>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Szanghaj (1.10.2025 - 12.10.2025)

adik1992 821,6K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
355694205_650361423787399_3195808468818998753_n.png

Miejsce: Shanghai, Chiny
Data rozgrywania: 01.10.2025 - 12.10.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP 1000
Pula nagród: $9,193,540
Oficjalna strona turnieju: https://en.rolexshanghaimasters.com/
Lista Startowa: https://www.dartsrankings.com/tennis/shanghai
Drabinka: https://www.atptour.com/en/scores/current/atp-masters-1000-shanghai/5014/draws
Plan gier: https://www.atptour.com/en/scores/current/shanghai/5014/daily-schedule
Zwycięzca singla 2024:
J. Sinner
Zwycięzcy debla 2024: W. Koolhof/N. Mektic

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

Pablito91 2,5M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Royer @1.44 betfan

Półfinał kwalifikacji do tysięcznika w Szanghaju. Pojedynek francuskich tenisistów. Zmierzą się Royer z Droguetem. Idę tutaj w Royera, który świetnie zaprezentował się w zeszłym tygodniu w innym turnieju w Chinach, gdzie w Hangzhou doszedł aż do finału. Wygrał tam aż 6 spotkań. Pokonał m.in. kovacevica, Rubleva, Tiena czy Mouteta. Widać, że forma jest oraz aklimatyzacja też na pewno powinna być po jego stronie. Droguet rozgrywał mecze w słabo obsadzonych turniejach we Francji. Myślę, że powinien Royer spokojnie ograć swojego rodaka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3011
I 95,5K

iti

Użytkownik
Holmgren @2.25 superbet

Pisałem analizę i zamknęła mi się karta w przeglądarce, więc w skrócie Holmgren wywodzi się z college'u i przez to jest niedoceniany. Mocny serwis, dobry forhend, dobra gra przy siatce, ofensywa się zgadza, a to na betonie jest ważniejsze niż defensywy. Ma papiery na top100, ma bazę z Wimbledonu i może się tam dostać, po kontuzji kolana nie powinno być już śladu, choć szuka formy od jakiegoś czasu. Nie jest rozstawiony, będzie grał więc na całego, nie ma co liczyć na bycie LL.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2762
I 95,5K

iti

Użytkownik
Holmgren @3.00 superbet
Holmgren +1.5 seta @1.71 superbet

O "potężnym Duńczyku" pisałem już wczoraj i w sumie zero zaskoczenia - ograł Onclina w dwóch setach, serwował na set w drugim, ale to wypuścił. Na szczęście chwilowo, bo w tb zamknął sprawę. Jutro po drugiej stronie siatki stanie Thompson. Każdy kto choć trochę interesuje się przepisem to go zna. Od 3 miesięcy po kontuzji na Wimbledonie szuka formy, przez ten czas wygrał tylko jeden mecz (choć osobiście na mnie wygrane z niestabilnymi, żeby nie powiedzieć niezrównoważonymi Francuzami typu Moutet, Gaston, Paire, Cazaux etc nie robią większego wrażenia). Jesień w tenisie ma to do siebie, że część zawodników jest zmęczona całym sezonem, część goni stracony sezon i choć do tej drugiej grupy zaliczyłbym Thomspona to na jego miejscu szukałbym spokojnego treningu. Jesienią sporo dogów wchodzi gładko, więc czemu Holmgren miałby łatwo to oddać? Niewiele na to wskazuje, żeby nie powiedzieć, że nic tego nie zapowiada.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +359
dx2 355,2K

dx2

Użytkownik
S.Korda (-2,5 gema)-Bergs 1

Seb Korda dlugo w tym sezonie bez gry i wracal dopiero w okolicach US Open. Powoli ta forma zwyzkuje. Mial tu juz bardzo dobry wystep Korda w przeszlosci okraszony polfinalem i te korty wydaj mu sie pasowac jako ze Szanghaj byl od zawsze jedna z najszybszych nawierzchni w turniejach rangi ATP 1000 i chyba tylko Paryz w ubieglym roku byl szybszy, bo ktos tak wyjatkow w stolicy Frnacji wymyslil w tamtym sezonie. Bergs niby ma podobne argumenty, ale jednak Belg ma problemy robic wyniki w szlemach i duzych turniejach, a jego tenis ma ograniczenia.
Wydaje mi sie, ze Korda ma szanse na przywoity wystep, wiec celuje w jego wygrana mam nadzieje, ze z lekkim handicapem.

C 360,7K

czary-mary

Użytkownik
Jenson Brooksby 2:0 kurs @1.83✅
Starcie zawodnika o wielkich umiejętnościach, który po przerwie w grze w bardzo szybkim powrócił do top 100, z rywalem z Japonii Trotterem, który ma już 25 lat, a nadal kręci się około drugiej setki rankingu i gra głównie z w chellengerach. Do tego Japończyk również i ostatnimi czasy bardzo często przegrywa w tych turniejach niższej rangi z zawodnikami z okolic 5 setki. Brooksby za to świetnie zaaklimatyzowany w Azji po bardzo dobrym turnieju w Tokio, gdzie pokonał rywali że ścisłego topu jak np Rune. Moim zdaniem Brooksby jest wielkim faworytem i wygra 2:0✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3913
I 95,5K

iti

Użytkownik
Typ wszedł - gratulacje, ale zarzucanie Trotterowi wieku jako coś negatywnego? On grał w Stanach w rozgrywkach uczelnianych, nie wybrał kariery typowo sportowej, najpierw była edukacja. Reasumując: tak, ma 26 lat, ale to dopiero jego trzeci sezon grany w pełni, a kalendarzowo dopiero w lecie tego roku stuknęły mu 3 lata poważnego grania w rozgrywkach. Sprawdzenie takich informacji to nie jest jakieś science ficton, ani to nie jest też zawodnik pokroju Marka Gengela, który ma już 30 lat i nigdy nie był nawet w drugiej setce rankingu.

C 360,7K

czary-mary

Użytkownik
Typ wszedł - gratulacje, ale zarzucanie Trotterowi wieku jako coś negatywnego? On grał w Stanach w rozgrywkach uczelnianych, nie wybrał kariery typowo sportowej, najpierw była edukacja. Reasumując: tak, ma 26 lat, ale to dopiero jego trzeci sezon grany w pełni, a kalendarzowo dopiero w lecie tego roku stuknęły mu 3 lata poważnego grania w rozgrywkach. Sprawdzenie takich informacji to nie jest jakieś science ficton, ani to nie jest też zawodnik pokroju Marka Gengela, który ma już 30 lat i nigdy nie był nawet w drugiej setce rankingu.
Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastko. Skoro postawił na naukę i karierę sportową opóźnił o kilka dobrych lat to mistrzem Wielkoszlemowym raczej już nie zostanie ;)
A kariera sportowa nie trwa do czterdziestki
Jest w tyle za zawodnikami, którzy w Jego wieku już dawno zagościli się w top100

C 360,7K

czary-mary

Użytkownik
Frances Tiafoe 2:0 kurs @ 2.42❌
Starcie zawodnika ze światowej czołówki Tiafoe, który najlepiej czuje się na twardych kortach z Hanfmannem, czyli zawodnikiem lubującym się w grze na mączce. Tiafoe gra tylko i wyłącznie na największych turniejach, za to Hanfmann na dużych turniejach tylko grywa. Niemca zazwyczaj można oglądać na mączce, jeżeli decyduje się na grę na bardzie to zazwyczaj są to tylko challengery. Tiafoe notuje 4 porażki pod rząd jednak mierzył się z zawodnikami z topu lub wysoko notowanymi. Spotkanie z Hanfmannem wydaje się być idealne do przełamania złej passy. Tiafoe, czyli zawodnik ze ścisłej czołówki już od wielu lat dostaje zawodnika, który praktycznie co roku kręci się w okolicach 150 miejsca w rankingu. Tiafoe na swojej ulubionej nawierzchni przeciwko Hanfmannowi, na zdecydowanie nie Jego nawierzchni. Spodziewam się pełnej dominacji Jankesa. Według mnie Frances Tiafoe wygra zdecydowanie ten mecz i zrobi to bez straty seta

Wygrany 1 set, prowadzenie w drugim z przewagą przełamania... ❌

Ostatnia edycja:
Pablito91 2,5M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Brooksby @1.52 superbet mecz kabaret

Spotkanie 1/32 finału tysięcznika w Szanghaju. Zmierzą się Amerykanin Brooksby z Holendrem Griekspoorem. Amerykanin po 1.5 rocznej przerwie pnie się cały czas w górę. Notuje dobre wyniki w poszczególnych turniejach. Forma cały czas jest, w zeszłym tygodniu Półfinał w Tokio. Nie można tego powiedzieć zdecydowanie o Holendrze, który od onad dwóch miesięcy nie wygrał spotkania. Jego forma jest karastrofalna. Owszem wiadomo każda passa kiedyś się kończy, ale nie wydaje mi się by dzisiaj miało nastąpić przełamanie z tak grającym Jensonem.

Ostatnia edycja:
Ardnas 115K

Ardnas

Użytkownik
🎾 L. Tien 09:30 M. Kecmanovic
L. Tien - 1,83 w Betclic

Gdzie Amerykanin może czuć się najlepiej? - Oczywiście, że w Azji, bo Tien to skośnooki Amerykanin. Chłopak ma dopiero 19 lat, ale ma papiery na grę i widać ewidentnie, że jest ostatnio w formie. Na ATP 250 w Hangzhou doszedł do ćwierćfinału i zaliczył 3-setowy zacięty pojedynek z finalistą Royer V.. ATP 500 w Pekinie to już sam finał, bodajże pierwszy, trochę tam kreczów było w półfinale i ćwierćfinale, ale mecze stały na wysokim poziomie do czasu właśnie "problemów" zdrowotnych rywali, a wiem bo oglądałem z np. Musettim, finał sobie odpuściłem bo wiedziałem jak to się skończy z Sinnerem i też tak się skończyło. Grali ze sobą 3 lata temu na US Open, Tien wtedy urwał nawet seta, ale ile on wtedy miał lat? Jakieś 16... O Kecmanovicu nie możemy powiedzieć nic, tyle, że w Pekinie z Mensikiem przegrał i tyle. Granie DW 2:0 to szaleństwo w tym przypadku...

🎾 A. Bublik 11:00 V. Vacherot
A. Bublik -1,5 S - 1,85 w Betclic

W typie jest ryzyko na te 2:0, nie da się ukryć, bo to 1 mecz jego na tym turnieju, ale sytuacja wygląda tak, Bublik przytulił w tym roku dokładnie 5 tytułów, z czego to 4 w ATP. Gdyby ogarnął temat w 1 połowie tego roku, to byłby pewnie w top 10, a tak jest 16. Ja to widzę tak - Hangzhou spisa się ładuje po około 19SF)21(F) asów, wygrywa turniej - Pekin odpuszcza z Mannarino 3 Asy i 3 DF i wraca na Szanghaj. Czy 2:0? Zobaczymy...

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom