Mam nadzieję, że komuś się moje wczorajsze propozycje przydały i poprawiły AKO na kuponie
.
Idąc za ciosem znalazłem kolejne propozycje na dzisiaj.
Fish Mardy - Juan Martin Del Potro 0-2 Expekt kurs 1.7
(eh Fish prowadzi już 1-0 w setach. tak to jest jak się gra przeciwko gospodarzowi :/ A szkoda, bo powinienem grać Tsongę over a nie ten typ, ale bywa, mam nadzieję, że nikt nie wziął tego typu do kuponu :/ )
Na przeciw siebie stanie Amerykanin, który bardzo dobrze radzi sobie pod siatką i wielka nadzieja argentyńskiego tenisa, młodziutki Del Potro. Poprzedni sezon w wykonaniu zawodnika z Ameryki Południowej był rewelacyjny. Obecny także zaczął się dla niego bardzo dobrze, bo od wygranej w Nowej Zelandii. W AO został zmiażdżony przez Federer'a. W tym spotkaniu Argentyńczyk zagrał zdecydowanie poniżej swoich możliwości. Stawiam, że jeszcze nie raz ogra Rogera. Obecnie gra swój 3 turniej w sezonie. Poza blamażem z Federerem przegrał zaledwie dwa sety z Cilicem i Mullerem.
Po drugiej stronie siatki 24.rakieta światowego rankingu Mardy Rybka
. W Pierwszych dwóch turniejach w Australii odpadał już w pierwszych rundach kolejno z Melzerem i Tipsarevicem. W AO dotarł do 3.rundy, gdzie odpadł z Bagietką bez ugrania chociażby seta. W San Jose pokonał co prawda Hewitta ale Australijczyk to już nie ten sam zawodnik co kilka lat temu. Dzisiaj będzie miał dużo bardziej wymagającego rywala.
Stepanek Radek - Widom Todd 2-0 kurs 1.5 Expekt
(co myśleć o wyniki 5-7 w pierwszym dla Widoma a później dwa razy 6-0 dla Radka, chyba Czech sobie pierwszego seta nieźle olał :/ )
Kolejny pojedynek na amerykańskiej ziemi. Tym razem bohaterami są Czech, obecnie 21 na światowych listach i 270 Amerykanin. Todd co prawda pokonał w pierwszej rundzie Ginepriego, ale Robby znany jest z tego, że popełnia masę błędów własnych. Tym razem Amerykanin będzie miał za przeciwnika, gracza usposobionego bardzo ofensywnie, który szczególnie przy swoim serwisie biega bardzo często do siatki. Ponieważ to korty szybkie, więc taka gra będzie jeszcze bardziej groźna i miejmy nadzieję skuteczna. Radek rozpoczął ten sezon imponująco od wygranej w Auckland. W Sydney odpadł z Chardym po kreczu. W AO może mówić o pechu, bo w 3.rundzie trafił na Verdasco i odpadł szybko. Teraz przyjechał do
USA i nie sądzę, żeby odpadł z relatywnie słabym przeciwnikiem.
Nadal-Tsonga over 22,5 gema kurs 1,62 Expekt
To już chyba bardziej dla ryzykantów. Ja raczej tego osobiście nie zagram, ale wiele wskazuje na to, że w tym spotkaniu każdy set będzie wyrównany. Francuz serwuje fenomenalnie. Szczególnie na stronę nieparzystą wychodzi mu to świetnie, dlatego Nadal nie przełamie go zbyt wiele razy. Moim zdaniem przynajmniej raz dojdzie tutaj do tie-break'a. Także w drugim secie wynik 6-4 pkrywałby ten typ. Wielce prawodopone jest także spotkanie 3-setowe. Wtedy wejdzie over bez najmniejszych problemów. Bardzo zastanawia mnie postawa Nadala w tym turnieju. Przegrał już dwa sety z przeciwnikami dość przeciętnymi. Możliwe, że nawierzchnia w Holandii mu jakoś specjalnie nie leży. Trudno wyczuć. Jedno jest pewne, Hiszpan latwo skóry nie sprzeda i będzie walczył z Francuzem
Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych ????