>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Munich, Istanbul, Estoril 27.04-03.05.2015

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Istambuł:
Gimeno-Traver D. - Kukushkin M.
Gimeno-Traver D.::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 3:2 z lat 2007-2015, wszystkie mecze zostały rozegrane na nawierzchni ziemnej. Obaj zawodnicy są na podobnych miejscach w rankingu. Stawiam na Hiszpana ponieważ jest w dużo lepszej formie na przestrzeni ostatniego miesiąca niż Kukushkin. Gimeno-Traverl zaliczył finał w Casbalance, półfinał w Bukareszcie i porażkę po 3 setach z Vesleyem. Teraz znowu przeszedł bardzo pewnie 1 rundę i w kolejnym turnieju może pokusić się o miejsce w okolicach półfinału turnieju.
Wynik: 6:3 6:3 ✅
Giraldo S. - Rublev A.
Giraldo S. ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/10
Dzieli ich różnica 10 lat, Rublev to jeszcze 17 latek, ale wielki talent nowego pokolenia. Jednak jak znam tenis to lepiej stawiać na doświadczenie zawodników, a Giraldo to profesor na kortach ziemnych. Ostatnio nie miał szczęście do losowania w Barcelonie trafił już w drugim meczu na Nishikoriego zwycięzcę turnieju, a wcześniej w Houston po 2 zwycięstwach na Jacka Socka kolejnego zwycięzcę całego turnieju.
Wynik: 6:4 1:6 6:3 ✅
ATP Monachium:
Estrella V. - Tipsarevic J.
Estrella V.::: 1,86 ::: Pinnacle ::: 2/10
Serb wrócił niedawno do tenisa po bardzo długiej przerwie od gry w profesjonalnych rozgrywkach ATP. Jak na razie bilans 3:2, ale wszystkie te 3 zwycięstwa były notowane z o wiele niżej notowanymi zawodnikami, a sam wynik wisiał nie raz na włosku.
Estrella gra w tym sezonie naprawdę bardzo dobrze jak na 34 latka z Dominikany. Wygrał nawet turniej w Quito. Tutaj w pierwszej rundzie pokonał w dobrym stylu zawsze groźnego Troickiego, natomiast Tipsarevic zakończył trzeci set z Bernardem Tomicem w tie-breaku do 3, a jak dobrze Australijczycy nie grają dobrze na nawierzchni ziemnej. Estrella wręcz przeciwnie, po takim kursie warto spróbować moim zdaniem.
Wynik: 6:4 (1)6:7 7:5 ✅ @Edit: Ale zwrotów akcji było.
Bolelli S. - Goffin D.
Bolelli S. +1,5 seta ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 1:0 z 2015 roku gdzie spotkali się podczas turnieju w Sydney. Nie wiem skąd tak wysokie kursy na Włocha w tym meczu. Grają na mączce, obaj dobrzy są w grze przy siatce stąd też dobre wyniki z turniejach rozgrywanych na hali.
Belg często traci sety w swoich meczach, a Bolelli w tym sezonie gra na całkiem niezłym poziomie, zatrzymuje go jedynie ścisła czołówka bądź zawodnicy będący w dobrej formie podczas rozgrywanych turniejów.
Wynik: (5)6:7 7:6(4) 1:6 ✅
ATP Estoril:
Krajinovic F. - Kyrgios N.
Krajinovic F. +1,5 seta ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 2/10
Krajinovic F. ::: 2,60 ::: Pinnacle ::: 1/10
H2H 0:1 z 2014 roku gdzie grali na nawierzchni ziemnej, mecz był niezwykle zacięty. Dwóch zawodników młodego pokolenia, dla Serba nawierzchnia ziemna jest zdecydowanie lepsza do gry niż dla Australijczyka. Pomimo, że pokonał w 1 rundzie Ramosa, ale to było dopiero jest 5 zwycięstwo po bodajże 5 tygodniowej przerwie od gry, wcześniej przegrał w Bukareszcie z Ymerem 19 latkiem ze Szwecji. Liczę tym razem znowu na zacięty mecz. Wszystko będzie zależało od dyspozycji serwisowej Kyrgiosa, a ta była świetna w meczu z Ramosem - 15 asów.
Wynik: 3:6 3:6 ⛔ @Edit: W drugim secie Serb miał pierwszy BP (niestety niewykorzystane), a później już dał się złamać i po meczu.
Lopez F. - Haase R.
Haase R. +1,5 seta ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/10
Haase R. ::: 2,34 ::: Pinnacle ::: 1/10
Lopez wcale tak dobrze na nawierzchni ziemnej nie gra, on moim zdaniem przede wszystkim gra najlepiej na swoim wysokim poziomie na szybkich nawierzchniach stąd też tak wysokie miejsce w rankingu czyli - 12.
H2H 2:2 z lat 2006-2013, wszystkie mecze były 3 setowe, a dwa na nawierzchni ziemnej wygrał właśnie Holender Robin Haase. Liczę tym razem, że za 5 razem będzie podobnie i obaj zawodnicy ze sobą mocno powalczą bo są ku temu mocne podstawy pomimo różnicy w rankingu o prawie 90 miejsc.
Wynik: 6:4 (2)6:7 4:6 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +35
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Estrella - Tipsarevic 1 @1.85 Pinnacle ::: 3/10j✅✅
Kyrgios - Krajinovic 1 @1.64 Marathon ::: 1/10j✅✅
Gimeno-Traver - Kikushkin 1 @1.66 Pinnacle ::: 2/10j✅✅
Gimeno w niezlej formie. Ostatnio dobry wystep w Rumunii. Kukushkin nigdy mnie nie przekonywal. Gimeno pokazuje cierpliwosc w wymianach, niedawno pokonal m
in. przebijaka Simona co w sumie zasluguje na uznanie. Byl bliski awansu do finalu, jednak przegral w 3 setach.
Giraldo - Rublev 1 @1.68 Pinnacle ::: 2/10j✅✅
Giraldo typowy ziemniak. Rublev to co prawda mlody talent, ale jeszcze nie jest w stanie wygrywac z graczami pokroju Santiago. Rosjanin jest utalentowany, w przyszlosci moze byc z niego niezly grajek. Teraz jest jednak jeszcze zbyt wczesnie by wygrywal z takimi zawodnikami. Obsada nie jest nie wiadomo jak mnocna, Giraldo na pewno bedzie chcial troche punktow ugrac i podbic sobie ranking.

Otrzymane punkty reputacji: +101
damianres 170

damianres

Użytkownik
ATP Istambuł:

Gimeno-Traver D. - Kukushkin M.
Gimeno-Traver D.::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/10

H2H 3:2 z lat 2007-2015, wszystkie mecze zostały rozegrane na nawierzchni ziemnej. Obaj zawodnicy są na podobnych miejscach w rankingu. Stawiam na Hiszpana ponieważ jest w dużo lepszej formie na przestrzeni ostatniego miesiąca niż Kukushkin. Gimeno-Traverl zaliczył finał w Casbalance, półfinał w Bukareszcie i porażkę po 3 setach z Vesleyem. Teraz znowu przeszedł bardzo pewnie 1 rundę i w kolejnym turnieju może pokusić się o miejsce w okolicach półfinału turnieju.

Wynik:

Traver juz gra od dobrych 40 min a Ty typ dodajesz ? Po za tym zaraz bedize wygrywal 1:0

Otrzymane punkty reputacji: +22
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Paes/Stepanek - Thiem/Struff @1,32 Óni ✅ 6:1, 6:7, 10:5 ale to co zrobili w drugim secie to kryminał :/ 5:4, a potem 6:5 przy własnym serwie i dwa razy oddali serwis po czym TB przeszli obok bez walki

Idealne spotkanie, żeby dołożyć do dubelka. Paes czyli typowy gracz deblowy, mimo, że ostatnio prezentuje gorszą dyspozycje na nadal to ścisła czołówka. Stepanek wraca po dłuższej przerwie i na razie w singlu pogrywa sobie całkiem nieźle. Przeszedł tu kwalifikacje oraz wygrał pierwszą rundę. W deblu już razem grywali między innymi w zeszłym roku. W US Open pokonali dwie pary, a w Wimbledonie zatrzymała ich dopiero para Sock/Pospisil w półfinale. Wiadomo, że na innych nawierzchniach czują się lepiej, ale z takim rywalem bez problemu powinni sobie poradzić i na Clayu.
Struff z Thiemem grali razem 4 razy i aż 3 razy schodzili z kortu pokonani. Ogólnie Struff próbował grac w deblu (jako dodatek do singla) z Brownem, Bollelim czy Beckerem i za każdym razem bez powodzenia. Thiem natomiast grał między innymi z Rosolem czy Zverevem, ale oprócz pojedynczych wygranych nie osiągnął nic. Ponadto forma obu młodziaków jest w tej chwili bardzo przeciętna. Struff juz z turnieju odpadł, a Thiem szczęśliwie ograł Pospisila (który za wiele z mączką wspólnego nie ma).
Stepanek ma dziś co prawda mecz z Bautistą Agutem w singlu, ale tak doświadczony gracz powinien spokojnie dać sobie radę w dwóch spotkaniach szczególnie, że jednak debel to nie jest dyscyplina w której się, aż tyle biega i męczy.
Nie wyobrażam sobie innego rozstrzygnięcia niż win pary hindusko czeskiej

Albot/Lajovic - Osvald/Marach @1,42 Óni ⛔ ???? Marach sam przegrał mecz 6:7, 6:2, 10:8 (ze stanu 2:6 wtopili)

Mołdawsko-Serbska para gra w tym turnieju ze sobą po raz pierwszy. Wygrali w pierwszej rundzie z deblem gospodarzy Ilhan/Ikel (straszny ręcznik :p ). Ogólnie zawodnicy skupiają się na singlu. Lajovic z większym powodzeniem, niż Albot, ale ten drugi tez jest blisko pierwszej setki (128 obecnie). W rankingach deblowych Albot 110, Lajovic 188. W tym roku Lajovic deblowo bardzo słabiutko. Grał na każdym turnieju z innym partnerem i szybko kończyło się to zjazdem do bazy. Zebellos, Delbonis, Lu oraz Schwartzman (z nim jedynym wygrał jeden mecz) to partnerzy z tego roku Lajovica. Albot z kolei szukał szczęścia w turniejach deblowych challengerów (też jako dodatek do singla). Najlepiej szło mu w parze z Nedovyesovem z którym wygrał parę spotkań. Z innymi jak Sharan, Ciumac czy Ghedin odpadał w pierwszej rundzie. Jedynie z Kruegerem w lutym wygrał deblowy Challenger w Launceston.
Co do pary austriackiej na którą dziś stawiam są to znani i solidni debliści skupiający się w chwili obecnej tylko i wyłącznie na grze deblowej, a singlowo zdarzają się małe epizody. Marach obecnie 53 deblista świata(kiedyś najwyżej 8 ) najlepsze lata ma już za sobą. Grał z Oswaldem w parze juz kilkakrotnie. Tutaj wygrali w pierwszej rundzie z niezłą parą Brunstrom/Elrich. Ogólnie w tym roku Marach najwięcej meczy rozegrał w parze z Andujarem z którym zaliczył na przykład finały w Buenos Aires i Rio de Janeiro właśnie na kortach ziemnych.
Oswald w tym roku głównie w parze z Klizanem z którym to w Rio de Janeiro w finale pokonał właśnie Maracha z Andujarem. Oprócz tego na początku roku finał w parze z Knowle w turnieju w Doha.
Moim zdaniem dwójka Austriaków bez problemów upora się ze składakiem mołdawski serbskim i zamelduje w kolejnej rundzie turnieju w Istambule.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Thiem - Fognini 2 @1.51 Pinnacle
Thiem w tym roku gra słabiutko. Jedynie w Miami lekko odpalił chociaż wyniki były lepsze niż gra, patologiczne mecze ze słabymi Lopezem i Mannarino które mogły się potoczyć równie dobrze w drugą stronę, urwany set Murrayowi. W innych turniejach słabiutko, buki w Monte-Carlo i Barcelonie wystawiały na niego kursy koło 1.3 nie wiadomo dlaczego przeciwko Pouille i Estrelli oczywiście oba mecze przegrał. Tutaj swój pierwszy mecz wygrał ale po słabym widowisku z Pospisilem który no na mączce grać zbytnio nie potrafi a i tak mogło się potoczyć to wszystko w drugą sronę.
O Fogu nie ma co za bardzo pisać, każdy wie jaki on jest. Na clayu może ograć każdego i może z każdym przegrać. Jednak tutaj broni punktów za zeszłoroczny finał więc szanse na pajacowanie się zmniejszają. Nie ma się co sugerować jego meczem z Trinkerem bo on tam grał aby wygrać jak najmniejszym nakładem sił, chociaż powinien zostać ukarany i przegrać drugiego seta. Nie zmienia to faktu że gra na cegle fajnie w tym roku, czego o jego rywalu nie można powiedzieć.Fabio powinien sobie poradzić na luzie ze słabym Thiemem i tyle.

gooster 343

gooster

Użytkownik
Krajinovic vs Kyrgios 1 @ 2.44 Betsson ⛔ Nie bez powodu tak dalekie miejsce w rankingu. Beznadziejny gracz. Dla Kyrgiosa to on może co najwyżej buty wiązać.
Ten pierwszy z góry skazywany na porażke z czym się nie zgadzam absolutnie. Nie podniecajmy się, że Kyrgios zaserwował 15 asów bo na innych nawierzchniach serwuje po 20-40. Tu mamy clay i tu doświadczenie ma ogromne znaczenie, a ten pierwszy je ma. H2h 2:0 dla kyrgios&#39;a. Serb całkiem niezły mecz z Gonzalezem. Raz dał się przełamać, więc niweluje to trochę strate jaką ma do kyrgiosa co chodzi o serwis. Reszta aspektów typu gra z głębi kortu na clayu jak najbardziej po stronie Serba. Motywacja jest do zrewanżowania się i jak to mówią do trzech razy sztuka.
Thiem-Fognini 1@ 2.5 betsson ✅✅✅✅✅✅ Następnym razem zanim ktos zacznie krytykować niech zamknie gębe za przeproszeniem te teksty o odpuszczaniu turniejów itd są juz śmieszne. I możecie się teraz wypchać waszym pajacem. Pozdrawiam wszystkich.
Tu już typ całkiem przeciwko niż za. Fognini to pajac i z teorytycznie słabszymi dostaje baty jak leci. Pokonał Nadala i co z tego jak potem nic nie umie z tym zrobić. On na korcie zachowuje się jak mała dziewczynka, której zabrano zabawkę. Po drugiej stronie Thiem. Wysoce utalentowany gracz, który od pewnego czasu trenuje z Fedexem. Jeszcze nie widać może zbyt wielkiego progresu, ale on nadejdzie prędzej czy później. O ile kotuś tu pisze dlaczego przegrał z pouillie to też mam z tym problem, ale z Estrellą to już nie. Estrella to fantastyczny gracz na clayu i żeby potrafił utrzymać przez cały mecz swój najwyższy poziom to jest w stanie wygrać z każdym. Widowisko z pospisilem nie było słabe i obaj zagrali na najwyższym poziomie i każdemu zależało na zwycięstwo, a co chodzi o Foga to tu słowo &quot;zależy&quot; zdarza się w niewiadomym momencie. Tyle razy Fog przejechał się w meczach w których miał wygrywać, że to aż szkoda wymieniać bo można w nieskończoność, a stawianie na niego po kursie 1.5 no to przepraszam, ale trzeba udać się do doktora.

Otrzymane punkty reputacji: +11
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Filip @2,50niestety czerwono, za wysoki poziom dla Serba
Ja tez gram przeciwko Kangurowi, wszystko opisane wyzej, nicka nie powinno juz byc w turnieju, ale wygral ze slabiutkim Ramosem, dzisiaj wg mnie wyjedzie z turnieju ????

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Coric + Dimitrov @1.61 Marathon ::: 1/10j✅✅
Borna zmierzy się z zajmującym miejsce w 3 setce Rui Machado. Gość występuje głównie w challangerach i futuresach. Częściej w tych drugich. Wczoraj zaskakująco pokonał Sousę, ale dzisiaj nie wróżę mu już wygranej z młodym Chorwatem. Co jak co, ale ten nastolatek już pokazał, że potrafi grać na wysokim poziomie i ma potencjał, by w ciągu kilku lat wejść do światowej czołówki. W pierwszym meczu Jeremy Chardy nie sprawił mu żadnych kłopotów. Wątpię, by sprawił mu je Machado.
Dimitrov złapał formę, ćwierćfinał w Monte Carlo, w zeszłym roku dobre wyniki na cegle. Lubi grać na clayu. Jego rywal jest co najmniej o 2 półki niżej.
Bellucci T. - Istomin D. 1 @1.55 Marathon ::: 1/10j✅✅

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Istambuł:
Bellucci T. - Istomin D.
Istomin D. +1,5 seta ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 0:1 z 2014 roku gdzie po dwóch tie-brekach na mączce w Bukareszcie wygrał Denis Istomin. Sytuacja wygląda tak, że obaj zawodnicy w tym roku są kompletnie w beznadziejnej formie, przegrali już masę meczów. W pierwszej rundzie Brazylijczyk pokonał równie słabego w 2015 Mikhaila Youzhnego, a Istomin nieobliczalnego Paire, co w końcu może wróżyć jakimś tam odblokowaniem się.
Tak jak już wyżej pisałem, mecz może być zacięty i nie wiadomo kto z niego wyjdzie zwycięstwo, ja jednak większe szanse na jednego seta dla Uzbekowi.
Wynik: 7:6(4) 6:3 ⛔
Dodig I. - Lajovic D.
Powyżej 21 gemów ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/10
O Dodigu pisałem już ostatnio. Facet z talentem na miarę top 20, ale momentami tak jak teraz kręci się w okolicy 100 rankingowej. Często traci sety, a przeciwko niemu dzisiaj zagra 24 letni Serb który rok temu zaliczył 9 zwycięstw w ATP na mączce. Trudno powiedzieć kto wygra w tym meczu, ja liczę po prostu na przynajmniej 3 sety, albo jakiś tie-break i ewentualnie zacięty mecz.
Wynik: 5:7 7:6(1) 6:4 ✅
ATP Monachium:
Stakhovsky S. - Rosol L.
Stakhovsky S. +1,5 seta ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 5:1 z lat 2003-2015, ale ani razu nie grali na nawierzchni ziemnej. Ich mecze były zawsze bardzo zacięte, zresztą ja już nie raz pisałem, że często zawodnicy w podobnym wieku walczą na korcie na całego. Na to samo liczę tym razem. Obaj są w podobnej formie, przeszli gładko swoje pierwsze mecze na tym turnieju, we wcześniejszych lepsze mecze przelatają gorszymi. Do tego Ci zawodnicy często tracą sety, delikatnie nawierzchnia faworyzuje Lukasa Rosola, ale ja bym aż tak tym statystykom nie wierzył, moim zdaniem mecz 45%-55% szans.
Wynik: 5:7 2:6 ⛔
Fognini F. - Thiem D.
Fognini F. ::: 1,55 ::: Pinnacle ::: 2/10
Z bólem w sercu gram tutaj na nieobliczalnego Włocha. Thiem po genialnym turnieju w Miami, gdzie trenował z samym Federerem, teraz gra znowu na swoim dość średnim poziomie, już wcale taki mocny nie jest. W pierwszej rundzie pokonał Vaska Pospisila który od 2013 roku bilans na mączce ma 0:6, ale sam ich mecz był niezwykle dramatyczny.
Fognini to świetny zawodnik, jeżeli tylko będzie chciało mu się grać i się nie obrazi od razu po pierwszym gemie to ten mecz spokojnie jest w stanie wygrać. Zresztą ktoś kto pokonuje dwa razy w sezonie na mączce Nadala musi potrafić dobrze grać.
Wynik: 3:6 0:6 ⛔ @Edit:
[*]

ATP Estoril:
Montanes A. - Muller G.
Montanes A. ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 2/10
W rankingu dzieli jest około 80 miejsc, ale teraz moim zdaniem Muller nie będzie już taki mocny. Zacznijmy od tego, że Gilles na nawierzchni ziemnej wcale nie jest taki dobry, praktycznie na przestrzeni ostatnich lat w ogóle na niej nie grał (0:4 w 2013 roku). Bazuje on wyłącznie na serwisie. W pierwszym meczu na turnieju stracił on set z 20 latkiem z miejsc około 280.
Montanes co prawda ma już swoje 34 lata, ale nadal to nieobliczalny zawodnik który nie wiadomo w którym momencie odpali z najlepszą formą (patrz np. Andujar w Barcelonie). Nawierzchni ziemna to dla niego miód, choć on również stracił set z Fischerem z ponad 300 miejsca w rankingu. Muller nie grał nic od czasu turnieju w Miami, uważam że w tym meczu Montanes wcale nie jest bez szans. Oglądałem Luksemburczyka w meczu z Djokovicem na Australian Open i łapałem się za głowę jaki on jest beznadziejny w wymianach gdy nie wchodziło mu 1 podanie.
Wynik: 6:4 3:6 (6)6:7 ⛔ @Edit: 3 MP były, a jeden stracony przez DF. Co za końcówka meczu.
Garcia-Lopez G. - Anderson K.
Anderson K. +1,5 seta ::: 1,51 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 0:2 z 2011 roku. GGL ma jeden z lepszych sezonów jak nie najlepszy, wygrał w tym roku już dwa turnieje ATP w Zagrzebiu i ostatnio w Bukareszcie. Ma dobrą formę, ale jak długo ona potrawa? Nie wiadomo. Z lepszymi zawodnikami często traci sety, albo gra zacięte mecze z tie-breakami.
Kevin nie jest już taki mocny na nawierzchni ziemnej jak na szybkich, ale np. w 2013 roku bilans na clayu miał 11:5 co wcale nie jest złym wynikiem. Myślę, że spokojnie w tym meczu o set jest w stanie się pokusić o ile serwis będzie funkcjonował tak jak należy.
Wynik: 6:4 3:6 6:1 ✅

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Dominic @2.50izii, przypominam, ze niewarto stawiac na FOGA ????
ja gram na Thiema, bo wykladanie kasy na Fabio to strata tych pieniedzy, nie lubie grac na Dominica, zreszta zawsze gram przeciwko niemu jak kurs przegracza 3, ale tutaj widze spore szanse, bo chimeryczny Wloch w atp250 to tykajaca bomba ???? , takze trzymamy kciuki za MLODEGO ????

Otrzymane punkty reputacji: +18
gooster 343

gooster

Użytkownik
Coric vs Machado 2 @ 3.7⛔ wygrał lepszy
O i to jest dopiero dziwne. Kurs na ogórka 1.3 ???? . Borna coric uważany za młody talent. Ja go tam nie uważam za jakis większy talent to po pierwsze. Po drugie chłopak boi się chodzić do siatki boi się atakować gra defensywnie. Przegrać na clayu z Karloviciem to trzeba być wybitnym. Tutaj w Portugalii pokonał Chardego co było dla mnie szokiem. Przyznam, że nie oglądałem tego spotkania i jeżeli ktoś uważa, że Coric zagrał tam genialny tenis i gra świetnie niech to napisze. Ja tu stawiam na doświadczenie i typowego Clayowca, który pokonał Souse, a Sousa na clayu grać potrafi i to każdy wie. Nie szukałem tu nawet jakiegoś value na upartego bo swoje już dziś wygrałem, ale jak to zobaczyłem to przeżyłem szok. Value jak ch*j za przeproszeniem. Głowy sobie uciąć nie dam, że Machado wygra no, ale daję tu co najmniej 50% szans na jego win.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Lopez/Marrero-Almagro/GGL 2-0
Lopez/Marrero 1.67 betgun
✅✅✅ Może nie kompletnie izzi, ale w dwóch setach siedzi ????
Kolejny z serii pojedynków etatowych deblistów ze sklejką singlową. Jednak o GGL i Nico nie można już tak w pełni mówić, gdyż nie są typową parą zrobioną na jeden turniej, a próbują swoich sił częściej. Nie widać jeszcze tego w wynikach, notują max 2 mecze w turnieju i lecą. Osobiście mnie to w ogóle nie dziwi, wiadomo, ze obaj koncentrują się na singlu i w pewnym momencie musza po prostu zrezygnować, gdyż gra na dwa fronty może powodować, że w ogóle zabraknie wyniku w danym turnieju. GGL i niższe rangą turnieje to dobre połączenie, oczywiście w singlu, więc Hiszpan potrzebuje sporo sił na te zmagania. Jest po 3 setowym boju z Andersonem i już po kilku godzinach ponownie wchodzi na kort. Już jutro czeka go pojedynek ćwierćfinałowy z Coriciem, bądź Machado. Nico także jutro rozegra swój kolejny mecz singlowy. Oczywiście nie jest to mój główny argument, jednak taki czynnik wyraźnie faworyzuje &quot;deblistów&quot;. Co do &quot;odpuszczania&quot; debla na rzecz singla spojrzałbym na turniej w Bukareszcie, gdzie GGL w parze z Frytką polecieli w meczu, który mogli spokojnie wygrać. Pamiętajmy, że każdy ma swoje priorytety, singliści swój turniej, debliści swoje.

Otrzymane punkty reputacji: +10
tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Murray - Rosol
1/4 turnieju w Monachium. Różnica klas między tenisistami jest dość wyraźna i na pierwszy rzut oka Murray powinien tutaj szybciutko załatwić sprawę. Tak też sprawę widzą bukmacherzy i mamy kursy rzędu 1.10 na Andy&#39;ego. Jak dla mnie to jest jednak spora przesada. Przede wszystkim jesteśmy na mączce gdzie jak wiadomo Andy sporo traci na swojej grze. Jest to pierwszy turniej Szkota na cegle, patrząc na poprzednie lata te początki sezonu na mączce nigdy nie były dla niego łatwe. Imprezą docelową wiadomo jest RG, wcześniej jeszcze dwa mastersy w Madrycie i Rzymie. Z biegiem czasu Murray pewnie będzie coraz lepszy na mączce i w Paryżu znów może być dość wysoko. Aktualnie jednak jesteśmy w Monachium i tutaj nie spodziewałbym się jeszcze fajerwerków z jego strony. Dzisiaj ograł Zvereva 6-2 6-2 jednak ten mecz zbyt wiele o jego dyspozycji nam nie powiedział. Teraz dostaje Rosola, który powinien mieć zdecydowanie więcej do zaoferowania. Po bardzo mizernym początku sezonu teraz Czech wygląda już znacznie lepiej. W Bukareszcie ograł Lajovicia, potem powalczył z będącym w gazie Garcią - Lopezem. Tutaj dwa pewne zwycięstwa z Mayerem i Stakhovskim. Jutro faworytem będzie Murray ale Czecha z pewnością stać tutaj na podjęcie walki. Ma na pewno argumenty w swojej grze, na mączce całkiem przyzwoicie sobie radzi i myslę, że jutro powalczy z Andy&#39;m całkiem mocno.
Rosol +5,5 gema 2.02 ✅✅✅
Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +23
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Giraldo S. - Schwartzman D. 1 @2.00 Bet365 ::: 2/10j

Taki kurs na Giraldo w starciu z Schwartzmanem to mimo wszystko promocja. Dobra, ten niski Argentyńczyk pokonał tutaj szybko i gładko Kavcicia i Melzera, ale to są goście, co na cegle niewiele znaczą. Santiago w Stambule póki co nie najgorszy występ z Rublevem, mimo, że stracił seta. Zresztą Rublev pokazuje, że grać potrafi - ograł w końcu nie tak dawno choćby Fernando Verdasco, który do słabych zawodników bynajmniej nie należy. Wracając jeszcze do Schwartzmana - praktycznie we wszystkich turniejach na cegle odpadał w tym roku w pierwszej rundzie, raz w Brazylii w drugiej. Tutaj wreszcie coś zaczął grać, ale teraz dostaje przeciwnika z prawdziwego zdarzenia. Moim zdaniem Giraldo powinien wygrać, a kurs jest naprawdę warty gry.

Haase R. - Kyrgios N. 2 @1.59 Pinnacle ::: 2/10j

Kyrgios pokazuje się w Portugalii z całkiem niezłej strony. Pokonał m.in. Ramosa. Na cegle grał niewiele. Pochodzi z Australii, a tam jak wiadomo, nie ma praktycznie kortów ziemnych. Haase gra w tym sezonie słabo. Dużo przegrywa, w Estoril wymęczył zwycięstwa z Lopezem i Berankisem, oba po trzysetowych bojach. Kiedyś szło mu lepiej, potrafił na cegle osiągać niezłe rezultaty, miał w przeszłości kilka niezłych wyników. No ale to było kiedyś. Teraz gra o wiele gorzej, popełnia więcej błędów. Kyrgios, mimo małego doświadczenia na clayu, powinien sobie z nim poradzić.

Coric B. - Garcia-Lopez G. - 2.5 gema 2 @1.73 Unibet ::: 3/10j

GGL w bardzo dobrej formie, powróciła bardzo dobra forma z Zagrzebia. W Bukareszcie wygrał, pokonując m.in. Gaela Monfilsa, tutaj też gra nieźle. Po pokonaniu Carballesa Baeny dostał rywala z górnej półki - Kevina Andersona. Coric póki co pokonał tutaj szybko Chardyego, ale później męczył się już z Rui Machado. A przecież to wcale nie jest jakiś dobry gracz, znajduje się daleko w rankingu. Wprawdzie pokonał wcześniej Sousę, ale mimo wszystko Borna powinien sobie z nim lepiej radzić. GGL z Andersonem grał dobrze, ale przegrał drugiego seta. Szkoda, że nie potrafił wykorzystać okazji, gdy Kevin serwując bodajże na mecz popełniał mnóstwo DF-ów. GGL jednak wszystko wyrzucał, i byliśmy świadkami 3 seta, w którym pokazał dominację, wygrywając 6:1. Dzisiaj jest szansa, że zobaczymy nawet szybkie 2:0 w stronę Garcii.

Garcia-Lopez G. Wygra ATP Estoril @5.00 Bet365 ::: 1/10j

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Richard Gasquet - Nicolas Almagro
Typ: 2
Kurs: 1,70 (w porywach do 1,80)
⛔
Jakoś nie przemawia do mnie gra Francuza od dłuższego czasu. Posypał się ten tenisista. Co prawda w lutym wygrał średnio obsadzony turniej w Montpellier (notabene grał tam tylko 3 spotkania), ale poza tym miernie, w tym kilka srogich porażek. Na hardzie ma kilka atutów, ale na mączce nie widzę go w tym starciu.
Almagro na clayu jest mocny od zawsze, nawet jeśli jest średnio ograny. Forma - tendencja zwyżkowa. Może do RG się nawet znośnie przygotuje, wszystko jest na dobrej drodze. Dla mnie co najmniej 60%, że Nicolas zwycięży.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Giraldo - Schwartzman 2 1.7 ✅

Bukmacherzy coś wiedzą, ale nam tego nie mówią. Giraldo jest lepszym tenisistą, ale wiemy przecież, że nie o to w tym biznesie chodzi, że lepszy wygrywa. Ja takich spadków na Schwartzmana nie puszczę płazem i zainwestuje swoje ciężko zarobione pieniądze w Diego. Może Giraldo leci do Madrytu i skupi się na bronieniu punktów.
Mecz puszczony w dublu z Pliskovą.

edit: gwoli wyjaśnienia - jeśli chodzi o pierwsze zdanie, to miałem na myśli niezrozumiałe kursy wystawione na spotkanie, bo Giraldo powinien być solidnym faworytem. Co do spadków, to chwilę przed puszczeniem przeze mnie zakładu na Schwartzmana spadło z 1,86 na 1,7.

Otrzymane punkty reputacji: +15
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
ATP Estoril - QF
Pablo Carreno Busta - Gilles Muller
Muller @ 2,65 ⛔
Pinnacle

Bardzo atrakcyjny kurs, zupełnie w mojej opinii nie odzwierciedla poziomu, jaki prezentują obaj zawodnicy. Muller i mączka to na pierwszy rzut oka ryzyko, bo Luksemburczyk rzadko grywa na tej nawierzchni, ale czy to z marszu go dyskwalifikuje ? Moim zdaniem nie. Potężny serwis i rozrzucanie przeciwnika po korcie to jest coś, co Muller potrafi i w moim odczuciu powinno to wystarczyć na poziom Carreno Busty, który w tym sezonie nie prezentuje się zbyt dobrze nawet na swojej flagowej nawierzchni. Na 9 rozegranych spotkań na cegle Hiszpan wygrał tylko trzy: z Berlocq&#39;em, Vega Hernandezem i Lestienne. Poza tym jutro rozpoczynają się kwalifikacje do turnieju w Madrycie, Carreno Busta musi zatem rozważyć, co jest bardziej opłacalne. Analiza drabinki w Estoril może wskazywać na minimalne szanse Hiszpana w ewentualnym półfinale (Haase albo Kyrgios), ale wg mnie nawet gdyby Carreno Busta był na maxa zmotywowany, to umiejętości Mullera nie pozwolą mu na wygranie meczu. Muller ma zagrzane miejsce w głównej drabince w Madrycie, ale łatwymi punktami nie pogardzi. Żeby być na maxa obiektywnym muszę przyznać, że to co zaprezentował Muller w meczach z Montanesem i Silvą zakrawa na lekką patologię, ale sam Carreno Busta w tym turnieju na razie ma więcej szczęścia, bo odprawił dwóch totalnych ogórków i jego obecność w ćwierćfinale to bardziej efekt korzystnego zbiegu okoliczności, niż jego tenisowego geniuszu. Podsumowując, logistycznie i pod względem umiejętności wszystko wskazuje na to, że Luksemburczyk melduje się dzisiaj w półfinale, pomimo tych przegranych setów z Silvą i Montanesem.
wynik: 6-2, 6-4 ⛔ w drugim secie były szanse, ale Muller dzisiaj był myślami gdzie indziej.

Otrzymane punkty reputacji: +22
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Istambuł:
Giraldo S. - Schwartzman D.
Giraldo S. ::: 1,92 ::: Pinnacle ::: 2/10
O Giraldo pisałem już ostatnio, że ostatnio nie miał szczęścia w losowaniu drabinki turniejowej, dlatego szybko żegnał się z turniejami, ale tutaj w Turcji może zdziałać coś znacznie więcej. Jest bardziej doświadczony, mączka to jego ulubiona nawierzchnia i zagra przeciwko Schwartzmanowi którego wyniki w 2015 roku kompletnie mi nie imponują. Tutaj dostał w prezencie na starcie dwóch aktualnie tenisowych ogórków, teraz zagra przeciwko zawodnikowi o jakieś 2 poziomy wyżej. Po takim kursie ja w to wchodzę.
Wynik: 6:0 2:6 2:6 ⛔ @Edit: Klasyczne odwrócenie wyniku ze stanu 6:0 2:0. Już wszystko jasne skąd były te spadki przed meczem.
Bellucci T. - Cuevas P.
Cuevas P. ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 1:3, ostatnio w Miami wygrał co prawda Bellucci, ale wszystkie pozostałe mecze na mączce wygrał Cuevas. Ja zresztą pisałem już o Brazylijczyku, że w 2015 roku gra bardzo słabo, tutaj co prawda pokonał Youzhnego i Istomina, ale oni właśnie tuż obok Thomaza to zawodnicy notujący najgorsze wyniki w tym roku (jeszcze Gulbis). Więc wygrana z nimi to wcale nie jest jakiś duży sukces.
Cuevas na mączce gra od roku świetnie, wygrał turniej ATP w Ameryce Południowej, przegrywa w tym sezonie jedynie z najlepszymi. Nie wykluczam wyniku 1:2.
Wynik: 5:7 3:6 ✅
Dodig I. - Dimitrov G.
Powyżej 19 gemów ::: 1,66 ::: Pinnacle ::: 2/10
Walka o półfinał turnieju więc liczę na zaciętą walkę z obu stron. Dodig Ivan gra w kratkę, ale on z meczu na mecz gra coraz lepiej. Wczoraj wygrał z Lajovicem w pięknym stylu po 3 setach, teraz przeciwko Dimitrovowi który w 2015 roku nie gra tak dobrze jak rok temu wcale nie jest bez szans. Zresztą trudno określić formę Bułgara, bo w Monte-Carlo był bardzo dziwny turniej, a tutaj wygrał tylko jeden mecz z przeciętnym Golubevem. Martwić może jedynie H2H 0:3, ale wszystkie wyniki były na szybkich nawierzchniach.
Wynik: 4:6 3:6 ▶
Federer R. - Gimeno-Traver D.
Powyżej 19 gemów ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 2/10
Federer to wiadomo, klasa sama w sobie, tego zawodnika chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, ale nawierzchnia ziemna to jedna z najgorszych do gry dla niego, jest po prostu zbyt wolna, a Federer w wieku 33 lat nie ma już takiej szybkości jak kiedyś. Zresztą w Monte-Carlo odpadł już w drugim meczu z Gaelem Monfilsem. Tutaj na rozkładzie ma słabego Fina Jarkko Nieminena który również woli grać 100 razy bardziej na hali niż mączce.
O Hiszpanie ja pisałem już bardzo dużo ostatnio, gra świetny tenis od jakiegoś miesiąca. Finał w Casablance, półfinał w Bukareczcie i przegrana po 3 setach z Vesleyem, a tutaj jak na razie zaliczył dwa bardzo gładkie zwycięstwa. Nie zdziwi mnie w tym meczu sensacja turnieju. Jak ktoś lubi duże kursy niech atakuje GTD.
Wynik: 7:6(3) (5)6:7 6:3 ✅
ATP Monachium:
Murray A. - Rosol L.
Powyżej 19 gemów ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 1:0 z 2014 roku na hardzie, ale padły wtedy 3 sety w Indian Wells. Murray nie grał nic od czasu turnieju w Miami, zresztą on jakoś nigdy wybitnie nie grał na mączce pomijając już ten pamiętny półfinał z przed roku podczas turnieju French Open, ale tutaj gramy na ATP Monachium...
Rosol Lukas na mączce gra dobrze, żeby nie powiedzieć jakoś genialnie, zaliczył tutaj już dwa pewne zwycięstwa, wcześniej w Bukareszcie powalczył ze zwycięzcą turnieju GGL. Ogólnie to poza turniejem w Monte-Carlo to w Miami i Indian Wells zagrał całkiem przyzwoicie walcząc z najlepszymi zawodnikami. Ja bym Andiego nie ruszał na nawierzchni ziemnej po 1,05-1,10.
Wynik: 4:6 6:3 6:2 ✅
Kohlschreiber P. - Goffin D.
Kohlschreiber P. ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 0:2 z lat 2013-2014, rok temu Goffin był w genialnej formie, wygrał bodajże 3 challengery pod rząd i turniej ATP właśnie w Niemczech gdzie pokonał Kolbę. Niemiec co prawda zaczął coś tam ostatnio grać i to dobrze wróży na ten mecz, ale ja do niego jakoś nigdy szczęścia w typowaniu nie miałem, pomimo to zaufam mu kolejny raz. Goffin wcale mnie nie przekonuje, jakoś dla mnie to jest typowy średniak który jak przyjdzie co do czego to czołówka go po prostu ogrywa, a do tego warto dodać, że nie jest już w tak świetnej formie jak rok temu.
Wynik: 2:6 6:3 6:4 ✅
ATP Estoril:
Haase R. - Kyrgios N.
Haase R. +1,5 seta ::: 1,60 ::: Pinnacle ::: 2/10
Mączka to wbrew pozorom ulubiona nawierzchnia dla Robina Haase, rok temu bilans 10:13, dwa lata temu 15:10. Tutaj po słabym początku roku, zaliczył już dwa zwycięstwa i to nie nad byle kim bo Berankisem i Lopezem, choć oba były po 3 setach.
Kolejny raz typuję przeciwko Kyrgiosowi, bo nadal nie do końca mu ufam. Przeciwników też nie miał jakiś wybitnych i równie dobrze z Krajinovicem mógł stracić seta, ale jak już tradycji stało się zadość BP poskromił mocnym serwisem. Dzisiaj zawodnik o jeden poziom wyżej, mecz moim zdaniem 50% na 50% szans.
Wynik: 3:6 4:6 ⛔
Carreno-Busta P. - Muller G.
Carreno-Busta P. ::: 1,53 ::: Pinnacle ::: 2/10
Spotkali się już w tym roku podczas Australian Open gdzie po morderczych 3 setach z tie-brekami wygrał Muller, teraz czas na zemstę. Hiszpan nie gra jakoś wybitnie, ale mączka to jego ulubiona nawierzchnia co zaowocowało tutaj już dwoma pewnymi zwycięstwami nad zawodnikami o wiele niżej notowanymi, teraz dla niego to będzie prawdziwy sprawdzian.
Muller jakoś wczoraj przebrnął po meczu z Montanesem, gdzie obronił 3 piłki meczowe, ale to co zrobił Albert to śmiech na wali, podwójne błędy w takim kluczowym momencie meczu? Liczę, że tym razem Gilles będzie miał już mniej szczęścia i te jego wizyty pod siatką nie będą aż tak owocne.
Wynik: 6:2 6:4 ✅
Gasquet R. - Almagro N.
Almagro N. ::: 1,72 ::: Pinnacle ::: 2/10

H2H 2:3 z lat 2010-2013. Ich mecze bywały bardzo zacięte, ale teraz sytuacja jest zupełnie inna. Gasquet w 2015 gra przeciętnie, od turnieju w Indian Wells gdzie skreczował nic nie grał, zaliczył tutaj dwa zwycięstwa, ale nad zawodnikami którzy nie maja nic wspólnego z nawierzchnią ziemną, a i tak Francuz się musiał sporo napocić.
Almagro wraca w tym sezonie po długiej przerwie, powoli buduje ranking, w Barcelonie zatrzymał go Rafael Nadal, ale tutaj zaliczył już dwa udane zwycięstwa i to nie nad byle kim, bo nad Mayerem Leonardo. Mączka to jego ulubiona nawierzchnia, Nicolas jest moim zdaniem w lepszej formie i dlatego na niego stawiam.
Wynik: 6:1 7:6(4) ⛔
Coric B. - Garcia-Lopez G.
Garcia-Lopez G. -2 gemy ::: 1,56 ::: Pinnacle ::: 2/10
Co tu dużo pisać, GGL gra w tym sezonie najlepiej w swojej karierze. Ma na koncie już dwa tytuły ATP z tego roku, a nikt nie powinien się zdziwić jak dorzuci trzeci właśnie z Estoril. Coric jeszcze nie raz będzie musiał mleko z pod nosa wytrzeć, zresztą on ma dopiero 18 lat i widziałem nie raz jego grę, czasami za bardzo się podpala w wymianach i nie wie kiedy kończyć akcję, tak oto traci często punkty.
Wynik: 3:6 (4)6:7 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Murray - Rosol ---- Rosol + 6 gemów @ 1,56 ✅
Po krótkiej przerwie powracam do typowania. Niestety w ostatnich dniach nie byłem w stanie obejrzeć żadnego spotkania, a wyniki za ostatnie kilka dni poznałem dopiero dzisiaj, więc nie mam dokładnego rozeznania w sytuacji.
Andy Murray po turnieju w Miami nie grał przez ponad 3 tygodnie, pewnie po trochu myślał o przygotowaniach do gry na nawierzchni ziemnej, ale jestem przekonany, że w tym okresie zdecydowanie bardziej był on skoncentrowany na swoim ślubie z Kim Sears. Do tego na clayu gra najsłabiej, a jego przeciwnik mączkę zalicza do swoich ulubionych nawierzchni. Murray pokonał w 2 rundzie Mishę Zvereva 6-2 6-2, który mimo, że w niezłej formie to nie był poważną przeszkodą na drodze Szkota. Rosol w Monachium pokonał jak do tej pory powracającego po kontuzji Floriana Mayera i Stakhovsky&#39;ego. Czech od marca gra lepiej niż zwykł to robić w styczniu i lutym, a poza tym zapewne chce sobie zrekompensować stratę punktów za ubiegłotygodniowy turniej w Bukareszcie i będzie bardzo zmotywowany by zagrać dziś jak najlepiej. Szkot jak już wspominałem nie lubi tej nawierzchni, jest świeżo po ślubie i czasem zdarza mu się niespodziewanie przegrywać w mniej ważnych turniejach, więc właśnie tu widzę szanse dla Czecha. Może Rosol nie wygra on tego meczu, ale pewnie trochę pogra ze Szkotem. H2H 1-0 dla Murraya z Indian Wells 2014 gdzie wygrał 4-6 6-3 6-2.

Otrzymane punkty reputacji: +11
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Haase R. - Kyrgios N. Haase R. +1,5 seta ::: 1,60 ::: Pinnacle ::: 2/10 Mączka to wbrew pozorom ulubiona nawierzchnia dla Robina Haase, rok temu bilans 10:13, dwa lata temu 15:10. Tutaj po słabym początku roku, zaliczył już dwa zwycięstwa i to nie nad byle kim bo Berankisem i Lopezem, choć oba były po 3 setach. Kolejny raz typuję przeciwko Kyrgiosowi, bo nadal nie do końca mu ufam. Przeciwników też nie miał jakiś wybitnych i równie dobrze z Krajinovicem mógł stracić seta, ale jak już tradycji stało się zadość BP poskromił mocnym serwisem. Dzisiaj zawodnik o jeden poziom wyżej, mecz moim zdaniem 50% na 50% szans.
Prawda jest taka, że Haase był już nie jedną, a obiema nogami poza turniejem, ale Lopze złapał go za ręce i na siłę wciągnął go do środka. Tak to mniej więcej wyglądało. Najpierw przełamał Holendra na 5-4, żeby za chwilę dać się odłamać. Później znów przełamanie i 40-15 i od tej pory Lopez zaprezentował nam akcję w stylu takich mistrzów chłodnej głowy jak Fognini czy Paire. Przegrał 4 piłki z rzędu, już w tie breaku, które zazwyczaj rozgrywa bardzo dobrze dostał srogie lanie i na wstępie 3 seta dał się przełamać i przegrał. Takiego frajerstwa nie widziałem już dawno, tym bardziej u gracza na poziomie 12 miejsca w rankingu.
Haase miewa duże przestoje, jest chimeryczny, męczył się z przeciętniakiem Berankisem, ale potrafi nieźle trzymać swój serwis. Kyrgios to drewniak, bazuje na dobrym podaniu i mączka na pewno nie jest jego ulubioną nawierzchnią, gdzie traci ten atut. Jak dla mnie jednak kurs 1.5 na Australijczyczka to przesada, zapewne jeden jak i drugi będzie tu miał swoje momenty, nie spodziewam się wielu przełamań, może zobaczymy jakiś tie break. Nie podejmę się typować zwycięzcy, zagram tu over gemowy, który może spokojnie wejść nawet w 2 setach. Linia lekko zaniżona.

Haase - Kyrgios over 22.0 1.85 Betsson ⛔
nie bez powodu Haase już dawno powinien ten turniej oglądać tylko w TV

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom