Dyscyplina: Tenis ziemny - Buenos Aires
ATP, nawierzchnia ziemna
Godzina: 19:00
Spotkanie: Jannik Hanfmann - Francisco Cerundolo
Typ: handicap setowy 1 (+1.5)
Kurs: 1,54
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Spotkanie 1 rundy. W normalnych okolicznościach grałbym tutaj na zwycięstwo Cerundolo, który jest stąd z Buenos Aires, te korty zna doskonale i w poprzednich latach dobrze tutaj grał. Jednak w tamtym tygodniu na innym turnieju w Argentynie w Cordobie doznał kontuzji nogi i w meczu ćwierćfinałowym z rodakiem Corią skreczował. Miał problem ze ścięgnem podkolanowym i wątpię, że w te kilka dni doszedł do całkowitego zdrowia. Raczej wydaje mi się, że on tutaj za wszelką cenę chce wystąpić nie patrząc na zdrowie no bo to jego rodzinne miastoni tutaj na tych kortach się czuje najlepiej ale to może dzisiaj nie wystarczyć jeżeli ta noga będzie dalej dokswierać a myślę, że tak będzie, no bo nie da się takiego urazu w tak krótkim czasie całkowicie wyleczyć. Gram jednak tutaj bezpieczniej na wygranie przynajmniej jednego seta przez Niemca Hanfmanna. Cerundolo wiadomo zagra na kortach na których gra mu się najlepiej i z pewnością jakieś dodatkowe siły wykrzesa, te kilka dni odpoczął więc zagramy bezpieczniej na set handicapowy na Niemca +1.5
Z początku myślałem nad gołym zwycięstwem Jannika ale gospodarz to gospodarz i nawet z kontuzją w pierwszym meczu może różnie być stąd taki typ. Niemiec przebrnął przez dwie rundy kwalifikacji, już się zaznajomił z tymi kortami więc w niepełni zdrowym Cerundolo seta spokojnie powinien ugrać.
Dyscyplina: Tenis ziemny - Buenos Aires
ATP, nawierzchnia ziemna
Godzina: 17:30
Spotkanie: Albert Ramos Vinolas - Roberto Carballes Baena
Typ: 1
Kurs: 1,71
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Tutaj no cóż obaj panowie znają się doskonale jak łyse konie bo grali już tyle razy ze sobą, że jeden drugiego ma już chyba ciężko czymkolwiek zaskoczyć. W bezpośrednich pojedynkach 6-4 wygrywa Ramos. Tutaj zadecyduje po prostu dyspozycja dnia. Ja uważam, że w tej lepszej będzie Ramos i to na niego stawiam. On tutaj w Buenos Aires i w ostatnich latach pojawia się regularnie. Carballes Baena za to raczej nie jest w pełni sił zdrowotnych. W piątek w meczu deblowym w Cordobie miał roblem z plecami i pod koniec meczu praktycznie już ledwo co się poruszał po korcie. Wątpię, by wyleczył całkowicie ten uraz w te parę dni. Jeżeli plecy dalej będą doskwierać a myślę, że tak to Ramos spokojnie bierze ten mecz.