Tsitsipas świetnie czuje się na tych kortach, a ten bekhend to mistrzostwo, jednak chyba nie ma co się napalać na czysty win. Według mnie Zverev jest obecnie o wiele lepszym zawodnikiem, niż Djoker, a Grek w TB pokazał, że nie jest jeszcze 100% tenisistą, bo wystraszony i niepewny był niesamowicie. Warto jeszcze zaznaczyć, że ten zeszłoroczny triumf Alexa to było dość zabawne widowisko, bo podmęczony Anderson, 18 letni Szapo w półfinale, czy Fedex w finale, który narzekał na plecy.. no miał dużo szczęścia, ale po tym co pokazuje w ostatnich latach, to i Szlema mu życzę. Wracając do Greka, wygrana z Thiemem, czy Novakiem nie zrobiła na mnie większego wrażenia, z resztą tak grałem ze względu na świetne czucie kortu, ale tutaj i Alex też czuję się świetnie, a patrząc na to do czego On jest zdolny, no to szansa, że zabraknie mu motywacji lub głowy na młodszego zawodnika jest raczej warta kursu @1,10. Jeszcze co wczoraj grał Djoker, i jak on wygrał set. Jak sam młody Zverev na ostatnim turnieju stwierdził "jestem tu oldboyem" i zmiażdżył Minotaura, Medvedeva i Tsitsipasa. Tutaj sprawa podobna do tej co ostatnio w meczu z Szapo, który zaczął nieźle pykać na Clayu i też wtedy Alex szybko go przeszedł. Osobiście wolę młodego Greka, ale najsprawiedliwiejszym finałem będzie rewanżowy mecz Alexa z Nadalem, gdzie jak pamiętamy Alex po ładnym maratonie turniejowym ograłby Rafę na Clayu, już grał na niezłej Adrenalinie i niestety deszcz przerwał widowisko, a Alex usiadł i już nie wstał. Tutaj Rafa jest na spokojnie do zrobienia, o ile już dziś nie poleci z Marinem.
Alex 2:0 Tsitsipas @1.66 Bet365 Brawa za walke do końca, ale tam w 2 secie powinno być 6-1