ATP Istambuł:
Kokkinakis T. - Lajovic D.
Lajovic D. ::: 1,79 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 0:2 z lat 2014-2015 i oba mecze wygrał bez straty Serb. Wydaje mi się, że Lajovic zdecydowanie bardziej lubi grać na nawierzchni ziemnej niż jego przeciwnik, rok temu bilans w
ATP miał 9:6. Kokkinakis jest jeszcze młodym zawodnikiem który wszedł w rok 2015 jak burza, ale jego forma wydaje mi się, że będzie teraz powoli spadać. Do tego nie grał nic od turnieju w Miami, a tutaj jakoś przebrnął przez kwalifikacje, ale dzisiaj spotka się z naprawdę groźnym zawodnikiem który będzie chciał powiększyć bilans bezpośrednich wygranych meczów. Australijczyk jeszcze nie wygrał żadnego meczu w
ATP na nawierzchni ziemnej.
Wynik:
4:6 5:7
Haider-Maurer A. - Dodig I.
Haider-Maurer A. ::: 1,87 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 3:2 z lat 2008-2015, dwa mecze na mączce wygrał Austriak, a do tego ostatnio grali ze sobą na turnieju w Bukareszcie i góra po 3 setach był Haider-Maurer. Andreas jest cały czas w rytmie meczowym, brał udział podczas turnieju w Casablance, Monte-Carlo i Bukareszcie, razem zaliczył 5 zwycięstw i w tym meczu wcale nie stoi na straconej pozycji.
Dodig to zawodnik który często kreczuje w sezonie, a do tego w 2015 gra bardzo słabo, zaliczył już wiele porażek. Od turnieju w Indian Wells właśnie wziął ostatnio udział w Bukareszcie, gdzie przegrał już w 1 rundzie właśnie z dzisiejszym przeciwnikiem. Myślę, że na przestrzeni tygodnia niewiele się zmieniło z formą u zawodników i tym razem znowu wygrał Haider-Maurer.
Wynik:
5:7 4:6
ATP Monachium:
Fognini F. - Trinker B.
Powyżej 17,5 gemów ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 2/10
Trinker jest to zupełnie obcy dla mnie zawodnik i zapewne jak dla większości znawców tenisa. Dzieli ich ponad 300 miejsc w rankingu, ale tutaj liczę po prostu na swoją intuicję. Fabio to okropnie chimeryczny zawodnik i wystawiać przeciwko niemu kursy w granicach 8,00-10,00 to nie lada gratka dla typujących. Jak dobrze wiemy w Barcelonie pokonał on po raz kolejny już drugi raz w tym sezonie na mączce samego Rafaela Nadala, po czym w następnym meczu ugrał zaledwie 4 gemy z Pablo Andujarem. Wątpię by Włoch chciał tutaj robić jak najniższy wynik.
Wynik:
6:2 7:6(3)
ATP Estoril:
Ramos A. - Kyrgios N.
Ramos A. ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/10
Ramos miał ostatnio trochę pecha w losowaniu przeciwników. W Barcelonie trafił w pierwszej rundzie na finalistę Pablo Andujara który zaprezentował genialną formę, a wcześniej w Monte-Carlo po 3 zwycięstwach łącznie z kwalifikacjami trafił na zwycięzcę turnieju Novaka Djokovica. Teraz Hiszpan powinien to sobie odbić na turnieju w Portugalii.
Kyrgios to Australijczyk więc nie gra zbyt dobrze na nawierzchni ziemnej o czym już pisałem nie raz. Rok temu zagrał całkiem nieźle na kilku Challengerach, ale tutaj w
ATP może być zupełnie inaczej. Od turnieju w Indian Wells rozegrał tylko 1 mecz właśnie ostatnio w Barcelonie i odpadł już w 1 rundzie z Ymerem (19 lat) po bardzo dziwnym meczu. Ramos to moim zdaniem jeden poziom wyżej.
Wynik:
3:6 7:6(5) (3)6:7 @Edit: Niewiele zabrakło, Ramos w 3 secie prowadził 5:3.