L. Tien 09:30 M. Kecmanovic
L. Tien - 1,83 w Betclic
Gdzie Amerykanin może czuć się najlepiej? - Oczywiście, że w Azji, bo Tien to skośnooki Amerykanin. Chłopak ma dopiero 19 lat, ale ma papiery na grę i widać ewidentnie, że jest ostatnio w formie. Na
ATP 250 w Hangzhou doszedł do ćwierćfinału i zaliczył 3-setowy zacięty pojedynek z finalistą Royer V..
ATP 500 w Pekinie to już sam finał, bodajże pierwszy, trochę tam kreczów było w półfinale i ćwierćfinale, ale mecze stały na wysokim poziomie do czasu właśnie "problemów" zdrowotnych rywali, a wiem bo oglądałem z np. Musettim, finał sobie odpuściłem bo wiedziałem jak to się skończy z Sinnerem i też tak się skończyło. Grali ze sobą 3 lata temu na US Open, Tien wtedy urwał nawet seta, ale ile on wtedy miał lat? Jakieś 16... O Kecmanovicu nie możemy powiedzieć nic, tyle, że w Pekinie z Mensikiem przegrał i tyle.
Granie DW 2:0 to szaleństwo w tym przypadku...

A. Bublik 11:00 V. Vacherot
A. Bublik -1,5 S - 1,85 w Betclic
W typie jest ryzyko na te 2:0, nie da się ukryć, bo to 1 mecz jego na tym turnieju, ale sytuacja wygląda tak, Bublik przytulił w tym roku dokładnie 5 tytułów, z czego to 4 w
ATP. Gdyby ogarnął temat w 1 połowie tego roku, to byłby pewnie w top 10, a tak jest 16. Ja to widzę tak - Hangzhou spisa się ładuje po około 19SF)21(F) asów, wygrywa turniej - Pekin odpuszcza z Mannarino 3 Asy i 3 DF i wraca na Szanghaj. Czy 2:0? Zobaczymy...