>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Ordina Open, s-Hertogenbosch/AEGON International, Eastbourne 14 - 21.06.09

Status
Zamknięty.
dsquared 9

dsquared

Użytkownik

Ordina Open
14.06 - 21.06.2009
Draw size: S-32 D-16
Prize money: €450,000
Surface: Grass
http://www.ordinaopen.nl

2008 Singles Final:
[1] D Ferrer (ESP) d M Gicquel (FRA) 64 62
2008 Doubles Final:
Ancic/Melzer d [2] Bhupathi/Paes 76(5) 63

AEGON International
14.06 - 21.06.2009
Draw size: S-32 D-16
Prize money: €450,000
Surface: Grass
http://www.lta.org.uk

2008 Singles Final:
[4] I Karlovic (CRO) d [3] F Verdasco (ESP) 75 67(4) 76(8)
2008 Doubles Final:
[4] Soares/Ullyett d [2] Coetzee/Murray 62 76(5)​

A 0

alchemik30

Użytkownik
R.Sluiter- D.Gimeno Traver ---2-----2.9 Dziwny ten kurs. Co prawada Hiszpan na trawie beznadziejny ale Sluiter od 2 lat nie zagrał meczu na poziomie ATP czy nawet challengerów, w tym roku pare meczy we Futerach i porazki z zawodnikami z drugiej pięćsetki, mysle ze warto zaryzykowac za nie duza stawke bo kurs zachecajacy.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
M. Gicquel vs S. Darcis 2 @1,85

Darcis pokazał się z bardzo dobrej strony w turnieju Queens Club. Gra bardzo efektownie i efektywnie. Potrafi przyspieszyć z FH, znakomity slajs z BH + całkiem dobre podanie. Gicquel w tym sezonie nie umie się jakoś odnaleźć. Na trawie w ubiegłym sezonie grał nieźle, no ale ostatnimi czasy jego forma jest daleka od optymalnej. Belg z kolei na fali wznoszącej i w Holandii powinien powalczyć o dobry wynik.

Mayer L. - Schwank E. 1 @1,50

Schwank bez formy kompletnie, w zasadzie już nic nie pozostało z zawodnika który w ub. sezonie doszedł do III rundy Roland Garros, do 1/2 w Stuttgarcie. Trzeba jednak zaznaczyć, że była to zupełnie inna nawierzchnia ;) Powiem krótko, teoretycznie obaj wolą clay, ale wygra Mayer bo obecnie jest w lepszej dyspozycji, bo Eduardo nie tak dawno kreczował z powodu kłopotów z ramieniem i mimo wszystko Mayer lepiej serwuje.

Garcia-Lopez G. - Korolev E. 2 @2,40

Spróbuje tutaj lekko na Ruska. Za Hiszpanem nigdy nie przepadałem. Strasznie chimeryczny zawodnik. W tym sezonie grał średnio, następnie był okres bardzo słabych występów(przegrana 1-6 3-6 z Chela, później 0-6 6-7 z Berdychem) aż tu nagle parę dni później wygrywa turniej w Kitzbuhel :-|. Ale wszystko wróciło do normy podczas RG gdzie przegrał w 1 rundzie z Seppim 0-3 ;) W Londynie zaprezentował się dobrze, pokonał gładko Lu, Mullera a później powalczył z Murrayem. Jutro jednak przewiduję porażkę Guillermo bo Korolev to cyborg :spokodfhgfh: Co chłopak ma parę w łapię to szok :-| W tym roku był w finale Delray Beach po drodzę rozbijając właśnie Garcie 6-2 6-2. Końcem kwietnia znowu ograł Hiszpana, tym razem na clayu 6-3 6-3. H2H 3-1 dla Ruska. Naprawdę Evgeny ma potencjał. Serwisem i FH zabija momentami, tylko problem z regularnością niestety.. Sądzę jednak, że jutro ma spore szanse i bukmacherzy trochę przeceniają Guillermo. Po takim kursie warto postawić na Koroleva(aż samo nazwisko groźnie brzmi.. ;) )

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
G.Garcia Lopez-E.Korolev
Typ: 1
Kurs: 1.50
Buk: BAH
Dzisiaj o godzinie 13.00 na korcie trawiastym w Eastbourne zagra 52 rakieta świata Guillermo Garcia Lopez z 94 na świecie Evgeni Korolev z Rosji. Faworytem tego meczu jest Hiszpan ponieważ Korolev na trawie gra bardzo słabo. Garcia ostatnio prezentuje bardzo dobrą formę. W Maju wygrał turniej w Kitzbuehel na kortach miękkich czyli ceglastych. Ponad to w tym sezonie miał kilka bardzo dobrych występów jak m.in. ćwierćfinał w Johannesburgu, ćwierćfinał w Delray Beach i ćwierćfinał w Houston. Ostatnio na trawie niezły występ i 1/8 finału w Londynie takze na trawie. Korolev mimo ze sezon całkiem dobry, finał w Delray Beach i półfinał w Houston. Jednak 3 ostatnie mecze to porażki. W Monachium porażka z Chardy 0-2. Później na Roland garros porażka na wstępie z Traver, wtedy przez krecz po 1 secie. Tak wiec zawodnik moze mieć jakieś kłopoty, to na pewno daje mu mniejsze szanse. Ostatnio w Lodnynie klapa w 1 rundzie 0-2 z Llodra. Jak że to turniej na trawie a to jest bardzo ważne napisze kilka zdań o meczach na trawie w ich historii. Korolev jest młodym zawodnikiem, i w życiu w turniejach ATP grał mało meczy. Zaczął w 2007 roku i wtedy też wygrał 1 mecz w swoim życiu do turnieju ATP na trawie. Następne 4 turnieje to porażki na wstępie. Garcia zdecydowanie bardziej obfite życie na trawie. Garcia w życiu grał wiele więcej, i tak w w 8 startach tylko 1 raz odpadł w 1 rundzie. Miało to miejsce w Wimbledonie &#39;07. Pozostałe 7 startów to co najmniej 2 rundy. tak więc Garcia wyglada na faworyta, grał więcej, więcej wygrywa, do tego w tym roku prezentuje niezłą formę. Myślę że nie da szans Korolev.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Verdasco Fernando - Becker Benjamin
Typ: Becker Benjamin
Kurs: 4.55
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Ostatnio śledziłem poczynania Niemieckiego tennisisty,oglądałem jego kilka wystepów no i jestem pod wrażeniem.Gra z głową , mało psuje piłek,wygrywa większośc wymian.
Szczególnie spodobał mi sie pojedynek Beckera z Hanescu.Niemiec grał naprawde bardzo dobrze.Oddał bodaj tylko 6 punktów przy własnym serwisie.Hiszpan niezabradzo potrafi grać na trawie co pokazał w ostatnim turnieju przegrywając z Petzschnerem w 3 setach.
Becker wygrał w ostatnim czasie 2 turnieje i w jednym był w finale.Więc forma bardzo dobra,na trawie jak widać grać potrafi za to tak jak wspominałem Verdasco słabiutko się prezentuje jak narazie.Dlatego postanawiam grać na Beckera.
Niemiec w ostatnim czasie pokonał kilku dobrych zawodników jednak w ćwierćfinale w Halle dośc nie spodziewanie odpadł z O.Rochusem.Mimo to typuje dzis na jego zwycięstwo,licząc że zagra tak jak z Hanescu,a taka gra powinna dac mu zwycięstwo z Hiszpanem na trawie.

A 23

adam2173

Użytkownik
Alex Bogdanovic vs. Dmitry Tursunov
Typ: 1
Kurs: 3,20 [BAH]

Spodziewałem się faworyzowania Tursunova, ale nie aż tak, co prawda Alex głównie występuje w Challengerach i to tam odnosi największe sukcesy, ale w turniejach na trawie potrafi naprawdę nieźle namieszać. Wczoraj zaprezentował się świetnie w pojedynku z Minarem, którego główną bronią jest serwis, jednak wczoraj, w tym elemencie Bogdandovic dogłębnie zdeklasował rywala, jego procent wygranych piłek z pierwszego podania wynosił 97!!! Wygrał aż 35 na 36 piłek z pierwszego serwisu! Tursunov jak to Tursunov, gra ostatnio średnio i nic nie wskazuje na to, że jego gra się poprawi, tutaj zaczął od wygranej trzysetówki z Fogninim. Tak jak piszę, kursy na Bogdanovica świetne, tym bardziej, że gra na trawie przed własną publicznością, nie zdziwi mnie gładkie 2-0 dla Alexa, obok takiego value nie można przejść obojętnie .

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Frank Dancevic - James Ward
Typ: James Ward 1 set
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Pojedynek pomiędzy Dancevicem,a słabo znanym Wardem.Obu panów dzieli blisko 100 miejsc w rankingu ale jak to często bywa na trawie zawsze znajdzie się ktoś ,kto z odległego miejsca w rankingu zachodzi bardzo daleko w dość mocno obsadzonych turniejach.Brytyjczyka oglądałem tylko raz i było to bardzo niedawno bo tydzień temu w Londynie w meczu z Baghdatisem.Ward praktycznie na pokazanie sie ma miesiąc ,bo swojej szansy może szukać w turniejach gdzie gra się na kortach trawiastych.
Jest to jeszcze mało doświadczony zawodnik i można zauwazyć że gdy przegryw pierwszego seta to odpuszcza mecz widząc że niejest w stanie zagrozić rywalowi.
Dziś widze wielką szanse dla Brytyjczyka by wygrać mecz ,jednak by wygrać musi wygrać pierwszego seta. Patrząc na statystki Ward w pierwszych setach przy swoim serwisie ma dobre rezultaty więc mój typ jest jak najbardziej na miejscu.Myśle,że jak zagra na optymalnym poziomie to dostanie szanse breakową ,jednak musi grać bez błędnie przy własnym podaniu.
Dancevic w slabiutkiej formie ale wiem że korty trawiaste mu odpowiadają więc Ward musi wznieść się na szczyt swoich umiejętności.
Jedyny argument przymający sie Dancevica to doświadczenie,bo napewno ma większe od Brytyjczyka, po za tym wszystko śpiewa ze Ward dziś stanie przed szansą na awans do 3 rundy.

slander 10

slander

Użytkownik
Kogo wg. was wygra jutrzejszy mecz Llodra vs. Becker? Pytanie kieruje głównie do osób, które widziały ostatnio obu lub przynajmniej któregoś z panów w akcji.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Kogo wg. was wygra jutrzejszy mecz Llodra vs. Becker? Pytanie kieruje głównie do osób, które widziały ostatnio obu lub przynajmniej któregoś z panów w akcji.
Opinia jednego ze znawców :

&quot;Llodra prawidłowo, 2 pierwsze rundy gładziutko. Becker ostatnio wtopa z filigranowym Belgiem. Dobrze to o nim nie świadczy.. Pokonanie Verdasco nie jest jakimś wielkim wyczynem. Fernando zaczyna gwiazdorzyć. Niemiec ma bardzo słaby return a przeciwko tak świetnie serwującemu Llodrze nie da rady.&quot;

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Mayer - Dancevic 1 2,20
Co prawda kursow na to spotkanie jeszcze nie widze w ofercie a nie przeszukalem wszystkich bukow ale kolega Klakson napisal mi, ze kurs na argentynczyka wynosi ponad 2,00. Skad wiec az tak wysoki nie mam pojecia, jakims specjalista od trawy to Leoanardo nie jest ale i Franka tez nie pamietam z jakis super wynikow. Mayer przeszedl nie mal bezproblemowo kwale do RG, tam osiagnal II runde ogrywajac Blake&#39;a i ulegl po walce z Haasem 2:3 mimo iz przegrywal juz 0:2. Wybitnym specjalista od tenisa nie jestem ale te wyniki jak na moje oko w ostatnich tygodniach sa bardzo dobre i widac ze chlopak ma charakter i walczy. W Eastbourne pokonal Eduardo Schwanka i Benneteau. A Dancevic? kwale do RG nie udane choc przegral Dimitrovem, wczesniej nie wiele lepiej, porazki z Lisnardem, Fischerem czy Imem ktorego chyba pierwszy raz na oczy widze. On z kolei wywalil z turnieju Andreeva ktory nie czarujmy sie ale ostatnio gra bardzo slabo i Warda zawodnika z poza 200. Obaj dysponuja podobnym serwisem i sa wstanie poslac kilka asow w ciagu meczu, Ward jednak zdolal 2 razy przelamac Kanadyjczyka przy 7 okazjach jakie mial, mysle ze Mayer jest w stanie zaliczyc wiecej przelaman, a w tym turnieju tylko raz sie nie obronil Leonardo.

O 0

oct22

Użytkownik
Popieram Grzecha. Mayer nie jest jakims tam wielkim specjalistą od trawy , ale ostatnimi czasy gra bardzo dobrze. Dziwiło mnie , że Dancević przeszedł pierwszą rundę tego turnieju.
W drugiej trafił na Brytyjczyka i publiczność była atutem , dla tego zawodnika.
Moje Typy na dziś.
Dancevic-Mayer 2 2.20
Tursunov-Istomin 1 1.45
Radwańksa-Razzano 1 1.37
Wozniak-Dushevina 1 1.60
Marach/Skoch-Sluter/Wassel 1 1.75
Stawka:20 zł EWK: 241 zł. Co sądzicie ?

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Garcia-Lopez Guillermo - Tipsarevic Janko
Typ: Garcia-Lopez Guillermo 2:1
Kurs: 5.00
Buk: Expekt
Analiza:
Garcia-Lopez od kilku tygodni spisuje się znakomicie.52 zawodnik rankingu ATP zagra dzis z 52 zawodnikiem Janko Tipsarevicem,który już tak dobrze sie nie spisywał w ostatnim czasie jak Hiszpan.Śmiało typował bym 2-0 dla Hiszpana,gdy by był w takiej dyspozycji jak w Londynie tydzień temu.W tym tygodniu jak narzie meczy sie sam ze sobą wygrywajac pierwsze dwa spotkania 2-1.Serbski tenisista wygrał obydwa spotkania bardzo pewnie i dlatego postanowiłem typowac zwyciestwo Hiszpana w 3 setach.
Hiszpanski tenisista na ostatnie 11 gier przegrał zaledwie 2, z Seppim 3-0 na RG i w tamtym tygodniu z Murray&#39;em.
Zdecydowanie Garcia-Lopez ma lepsze wyniki w tym sezonie od Serba i mysle że powinien sobie poradzić ,choć myśle że w 3 setach.Niezdziwił bym sie gdyby były w tym meczu conajmniej 2 tie breaki.Pierwszy set może ustawić spotkanie, a gdy by był to tie break to mogło by być różnie.
Kieruje sie ostatnimi wynikami i tym ze Hiszpan zagrał wiecej meczy na trawie ,więc jest bardziej ograny od serba.

mroyen 0

mroyen

Użytkownik
Spotkanie: Ivan Ljubicic - Fabrice Santoro
Data i godzina: 18.06.09 godz. 16:00
Typ: 2:0
Kurs: 2,50
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Dziś o godzinie 19:30 w Eastbourne odbędzie się pojedynek pomiędzy Ivanem Ljubicicem, a Fabrice Santoro. Ten pierwszy jest 75 w rankingu ATP, zaś zawodnik pochodzący z Francji jest 41. Santoro to zawodnik który ma już swoje lata świetności. W pierwszej rundzie pokonał Roberta Kendricka 2:0 (6:3 6:2), w drugiej Robby Ginepri 2:1 (4:6 6:4 6:1). Chorwat jak na razie radzi sobie znakomicie. W pierwszej rundzie pokonał Andreasa Seppi 2:0 (7:6 7:5), w drugiej Joshua Goodalla 2:0 (6:3 7:5). Santoro to gracz bardzo techniczny. Jego technika bardzo sprzydaje się na trawie, lecz najważniejszym elementem w grze na trawie jest oczywiście serwis, a jak wiemy Chorwat posiada jedne z najlepszych serwisów na świecie. Myślę, że młodszy i bardziej świeży zawodnik jakim jest Ljubicic pewnie pokona swojego przeciwnika 2:0 w setach.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Typy są pomieszane dlatego wkleję i tutaj i w WTA:

Wickmayer+Becker+Bartoli+Fyrstenberg/Matkowski ako 6,04

Wickmayer zaczęła grać gdy zaczynałem pisać te analizy, dlatego zacznę od Beckera. Forma rewelacyjna w ostatnich dniach. Oprócz wpadki z Rochusem prezentuje sie ostatnio bardzo dobrze pokonując wyżej sklasyfikowanych i zarazem lepszych tenisistów. Zwycięstwa zwłaszcza z Llodrą i Verdasco nie są dziełem przypadku a po prostu efektem dobrej solidnej gry Benjamina. Teraz przyjdzie mu zmierzyć sie ponownie na przestrzeni kilku dni ze swoim rodakiem Shuettlerem. Ostatnio ograł go 2-1 jednak teraz moim zdaniem może się skończyć 2-0. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że Rainer może bardzo czuć w kościach morderczy i pełen zwrotów akcji mecz z Chardym. Wydaje mi się, że bądź co bądź wiekowy już Schuettler zostawił wczoraj na boisku zbyt wiele sił, żeby dzisiaj powalczyć z dobrze serwującym, grającym umiejętnie zróżnicowany w uderzeniach tenis Beckerem. Dalej Bartoli. Nie wyobrażam sobie dzisiaj jej porażki. Widać, że trawa to jest to co lubi najbardziej i nadal jest groźna na tej nawierzchni. Na Wibledonie znowu może dojść daleko. W Eastbourne idzie jak burza pokonując gładko po 2-0 wszystkie swoje rywalki. A Razzano no cóż, gdyby nie słabsza dyspozycja Agnieszki nie byłoby jej w tym półfinale. Razzano za dużo psuje, czego nie wykorzystała wczoraj Aga. Bartoli na swojej ulubionej nawierzchni wykorzasta w pełni nawet najmniejsze błędy Razzano. Spodziewam sie tu szybkiego meczu dla Marion. No i nasz debel. Wczoraj pokazali charakter wygrywając mecz, w którym na początku szło im bardzo ciężko. Widać, że ich zgranie i doświadczenie zaprocentowało. W finale spotykają się z być może dla niektórych nieoczykiwanymi półfinalistami Parrotem i Polaskiem. Ja nie ukrywam stawiałem na nich konsekwentnie od początku i nie dziwi mnie ich udział w tym finale. Nigdy nie gram przeciwko naszym, tutaj też nie zagrałem. Polacy może właśnie na trawie złapali w tym roku właściwy rytm i kiedy jak nie teraz mają wygrać turniej? Odpowiedź jest oczywista: teraz!!

Navarro+Santoro+Garcia-Lopez+Brunstrom J./Rojer J.J. ako 10,68

Navarro. Być może gra tutaj turniej życia a na pewno najlepszy turniej na trawie. Pokonał wczoraj ubiegłorocznego zwycięzcę Ferrera i jak widać jego obecność tutaj nie jest przypadkiem. Natomiast jego dzisiejszy rywal Sluiter jest tu dzięki kreczowi Bagiety i niekonsekwencji i nonszalancji Sely. Dzień dziecka dla Sluitera musi sie skończyć i nie mam wątpliwości, że będzie to właśnie dzisiaj. Santoro to nie ukrywam jeden z moich ulubionych tenisistów ale nie dlatego dzisiaj na niego stawiam. Niektórzy mogą sądzić, że jest on tutaj przypadkiem, bo Ljuba wczoraj skreczował. No tak ale Ljuba skreczował przy stanie 4-2 dla Santoro i jego serwisie więc wszystko zmierzałao ku zwycięstwo Fabrice&#39;a w drugim secie i być może całym meczu. Także jego obecność tutaj nie jest przypadkowa. Moim zdaniem Francuz gra po prostu piękny tenis. Nie ma w nim, niezwykle popularnej u młodych tenisistów siłowej gry. Jest za to finezja, nietuzinkowość, niesamowita różnorodność zagrań, po prostu samo piękno tenisa. Wczoraj oglądałem jego mecz z Ljubą. Od razu było widać, że poza serwisem Chorwat nic nie gra. Podobnie będzie dzisiaj z Dancevicem. To gracz moim zdaniem podobny do Ljubicica. Swoją grę opiera przede wszystkim na serwisie. Gdy pierwszy nie będzie mu siedział, Santoro łatwo będzie mógł go złamać. Podsumowując to spotkanie, różnica między tenisowymi umiejętnościami obu panów jest ogromna na korzyść Francuza, który mimo już swoich 37 lat nadal gra bardzo dobrze. GGL gra ostatnio naprawdę dobrze i to na różnych nawierzchaniach. Wczoraj wróżyłem mu porażkę z Tipsarevicem, ten jednak wygrał. Na trawie przegrał tylko z Murrayem, co nie jest niczym dziwnym. Dima Tursunov natomiast to bardzo dziwny tenisista. Niby dobry ale sukcesów nie osiąga. Warto spojrzeć na ich dotychczasowych rywali w tym turnieju. Tipsa, Lu I Korolev razem wzięci przeciwko Istominowi, Bogdanovicowi i Fogniniemu na trawie wypadają moim zdaniem dużo lepiej. Właściwie Tursunov powinien odpaść już wczoraj z Bogdanovicem jednak temu zabrakło zimnej krwi, spokoju, być może też doświadczenia, które procentuje w ważnych momentach meczu. Guilermo Garcia-lopez to doświadczenie posiada i przy wyrównanym meczu nie da sobie odebrać zwycięstwa tak jak zrobił to Brytyjczyk. Na koniec debel. Brunstrom J./Rojer J.J. grają ze sobą dość często natomiast ich dzisiejszy rywale nie. Marach nie gra z Kubotem prawdopodobnie tylko dlatego, że Polak startował w singlowych kwalifikacjach do Wimbledonu. Stąd typ na zwycięstwo Brunstroma i Rojera.

Vamosss grasss!!! :jezora:

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Garcia-Lopez Guillermo - Tursunov Dmitry
Typ: 2:0
Kurs: 4,00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Po wczorajszym przepięknym pojedynku pomiędzy Tipsarevicem,a Garcią Lopezem niepozostaje nic innego jak typować dziś szybkie i pewne zwycięstwo Hiszpana.
Wczorajszy mecz oplatany był fantastycznymi wymianami gdzie zarówno Hiszpan jak i Serb wychodzili z niemożliwych dla wyjscia sytuacji.
Hiszpan zagrał fantastyczne zawody.Pod względem technicznym Hiszpanski zawodnik stoi na bardzo wysokim poziomie.Jak przystoi Hiszpanowi wspaniały forehand ale i również Backhand , z którego wczoraj zdobywał mase pkt.
Oj z taka grą to Hiszpan sięgnie tu po tytuł bo niewidze kandydata ,który by miał szanse na ogranie hiszpana.Tursunov niezachwyca zbytnio,mijajac wczorajszy mecz to we wcześniejszych rundach mordował się straszliwie.Dlaczego typuje 2-0? Ponieważ Tursunov nie ma jakiegoś poężnego serwisu a i celnośc pierwszego podania niebyła u niego zbytnio dobra.We wczorajszym pojedynku miał 3 asy i 4 podwójne błedy serwisowe.We wcześniejszej rundzie wyglądało to podobnie i dlatego sądze że w wymianach niepowinien istnieć.Polecam ten typ.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Odesnik @1,91 + Tursunov @1,65
Odesnik ma potencjał. Pamiętam jego mecz z tego sezonu w RG przeciwko Simonowi. Przegrał 2-3, ale pozostawił po sobie pozytywne wrażenie. Dobry serwis, mocny, kończący FH. Taki solidny tenis. Volandri to pussy Co najmniej 5 tenisistek ma lepsze podanie od niego. Czy jest zdrowy, czy ma jakąś kontuzję - Wayne go zjada. W poprzedniej rundzie Pippo był już na wylocie z Naso 1-6 w 1 secie mówi samo za siebie. Jeśli tylko Odesnik będzie chciał wygrać to wygra. Leworęczny Amerykanin prezentuje zdecydowanie efektywniejszy tenis.
Tursunov na dziś jedna z lepszych propozycji. Cóż, Rosjanin jakoś przechodzi te kolejne rundy. Głównie dzięki regularnemu serwisowi. Tego wczoraj zabrakło Tipsarowi. G.G.-Lopez wczoraj grał piach, jedynie BH po linii mu czasem wpadały, ale ogólnie w moich oczach nie pokazał nic. Meczu z Lu nie widziałem, ale po wyniku śmiem twierdzić że tam nie zagrał lepiej. Dimitry wczoraj nie stracił podania z groźnym Istominem i jeśli tylko dziś będzie pilnował własnego serwisu to jestem przekonany że spokojnie da radę przełamać Hiszpana i wygrać zarazem całe spotkanie. H2H 3-2 Rusek, 2 zwycięstwa Lopeza na mączce, gdzie Dimitry traci zdecydowanie na wartości. Ciągle mam w pamięci mecz obu panów w Roland Garros w ubiegłym sezonie, gdzie Tursunov zmiażdżył Guillermo 7-6 6-0 6-0. Pokazał wszystkie braki w tenisie Hiszpana, po prostu - dzielił i rządził - w dodatku na clayu Izi pick.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Dancevic Frank - Tursunov Dmitry
Typ: 2:1
Kurs: 6.00
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Finał pomiedzy Kanadyjczykiem Dancevicem,a Rosyjskim tenisistą Tursunovem.
Wczorajszy pojedynek Tursunova z Garcia Lopezem był słabiutki.Hiszpan ze strony taktycznej pokazał dno dna.Po rozegraniu kilku gemów Garcia Lopez nic nie wywnioskował i dalej grał fatalnie.Moze było to oznaka zmęczenia??Bardzo możliwe bo Hiszpan w tym turnieju grał wszystkie pojedynki 3 setowe i z Rosjaninem zabrakło sił.Co drugą piłke zagrywał w okolicach kara serwisowego,a Tursunov niemiał innego wyjscia jak atakować takie piłki,choc 1/4 z takich piłek zepsół.
Dancevic natomiast zagrał fantastyczny mecz z Santoro.Moze przebieg pojedynku nieprzepowiadał szybkiego zwyciestwa Dancevica ale wykożystał swoją szanse i jest w Finale.Kanadyjczyk ratował się fantastycznymi volley&#39;ami w trudnyc sytuacjach i z pewnością wzmocnił sie psyhicznie po tym spotkaniu.
Typuje zwyciestwo Dancevica 2-1 bo jestem przekonany że zobaczymy 3 setowy pojedynek,a z drugiej strony nie wyobrazam sobie by Tursunov wygrał z Dancevicem.
Mimo szybkiego zwyciestwa Rosjanina to ten wynik przedstawił słabiutką gre Hiszpana ,a nie dobrą gre Rosjanina.Popełnił zbyt dużo błędów ,prosych błędów,których niepowinien w takiej ilości popełniać.Jeżeli Dancevic przeniesie gre do siatki to jest murowanym zwyciężcą, jeżeli Tursunov zacznie spuć takie ilosci piłek jak wczoraj to również Dancevic szybciutko sie rozprawi czego nie chciał bym.
Ważne by obaj panowie zagrali dobry mecz i jezeli zagraja w tym Finale optymalnie to będziemy mieli 3 sety.Patrząc na przebieg całego turnieju to Dancevic prezentuje sie o wiele wiele lepiej.Tursunov był bliski przegrania już w 2 rundzie z Bogdanovicem,lecz Brytyjczykowi grakło zimnej krwi i ostatecznie przegrał ten mecz.

N 0

neomis88

Użytkownik
Tursunov + Tanasugarn +Wozniacki+Sluiter+ Stosur &amp; Stubbs ako 10,48
Śledzę bardzo dokładnie turnieje tenisowe w tym tygodniu i dlatego zdecydowałem się na takie typy:
Tursunov - Rosjanin rozstawiony z numerem 2 w Eastbourne dość pewnie przebrnął ćwierćfinał , a półfinale nie dał najmniejszych szans turniejowej &quot;8&quot; Garcia - Lopez . Wczoraj było widać dużą pewność w jego grze , zaś jego rywal Dancevic to zawodnik o dużo mniejszym potencjale , dysponujący dobrym serwisem , ale gra z głębi kortu często sprawia mu trudność , zbyt szybko stara się kończyć wymiany i popełnia sporo niewymuszonych błędów.
coś mi net nawala , nie dokończę tej analizy chyba...

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Sluiter - Becker 5/7 3/6
(5/10)
Sluiter +1.5s @ 1.65
Nie będę się dużo tutaj wywodził, przez chwalebna służbę którą mi się już kończy nie oglądałem turniejów w Herten. jak i w Eastb. Ale śledziłem wyniki i dedukowałem że Holender tutaj może zajść daleko ale nie aż tak i nie Sluiter który przez wielu jest zapomniany przeze mnie też, tylko myślałem o jego młodszych kolegach jak HG czy De Bakker. Więc dzisiaj czysta dedukcja, kalkulacja i statystyka będzie rządzić tym typem, ponieważ jak już wyżej pisałem nie oglądałem tego turnieju, trochę Beckera w Halle ale to tylko jedno spotkanie. Holender najlepsze triumfy święcił u siebie w kraju i dalej święci finał Amsterdam &#39;00, półfinał QS &#39;02, wygrana Rotterdam i finał Amersfoort &#39;03. Dodając można że wszedł jako najniższa rakieta świata do finału turnieju ATP #866 i nie wiem czy ktoś pamięta że był on #46. rakietą. Raemon ma już 31. lat czas ponagla, a następnego turnieju u siebie rangi 250 chyba już nie wygra, czego oczywiście mu nie życzę ale to jednak jest na to czas dla niego jak i dla kibiców tenisa Holenderskiego w Herten., ostatni raz wygrał ten turniej reprezentant Oranje w &#39;03 był to Schalken. Trzeba dodać coś o Niemcu na pewno nigdy nie był tak wysoko w rankingu jak Holender więc jak narazie nie ma takich pomysłów teraz, jak przynajmniej miał Sluiter, na sam koniec dodam że bardzo zadowala mnie to że ostatnio można zauważyć w tym sezonie powrót tenisistów z bardzo fajnego okresu jak dla mnie czyli lata &#39;01-&#39;03 np. Haas, Hewitt czy Malisse i oczywiście teraz Sluiter. Ostatecznie podsumowując będę liczył na to że Holender będzie chciał zdobyć jeden z ostatnich tytułów i to u siebie ale samo to że mecz będzie długi i może trzysetowy będzie pewnym sukcesem dla weterana Holenderskiego tenisa.

Czy #866. rakieta świata wygra turniej w Hertengbosch?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom