze polsko- amerykanskiej? Na pewno to ze Mariusz szuka partnera na nowy rok, po tym jak Marcin Matkowski umowil sie na wspolne granie z Robertem Lindstedtem, Mariusz zostal wiec na lodzie. Ale czy partnerem Polaka bedzie Steve, ktory raczej skupia sie jeszcze na grze singlowej? Szczerze watpie, gdyz jest to zawodnik bardzo himeryczny i nie pasuje swoim stylem gry do Polaka. Moim zdaniem bedzie to jednorazowy wystep, zakonczony szybko w I spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Magician napisał :
Zwycięzca ATP Basel: Roger Federer @2,75 bet365/betsafe

Panowie i Panie, czy ktoś mi wytłumaczy ten kurs? :zaskoczony:

Sprawa wygląda jasno- Roger po świetnym turnieju w Szanghaju (gdzie triumfował pokonując w SF Novaka Djokovica a w finale będącego w kapitalnej formie Simona) miał chwilę czasu żeby odpocząć i przyjeżdża do siebie by wygrać, tylko to się liczy.
Pierwszą ważną wiadomością jest to, że w tym turnieju nie zagra Novak Djokovic. Drugą jest to, że Nadal owszem zagra, ale zmaga się z pewnymi dolegliwościami(wyrostek), przez które zrezygnował z Mastersa. Ja mam osobiście jeszcze inną teorię, ale w każdym razie jedno jest pewne: Rafa ostatnio nie gra za dobrze. Mnóstwo błędów, których normalnie nie robił. Walczący wciąż o Mastersa Raonic za to z Federerem po prostu nie ma szans, w ostatnim ich meczu został potraktowany jak uczniak i teraz by było prawdopodobnie tylko trochę lepiej(bo to jednak hard a nie trawa). Obaj ci zawodnicy są jednak i tak w 2. połówce, więc Roger może się z nimi spotkać dopiero w Finale.
A co do finałów to... Federer dochodzi do tego etapu rok w rok od 2006 roku. Ostatnio przegrywał 2 x po kapitalnych meczach z Del Potro, a jak wiemy tego zawodnika już nie obejrzymy w tym roku. Kto za to może zagrozić Szwajcarowi? Najpierw prawdopodobnie trafi na swoją słabo odbitą kopię- Dimitrova. Ten ostatnio mimo wygranych wcale nie zachwyca- więcej napisałem w analizie na handicapy w kierunku Socka w jego poprzednim spotkaniu Pozostaje jeszcze Staszek Wawrinka, który to na nawierzchniach szybkich dostaje regularne baty od Fedexa (bilans 14:0). Tyle że tu głównie należy popatrzeć na jego grę po US Open, bo mi się wydaje że po tym turnieju to on już sobie zrobił wakacje. Może i odpuścił trochę tournee po Azjii, ale w każdym razie taka nieregularna gra na pewno nie wpłynie dobrze na jego formę, taki to jest zawodnik. Reszta przeciwników jest na tyle słaba, że praktycznie nie ma co ich opisywać. Wspomniałbym jeszcze o chłopaku Marty Domachowskiej, ale ze względu na Martusię właściwie nie ma sensu tego robić, bo on najpierw musi pare spraw pozmieniać u siebie i poważniej potraktować pewne aspekty i dopiero wtedy można coś o nim więcej podyskutować

Publika będzie szalała, Roger wraca do siebie jako wicelider rankingu ATP, goniący Terminatora z Serbii. Nie ma JMDP, forma jest, sam mówił nie tak dawno jak wspaniale będzie tu przyjechać będąc w dobrej dyspozycji i wydaje mi się, że właśnie to jest ten moment, kiedy po raz 6. raz u siebie, w swojej rodzinnej mieścinie, uniesie ręce w geście triumfu. Tak więc według mnie kurs zdecydowanie zachęca, spodziewałem się @2,1-2,2 a tu miła niespodzianka. Nic tylko grać, polecam!

PS
Jeśli ktoś by znalazł gdzieś kurs na zdarzenie: &quot;dojdzie do finału&quot; to proszę o podesłanie tu danego bukmachera. Takie coś by było do jeszcze mocniejszej gry.

