Verdasco-Carreno-Busta
No i zbliżamy się do takiego etapu, gdzie dalsza gra powoli traci większy sens, oby nie tak prędko. Jutro dojdzie do ciekawego pojedynku i widzę tutaj spore Value. Nie rozumiem trochę kursów wystawionych na to zdarzenie, bo moim zdaniem nastawieniu obu graczy to będzie niebo, a ziemia. Verdasco jak wszyscy wiemy gra dalej w tenisa, bo jest wielką marką i zawsze zahaczy się tu to tam i wpadnie troche grosza. Na pewno umiejętności jak i doświadczenie ma ogromne, jednak nie oszukujmy się, nic wielkiego to On już nie zwojuje, a takie turnieje traktuje raczej z przymrużeniem oka, nawet się z tym zbytnio nie kryje. Przyjechał sobie poodbijać do Szwecji i samym doświadczeniem ograł dwóch przeciętnych graczy, z jednym tracąc nawet seta, a z drugim łamiąc się jak babki z
WTA. Jak ktoś oglądał jego ostatni mecz z "Zębaczem" Veselym, no to widzieliście co On wyprawia. Dlaczego uważam, że Carreno jutro będzie bardziej zmotywowany? Carreno "ogórek" Busta, jak go nazywam, praktycznie co roku zgarnia jakiś mniejszy turniej
ATP. Obecnie jest 13 w rankingu i na turniejach z taką obsadą powinien po prostu nieźle się prezentować, zaraz nawierzchnia twarda i już będzie ciężej o jakieś punkciki. 12 Lipca Pablo miał 27 urodziny, a jednak przyjechał na ten turniej, gdzie w pierwszej rundzie bez większych problemów pokonał nieźle rozegranego na Clayu Monteiro, poziom lekko ponad
Chellenger, jednak na spokoju wszedł w turniej i widać, On dobrze wie, że przyjechał tu jako faworyt. W tym sezonie, jeżeli chodzi o korty ziemne to raczej nic wielkiego nie można mu zarzucić, w końcu zaczął łapać lepszą formę i teraz wygląda to na prawdę dobrze. Chłop ma 27 lat, jeszcze może wejść na wyższy poziom, po takiej "stagnacji" ;d, a pokonanie takiego gościa jak Verdasco zawsze doda mu więcej pewności siebie. Ja do niego w tym sezonie nie mam żadnych zastrzeżeń, i po cichu czekam na mecz z Foggem.. To by był dopiero mecz turnieju
Myślę, że nawet jak Verdasco zagra jutro najlepiej jak obecnie potrafi, to Carreno grający na poważnie, spokojnie poradzi sobie ze starszym rodakiem.
Carreno Busta @1.80 Bet365 brawo ogòr
Analiza dość słaba, ale na więcej nie mam mocy. Powodzenia!