Tsitsipas-Djokovic 2 @1.3
Kovalik-Skatov 1 @1.6
Taki dubel uloze. Zaluje tylko jednej rzeczy, ze nie postawilem wczoraj koncowego triumfu Djokovica w Aatanie, gdzie kurs byl cos 2,15 o ile pamietam, bo nie byloby zwrotu, a dzis serbski tenisista wydaje sie wiekszym faworytem niz w meczu z Medvedevem. Nawet sie troche pomylilem co do tych kortow w analizie powzyej, bo te szybkie to sa w Tokio, a w Astanie tak srednio.
Djokovic naprawde wczoraj pokazal klase. Medvedev gral znakomicie i na podaniu i w wymianach, byl blizej wygranej w dwoch setach niz Djokovic, ale trzeba tez oddac ze Djokovic pokazal duze umiejetnosci w samej koncowce 2 seta i tie-breaku. Dziwnie i zaskakujaco sie ten mecz skonczyl, podobno nastapilo tam naderwanie miesnie u Medvedeva w tie-breaku, ale tez czuc bylo ze publicznosc jest za Djokovicem i ze to raczej Serb bedzie faworytem decydujacego starcia.
Ogolnie jednak sadze, ze Tsitsipas az tak dobrze jak Medvedev nie zagra, wiec nie dziwi mnie ze w tym zestawieniu Djokovic wyglada na wiekszego faworyta. Serb wypada dosc dobrze w pojedynkach z Tsitsipasem poki co. Przez pewnie czas po trzech meczach bilans wynosil 2-1 dla Tsitsipasa, ale kolejne 9 meczow padlo lupem Djokovica i mysle, ze tym razem bedzie podobnie.
A ten drugi mecz to sadze, ze moze byc Slowaka. Nie wiem jak tam wyglada Skatov, bo sa az 4 turnieje glowne
ATP i
WTA, ale tak wnioskuje, ze moze wygrac Slowak. Jak slysze Kovalik to mam w wyobrazni tylko jeden turniej - "500" w Hamburgu kilka sezonow temu, gdy Slowak z kwalifikacji dotarl tam do polfinalu i ten polfinal przegral z Leonardo Mayerem w deciderze w tie-breaku, a mogl smialo wygrac ten mecz wczesniej. Leonardo Mayer to w tamtych czasach byl krolem Hamburga, on jak jechal na ten turniej do polnocnych Niemiec to mogl ograc kazdego i mozna tylko wspomniec, ze wygral ten turniej dwukotnie i raz byl finalista. Kovalik nie tak dawno wygral bardzo prestizowego challangera w austraickim Tulln i cos mi sie wydaje, ze to jest ta forma, ze smialo moze dolozyc kolejnego liczacego sie challangera.