Otrzymane punkty reputacji: +2
bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Tak na tę chwilę wygląda ranking ATP Race to London 2014!
1. Djokovic, Novak (SRB) 9,010
2. Federer, Roger (SUI) 8,020
3. Nadal, Rafael (ESP) 6,745
4. Wawrinka, Stan (SUI) 4,805
5. Nishikori, Kei (JPN) 4,265
6. Cilic, Marin (CRO) 4,150
7. Berdych, Tomas (CZE) 4,105
8. Murray, Andy (GBR) 3,885
9. Ferrer, David (ESP) 3,775
10. Raonic, Milos (CAN) 3,750
11. Dimitrov, Grigor (BUL) 3,555
Celowo podałem 3 zawodników poza czołową ósemką, bo są to zawodnicy, który jeszcze mają realne szanse na awansowanie do kończącego sezonu turnieju mistrzów.
Pewne miejsce w tym turnieju mają już zapewnione:
1. Djokovic, Novak (SRB) 9,010
2. Federer, Roger (SUI) 8,020
3. Nadal, Rafael (ESP) 6,745
4. Wawrinka, Stan (SUI) 4,805
6. Cilic, Marin (CRO) 4,150
Novak do turnieju w Paryżu, poprzedzającym turniej mistrzów nie wystąpi, natomiast pozostała czwórka będzie na turniejach w Szwajcarii i Hiszpanii. Oni nie muszą się już &quot;zarzynać&quot;, więc stawianie na nich w tych turniejach nie ma sensu, przewiduję, że będzie parę niespodzianek z ich udziałem, w najbliższym tygodniu. Chociaż Roger mimo, że lat mu nie ubywa, kondycją i zaangażowaniem praktycznie na każdym turnieju zachwyca, co potwierdzał w poprzednich sezonach w turniejach przed Mastersem, jego można się spodziewać daleko szczególnie w Basel, gdzie nieprzerwanie od 2006 roku dochodzi do finału.
Rafael Nadal prawdopodobnie nie wystąpi w turnieju w Londynie, chociaż ostateczna decyzja zapadnie po turnieju w Basel, który już od przyszłego tygodnia będziemy mogli oglądać na kortach w Szwajcarii. Więc od razu może być jedno wolne miejsce!
Do zdobycia na turniejach w Basel, Valencii, Paryżu jest 1500 punktów do rankingu, więc jest się o co bić. Można dużo zyskać, ale tak samo dużo stracić. Wiadomo, ci co bronią dużych osiągnięć z tych turniejów, z zeszłego sezonu mają najwięcej do stracenia. Szczególnie zwróciłbym uwagę tutaj na Ferrera (Valencia), oraz Dimitrova (Basel), którzy są w dobrej formie, a Ferrer broni finałów z Valencii, oraz Paryża (jeżeli dojdzie tak daleko, i pojedzie na ATP London, to nie wróżę mu dużego sukcesu na tym turnieju. Dimitrov prawdopodobnie trafi na Fedexa w ćwierćfinale, w Basel, i to według mnie będzie emocjonujący mecz. Dimitrov, jak chcę myśleć o wyjeździe do Londynu, to byłoby bardzo dobrze, jakby pokonał Rogera. Jednak, jak tu podejść tego Federera? To nie musi być niemożliwe, szczególnie patrząc na wahania formy Szwajcara (mecz z Mayerem).
Kei Nishikori obrał podobną drogę, jak Djokovic, i zrobił sobie wolne na 2 tygodnie. Pojawi się dopiero w Paryżu, może dużo stracić, ponieważ jego szybkie odpadnięcie w Paryżu, a zarazem dojście do faz finałowych jego bezpośrednich rywali w najbliższym tygodniu, jak i we Francji, może go wyrzucić z tej ósemki (chociaż raczej zakładam, że zobaczymy w Londynie sympatycznego Japończyka).
Murray z Ferrerem w Valencii mają teoretycznie dość łatwą drabinkę turniejową, i myślę, że spotkają się w półfinale. Co prawda Ferrer może trafić od razu na Verdasco w II rundzie, ale myślę, że kolega z reprezentacji z racji tego, że jego rodak walczy o punkty &quot;odpuści&quot; mu ten mecz. Murray też jakiś wymagających zawodników po drodze nie ma. Kolhschreiber, czy Anderson (który chyba cały czas myślami jest przy chorej babci), patrząc na podwójną motywację Szkota, nie powinni stanowić dla niego dużego problemu.
Dużą zagadką jest Raonic. On najwięcej stracił w ostatnich tygodniach. Odpadł z Berankisem, wcześniej skreczował z Monaco. Teraz przed nim turniej w Basel, który najlepiej dla niego jakby wygrał, ale raczej nikt w to nie wierzy patrząc na jego ostatnią dyspozycję, chociaż kto wie. Pomiędzy szeroką czołówką jest bardzo mała różnica, pamiętajmy o tym.
Berdycha, tak, jak Ferrera, Murraya, Cilica, czy Isnera zobaczymy w Valencii, jest w dolnej części drabinki, czyli z Ferrerem, czy Murrayem spotka się dopiero w finale, co teoretycznie jest dla niego dobre, jednak po drodze być może spotka się m.in. z Tajwańczykiem Lu, z którym nie lubi grać, czy Robredo, lub Isnerem.
Zapowiada się bardzo ciekawy tydzień. Czołowi zawodnicy będą walczyli o jak największe punkty, a i tak dopiero po turnieju w Paryżu wszystko się wyjaśni.

Otrzymane punkty reputacji: +7
grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Berlocq Carlos - Young Donald 1.88✅
Young Donald +1.5 seta @1.33✅
Young Donald -1.5 seta @2.95
✅
Carlos Berlocq nawierzchnia halowa staty 5/12. Donald Young 51/41 i tym moglbym juz skonczyc analize. Kursy na Younga spadly bo byly ponad 2. Wystawione kursy spowodowane prawdopodobnie tym ze przegral 3 ostatnie mecze. Ale z kim ? Z Nishikorim który wygrał turniej, z Jazirim który mimo przekreślania go złapał jakiś wiatr w żagle i odpadł dopiero w 3 rundzie z Simonem oraz z Mayerem, ktory chyba ma forme zycia. Young po półfinale w Washingtonie troche poluzował, ale nie przegrywał z leszczami. Teraz ma szanse i rozniesie Berlocqa ktory nie ma szans na tej nawierzchni nic ugrac w 2 setach.

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Basel:

Goffin D. - Thiem D.
Goffin D. ::: 1,42 ::: Pinnacle ::: 3/10
Co tu dużo pisać? H2H 3:0. Goffin ostatnio jest w genialnej formie, zwycięstwo goni zwycięstwo. Czego kompletnie nie można powiedzieć o Thiemie. Po trzecie i ostatnie, Goffin bardzo lubi grać na hali. Inny wynik niż zwycięstwo Belga mnie mocno zaskoczy.
Wynik: 2:0 ✅
Berlocq C. - Young D.
Berlocq C. ::: 2,01 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:1 i nie wiem czemu Young tutaj jest minimalnym faworytem meczu skoro jego ostatnie wyniki są beznadziejne, a nie oszukujmy się nie jest to jakiś tytan pracy. Koniec sezonu się zbliża więc i wyniki nie zachwycają, Carlos za to wygrał ostatnio turniej challenger co prawda na nawierzchni ziemnej, ale to zawsze oznaka jakiejś dobrej formy i motywacji z jego strony.
Wynik: 0:2 ⛔
Bolelli S. - Nadal R.
2:0 Nadal R. ::: 1,72 ::: Bet365 ::: 3/10
Różnica klas, pomimo dwóch ostatnich porażek Nadala. Wybrał Basel zamiast Valencii. Widocznie zależy mu na tym turnieju i ma jakiś głębszy cel w Szwajcarii. Myślę, że bezproblemowe 2:0 padnie w tym meczu dla Nadala. Bolelli to zdecydowanie niższa półka tenisa.
Herbert P. - Roger-Vasselin E.
Roger-Vasselin E. ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 3/10
Liczę tutaj po prostu na przełamanie Francuza dla którego ostatnie występy to pasmo samych porażek. Herbert jeszcze jest dość młodym zawodnikiem, ale Vasselin najlepsze wyniki osiąga właśnie na turniejach w hali. Wierzę, że dzisiaj mu się po prostu uda.
Wynik: 2:1 ⛔
ATP Valencia:
Kozlov S. - Klizan M.
2:1 Klizan M. ::: 4,00 ::: Bet365 ::: 1/10
Tak zwany &quot;szczęśliwy traf&quot;. Klizan nie bez powodu w tym meczu jest faworytem, ale 1 runda, a on jest znany z dość &quot;dziwnych&quot; przebiegów meczu. Ostatnio potrafił bronić match-ballse w Pekinie z Xin Gao (914 ranking) po czym doszedł do półfinału turnieju.
Wynik: 0:2 ⛔

Lu Y.H. - Garcia-Lopez G.
Lu Y.H. ::: 2,00 ::: Bet365 ::: 3/10
H2H 1:3, ale pomimo to gram na Tajwańczyka. Hiszpan po dobrym początku sezonu teraz kompletnie mnie nie zachwyca. Mecz moim zdaniem 50% na 50%, a w tym przypadku gram na większy kurs po prostu.
Granollers-Pujol M. - Carreno-Busta P.
2:0 Granollers-Pujol M. ::: 1,83 ::: Bet365 ::: 3/10
Dla Granollersa turniej w Valencii to zawsze dość ważny punkt w całym sezonie rozgrywek ATP. Odnośni tam dobre wyniki, walczy o każdą piłkę, do tego jest o wiele bardziej doświadczony niż jego kolega z Hiszpanii Carreno-Busta P. który poza kortami na nawierzchni ziemnej, jak na razie nie pokazał się z dobrej strony na kortach szybkich typu hard czy hala. H2H 1:0 z Casablanci, ale wtedy młodszy z Hiszpanów urwał set, tym razem na to nie liczę.
Wynik: Krecz ▶

Otrzymane punkty reputacji: +2
bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Nadal (-3,5) - Bolelli @ 1,81 Pinnacle Sports ✅

Typ z Valencii już podałem, to teraz czas na Basel. Sporo się mówi o problemach zdrowotnych Nadala i jego ostatnich porażkach, ale ja uważam że nie będzie to miało dzisiaj znaczenia. Skoro Nadal jest tutaj to znaczy że jest gotowy na 100%, on chyba najlepiej zna swój organizm i skoro nie poddaje się operacji to raczej wie że może z tym poczekać. Ostatnie jego porażki miały miejsce z tenisistami leworęcznymi, a uważam że dla praworęcznego Bolelliego ten forehand Nadala sprawi dzisiaj dużo problemów + dochodzi różnica klas o której pisał AKA SHAKAL.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Ludzie piszecie analizy a nie macie pojecia o tym sporcie chyba. Dajecie typy na Nadala piszecie, ze jest w 100% gotowy? Co za bajki! Jest masza jego wywiadów, ten wczorajszy mówi, ze po kontuzji i po chornie sam nie wie w jakiej jest dyspozycji absolutnie nie trenuje na duzych obrotach nie dawno bral antybiotyki jest oslabiony, wystepuje tu zeby sie sprawdzic wreszcie w meczu o stawke bo sezon sie konczy i ryzykuje sam jest mega ciekawy jak to bedzie wygladac, wiec jak wy mozecie na niego grac? Moze byc sytuacja, ze Nadala skreczuje pierwszy raz w histori? Nie moge sie doczekac tego meczu i mam nadzieje, ze bedzie dobrze wygladal i z pilki na pilke bedzie sie rozkrecal
A po drugie Bolleli to nie frajer, ze Nadal go ogra grajac na 20% tym bardziej hala tu ciezko zdominowac rywala i to sprawa oczywista, wiec radze ograniczy wpisy tutaj ludzi ktorzy nie maja za duzego pojecia i wprowadzaja innych w blad?

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Ludzie piszecie analizy a nie macie pojecia o tym sporcie chyba. Dajecie typy na Nadala piszecie, ze jest w 100% gotowy? Co za bajki! Jest masza jego wywiadów, ten wczorajszy mówi, ze po kontuzji i po chornie sam nie wie w jakiej jest dyspozycji absolutnie nie trenuje na duzych obrotach nie dawno bral antybiotyki jest oslabiony, wystepuje tu zeby sie sprawdzic wreszcie w meczu o stawke bo sezon sie konczy i ryzykuje sam jest mega ciekawy jak to bedzie wygladac, wiec jak wy mozecie na niego grac? Moze byc sytuacja, ze Nadala skreczuje pierwszy raz w histori? Nie moge sie doczekac tego meczu i mam nadzieje, ze bedzie dobrze wygladal i z pilki na pilke bedzie sie rozkrecal

A po drugie Bolleli to nie frajer, ze Nadal go ogra grajac na 20% tym bardziej hala tu ciezko zdominowac rywala i to sprawa oczywista, wiec radze ograniczy wpisy tutaj ludzi ktorzy nie maja za duzego pojecia i wprowadzaja innych w blad?
W końcu ktoś napisał pare mądrych słów trzeba grać przeciwko Rafie póki dają takie kursy 3.50 Włoch i tyle w temacie Rafa zapewne pojedzie tylko po wpisowe.

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Simone Bolelli vs Rafael Nadal - 2 @ 3.9 Betfair
Simone Bolelli vs Rafael Nadal - Bolelli +1,5 stea @ 2,12

Jest to trochę szalone, ale... widziałem mecze Bolelliego.
Ma momentami przestoje, nie powiedziałbym aby grał jak mistrz ale gra nieźle. Nie jest to totalny cienias, którego Nadal zabije wzrokiem czy coś. Serwis Rafy nie jest w chwili obecnej tym czym był więc jest więcej opcji przełamania dla włocha. Piłki też nie latają tak jak mają zwyczaj. Nie ma się co oszukiwać. Rafa nie zagra tego meczu na 100%. Jestem pewien, że nie zaryzykuje swojego zdrowia i jedyne co musi zrobić włoch aby wygrać to go przycisnąć. Zdobycie przez niego seta powinno być bez problemu w zasięgu, wygranie meczu już nie koniecznie ale na pewno za jakąś małą kwotę zaryzykuję.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
W końcu ktoś napisał pare mądrych słów trzeba grać przeciwko Rafie póki dają takie kursy 3.50 Włoch i tyle w temacie Rafa zapewne pojedzie tylko po wpisowe.
Heh, serio uważasz, że taki Nadal jedzie na turniej po wpisowe? Myślisz, że mu brakuje?
W wywiadach można róże historie opowiadać o kontuzjach, organizmie itp. A potem
rzeczywistość jaka jest każdy widzi. Ostatni przykład Nishikoriego jest wymowny, miał odpaść w Ir a zagrał w finale WS po kilku mega wyczerpujących meczach.
Skoro nie zagra w Londynie to operację mógłby zrobić już teraz, więc pewnie może grać. Na ile? Tego nie wiemy, ale gadanie, że po wpisowe pojechał jest komiczne.
Może Bolelli to nie frajer tenisowy, ale bez jaj. Choć 2:0 Nadala i taj bym nie grał.
peace.

K 84

krzysq69

Użytkownik
widze, że robi się powoli taka sama sytuacja jak przed meczem Nadala z Lopezem, gdzie panowie po 5k potrafili na Nadala postawić. Była gadka o jakimś wyrostku co oczywiście było totalnym absurdem, a Nadal przegrał nie przez jakieś bóle, ale Lopez zagrał swój jeden z lepszych meczów. Bolelli to oczywiście nie ta klasa co Lopez, meczu życia zapewne też dzisiaj nie zagra, ale czy warto ryzykować na faceta, który sam przyznaje, że jest nie przygotowany? Nie lepiej poczekać na mecz i zagrać coś na live ????
brakuje jeszcze jakiegoś asa co napisze sentencję o promo roku i zagra za 5000.

W 181

wyar

Użytkownik
Heh, serio uważasz, że taki Nadal jedzie na turniej po wpisowe? Myślisz, że mu brakuje?
W wywiadach można róże historie opowiadać o kontuzjach, organizmie itp. A potem
rzeczywistość jaka jest każdy widzi. Ostatni przykład Nishikoriego jest wymowny, miał odpaść w Ir a zagrał w finale WS po kilku mega wyczerpujących meczach.
Skoro nie zagra w Londynie to operację mógłby zrobić już teraz, więc pewnie może grać. Na ile? Tego nie wiemy, ale gadanie, że po wpisowe pojechał jest komiczne.
Może Bolelli to nie frajer tenisowy, ale bez jaj. Choć 2:0 Nadala i taj bym nie grał.

peace.
Co bedzie to bedzie,choc przychylam sie do slow Widza,na kontuzje trzeba uwazac,i najlepiej ten mecz po prostu odpuscic. I tyle. Chyba,ze ktos,zamiast zarabiac,lubi po prostu dreszczyk emocji...
Natomiast w kwestii formalnej,ale waznej,bo wielu z Was popelnia ciagle ten sam irytujacy blad. Otoz nie uzywajcie slowa &quot;wpisowe&quot; - bo to sugeruje,ze zawodnik sam placi za gre w turnieju. Juz lepiej brzmi &quot;startowe&quot;,lub &quot;wyjsciowka&quot; - bo tych naprzemiennie uzywaja sportowcy. Skad sie bierze wam to &quot;wpisowe&quot; ? Pierwszy lepszy turniej pokera kaze nam wplacic wpisowe (wplacic,a nie wyplacic),wiec o co kaman ? To jest nagminne tutaj,zupelnie,jakby ktos nie rozumial j. polskiego. To nic osobistego do jakiegokolwiek gracza - ale naprawde jest to irytujace...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom