>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Sydney, Auckland 12.01-17.01.2015

Status
Zamknięty.
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Teymuraz Gabashvili v Jarkko Nieminen dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 2.00
Bet365

Dla mnie na ten moment Gaba jest po prostu w lepszej formie niż Jarkko. Kto oglądał mecz z Doha pomiędzy Gabashvilim a Verdasco ten nie powinien mieć wątpliwości. Owszem tamto spotkanie Teymuraz przegrał (mając w trzecim secie match point popełniając banalny błąd przy siatce), ale ogólnie mecz stał na bardzo dobrym poziomie i o końcowym wyniku decydowały pojedyncze piłki. Nie mniej jednak na pewno występ Gaby na pewno IN PLUS.
Jarkko w tym sezonie jeszcze nie widziałem, ale analizując &quot;na sucho&quot; wyniki można wywnioskować, że cudownie nie jest... W Brisbane porażka z niżej notowanym Duckworthem, tutaj w Sydney w pierwszych dwóch rundach kwali ogromne męczarnie i wygrane z leszczykami (Zhang, Reid) dopiero po trzysetowych bataliach. Dobrze to na pewno Nieminenowi nie wróży w starciu z będącym w dobrej dyspozycji Teymurazem.
Wg mnie kurs na WIN Ruska zawyżony, więc jak zwykle postaram się to wykorzystać ????
Pozdro
Nie zgadzam sie lanie wody, Gabashvili przygotowany a to dobre taki rzemieślnik jak Podlipnik-Castillo go łamał jak chciał, leworęczny Jarko i jego fh rotacja będą wodą na młyn dla tak słabego defensora i średio zrównoważonego psychicznie gracza jakim jest Gaba
Typ Nieminen 1,70✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Sydney:
Klizan M. - Troicki V.
Klizan M. ::: 1,96 ::: Pinnacle ::: 4/10
O Klizanie pisałem dość sporo podczas turnieju w Brisbane. Wygrał tam z Melzerem czy obronił 6 MP z Dolgopolovem którego ostatecznie pokonał. Okropnie dziwny gracz i nigdy nie wiadomo w jakiej będzie formie, ale myślę, że przed Australian Open będzie chciał wypaść jak najlepiej bo przeciwnik jest spokojnie w jego zasięgu.
Troicki po powrocie do ATP męczy się ze swoją grą, gra turnieje od kwalifikacji gdzie nie robi tam oszałamiających wyników. Według bukmacherów jest to mecz 50% na 50% szans, a ja w to mocno wątpię, bo w moim mniemaniu Klizan jest tutaj solidnym faworytem meczu.
Wynik: 2:6 3:6 ⛔
Tomic B. - Sijsling I.
Tomic B. -1,5 seta ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 3/10
Dla Tomica turniej w Sydney który już raz wygrał to jest taki turniej jak dla Bedene Chennai. Osiąga tutaj swoje najlepsze wyniki, rok temu zagrał tutaj w finale z Juanem Martinem Del Potro. Już w Brisbane Bernard pokazał się z całkiem dobrej strony.
Holender na nawierzchni typu hard jest niezwykle słaby. W Chennai mu nie poszło z grą po jego myśli, a tutaj pomimo, że przeszedł kwalifikacje nie wróżę mu świetlanej przyszłości w tym turnieju. Tomic na papierze jest znacznie lepszym tenisistą. Liczę na pewno zwycięstwo w dwóch setach.
Wynik: 6:1 6:2 ✅
Seppi A. - Pospisil V.
Pospisil V. ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 2/10
Seppi pokazał się z całkiem dobrej strony podczas turnieju w Doha, doszedł tam do półfinału turnieju. Teraz będzie grał w Australii gdzie myślę, że przed Australian Open będzie chciał trochę odpocząć od gry niż grać tydzień po tygodniu. Rzadko kiedy Włoch ciągnie passę dobrych wyników przez dłuższy moment.
Pospisil to młody zawodnik z papierami na dobrą grę, już podczas turnieju Hopman Cup pokazał się z całkiem dobrej strony. Zaaklimatyzował się w Australii i jest słusznym faworytem meczu. Spotkali się ze sobą już 3 razy, H2H 2:1 dla Włocha, ale niektóre wyniki były z przed paru lat, a Vasek był wtedy jeszcze nastolatkiem. Wszystkie ich mecze były niezwykle zacięte, dlatego można pokusić się tutaj również o over gemowy.
Wynik: 3:6 (4)6:7 ✅
Del Potro J. - Stakhovsky S.
Stakhovsky S. ::: 2,05 ::: Pinnacle ::: 3/10
Wczoraj typowałem na Almagro który również wraca powoli do ATP, pomimo, że miał w pierwszym secie 2 piłki setowe to przegrał mecz w dwóch setach. Z JMDP może być podobnie, wraca do tenisa po bardzo długiej przerwie. Co prawda wygrał ten turniej rok temu, ale jego forma to wielki znak zapytania.
Z drugiej strony mamy Ukranińca, który rok temu zagrał tutaj w półfinale wygrywając od kwalifikacji 6 meczów i dzielnie walcząc w półfinale z Bernardem Tomicem. Myślę, że będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony podczas tego turnieju, bo jak sami widzicie, broni tutaj dość sporej ilość punktów, a pokonanie JMDP to na pewno jakieś tenisowe wyzwanie. Wiele osób będzie śledziło ten mecz.
Wynik: 6:3 7:6(4) ⛔
Istomin D. - Kukushkin M.
Istomin D. ::: 2,10 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 3:1 na korzyść Uzbeka, ale ich mecze były zacięte. Kukushkin gra tutaj od kwalifikacji, ale to był dla mnie od zawsze zawodnik z poziomu Challenger. Istomin rok temu w Sydney doszedł do ćwierćfinału i bardziej go cenię jako tenisistę. Przegrał bardzo gładko w Doha z Berdychem to fakt, ale Czech był tam w świetnej formie i tylko przez swoją gorącą głowę nie wygrał tego turnieju. Po takim kursie warto zagrać na Denisa.
Wynik: 3:6 (1)6:7 ⛔
Chardy J. - Querrey S.
Querrey S. ::: 2,10 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:3 dla Amerykanina, ale warto wziąć pod uwagę fakt, że ich mecze były dość zacięte. Sam grał swój pierwszy mecz w tym roku z Tomicem podczas turnieju w Brisbane i chyba tylko on sam wie jak go mógł przegrać. Zresztą Bernard Tomic na Australijskiej ziemi gra o 2 poziomy wyżej niż na innych kontynentach.
Chardy jak już nie raz pisałem. Zawodnik który odpadli w ciągu roku na paru turniejach. Ostatnio nie wykorzystał 2 piłek meczowych z Dimitrovem. To musi boleć, teraz liczę na to, że odpuści ten turniej i skupi się na przygotowaniach do Australian Open. Mecz 50% na 50% szans więc gram na wyższy kurs.
Wynik: 6:4 6:4 ⛔
Andujar-Alba P. - Nieminen J.
Nieminen J. ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 2/10
Fin pomimo gry od kwalifikacjach gdzie w każdym z meczów stracił set to jednak warto wziąć pod uwagę fakt, że Sydney po prostu lubi. Raz wygrał ten turniej, raz był w finale. Ogólnie widać, że mu zależy na dobrym wyniku. H2H 0:1 z 2014 roku z turnieju Kuala Lumpur gdzie wygrał bardzo pewnie.
Hiszpan z Doha gdzie przegrał z Gasquetem trafił prosto na ten turniej. Co można o Andujarze napisać więcej? Hard to na pewno nie jest jego ulubiona nawierzchnia i nie osiągnął na niej jakiś spektakularnych sukcesów. Stawka delikatnie niższa z powodu męczarni w kwalifikacjach Fina.
Wynik: 6:2 6:2 ⛔ @Edit: Według mojego systemu powinno grać się tutaj na 1, ale...

Groth S. - Muller G
Muller G. ::: 2,30 ::: Pinnacle ::: 2/10

Groth gra u siebie, był w dobrej formie podczas turnieju w Brisbane, ogólnie jest to serwisman, ale nie oszukujmy się. Poziom Challenger, taki zawodnik jak on nigdy nie utrzymuje dobrej dyspozycji na dłuższą metę.
Muller zagrał na podobnym dobrym poziomie w Chennai. Posiada on większe umiejętności w grze na korcie, ogólnie to cenię go bardziej jako zawodnika. Też potrafi mocno przyłożyć podaniem. Dla mnie minimalnym faworytem meczu jest właśnie Luksemburczyk, a kursy wskazują co innego, więc widzę tutaj małe value.
Wynik: 6:3 3:6 (6)6:7 ✅ @Edit: Pod koniec meczu obaj zawodnicy włączyli defekt mózgu.
Kyrgios N. - Janowicz J.
Janowicz J. ::: 2,33 ::: Pinnacle ::: 2/10

Haha to będzie dobry mecz! Przynajmniej na papierze tak wygląda. Kyrgios dostał przepustkę na grę i pokazał się światu podczas ubiegłorocznego Wimbledonu. Rocznik 1995, więc nie wiadomo w jakiej formie będzie teraz. Czy to gwiazda jednego sezonu czy przyszłość ATP? Dowiemy się tego jutro rano.
Obaj znani są z silnego podania, Janowicz ma w głowie siano co pokazał podczas turnieju Hopman Cup. Podbudowany tym zwycięstwem na pewno w tym meczu nie jest bez szans. Ma większe doświadczenie i papiery na grę. On lubi grać dobrze wtedy kiedy mało kto na niego liczy. A myślę, że przeciwko 19 latkowi stać go na dobry wynik.
Wynik: 1:6 7:6(6) (5)6:7 ✅ @Edit: Nie wiem co mam sądzić o tym meczu. Jurek drugi set kończy podwójnym, a w 3 secie broni kilku BP.

Otrzymane punkty reputacji: +15
fredthered92 548

fredthered92

Użytkownik
Nick Kyrgios - Jerzy Janowicz
Tie break (TAK) @1.85
betcity
Gdy tylko zobaczyłem ten mecz, od razu przyszło mi do głowy, że będzie tu grany co najmniej jeden tie-break. Przyznam, że spodziewałem się tu kursu maksymalnie 1.50, a tymczasem betcity daje aż 1.85!

• Serwis to jeden z głównych atutów zarówno Kyrgiosa jak i Janowicza. Jeśli przychodzi im się mierzyć z innymi serwismanami to niemal zawsze są w takich meczach grane tie-breaki.

• To będzie pierwszy mecz w sezonie dla Nicka, ale gra przed własną publicznością, więc na pewno będzie mocno zmobilizowany, żeby tutaj zabłysnąć. A błysnąć potrafi, szczególnie serwisem, którym zdolny jest bardzo szybko wygrywać swoje gemy.

• Jeśli już typ ma nie wejść to bardziej obawiałbym się tutaj Janowicza, ponieważ jego dyspozycja serwisowa to czasem jedna wielka zagadka. Raz może zaserwować 4 asy z rzędu, żeby następnie zaliczyć dubelek DF. Polak lubi jednak grać przeciwko publiczności, więc myślę, że będzie tu mocno zmobilizowany.

Szykuje nam się wyrównany mecz, sporo asów i rozstrzygnięcia na styku, bardzo prawdopodobne, że właśnie w tie-breakach.
Wynik: 1:6 7:6 6:7 ✅
Alejandaro Falla - Rubin Statham
Falla (-3.5) @1.75
betcity

Nie dość, że Kolumbijczyk szczęśliwie dostał się turnieju, to jeszcze na początek dostaje przysłowiowego kelnera.

• Falla i Statham spotkali się w styczniu 2014 w challengerze w Noumea w Nowej Kaledonii. Falla wygrał wtedy cały turniej, a Stathama odprawił w 1/8 po bardzo jednostronnym meczu zakończonym wynikiem 6-1, 6-1.

• Jeśli chodzi o ten sezon to Kolumbijczyk ma już za sobą rozegrane 4 spotkania, więc jest to już jakieś przetarcie. Dla Stathama będzie to natomiast pierwsze spotkanie w sezonie i myślę, że ciężko mu będzie nawiązać tutaj walkę.

• Chciałem grać na 2-0 w setach dla Falli, jednak ten pokazał już ostatnio, że męczyć potrafi się nawet z zawodnikiem z rankingiem 1596, więc zostajemy przy handi, które myślę, że bez problemu powinno zostać pokryte, nawet w przypadku oddania jednego seta Nowozelandczykowi.

Wynik: 6:4 6:4 ✅
Andreas Seppi - Vasek Pospisil
Pospisil (-2.5) @1.8

betcity
Vasek po niezbyt udanym poprzednim sezonie całkiem fajnie wszedł w nowy rok, choć już końcówka ubiegłego pod względem samej gry była obiecująca.

• Seppi nigdy nie był specjalistą od gry na hardzie i ciężko mu nawiązać walkę z &quot;twardzielami&quot;. Najlepiej świadczą o tym ostatnie wyniki Andreasa, gdzie wygrał po kolei z Leo Mayerem, Joao-Olavo Souzą i Dodigiem, czyli graczami, którzy nie radzą sobie zbyt dobrze z szybką nawierzchnią. Gdy przyszło się zmierzyć z Berdychem, to Włoch nawet nie otarł się o jakąkolwiek sensację i skończyło na szybkim 6-2, 6-3.

• Pospisil to natomiast zawodnik, który z racji atrybutów, którymi dysponuje (wzrost, serwis, płaskie uderzenia) i swoje pochodzenie (Kanada, gra na twardych kortach), jest bardzo dobrze przystosowany do gry na hardzie i osiąga tu swoje najlepsze wyniki. W tym sezonie co prawda w hali, ale na stosunkowo podobnej nawierzchni, pokonał już młodego Pavlaska, zniszczył Fogniniego i co najważniejsze, wygrał z Isnerem, co nigdy łatwe nie jest. Te wyniki dodały mu zapewne sporej pewności siebie i myślę, że zaprocentuje to w meczu z Seppim.

• Co prawda bilans pomiędzy Seppim i Pospisilem jest korzystny dla Włocha, ponadto Andreas dwukrotnie dochodził w Sydney do półfinału, a Vasek dopiero tu debiutuje, to wierzę, że Kanadyjczyk wykona w tym roku krok do przodu, a co najmniej zacznie grać na miarę swoich możliwości. Spodziewam się tutaj wyniku rzędu 7-6, 6-3 dla młodszego.

Wynik: 3:6 6:7(4) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Auckland:
Monaco J. - Lu Y.H.
Lu Y.H. ::: 1,94 ::: Pinnacle ::: 3/10
Lu w Chennai zaprezentował się z całkiem niezłej strony, forma dopisuje. Powalczył z półfinalistą Hiszpanem Bautista-Augt. Rok temu w Auckland doszedł do finału przegrywając po dwóch tie-brekach z Isnerem, a wcześniej eliminując z turnieju Davida Ferrera. Broni dość sporej ilości punktów i myślę, że spokojnie wygra ten mecz.
Monaco w Doha odpadł od razu z Kavcicem, ale w deblu z Nadalem wygrał turniej. Zresztą Juan swoje lata świetności ma już dawno za sobą. Niekiedy miał swoje żenujące serie porażek ciągnące się w nieskończoność. Do tego hardy to na pewno nie jest jego ulubiona nawierzchnia w porównaniu do Tajwańczyka.
Wynik: 4:6 6:2 1:6 ✅
Lorenzi P. - Ramos A.
Ramos A. ::: 2,30 ::: Pinnacle ::: 3/10
W życiu na hardzie bym nie postawił jakichkolwiek pieniędzy na Włocha Lorenziego. Dla mnie ten mecz jest jak rzut monetą. Nie sposób tutaj wskazać faworyta. Obaj preferują grę na nawierzchni ziemnej. Gram po prostu na Alberta Ramosa z powodu wyższego kursu.
Wynik: 4:6 3:6 ✅
Coric B. - Carreno-Busta P.
Carreno-Busta P. ::: 2,73 ::: Pinnacle ::: 1/10
Carreno-Busta P. +1,5 seta ::: 1,74 ::: Pinnacle ::: 1/10
Dwóch &quot;gimbusów&quot; na korcie, ale to właśnie Hiszpan ma większe doświadczenie i jest trochę starszy. Nadal nie widzę powodu by aż tak bardzo faworyzować Corica któremu wyszedł rok temu jeden turniej i zaistniał na ustach wszystkich.
Obaj grali w Chennai, Chorwat pokonał bardzo gładko Robina Haase, po czym z Wawrinką ugrał zaledwie 4 gemy. Podobnie i Carreno-Busta zrobił pokonując w 1 rundzie Gonzaleza, a później lekcje tenisa dostał od Lu.
Jak dla mnie minimalnym faworytem meczu jest tutaj Carreno-Busta. Zrobił się wielki mass-pick na tego biednego Chorwata który jeszcze nie raz będzie musiał wytrzeć mleko z pod nosa.
Wynik: 4:6 3:6 ✅ @Edit: Chciałem napisać coś o przebiegu spotkania, bo mecz oglądałem. To napiszę tylko tyle: ostatnie zdanie mojej analizy świetnie odzwierciedliło przebieg spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +10
J 202

jazirii

Użytkownik
Mam trochę czasu to coś skrobnę. Szybko przewinąłem ścianę typów Szakala, żeby sobie nimi nie zamartwiać głowy, że gram to co on.. no to jedziemy ????

Falla - Statham DW 2-0 1.8 bet365 ✅ ogromna różnica poziomów u obu zawodników, udało się złapać 3.7 na 1 seta Falli na live jeszcze przy stanie 1-3 w 1 secie.
Kolumbijczyk to zawodnik znany i o wiele bardziej utytułowany niż Statham. Trochę dziwią jego wyniki z ostatniego czasu, ale wygrana gładka z Rolą, wczorajszy mecz z De Schepper mega dziwny, ale grał do końca i walczył w zaparte. Liczę tak naprawdę, że Falla wreszcie się podniesie i wygra gładko jakiś mecz, myślę, że okazja jest do tego bardzo dobra, rok temu oddał*Stathamowi tylko 2 gemy. Nie lubię grać DW w tenisa, ale tutaj nie widzę innej opcji.

Garcia Lopez - Schwartzman DW 2-0 1.8 bet365 ⛔ GGL to cień zawodnika z przed roku, Schwartzman zaprezentował się solidnie, dobre poruszanie po korcie, do tego trzymanie piłki, GGL 1 bh istna tragedia, do tego DFy, nie gram więcej na niego w tym sezonie
Hiszpan ma na pewno za sobą gorszy początek sezonu, ale to wysoki zawodnik z dobrym serwisem, dobrą grą przy siatce, w tam tym sezonie prezentował nam również świetną grę z tyłu kortu, w tym sezonie widać, że jeszcze nie złapał odpowiedniego biegu. Po drugiej stronie siatki mamy Schwartzmana, który ma 170cm wzrostu, znany jest z tego, że dobrze porusza się po korcie, jest dobry z tyłu kortu, ale bardzo często oddaję podanie. Ja tutaj nie widzę innej opcji niż gładkie zwycięstwo Garcii Lopeza, powinien dużo łatwiej trzymać swoję podania w grze i nie mieć problemu z połamaniem Diego. Należy dodać jeszcze fakt, że Schwartzman to challengerowiec i na atp niczego nigdy szczególnego nie pokazał, jak dla mnie to jeden z najpewniejszych typów dnia. Liczę, że Garcia się przełamię i zafunduję nam szybko zwycięstwo 2-0 bez niepotrzebnych emocji.

Andujar - Nieminen 2 1,57 + DW 0-2 2.50 bet365 ⛔ wtopa, grałem przeciwko finowi, a tutaj nie ???? i mam za swoje
Do tej pory liczyłem na wpadki fina, jednak ten ku mojemu zdziwieniu zaczyna łapać wiatr w żagle i zaczyna grać lepiej, myślę, że wczorajsze zwycięstwo nad Gabashvilim to już jest coś, Rosjanin prezentował się*ostatnio naprawdę nieźle. Hiszpan z kolei jest w słabej dyspozycji i jest cieniem siebie z przedu paru miesięcy, oglądałem mecz z Gasquetem i zagrał bardzo słabo, miał ogromny problem z utrzymaniem podaniem i robił mnóstwo prostych błędów. Myślę, że Nieminen, który zaczyna notować formę zwyżkową, mu nie odpuści i wygra ten mecz, liczę, że Andujar nie będzie w stanie tutaj wygrać seta, więc pobieram wygraną Fina i DW 2-0.

Istomin - Kukushkin 2 1,83 bet365 ✅ gładko
Stawiam tutaj śmiało na Kukushkina. Istomina widziałem w meczu z Berdychem i jego gra nie wygląda tak dobrze jak pod koniec tam tego sezonu, tacy zawodnicy często prezentują różne dyspozycję a ich gra jest zmienna. Myślę, że dodatkowym plusem u Kukushkina jest to, że zagrał już w tym sezonie parę meczy na tych szybkich australijskich nawierzchniach, wygrał*ciekawe pojedynki i liczę również, że po raz kolejny odniesie zwycięstwo.

Tomic - Sisjling DW 2-0 1.57 bet365 ✅ gładko
Tomić u siebie na swojej ziemi, gdzie podczas ostatniego turnieju zaprezentował się nieźle, wygrał trudny mecz z Querreyem, łatwo ograł Kokkinakisa, potem na jego drodze stanął świetny Japoniec Nishikori, któremu już nie dał rady. Sisjling jak dla mnie to zawodnik nieregularny, który z tyłu kortu nie jest zbyt dobrem graczem, jego jednoręczny bekhend to często błędy, w dodatku lubi pomylić się przy siatce, moim zdaniem w tym meczu o zwycięstwie zadecyduję to, że Tomić będzie łatwiej wygrywał swoje podania, a Igor lubi zrobić trochę nie wymuszonych błędów w meczu, liczę, że to będzie gładkie spotkanie i które również zakończy się wynikiem 2-0 w setach.

Klizan - Troicki 1 1.83 bet365 ⛔ jednak się pomylił, analizę dałem beznadziejną, ale to Troicki był tutaj faworytem
Stawiam tutaj na Słowaka, co jak co, ale Troicki miał trochę problemów w tych kwalifikacjach, przegrał seta z Jarrym, dodatkowo wychodził z opresji z Travaglią, myślę, że Troicki posiada duży potencjał by znów być dużo wyżej w rankingu, ale to jeszcze nie ten czas. Gram tutaj na Klizana z jednego względu, wydaje mi się, że podczas wymian prezentuje się on lepiej, dobrze porusza się po korcie, jest szybszy i w tym widzę jego szanse, w dodatku Troicki ze słabszymi grajkami oddawał ostatnio podanie, myślę, że jak odda w meczu ze Słowakiem to ten już mu nie popuści. Szczerze, to jestem tutaj zdziwiony kursem, bo tak naprawdę faworytem pownien być Victor, liczyłem, że będzie ponad 2.5 na Klizana, ale pobieram.

Groth - Muller 1 1,61 bet365 ⛔
Jak pisałem Australijczyk przeszedł naprawdę grubą metamorfozę i świadczą o tym jego ostatnie wyniki, Muller to bardzo dobry zawodnik, ale swoją świetną forme w challengerach prezentował rok temu, myślę, że w tym roku będzie miał ogromny problem, utrzymać tą dyspozycję. Z obecną dyspozycją Australijczyka to liczę tutaj na 2-0 w setach, ale zagram bezpieczniej czystą jedynkę.

Kyrgios - Janowicz 2 2,25 bet365
Może nieco odważnie, ale stawiam tutaj na Jurka, Kyrgios zaliczył w tam tym roku ogromny wzrost w rankingu, wygrał ciekawe mecze na Wimbledonie z Gasquetem oraz Nadalem. Ale nie lekceważyłbym tutaj Janowicza, który jeśli będzie trzymał dobrze podanie, to w wymianach jednak wydaje mi się lepszy od Nicka, w ogóle to widzę tutaj spore value w tym kursie, pytanie jest tylko jedne, czy Janowicz zagra tak jak grać potrafi, liczę na to i stawiam na Polaka.

dx2 263,4K

dx2

Użytkownik
Falla-Statham 1 @1.28

Statham lokalny zawodnik, zawsze gra ale czegos tu brak. Falla wszedl jako lucky loser. Mysle ze dobrze wylosowal.
Andujar-Nieminen 2 @1.53
O Jarkko juz bylo duzo w Sydney, wystarczy poczytac. Andujar nadaje sie do wymian ,ale jednak Fin tez nie wyolosowal najgorzej. Poznie jpostaram sie cos dopisac wiecej.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Vesely
+ Garcia Lopez

2.04
bet365
Karzełek Schwartzman który gra cokolwiek jedynie na clayu i to też często zaliczając kompromitujące porażki . Fatalny serwis , 2 serwis epicko słaby a GGL to jednak solidny zawodnik , fakt z bardzo słabą psychiką ale jednak takich leszczy powinien łykać .
GGL pokazał formę w Chennai , wszyskie atuty po jego stronie i na prawdę nie wiem czym Argentyńczyk mógłby go zaskoczyć . Rzeźba z końcowej co jest jedynym pomysłem na grę Schwartzmana jest znacznie lepsza u GGL więc jak dla mnie zapowiada się pewne wygrana Hiszpana
Vesely ciągle się rozwija , zagrał tutaj kwale , Belluci cień zawodnika z przed lat , miał jakieś oznaki powrotu formy na kilku turniejach w Brazylii w tamtym roku ale zaraz znowu wracał do swojej regularnej gry czyli walenia po autach w hurtowych ilościach . Bardzo chimeryczny zawodnik , potrafi trafiać wspaniałymi FH po czym zaraz przełamać się do 0 robiąc same błędy .
Vesely to solidność , na hardzie na lepszych zawodników jego gra to jeszcze za mało ale na takiego niepewnego Belluciego powinno wystarczyć

gooster 343

gooster

Użytkownik
Coric Vs Carreno-Busta 2 @ 2.62 Bet365 ✅ Szybko łatwo i przyjemnie. ????

Nie wiem czym się bukmacherzy sugerowali wystawiając takie kursy no, ale cóż dane jest dane trzeba wziąć. Pablo to bardzo dobry gracz wprawdzie woli on nawierzchnie clay ale wbrew pozorom na Hardzie też potrafi zaskoczyć. Po drugie miejsce rankingowe mniej więcej odzwierciedla kto jest w jakim momencie kariery tenisowej w tym wypadku. Coric jest overrated. Jego gra ofensywna nie istnieje ten chłopak gdy ma wygrany punkt boi się podejść do siatki i skończyć woli spowrotem się cofnąć na końcową linie i czekać na rozwój wypadków. Sugerowanie się meczem z Haase jest głupotą bo to Haase przegrał a nie Coric wygrał. W sumie wyglądało to tak jakby Robin nie chciał wygrać bo nic nie robił w tym kierunku. Do tego chłopakowi się chyba lekko w główce przestawia bo w meczu z Wawrinką momentami stroił jakieś chimery. Ja tu daje szanse 70/30 dla Pablo.

Otrzymane punkty reputacji: +8
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Chardy vs Querrey over 22,5 @1,72 betsson 2,5/10 ⛔ (4:6 4:6)
Co tu dużo mówić, no po prostu nie powinno tu być za wielu przełamań. Mecz może być bardzo wyrównany, Sam w Brisbane w meczu z Tomicem serwował kapitalnie i ciężko było go ruszyć. Co prawda zaciął się straszliwie pod koniec 1. seta, ale i tak by utrzymał te serwisy gdyby nie kapitalna wręcz gra Tomica. 4 gemy z rzędu grał po prostu fenomenalnie, ani jednego błędu i same płaskie petardy idealnie wymierzone. Oprócz tego momentu 1. serwis pewnie siedział, a jak siedzi to wiadomo, że cieżko jest go przełamać (TB w 2. secie). Warto też zauważyć, że w swoich gemach grał świetnie, bardzo pewnie w wymianach, a w tych returnowych słabo, popełniając wiele błędów- zresztą praktycznie on zawsze tak gra. Chardy w tym roku nie dał żadnego brejka Golubevowi, a w meczu z Dimitrovem oddał w 3- setowym meczu tylko jeden serwis. Francuz zasygnalizował dobrą formę i według mnie jest tutaj lekkim faworytem, jednak bardzo ciężko będzie mu przełamać Amerykanina i możliwe będą tie-breaki lub nawet 3 sety. W ich dotychczasowych spotkaniach taka linia weszłaby 3/4 razy, w ostatnim ich spotkaniu (2014 r.) na trawie pograli 3 TB. Co prawda nie ma co porównywać trawy do harda, ale mimo wszystko tutaj korty są również całkiem szybkie i również sprzyjają overom.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Alejandro Falla - J.R. Statham | Falla -4,5 gema @ 2,24
Mamy tutaj zawodników, których dzieli ponad 400 miejsc w rankingu. Co prawda hard nie jest ulubioną nawierzchnią Falli, ale w Auckland gra dość solidnie, ograł faworyzowanego Rolę, później uległ de Schepperowi, ale po niezłej walce. Statham natomiast lubi hard, ale to jednak jest o co najmniej dwie klasy słabszy tenisista niż Alejandro, bo zajmuje miejsce w szóstej setce ATP. Gra u siebie, ale nie sądzę, że to mu to bardzo pomoże, bo przeciwnik jest wymagający. Do tej pory grywał w Futuresach i Challengerach, ale mając naprzeciw zawodnika, który regularnie występuje w turniejach najwyższej rangi nie daję mu większych szans na zwycięstwo. Ktoś wcześniej zauważył, ale jeszcze to podkreślę, że Statham nie zagrał jeszcze w tym roku oficjalnego meczu i nie oczekiwałbym, że zagra wybitne zawody. Rok temu obaj spotkali się na hardzie i Falla pewnie wygrał 6-1 6-1. Ten mecz powinien mieć podobny przebieg, dlatego myślę, że spokojnie można pograć na Fallę -4,5 gema po przyzwoitym kursie.
Wynik: 6-4 6-4 ⛔

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Jeremy Chardy - Sam Querrey tiebreak w meczu @1,66 bet365 ⛔

Querrey typowy serwisman, chociaż posiada gorszy serwis niż jego rodak Isner. Trzymanie podania będzie kluczowe dla obu, o przełamania będzie tutaj bardzo ciężko. Tak jak pisze u góry Magician, Querrey z Tomicem dobrze funkcjonował przy swoim podaniu, oprócz paru momentów gdzie Tomic na prawdę grał genialnie, w końcu to Australia i praktycznie tylko tutaj mu się takie mecze zdarzają. To samo Chardy, też bardzo dobry serwis (Sam jednak lepszy w tym elemencie), lepsze poruszanie się po korcie od Querreya, w ostatnim meczu powalczył z Dimitrovem, tylko raz się łamiąc. Wszystko wskazuje mi tutaj na tiebreak. Dodatkowo można spróbować tiebreak w pierwszym secie @3.0 bet365⛔. a no i jeszcze dodam, że ostatni ich mecz rozgrywany w tamtym roku zakończył się po trzech TB, bez żadnego przełamania. Oczywiście, było to na trawie, ale i tak o czymś to świadczy.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Nick Kyrgios - Jerzy Janowicz 2 @ 2.25 ✅
Janowicz 2:0 @ 3.5 ⛔ (szkoda tego DF)

Tak jak koledzy wyżej również grałbym na Jerzyka. W Pucharze Hopmana całkiem niezła gra, zwycięstwo powinno go podbudować, nie narzeka na rózne bóle jak to ma w zwyczaju, ograł się trochę z nawierzchnią, wszedł w rytm meczowy, czego o Kyrgiosie nie można powiedzieć. Jak dla mnie dużo pracy jeszcze przed nim, po Wimbledonie zaczął się szał na niego po zwycięstwie z Rafą, ale Hiszpan przecież potrafił przegrywać tam z np. Darcisem, więc nie przesadzajmy że jest to jakieś wybitne osiągnięcie. Oczekiwania co do niego są spore więc nie zdziwiłbym jakby się spalił w pierwszym meczu, jest młody i jak nie będzie siedział serwis na początku meczu to nerwy mogą wziąć górę, więc można zaryzykować nawet i 2:0. To na pewno będzie ciekawy mecz, równie dobrze może być 2:0 dla Australijczyka bo Polak ma czasem takie dni, że nie potrafi 3 razy przebić piłki, ale kurs 2.25? Jak dla mnie przesada, warto spróbować.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Tomic vs Sijsling DW- 2:0 @1,65 betsson 1/10 ✅ (6:1 6:2)
Bernard dobrze się pokazał w poprzednim turnieju, odpadł z Keiem bo po prostu ten zawodnik zagrał świetnie w polu i bez ultra regularnego serwisu nie ma co z nim szukać w bezpośrednim starciu (no chyba, że się gra z głębi pola jak Federer czy Djokovic). Tomic oczywiście serwuje bardzo porządnie, tylko nie jest to podanie na poziomie Isnera, Ivo, czy Raonica. Jego głównym atutem są ciągle płaskie, mocne uderzenia, którymi powinien znacznie ograniczyć ruchy Sijslingowi. Ten od połowy poprzedniego roku zaczął grać dno i nie widzę tu za bardzo jego szans. W tym roku przegrał w Chennai z na prawdę mocno przeciętnym Ymerem, tutaj w Sydney wymęczył wygraną w kwalach, no ale z kim on tam grał... Na dobrą sprawę zresztą mogło by go tu nie być, bo Souza miał 1:0 i 5:2 w TB w 2. secie. W tamtym roku Igor przegrał wszystkie spotkania w Australii już w 1. rundzie, teraz mnie zupełnie nie zdziwi, jeśli zrobi to samo. Tomic za to jak wiadomo najlepiej gra właśnie na początku, czyli właśnie na rodzimych ziemiach i powinien go spokojnie zdominować w obu setach.
Klizan vs Troicki 1 @1,88 betsson 1/10 ⛔ //zdobył mniej gemów niż śmieszni ITFowcy grający wcześniej z Troickim
Zgadzam się z Shakalem i nie zgadzam się z Jaziriim, który się sam ze sobą nie zgadza- według mnie Klizan jest faworytem tego starcia. Jego ogromna siła w ofensywie powinna tutaj zrobić swoje i jeśli Troicki jest w takiej formie, na jaką wskazują wyniki w kwalach (nie można było tego oglądać nigdzie), to Martin powinien odnieść tu zwycięstwo. Oprócz świetnej ofensywy Martin słynie niestety z przestojów i gotowania się, kiedy gra z inteligentniejszymi od siebie zawodnikami, jednak Viktor raczej do takich nie należy... Taka niemrawa mimo wszystko forma po powrocie do Touru nie powinna starczyć na Słowaka, ma za mało argumentów do gry na hardzie i prędzej upatrywałbym tu jego zwycięstwa, jeśli by grali na clayu. Męczarnie na takiej nawierzchni z pół-ogórkami w kwalach to oznaka na prawdę średniawej formy. Dodatkowo często głównym problemem Klizana jest słaby początek spotkania, a tu nie powinien być to problem, gdyż Troicki miewa ostatnio to samo. Wczoraj z Travaglią w 1. secie przegrywał 1:4 i 4:5... Wyciągnął, ale jednak kolejny raz zdarza mu się takie coś. Klizan jak zaczyna czuć kort i zmienia pierwszą brudną pieluchę, zaczyna grać zwykle regularnie i dobrze pozycjonuje forehandem, zamiast strzelać nim bez kontroli na lewo i prawo. Wydaje mi się, że wobec ostatnich wyników Serba i całkiem niezłych meczów Klizana (wygrane z Jurgenem i Dolgo, przegrana dopiero z Dimą), zwycięstwo przypadnie Słowakowi. Nie gram jednak tego mocno, szczególnie, że czekam na porażkę w 1. secie i wtedy dołożę jeszcze 0,5 j.

Otrzymane punkty reputacji: +7
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Seppi - Pospisil 2 @ 1,57
Unibet

Ciekawy mecz nam się zapowiada, bo Seppi pokazał, że jest w formie i trochę pograł w Dausze. Pokonał tam Mayera czy Dodiga, lecz dla mnie Pospisil jest od nich lepszy. Włoch to dość chimeryczny tenisista, potrafi serwować, lecz nie jest regularny, popełnia trochę błędów. Natomiast Vasek ma dobry serwis, świetny return i bardzo dobrze gra przy siatce. Jak dla mnie zawodnik kompletny i jest lepszy od Włocha. Po takim kursie myślę, że warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Tenis- ATP Sydney
Del Potro - Stakhovsky
Typ: 1 ✅ [2:0]
Kurs: 1,97
Stawka: 2/10j
Pinnacle
Po blisko 12tu miesiącach przerwy Argentyńczyk Juan Martin Del Potro wraca do oficjalnego meczu ATP. Na tak długi czas wyeliminowała go kontuzja nadgarstka. Kurs otwarcia na Del Potro był tylko ledwo ponad 1,4 a więc był dużym faworytem ale po wywiadzie jakiego udzielił gdzie opowiadał, że nadal czuje ból gdy gra, a lekarz mówił żeby jeszcze nie wracał kursy zaczęły rosnąć bo przecież każdy 26/latkowi uwierzył i grał na Ukraińca. Według mnie to tylko taka zasłona dymna bo rzeczywiście Del Potro może nie być pewny swojej formy ale na litość boską nie wracałby na kort akurat teraz skoro i tak już tyle pauzował nie będąc przekonanym, że kontuzja się nie odnowi. Widział video z treningu Del Potro tu w Sydney i przyznać trzeba, że podczas nieobecności nie próżnował. Sylwetka zachowana, siła odbić duża. Ukrainiec nie jest jakimś wirtuozem tenisowym, nie gra nadzwyczaj dobrze. Jeśli choćby w 70% Del Potro będzie dysponowany to powinien spokojnie sobie z Sergiyem poradzić.​

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Del Potro :
“[The wrist] hurts a little bit. It bothers me sometimes when I hit backhands but I am trying to hit harder because I need to hit harder if I want to play this tournament. Sometimes the pain is high, sometimes it is low,&quot; del Potro said.
“It is very difficult when you start because you see all the players hitting harder than me... I have been practising with some players and they beat me very easily. But that&#39;s what I need. I need to spend time on court. I need to think about the future. I just want to start to play tennis.”

po poprzedniej operacji pauzował prawie rok, wrócił w Bangkoku w 2010
i w plecy w pierwszym meczu z Olim Rochusem 0:2 :|
a tydzień później z Felkiem Lopezem 3 gemy :|
Wiecie co grać ? Mam nadzieję, że Stakhovsky też to przeczyta i będzie wiedział jak grać :|
Juan Martin Del Potro - Sergyi Stakhovsky 2 @ 1,98 unibet :Minus: :O :O :O Stakhovsky przegrł, bo jego głowa nie pracuje ani trochę.

Otrzymane punkty reputacji: +30
D 103

dangerzone

Użytkownik
ATP SYDNEY
J.M.Del Potro-S.Stakhovsy
Typ:2---1.83--
William Hill
Nie ma co się za dużo rozpisywać..Wiadomo,ze Del Potro to solidny zawodnik,który wie jak grać w tenisa,ale bez przesady.Po rocznej przerwie,przebytej operacji i rehabilitacji,po której jeszcze odczuwa ból w nadgarstku,po treningach i sparingach,które nijak sie mają do meczu w 1 rundzie turnieju szanse na wygraną spotkania są nikłe.A nikłe dlatego,bo na przeciw stanie zawodnik,który na pewno nie jest tak klasowym graczem,ale od początku sezonu gra,broni punktów z pół finału zeszlego roku w tym turnieju i bez problemu powinien wykorzystac szanse na pokonanie bardziej utytułowanego Argentyńczyka.

ATP AUCkLAND
B,Coric-P.Carreno-Busta
Typ.1-----1,44---
William Hill
Tutaj pojedynek dwóch młodych zawodników,którzy dopiero marzą o wielkich sukcesach..Stawiam tu na Chorwata,a to dlatego,ze osiąga zdecydowanie lepsze wyniki na tej nawierzchni od Hiszpana..Swietna końcówka ubiegłego roku i kilka naprawde niezłych zawodników pokonał Coric,który tamten rok zakończył z bilansem 19/5 na nawierzchni twardej.Dla porównania Carreno-Busta może sie pochwalić bilansem 2/7,co pokazuje,że specjalistą od gry na kortach twardych nie jest.Myślę,ze Chorwat nie bedzie miał wiekszych problemów z rozstrzygnięciem pojedynku na swoją korzyść,bo jedyne co przemawia za Hiszpanem to miejsce rankingowe,które na szczęście nie gra.

antiga63 81

antiga63

Użytkownik
Witam,
????ATP SYDNEY:
1. Jeremy Chardy vs. Sam Querrey
TIE-BREAK W MECZU - TAK, 1.66, Bet365.
2. Nick Kyrgios vs. Jerzy Janowicz
Nick Kyrgios, 1.57, Bet365.

Jeśli chodzi o pierwsze spotkanie, myślę, że sprawa jest jasna. Widzę tu pewne trzymanie swojego podania, co nie będzie sensacją. Typ motywuję nie tylko bardzo dobrym i różnorodnym serwisem zawodników, uważam też, że aktualna dyspozycja ich do tego predestynuje. Również popieram typ na TIE-BREAK w pierwszym secie. Liczę na dobre wejście w mecz obu panów, byc może zobaczymy nawet więcej niż jeden tb.
W drugim spotkaniu natomiast, upatruje szansę w Kyrgiosie, wybaczcie mi. Oglądałem wszystkie mecze Jurka w Pucharze Hopmana. W każdym z tych meczów JJ był innym zawodnikiem. W meczu z Paire&#39;m mi się nie podobał, wahania nastrojów. W meczu z Ebdenem był po prostu słaby, z Isnerem był Janowicz jakiego chcemy oglądac, do momentu, w którym się posypał na własne życzenie. Wszystko jest uzależnione od tego co ma w głowie w danym momencie. Isner poza serwisem wygladał słabiej niż zwykle. Z tego co mówili komentatorzy, miał za sobą mecz Knicksów w Ameryce, drobną zmianę czasową i podróż samolotem, wyglądał na podmęczonego. Nie zmusił Janowicza do błędów w wymianach, przynajmniej w pierwszym secie. Kyrgios u siebie, Kyrgios w swoim żywiole, na pewno jest dobrze przygotowany, w końcu gdzie jak nie na australijskim tourze, więc o formę się nie boję. Będzie zapewne agresywny, mocny, świeży, ciężki do przełamania. Nie uważam tego, że Jerzy czuje korty za wystarczający argument, Nick zna te korty jeszcze lepiej. Jego ofensywny styl przekonuje mnie do tego, by po prostu na niego postawic.
W tenisa gra się &quot;nogami oraz głową&quot; a z tym drugim Polak ma często problem.

Powodzenia!

D 103

dangerzone

Użytkownik
ATP SYDNEY
J.M.Del Potro-S.Stakhovsy
Typ:2---1.83-- -William Hill

Nie ma co się za dużo rozpisywać..Wiadomo,ze Del Potro to solidny zawodnik,który wie jak grać w tenisa,ale bez przesady.Po rocznej przerwie,przebytej operacji i rehabilitacji,po której jeszcze odczuwa ból w nadgarstku,po treningach i sparingach,które nijak sie mają do meczu w 1 rundzie turnieju szanse na wygraną spotkania są nikłe.A nikłe dlatego,bo na przeciw stanie zawodnik,który na pewno nie jest tak klasowym graczem,ale od początku sezonu gra,broni punktów z pół finału zeszlego roku w tym turnieju i bez problemu powinien wykorzystac szanse na pokonanie bardziej utytułowanego Argentyńczyka.

ATP AUCkLAND
B,Coric-P.Carreno-Busta
Typ.1-----1,44----William Hill

Tutaj pojedynek dwóch młodych zawodników,którzy dopiero marzą o wielkich sukcesach..Stawiam tu na Chorwata,a to dlatego,ze osiąga zdecydowanie lepsze wyniki na tej nawierzchni od Hiszpana..Swietna końcówka ubiegłego roku i kilka naprawde niezłych zawodników pokonał Coric,który tamten rok zakończył z bilansem 19/5 na nawierzchni twardej.Dla porównania Carreno-Busta może sie pochwalić bilansem 2/7,co pokazuje,że specjalistą od gry na kortach twardych nie jest.Myślę,ze Chorwat nie bedzie miał wiekszych problemów z rozstrzygnięciem pojedynku na swoją korzyść,bo jedyne co przemawia za Hiszpanem to miejsce rankingowe,które na szczęście nie gra.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Postanowiłem nie obstawiać spotkania Kyrgiosa z Jurkiem. Kangur niby coś tam pograł podczas IPTL, pokazał że coraz lepiej się czuje w dorosłym świecie tenisa. Niestety na początku tego roku przyszła lekka kontuzja i opóźnił się jego start w sezonie, więc tak na prawdę nie wiemy wiele o formie tego zawodnika. Wiemy za to tyle, że przebojem wdarł się do setki (obecnie 50. miejsce) dzięki kapitalnej formie w połowie sezonu. Trawa i szybki hard to z pewnością będą nawierzchnie, na których będzie święcił swoje największe sukcesy. Jego największą bronią jest serwis, ale pokazał też choćby w meczu z Nadalem, że w korcie potrafi niesamowicie zdominować przeciwnika swoją siłą fizyczną. No w takim wieku to póki co ciężko coś mu na poważnie zarzucić, no może tylko to, że jest fanem LeBrona.
Teoretycznie można by to samo napisać o Jurku (serwis, mocne uderzenia), tyle że ten się zagubił. Problemy z taktyką na korcie, totalna swawolka i głupie pomysły najwidoczniej nie są mu wypominane, serwis już nie ten co w Bercy ponad 2 lata temu. Teraz wygrał puchar Hopmana, gdzie najbardziej zaimponował mi w meczu... mikstowym z USA. Wcześniej dał się połamać nawet Isnerowi, już nie mówiąc o tym jak grał z Ebdenem, zanim ten złapał kontuzję. Ogólnie to ma zdecydowanie problem na returnie, nie potrafi dobijać przeciwnika, robi proste błędy w kluczowych momentach. Kyrgios za to jest &quot;clutch&quot; według mnie i to może zrobić różnicę. Dodatkowo zwykle przynajmniej w jednym gemie w secie traci kontrolę nad swoją głowę przy serwisie.
Nie twierdzę oczywiście, że Nick tu nie odpadnie już w 1. rundzie, jednak gram ten bet już teraz, gdyż jeśli by ją przeszedł, to kurs by znacząco zmalał, szczególnie, że zachodzi prawdopodobieństwo, że np. drugi z głównych faworytów (JMDP) odpadnie. A przede wszystkim to przechodząc Jurka mimo wszystko musiałby zasygnalizować, że formę ma dobrą, a wtedy mógłby powalczyć w turnieju granym tuż przed Australian Open. Gra u siebie, wie że ma szansę, w dodatku niektórzy rywale wcale nie tak chętnie graliby do samego końca w &quot;jakiejś marnej 250-tce&quot; tuż przed Szlemem (1 dzień przerwy między finałem w Sydney a startem w AO), a dla niego to może być szansa. Przeciwników w połówce nie ma wcale aż takich dobrych (Mayer pozytywnie zaskoczył wczoraj, ale bez wielkich fajerwerków, a JMDP jest mocno niepewny i tu jest to value). Zresztą im lepszy przeciwnik, tym lepiej się gra temu gwiazdorowi z Australii- bo nie ma co ukrywać, ten zawodnik lubi interakcje z publicznością i jeśli jest przez nią niesiony, gra lepiej. A gra u siebie.
Oczywiście typ mocno życzeniowy, wręcz w stylu wróżbity Macieja, ale uznałem jednak, że to tu wrzucę, skoro i tak już napisałem ;)
Kyrgios wygra ATP Sydney @20,00 betsson

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom