>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Pekin & Tokio, 01-07.10.2012

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Berrer x Kubot @ 2,14 bwin

Ilhan słaba forma, w dodatku nie umie grac z graczami pokroju S&amp;V, Kubot trzymajac swoje podanie i grajac swoje nie powinien miec problemow.
Yang słabo se radzi z agresywnymi graczami, nic dziwnego gdy posiada marny return i gubi sie pod naporem mocnych piłek, Berrer ofensywny , wybiegany zrobi sobie trening strzelecki

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Kubot, Wang, Ebden &amp; Pospisil @ 2.52 ⛔
Lekka taśma ale warto tak jak przedmówca Ilhan jest za słaby na challengery aktualnie, a zabiera się za półmastersy. Kubot powinien wykorzystać okazję by się przełamać.
Powrót utalentowanego Araba grającego dla Tajwanu który szkolił się w USA i przybrał przydomek &quot;Jimmy&quot; zamiast używać Yeu-tzuoo, powrót identyczny jak Brian Baker świetne młode strzelby lecz zastopowane przez kontuzje, aż do tej pory Azjata jak narazie na swoim rynku gra wyśmienicie.
Mathew też bardzo dobry sezon, dobra forma i może tylko się cieszyć bo dostaje lokalnego grajka którego ciężko gdzieś zobaczyć jeśli gra tylko w ChRL, nie powinno być tutaj problemów dla Aussiego.
Ostatni typ kolejny gracz który musi zameldować się w finałowej rundzie kwalifikacji, Vasek chociaż opóźnił wskok do TOP100 może szybko to nadrobić tym turniejem, na tle drewnianego Włocha to mistrz geometrii kortowej.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Moriya - Wawrinka under 19,5g @ 1,98 | Pinnacle

Znalazłem jak dla mnie bardzo pewny typ, tzw. &quot;peffka&quot;. Nie lubię używać tego słowa, no ale nie sądzę, że Wawrinka nawet gdy nie grał za wiele po USO straci wiele gemów. Aby pokryć under wystarczy 6-4,6-3, więc Szwajcar ma łatwe zadanie by siadł typ. Popularny Staszek zagrał po US Open tylko 1 mecz w Davis Cup z Haase gdzie wygrał 3-1. Gramy na hardzie, Wawrinka lubi tę nawierzchnię. Jego rywalem będzie Moriya, gospodarz turnieju, ale nie gra nic specjalnego. w Bangkoku przeszedł kwalifikacje, potem dotarł do II rundy pokonując Haase 2:1, ale potem z Tipsą już przegrał 2:0. Ugrał tam 8 gemów, ale Janko wygrał wtedy bez większęgo nacisku, lajtowo po brejku. Wawrinka po przerwie będzie się chciał wgrać nieco i myślę, że pokaże Japończykowi, gdzie jego miejsce. Polecam!

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
przestrzegam przed mrożeniem kasy, jakiś tajfun się zbliża do Tokio. nie wiem czy gry się odbędą czy nie, ale warto też brać poprawkę na wiatr

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Dyscyplina : TENIS
Spotkanie :
???? F. Mayer vsF. Fogninidla Mecz.
Typ : F. Fognini
Kurs : 2.800
Bukmacher : PinnacleSport
Analiza :

Zacznę od tego że kurs sporo przesadzony i raczej do rana powinien nieco spaść jeżeli chodzi o wygraną FABIO. &quot;Florek&quot; jest graczem bardzo chimerycznym, czasami gra jakby mu się w ogóle nie chciało i nie zależało na wyniku, zupełnie bez emocji ... Jeżeli mecz jest o większą niż zwykle stawkę (Wielki Szlem lub Puchar Davisa) to Florek zawsze daje z siebie wszystko, mimo że jak pisałem wcześniej czasami po prostu tego nie widać ... Jednak, czasami też puszczają mu nerwy i poddaje mecze, jak to miało miejsce na tegorocznym US OPEN, gdzie młody Sock dawał mu niezłe lanie...

Z drugiej strony siatki Florek będzie miał bardzo walczącego i aktualnie w dobrej formie Fogniniego. Włoch w ostatnim turnieju w którym grał na IHardzie doszedł aż do finału (turniej w Rosji) gdzie pokonał go dopiero rewelacja tego sezonu KLIZAN. Po drodze do finału pokonał solidnych graczy jakimi są na pewno Stakhovsky, Bautista-Agut czy będący ostatnio w fajnej formie Gimeno-Travera... Fabio w tamtym turnieju grał bardzo dobrze i moim zdaniem w Chinach formia się nie zmieni i będzie się prezentował równie pozytywnie. Walka, solidność zagrań, mało błędów własnych może spowodować u Florka niechęć do grania, apatyczność czy nawet krecz:smile:

Jeżeli chodzi i bilans H2H pomiędzy tymi zawodnikami to Florek prowadzi 2:0 i ostatni mecz grali ze sobą ponad miesiąc temu w USA, więc całkiem niedawno. Myślę, że Fabio będzie chciał się zrewanżować za tę porażkę i tym razem pokona Florka.

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Tenis, ATP Tokio
1.10.12 (04:00)
Spotkanie: A. Ramos - L. Lacko
Typ: 2
Kurs: 2,63
Buk: Sportingbet
I runda turnieju ATP w Tokio gdzie naprzeciw siebie staną Hiszpan Albert Ramos Vinolas oraz Słowak Lukas Lacko. Faworytem bukmacherów jest Ramos i nie dziwię się temu patrząc na fakt co ostatnimi czasy wyprawia Lacko. Słowak nie wygrał żadnego spotkania od startu na Wimbledonie i jego licznik porażek wynosi w tym momencie 9. Jak tak dalej pójdzie to Lukas wyśrubuje jakiś rekord Guinessa, a przecież sprzed tego feralnego okresu był to całkiem solidny zawodnik, który na hardzie odnosił przyzwoite rezultaty. Formę teoretycznie ma beznadzieją, ale ja widze pewne symptomy poprawy. Na turnieju w Kuala Lumpur powalczył trochę z Lopezem gdzie była szansa na wygranie drugiego seta. Skończyło się porażką 0:2 ale może Słowak jest już gotów aby w końcu przerwać tą fatalną passę porażek w jaką wpadł. Szanse na to ma według mnie dosyć duże bo Ramos na hardzie sam nie prezentuje się zbyt ciekawie. To typowy clayowiec gdzie potrafi postawić się nawet zawodnikom z TOP20 jednak na hardzie praktycznie nie istnieje. Zdarzają się mu pojedyncze zwycięstwa tak jak teraz niedawno z Knowle oraz Gineprim ale z reguły są to pojedyncze wyskoki bo Ramos jest zawodnikiem stworzonym do gry na mączce i to na niej koncentruje wszystkie swoje siły a hard traktuje z doskoku, głównie przy okazji większych turniejów. Warunki oraz potencjał do gry na tej nawierzchni są u Słowaka zdecydowanie większe, musi się po prostu wziąć w garść i zagrać tak jak potrafi a o zwycięstwo nie będzie się co martwić. Każda seria musi mieć swój kres, Lacko przegrał 9 kolejnych meczów z rzędu, sam zdaje sobie z tego sprawę i zrobi wszystko by przełamać tą niechlubną statystykę. Lepszego rywala do tego nie mógł chyba trafić, po takim kursie ryzykuję bez wahania bowiem uważam, że warto to ryzyko podjąć. Słowak musi się obudzić, przecież nie zapomniał jak się gra w tenisa. Ramos na hardzie jest na tyle słaby, że lepsza okazja do przełamania złej passy może dla Słowaka tak szybko się nie pojawić.

Otrzymane punkty reputacji: +1
D 5

dzeko1

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Pekin(Chiny), twarda
Spotkanie: Verdasco - Querrey
Typ:2
Kurs:1,77
Bukmacher:pinnacleSports
Analiza:
No i nadszedł czas na Azjatycką część tegorocznego kalendarza ATP, panowie graja w Tokio i Pekinie, o ile w Tokio dzisiaj nic specjalnego sie nie dzieję to w Pekinie znalazłem bardzo interesujące mnie spotkanie.Będzie to mecz Fernando Verdasco z Samem Querreyem.Verdasco to już nie ten sam gracz co kiedyś z formą u niego na pewno loteria, zależy od dyspozycji dnia, z pewnością gracz mimo obniżenia lotów bardzo groźny i nieobliczalny, bo w końcu leworęczny i zdecydowanie bardziej doświadczony od rywala, jednak dzisiaj grają na hardzie, na clayu na pewno miałbym wątpliwości jednak na twardym zdecydowanie widzę bardziej wielkoluda z USA. Jeśli Sam będzie trzymał swoje pierwsze podanie to powinnien sobie spokojnie poradzić z Fernando.Querrey wraca do świetnej dyspozycji po tym jak w zeszłym sezonie nabawił się dość poważnej kontuzji.W H2H jest 1-1, ale w mojej opinii na dzisiaj więcej argumentów po swojej stronie ma Amerykanin i to on powinien dzisiaj wyjść z tego pojedynku zwycięsko.

Otrzymane punkty reputacji: +2
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Właśnie się mylisz co do Vredasco. Jest w świetnej formie, mecz z Tipsarevicem w zeszłym tygodniu to mecz na najwyższym poziomie. Równie dobrze mecz mógł się ułożyć w drugą strone, jednak Hiszpan trochę zawiodł w najważniejszych momentach, trochę pecha. Grał naprawde świetnie aż sam nie mogłem uwierzyć(sam posawiłem na Tipse w tamtym meczu). Amerykanin jest słaby w obronie, sie sie porusza na korcie i Vredasco w takiej dyspozycji może go łatwo rostrzelać, z Tipsą się nie udało bo Serb momentami robił cuda w obronie, Sam nie ma szans nawet na połowe tego. Samym podaniem nie wygra, siła gry równa, jak Verdasco zagra jak z Serbem to wygra. Ja ten mecz odpuszczam bo Hiszpan nie jest graczem godnym zaufania, ale jak bym miał już typować to na pewno na Verdasco.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Raonić - Stepanek @ 1.30 ✅ 64 64
Kanadyjczyk ciągle walczy o bycie w Londynie, aktualnie korespondencyjnie z Isnerem o 13 miejsce, Amerykanina tutaj nie ma, a do zgarnięcia jest trochę punktów.
Przeciwko Raonićiowi uwielbiam typować kiedy gra właśnie z doświadczonymi graczami, Stepanek to wszystko posiada jednak jego czas minął i nie sądzę by poradził sobie z kolosem rodem z Czarnogóry po prostu faster, better, stronger.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Benneteau(+1,5s) - Seppi 1 @ 1,54

Na jutro ciekawy typ z dość niskim jednak kursem, mianowicie co najmniej jeden set dla Benneteau, który w bardzo dobrej formie. Oglądałem jego mecz z Ferrerem, któy wygrał 2-0 i naprawdę pokazał świetną grę. Jutro rywal nieco słabszy niż Hiszpan, ale także wymagający. Seppi także w niezłej formie, w Metz przegrał dopiero z Tsongą, lecz jeśli Francuz zagra tak samo jak we wcześniejszym turnieju to seta powinien ugrać. Zapowiada nam się bardzo ciekawy mecz ????

S 10,5K

sheva91

Użytkownik
Jarkko Nieminen - Tommy Robredo 2,52 Unibet ✅ 6/2 6/4
To bardziej typ przeciw Nieminenowi niż na Robredo.
Jarkko to taki typ tenisisty, który po świetnym turnieju w kolejnym dostaje bęcki już na samym początku. Jak dobrze wiemy poprzedni turniej (Bangkok) był dla Fina bardzo udany, bowiem doszedł do półfinału, gdzie sobie tylko znanym sposobem roztrwonił dużą przewagę w meczu z Gasquetem.
Teraz w 1R Tokio Nieminen zagra z bardzo niewygodnym dla siebie przeciwnikiem. Robredo wygrał sześć z dotychczasowych siedmiu ich wzajemnych pojedynków, w tym 2 razy w hali, która jest ulubioną nawierzchnią Nieminena. Na hardzie H2H wynosi 2-1 oczywiście na korzyść Tommy&#39;ego.
Oczywiście dobrze wiem, że obecny Robredo nie prezentuję sobą tyle co parę lat temu, że w tym roku na hardzie grał bardzo mało i przegrał nawet z Kubotem, ale biorąc uwagę te czynniki, które wymieniłem wcześniej decyduję się zainwestować co nieco w Hiszpana.

Otrzymane punkty reputacji: +20
L 58

lgaw

Użytkownik
Andujar(-2gemy) - Melzer 2.32
Pinnacle
Typ przeciwko Melzerowi, który gra chyba swój najgorszy sezon w życiu. W większości meczów odnosi on porażki, przegrywając ostatnio nawet z Pospisilem. Skoro mógł Kanadyjczyk, to Andujar tym bardziej powinien go rozpracować.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Klizan 1,30 ⛔
Do dubla idealnie się nadaje. Klizan świetny sezon okolice 30 miejsca w rankingu, wygrany pierwszy turniej w karierze przed kilkoma dniami w Rosji. Teraz czas na podbój Azji. Na wygrajną pewnie nie liczy, ale w 1r nie będzie miał problemów z emerytyem Chiudelinim, który pokonał tutaj w kwalach Karlovica w Tb trzeciego seta. Szwajcar gra mało, ma ważniejsze sprawy na głowie. Na ile Szwajcar będzie miał sił na tyle będziemy oglądać wyrównane spotkanie, może nawet urwie seta, zobaczymy to pierwszy mecz Klizana w Azji początek moze być różny, ale ostateczny wynik nie powinnien być niespodzianką ????

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Debel
Mecz: Paes L./Stepanek R. - Knowle J./Polasek F.
Data: 03.10.2012 06:00
Typ: 2
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza: W pierwszej rundzie turnieju ATP w Tokio dojdzie do starcia deblowego pomiędzy parą Paes/Stepanek, a Knowle/Polasek. Faworytami w tym starciu jest Leander Paes wraz z Radkiem Stepankiem, jednak ja nie jestem już tego tak pewien. Według mnie szanse na zwycięstwo obydie pary mają równe, o ile nie z minimalną przewagą dla zawodników, na których dzisiaj stawiam. Knowle/Polasek podczas swojego występu na US Open pokonali w pierwszej rundzie 6:3, 6:4 parę Verdasco/Marrero, następnie 6:4, 6:0 Stakhovsky/Troicki, a także 6:1, 3:6, 6:4 parę Lindstedt/Tecau, co jest warte podkreślenia. W ćeirćfinale odpadli, a pokonali ich...Paes i Stepanek, którzy wygrali 6:3, 6:4. Ostatnio Knowle/Polasek odpadli już w pierwszej rundzie podczas turnieju w Kuala Lumpur. Przegrali 3:6, 6:2, 4:10 z Fleming/Hutchins. Oglądałem jednak mecz Fleminga i Hutchinsa w starciu z Mariuszem Fyrstenbergiem i Mariuszem Matkowskim to mogę powiedzieć, że Fleming/Hutchins zaprezentowali się bardzo dobrze. Paes/Stepanek swój ostatni występ zaliczyli podczas US Open, gdzie dotarli do samego finału, gdzie pokonali ich bracia Bryanowie 6:3, 6:4. Na swojej drodze do finału Paes/Stepanek pokonali parę Brown/Kas 6:3, 6:3, Belluci/Souza 7:5, 7:6, Levine/Matosević 6:1, 6:3, wspomnianego wcześniej Knowle i Polaska, a w półfinale ich rywale (Granollers i Lopez Marc) skreczowali przy stanie 6:6. Zwycięstwo jest sprawą otwartą - to napewno, jednak szanse według mnie są równe, lecz mam lepsze wrażenie robi na mnie Knowle i Polasek.

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Tenis, ATP Tokio
Data: 4.10.12 (05:20)
Spotkanie: V. Troicki - M. Raonic
Typ: Raonic AH -1,5 seta
Kurs: 1,81
Buk: Pinnacle
W przeciwieństwie do kolegi @pele1921 nie uważam aby Troicki był w stanie urwać Milosowi chociażby seta. Kanadyjczyk na hardzie to jak agregat prądotwórczy wrzucony do stawu, efekt jasny do przewidzenia - rywale zazwyczaj wypływają do wierzchu jak ryby porażone prądem; w tym wypadku prędkością serwisu. Oczywiście nie oznacza to, że z Raonicem nie da się wygrać. To zawodnik młody i jeszcze wiele ma do poprawienia, ale już teraz prezentuje się na tyle dobrze, że potrafi sprawiać problemy czołówce rankingu, z którą jeszcze przegrywa (kwestia doświadczenia) ale już tych z nieco niższej półki goli przeważnie bez opamiętania. Czasem zdarzają się wpadki (porażka z Nieminenem w Bangkoku) ale to rzadkość w wykonaniu Kanadyjczyka, bo jak na tak młody wiek prezentuje naprawdę stabilną formę. Na pierwszy ogień w Tokio dostał niełatwego rywala bo za takiego trzeba uznać Radka Stepanka - doświadczeniem bijącego Raonica na głowę. Jednak Milos poradził sobie bardzo dobrze, 2:0 i awans do drugiej rundy. Troicki również bez straty seta uporał się z Haase, jednak na Serba nie postawiłbym nawet grosza w starciu z Kanadyjczykiem. Troicki to zawodnik tak nieobliczalny, że mógłby z powodzeniem startować w WTA bo naprawdę potrafi doprowadzić swą grą do palpitacji serca o czym niegdyś sam miałem się okazje kilka razy przekonać. Efekt był taki, że postanowiłem już nigdy nie typować na tego człowieka. Jego sporym mankamentem jest słaba psychika - często gdy po drugiej stronie siatki stoi rywal bardziej utytułowany Serb nie wytrzymuje ciśnienia i popełnia głupie błędy. Sądzę, że mając po drugiej stronie Raonica, Troicki nie wytrzyma zbyt długo widząc jakie gwoździe będzie mu wbijał co rusz przy własnych gemach serwisowych. Viktor podanie ma również dobre ale nie na tyle by móc utrzymać je cały set na poziomie, który sprawi, że Milos nie będzie miał żadnych bp. Moim zdaniem ten mecz nie potrwa długo. Obaj panowie spotkali się już całkiem niedawno bo w sierpniu na turnieju w Toronto, tam Raonic wygrał bardzo spokojnie 6:3 6:4. Sądze, że tym razem będzie podobnie. Równa walka będzie się toczyć w początkowych gemach, natomiast z biegiem czasu do głosu zacznie dochodzić Kanadyjczyk. On swojego podania nie przegra, Troicki prędzej czy później ulegnie. Tak ja to widzę i sądzę, że tak właśnie będzie.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Monaco J./Nishikori K. vs. Bracciali D./Cermak F. 1,75✅
Para dwóch singlistów kontra para dwóch deblistów ale nie grających razem za często. Singliści maja w kościach sporą dawkę męczy w ostatnich dniach. Monaco wygrał turniej w niedziele, tutaj dwa mecze dzisiaj porażka w trzech setach. Japończyk własnie rozgrywa swój mecz, pierwszy set porażka w drugim ma przewage breaka, szykuje się trzy setwa walka. Wnioski chyba oczywiste. Zobaczymy co Bracciali i Cermak razem stworzą, dzisiaj chyba bez wiekszych problemów awans...

Otrzymane punkty reputacji: +1
acetate 474

acetate

Użytkownik
Youzhny M. v Tsonga J-W. - Youzhny Mikhail @ 3,25 (bet365)
H2H jest niezle, pol na pol, a jesli wziac pod uwage pojedynki w ktorych Tsonga kreczowal, bedzie 3 : 1 dla Rosjanina. W jednym z nich Mikhail ladnie wygral seta a potem krecz Tsongi (ich jedyny pojedynek na cegle), w innym Mikhail szedl leb w leb by przegrac seta a potem odwrocic losy spotkania, 6:0 i 3:0 i krecz. Jedyny przegrany pojedynek Rosjanina byl bardzo dawno, 3 lata temu.
Tsonga w ostatnim czasie nie gra nic specjalnego, czesto sie gubi w swojej grze, przegrywa bezsensu sety, by potem w decydujacym isc leb w leb i wymusic zwyciestwo. Widac to bylo w meczach z Davydenko czy tez Istominem. Nie gra na 100 % i jak dla mnie nie pokazuje nic ciekawego w ostatnim czasie.
Rosjanin niby tez szalu nie robi, przegral z Klizanem po dluzszym pojedynku (przypominam, ze Klizan dosc latwo odprawil Tsonge nie tak dawno). Wygral natomiast z Niemcem Haas&#39;em, czym mnie zaskoczyl, dla mnie faworytem byl Haas w tym spotkaniu. Napewno mocno powalczy jutro z Francuzem, ze ugra seta to niemal pewne, a opcja ze wygra mecz jest wg mnie na tyle mocnym value, ze ja z tego korzystam. Sam bym tutaj nie dal wiecej niz 2,50 na Rosjanina i minimum 1,50 na Tsonge, buki za mocno faworyzuja Francuza.
PS: mozna pograc rozne handicapy dodatnie na Rosjanina jak ktos sie boi, szkoda ze bet365 w ostatnim czasie tak dlugo wystawia wszystkie opcje na mecz wiec poki co nie ma jeszcze nic w tym stylu.
⛔
szkoda, jednak Tsonga sie obudzil

D 103

dolcegibony

Użytkownik
Querrey - Lopez typ: Querrey @ 1,48 Pinnacle
Sam ostatnio jest w bardzo dobrej dyspozycji. W poprzedniej rundzie nie miał najmniejszych problemów z pokonaniem lepszego od Lopeza - Seppiego. Querrey w ostatnich czasach odnosi mało porażek,ulegając jedynie zawodnikom z pierwszej 10,m.in.Djokovic,Murray,Berdych czy Ferrer. Z innymi zawodnikami już bardzo ładnie sobie radzi. U Lopeza warto chyba zwrócic tylko uwagę na ostatni wynik z Murrayem kiedy to stawiał twardy opór Szkotowi.Lopez w poprzednich rundach wyeliminował Lu oraz Harrisona czyli zawodników gorszych od Querreya. H2H 2-1 dla Lopeza. Natomiast jak dla mnie warto zwrócić tylko uwagę na ostatni mecz który odbył się w sierpniu w Winston Salem gdzie to właśnie wygrał Sam 2-0. Bardzo prawdopodobne że się teraz powtórzy ten wynik ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom