>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Munich, Istanbul, Estoril 27.04-03.05.2015

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Miejsce: Munich, Germany
Data rozgrywania: 27.04.2015-03.05.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: € 439,405
Oficjalna strona turnieju: http://bmwopen.de/
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=602274
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/308/mds.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/308/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/germany/atp-munich/

Miejsce: Istanbul, Turkey
Oficjalna strona turnieju: http://www.istanbulopen.org/
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=602266
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7163/mds.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7163/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/turkey/atp-istanbul/

Miejsce: Estoril, Portugal
Oficjalna strona turnieju: http://www.millenniumestorilopen.com/
Lista startowa: http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=602282
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7290/mds.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7290/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/portugal/atp-estoril/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Petzschner Philipp - Melzer Gerald 0:2, Bet365 1.90

4:6, 2:6 ✅✅✅

VS.

Wrak tenisisty kontra średniej klasy przebijak (z uderzaniem kończącym)...kto wygra? Na logikę powinien wygrać Gerlad bez większych problemów i tak też stawiam. Philipp obecnie 345 rakieta świata i niebawem spadnie jeszcze niżej ponieważ zaczął się okres gry na mączce czyli jego najgorsza nawierzchnia. Niegdyś 35 rakieta świata ale można rzec, że było to dawno temu i nie prawda. W poprzednim roku próbowałem się zachwycać Niemcem ale nie udało mi się to w ogóle. Obecny sezon Niemiec ma fatalny ponieważ wygrał tylko 4 mecze a przegrał ich 7. Przegrywał jak i wygrywał z naprawdę marnymi zawodnikami także więcej zanotował wstydu jak sukcesu. Większość jego kariery to plagi kontuzji co chwile coś nowego.

Petzschner ma 31 lat także może jeszcze sporo grać ale nawet w obecnym sezonie przytrafiła mu się kontuzja ramienia. Wydaje mi się, że on ma więcej śrub w kościach niż jakiś cyborg. Najwięcej kłopotów od zawsze miał z kolanem i tak naprawdę to go pogrążyło/pogrąża. Na korcie prezentuje się bardzo źle, jedynie serwis jakoś mu wychodzi lecz nie zawsze. Wymian dłuższych nie wytrzymuje, dostanie piłkę pod nogi to wygląda jakby panikował, skrótami rywale robią go jak chcą ponieważ Niemiec jest wolny....trudno znaleźć jakieś pozytywy w jego grze. Jedynym plusem jest to,że ga u siebie w Niemczech i publika będzie za nim.

Przeciwnika nie będzie miał z pierwszej półki ale Melzer powinien sobie poradzić mam nadzieję iż w dwóch setach. Gerald to 183 rakieta ATP a w przeszłości udało mu się wejść na 140 miejsce. Austriak w porównaniu do Niemca preferuje właśnie grę na kortach ziemnych i czuje się tam najlepiej. Melzer ma tam bilans 248/143 przy zaledwie 79/91 Philipa. Gerald ma 188 cm wzrostu więc niziołkiem nie jest a co za tym idzie ma bardzo mocny serwis który będzie dzisiaj dostarczał wiele łatwiejszych punktów na jego stronę. Dodatkowo atut lewej ręki także kolejne utrudnienie przy returnie. Melzer jest kompletnym zawodnikiem bez większych braków ale potrafi się zaciąć jak to większość tenisistów tej rangi. W tym sezonie wygrał 18 meczów i 10 przegrał z czego 11 wygrał na mączce i 5 tam przegrał.

Dotarł do ćwierćfinału, Bucaramanga challenger, przez kwalifikacje doszedł do II rundy ATP Quito, Santo Domingo challenger ćwierćfinał czy na hardzie w Morelos challenger półfinał oraz Leon challenger ćwierćfinał. Melzer ma dopiero 25 lat i w niedalekiej przyszłości będzie na pewno w granicach pierwszej setki lecz on rozwija się bardzo powoli. Stawiam, że Gerlad wygra ponieważ jest w lepszym stanie zdrowotnym, lepszej formie, ciągle się rozkręca, gra na ulubionej nawierzchni a u Niemca wszystko to samo tylko odwrotnie. Wygrana Austriaka w dwóch setach jak najbardziej realna.

Otrzymane punkty reputacji: +24
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Hernych+G.Melzer @ ok 1.6
Hernych to weteran, ale technika u niego zawsze byla bardzo mocna strona. Wczoraj ogral niemiecka gwiazdke w 3 setach, zna ten turniej, wiec dzis tez powinien dac rade.
Gerald Melzer od czasu do czasu jest wyrozniajaca sie postacia challangerow, z koeil Filip Veger ITF. Austriak jednak wie juz zczym je sie glowny tour i jest faworytem.
Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez nieoczekiwanych rozwiazan.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Gombos-M.Zverev 2 @2.35
Kurs jest wart ryzyka. Starszy brat Alexandra jak nie tak znowu dawno pisalem byl calkiem niezlym tenisista kilka seoznow temu, a przeciez jest wciaz w bardzo fajnym wieku. Ciezko powiedziec jak wczoraj wygladal mecz Mischy z Berrerem, ale wygral i pokonal dobre nazwisko. Zverev probuje jakos wida ratowac swoja kariere po kilku sezonach przestoju i od Indian Wells idzie mu fajnie. Gombos mimo wszytko woli szybsze nawierzchnie, chociaz ostatnio zakwalifikowal sie do Monte Carlo, chociaz mam tu jakie watpliwosci co do jego formy. Zreszta mowilem tez kiedys, ze Zverev byl w swojej karierze na przyklad w cwiercfinale takiego prestizowegp turnieju w Rzymie na cegle, a to wynik ktorego Gombos raczej nigdy nie osiagnie. Tutaj przy dobrym ukladzie Gombos moze zostac nawet lucky loserem. A Zverev na pewno przyjechal walczyc z bratem, a ze brat Alexander czesto moze liczyc od roznych organizatorow na dzikei karty to zjawil sie i Mischa i moze obydwu uda sie znalezc w turniej uglownym. Kurs mi sie podoba.

Otrzymane punkty reputacji: +16
gooster 343

gooster

Użytkownik
Nedovesov vs Donskoy 2 @ 2.03 betsson ???? Typowy Ruski cymbał. Gra dobrze a potem głowa odlatuje do nieba. Chyba jeszcze nie spotkałem na swojej drodze ruskiego zawodnika z mózgiem w głowie. Powinno skończyć się w dwóch setach, a skończyło się jak się skończyło.
Ide tutaj w stronę ruska. h2h 3;0 na jego korzyść w tym raz na clayu. Jak dla mnie panowie sa w podobnej formie. Czasem tak bywa, że niektórzy mają na daną osobe patent i leją go jak dziecko. Tutaj mamy już 3;0. Czemu miało by nie być 4;0? Krótko bo krótko no ale co tu dużo więcej mówić? Rusek jest lepszym tenisistą i młodszym. Ma szansę jeszcze cos w tenisie wygrywać więc takie mecze dla niego to must have. Kursy już spadają wiec proponuje się pośpieszyć.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Youzhny - Bellucci ---- Bellucci @ 1,53 ✅
Pierwsza runda nowego turnieju w Turcji i spotkanie doświadczonego Rosjanina Mihaila Youzhnego i leworęcznego Brazylijczyka Thomaza Bellucciego. Rosjanin najlepsze lata ma już dawno za sobą, w tym roku wygrał zaledwie 5 meczów, a 11 przegrał. Do tego clay nie należy do jego ulubionych nawierzchni. W kwietniu udało mu się pokonać w Casablance Idmbareka zawodnika z ósmej setki rankingu, a następnie w Bukareszcie Copila. Jego rywal też nie miał najlepszego początku sezonu, jednak od Miami widać sporą poprawę w jego grze. Tam doszedł do 3 rundy, a w Barcelonie po pokonaniu Sugity zakończył udział w turnieju na 2 rundzie przegrywając z Bautistą Agutem. Bellucci to specjalista od mączki i ma świetną okazję na awans do 2 rundy, bo przeciwnik jak najbardziej do pokonania. H2H 3-2 dla Bellucciego, z czego 2 ostatnie spotkania wygrał właśnie Brazylijczyk i możliwe, że dorzuci dziś do tego bilansu kolejne zwycięstwo z Youzhnym.

Otrzymane punkty reputacji: +8
E 107

emile44

Użytkownik
Muller - Silva Frederico DW 2:0 1,75 Bet365⛔ To jest właśnie ryzyko
grania DW tym razem się nie opłaciło,Muller wydawał się mieć mecz pod kontrolą,stracił serwis w 2 secie , potem miał okazję na przełamanie powrotne nie wykorzystał , przegrał seta by potem wygrać następnego do 1 , cóż przegrana seta z takim ogórkiem chwały nie przynosi ... :zoltakartka:

Muller nie jest specjalistą od gry na kortach ziemnych , ale jeśli do Estoril nie przyjechał tylko po wpisowe to dostał gracza wymarzonego - totalnego no name jakim jest gospodarz Silva Federico jest on graczem 20 letnim sklasyfikowanym na 280 miejscu ale kompletnie bez sukcesów gładko przegrywa mecze z graczami typu Bortolotti czy Eyserric. Dlatego myślę , że tutaj powinno być podobnie Muller powinien porozrzucać Portugalczyka po korcie serwisem i chociaż raz w secie go połamać , jak dla mnie po takim kursie warto to zagrać ;)

gooster 343

gooster

Użytkownik
Souza vs Andujar Dw 0:2 @ 1.9 betsson ✅✅✅ Poziom meczu nie powalał, a gra Pablo tym bardziej, ale grunt, że zwycięstwo.
Stawiam już dzisiaj bo mam dziwne przeczucie, że kursy polecą. H2h na korzyść souzy, ale co z tego. Andujar w genialnej formie. Niszczył wszystko co napotkał na swojej drodze aż mu nie stanął nishikori. Rozgrywał turniej życia więc i tu raczej powinien pokazać się z fantastycznej strony. Souza za to zbiera bencki jak trzeba i tu raczej też za dużo nie pokaże. Tych dwóch panów w tym momencie dzieli przepaść. H2h 1;0 dla souzy z 2011 roku więc nie ma co brać pod uwagę. Forma souzy poniżej dna. Wynik może być tylko jeden.

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
28/04/2015 11:00, Munich, 1. round, clay

TIPSAREVIĆ - TOMIĆ
Tipsarević +1,5 s. @ 1.50 fortuna
✅ 5-7,6-1,7-6

vs.

Janko powoli wraca do siebie oczywiście nie prezentuje swojej optymalnej formy jaka dysponował , ale pokazał , że grać w tenisa potrafi . W tym roku bilans 2/2 i wszystkie mecze rozgrywane na ziemi . W Houston w swoim pierwszym meczu ograł Clezara , gdzie odpadł później ze specjalista od mączki - Giraldo 6-7,3-6. W Bukareszcie podobna sytuacja , ograł Fabianno oraz przegrał z Simonem , ale powalczył tutaj i przegrał 5-7,4-6 .
Jeśli chodzi o Tomicia bilans z całego roku ma fajny 21/8 , ale jesli wezmiemy go pod lupe to spec od nawierzchni ziemnej z niego zaden . Z tego roku 1/1 ale cała swoja kariera to 15/32 . Grał na mączce w Monte Carlo najpierw namęczył się z Rosolem , który jest pod formą , następnie odpadł z austriakiem Haider-Mauer w trzech bardzo długich setach . Kusiło mnie tutaj czyste zwycięstwo Serba , ale zagrałem bezpieczniej z handicapem setowym w strone Janko .

C 54

center-legia

Użytkownik
Kohlschreiber P. - Vesely J. powyżej 21.5 gema @ 1.8
Pisanie tu Analizy będzie bez sensu tak naprawdę , Phillipa znamy wszyscy Niemiec gra u siebie będzie walczył , nie gra swojego prawdziwego tenisa ale jak wiemy grać na mączce potrafi , Vesely turniej w Rumuni zagrał doskonale pokonał Karlovica , Travera . Wygrany turniej Auckland stracił jednego seta , po drodze pokonał belluci , mannarino , gulbis , young , anderson. widziałem go jak zagrał w Rumuni seta urwać zdoła dla Niemca albo i nawet wygrać ale gram + 21.5 gema.
Tipsarevic J. - Tomic B. powyżej 21.5 gema @ 1.8
Kolega wyżej napisał analize pamietam janko jak wygrywał z verdasco djokovicem.
Tomic ekspertem nie jest ale serwis ma , nie wykluczałbym go. 21 + realne ;)

milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Trochę minęło od mojego ostatniego typu podanego w dziale. Dzisiaj ładnie siadł mi kuponik składający się z 4 spotkań kwalifikacyjnych a na jutro mam tripla którego chcę przedstawić.
1) ATP Istanbul 28.04 12:30
vs

Denis Istomin - Benoit Paire 2 / 1,4 ⛔
Sprawa wydaje się prosta. Istomina ulubioną nawierzchnią jest hard, z jego serwisem jest to jak najbardziej usprawiedliwione. Na clayu serwisy nie sieją już takiego spustoszenia, na dodatek trzeba dużo więcej się nabiegać podczas meczu. Forma Istomina jest daleka od ideału, w poprzednim tygodniu porażka w 1 rundzie turnieju w Bukareszcie z nie każdemu znanym tenisistą Mektic, Denis nie ugrał nawet seta. Dwa tygodnie temu Uzbek był zmuszony kreczować w trakcie pierwszego seta ze względu na kontuzje prawego uda. Przejdźmy do Francuza bo on też święty nie jest. Zdaje sobie sprawę, że na forum jak również w tenisowym świecie uznawany jest za tenisistę lekko mówiąc mającego problemy z głową. Zgadzam się z tym, nie jest on oazą spokoju ale ile razy obstawiałem Paire to nigdy nie odprawił mnie z kwitkiem. Sezon Paire jak dotąd ma całkiem udany, nie odnosi spektakularnych rezultatów ale również nie odpada w pierwszych rundach. W przeciwieństwie do Istomina mączka jest ulubioną tenisową płaszczyzną Benoita Paire. Podsumowując: wracającego Istomina po krótkim urazie który jest pod formą i przegrywa ze słabszymi rywalami a na mączce grać nie lubi skazuje na dosyć łatwą porażkę.

2) ATP Munich 28.04 12:30
vs

Dustin Brown - Simone Bolelli 2 / 1,4 ✅
Do tego typu pewnie wszystkich kolegów po fachu nie przekonam ale mi wystarczy fakt, że ja jestem przekonany i pewny triumfu Włocha. Przyznam, że nad tym typem ze wszystkich trzech zastanawiałem się najdłużej (tym bardziej, że Browna dzisiaj miałem na wygranym kuponie). Dustin Brown reprezentant Niemiec w Monachium z pewnością chciałby pograć dłużej ale będzie musiał się zadowolić wygranymi trzema spotkaniami kwalifikacyjnymi i porażką w pierwszej rundzie. Drżałem o jego końcowy sukces w spotkaniu z Langerem wygranym w trzecim secie po tie-breaku. Niemiec nie grał swojego najlepszego tenisa ale na Langera to wystarczyło. Simone Bolelli jest bardziej regularny, bardzo dobrze porusza się po korcie i Dustin jeśli nie zagra lepiej niż dzisiaj będzie przegrany już od początku. Bolelli zajmuje 52 pozycję w rankingu a co ciekawe w 2008 roku w Monachium dotarł aż do finału. H2H 1:0 dla Włocha i to w hali co może nieco dziwić ale to oznacza, że teoretycznie Bolelli powinien na mączce mięć jeszcze łatwiej z Brownem. A więc: Niemiec brak regularności, proste błędy. Za Simonem przemawia ranking, head to head, większy oraz lepszy wachlarz zagrań.

3) ATP Munich 28.04 15:30
vs

Joao-Olavo Souza - Pablo Andujar-Alba 2 / 1,3 ✅
Na koniec perełka jutrzejszego dnia. Kurs najniższy ale w połączeniu z pozostałymi zdarzeniami daje odpowiednie AKO. Hiszpan przeżył jeden z lepszych jak nie najlepszy tydzień tenisowy. W swojej ojczyźnie dotarł aż do finału turnieju ulegając dopiero Nishikoriemu. Odprawiał między innymi takich specjalistów od mączki jak Ramos-Vinolas, Fognini aż wreszcie samego Davida Ferrera. Dla Andujara to debiut w Monachium, nie ma mowy o zwolnieniu tempa. Jutro po drugiej stronie siatki stanie Brazylijczyk Souza. Nie jest to chłopiec do bicia na clayu ale umówmy się nie jest to ta sama liga w której gra Andujar. W Houston porażka z Sockiem w I rundzie, w Barcelonie pokonany przez Kukushkina również w I rundzie- to ostatnie wyniki Souzy na mączce. Nie ma większego sensu porównywać gry obu zawodników bo oboje grać na mączce potrafią i to bardzo dobrze z tym, że Brazylijczyk nie jest w fomie delikatnie mówiąc na chwilę obecną, a Andujar jest równy i może pokonać każdego w tym momencie na clayu. Suma summarum: Inny wynik niż 2:0 dla Hiszpana będzie nie miłą niespodzianką. Souza nie ma argumentów na pokonanie Andujara. Nie w tym momencie...

Paire + Bolelli + Andujar = 2,54 @Bet365 5/10j ⛔

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Rui Machado v Joao Sousa dla Mecz. (1.40) WYNIK ?
???? Philipp Kohlschreiber v Jiri Vesely dla Mecz. (1.40) WYNIK ?
KURS: 1,96
Bet365

Rui na pewno najlepsze swoje lata ma za sobą i aktualnie pogrywa sobie głównie w Futuresach, gdzie (trzeba przyznać) ma bardzo dobry bilans. Nie mniej jednak to tylko Futures i do poziomu ATP nie ma co tutaj porównywać. Ostatnio Machado próbował swoich sił w kwalifikacjach Barcelony, ale James Ward (który z CLAYem ma niewiele wspólnego) nie miał wiele wspólnego. Tutaj Rui dostał &quot;dziką kartę&quot;, więc gra w głównej drabince, ale za rywala dostaje swojego rodaka Souse, który słusznie jest tutaj faworytem. Joao może i &quot;na papierze&quot; nie ma aż tak dobrych wyników, ale gra już zła nie jest. Ostatnio powalczył z faworyzowanymi rywalami (Giraldo, Raonic) a pokonał Roger-Vesselina czy De Scheeppera. Formą może i nie tryska ale na Rui i tak powinno to spokojnie wystarczyć...
W drugim spotkaniu Kohli u siebie zagra z finalistą z Bukaresztu. Czech zagrał tam najlepsze spotkanie dopiero w finale, gdzie mocno się postawił GGL, no ale ostatecznie przegrał. W wcześniejszych meczach się trochę &quot;ślizgał&quot;, a gra nie wyglądała aż tak dobrze. Owszem, osiągnął finał i na pewno szacunek mu się za to należy, ale zestawiając jego aktualną formę z formą Philippa, to moim zdaniem tutaj jest widoczna różnica. Kohli w Barcelonie przegrał dopiero w QF z Ferrerm grając kapitalne spotkanie. W drugim secie brakło Niemcowi bardzo niewiele a doprowadziłby do seta trzeciego. Momentami ten mecz stał na bardzo wysokim poziomie i jeżeli nic się w dyspozycji Niemca nie zmieni (a czemu miałoby się zmienić?), to powinien dać sobie radę z Jizim, tym bardziej, że patrząc na drabinkę szansa przynajmniej na SF baaaardzo realna! Rok temu tutaj odpadł szybko, ale dwa lata temu był w finale. W tym starciu stawiam na Philippa.

========================================================
???? Florian Mayer v Lukas Rosol dla Mecz. (2.10) WYNIK ?
???? Guilherme Clezar v Axel Michon dla Mecz. (1.40) WYNIK 61 46 63 ✅✅✅
KURS: 2,94
Bet365

&quot;Florek&quot; wraca, wraca po ponad rocznej przerwie. W Monte Carlo pokonał Youzhnego a po walce przegrał z Cilicem. Powalczył też z Jazirim w Bukareszcie, no ale musiał uznać wyższość rywala. Jutro Mayer zagra na własnym podwórku (dosłownie, bo on tutaj trenuje &gt;&gt; &quot; Trains at Tennis Base in Oberhaching outside Munich &quot;) z będącym pod formą Rosołem (5 WIN, 11 LOSE). Moim skromnym zdaniem do jutra ten kurs mocno spadnie i to właśnie Florek będzie faworytem. Niemiec na pewno będzie mocno wpierany przez Monachijską publiczność i jestem pewny, że da z siebie wszystko. Czy to wystarczy na słabiutkiego ostatnio Rosola? Mam wewnętrzne przekonanie, że tak ????
Do dubelka dokładam Clezera, którego ostatnio widziałem w meczu z Tipsą i wyglądał bardzo dobrze! Gra u siebie, jest w gazie, rywala ma mocno pod formą, więc powinno być ok.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Dustov-Stepanek 2 @1.35
Stepankowi te kwalifikacje wyjda na dobre moim zdaniem to raz. Mial tam dwa bardzo trudne mecze, w tym horror z Danielem Brandsem, ktory mimo ze troche zaginal ostatnio to jednak Niemiec ma tam baze treningowa w Monachium i na pewno latwo Czechowi nie bylo wygrac, niezaleznie od formy Brandsa. Poza tym wiadomo, ze Stepanek nie bedzie sie starac o start w Madrycie, wiec powienien smialo grac o jak najlepszy wynik. Do Dustova po prostu nie mam zaufania na cegle. Zobaczymy na ile stac Stepanka, do kombinacji nie jest tak zle, a i tak sypnie niespodziankami przed Madrytem.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
A brales pod uwage ostatni krecz w Santos 21.04.2015 wlasnie Clezara..? Czy wiesz jak byla przyczyna.
Tak, brałem to pod uwagę, ale nie znalazłem informacji co było przyczyną krecza. Jak masz taką informację to chętnie się dowiem ????
Nie mniej jednak oglądam teraz jego mecz i nie wygląda aby mu coś dolegało, bo zdarzył już w trzecim gemie przełamać Michona.

E 107

emile44

Użytkownik
Bolleli -Brown 1 1,4 Bet365 , DW 2:0 2,0 Bet365

Sprawa prosta Brown pod formą strasznie , tutaj męczył się w qualach np. z Hoissem który jest w rankingu 1872... Przegrywał w ostatnim czasie np. z Lamasinem , zaś Bolleli dobra forma , przegrana z Monfilsem , ale też po niezłej grze zaś pewna wygrana z Haiderem-Maurerem. Myślę , że tutaj obejdzie się bez większych problemów , typ na 2;0 za mniejszą stawkę.

Andujar - Souza DW 2:0 1,8 Bet365

Jeśli tylko Andujar nie odpuści , w co nie wierzę , żeby zrobił będąc w takiej formie to zmiecie z kortu Souzę , który przegrywa wszystko jak leci. Kto oglądał turniej w Barcelonie ten wie , że warto grać w Andujara i tyle na ten temat.

Pomogłem - podziękuj.

Otrzymane punkty reputacji: +2
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Janko @2,27 zielono mi
Czuje w kosciach, ze jeden z moich ulubionych tenisistow wraca na wlasciwe tory i to bedzie jego turniej, bo w mastersach poki co nie ma czego szukac ???? przeciwnik nie jest wymarzony, bo kangur grac potrafi, moze nie jest na cegle mistrzem, ale jest grozny i wg bukow jest dzisiaj faworytem tego spotkania, ale nie zapominajmy, ze jest to tylko atp 250, wiec jego motywacja nie bedzie maksymalna, a Tipsa musi sie odbudowywac w mniejszych turniejach, bo ranking do dupy strasznie ma, kurs kuszacy, a szanse widze duze na win Serba, wiec pobieram ???? przetarcie Tipsa mial niezle, a dzisiaj potwierdzi moje przeczucie ???? powodzenia!
Vasek 3,25czerwono niestety ;(
Zapomnialem dodac, ze tradycyjnie gram przeciwko mojemu faworytowi Dominicowi ???? buki znowu wystawily zacny kurs, a ten chlopak sie w czoko rakieta wali, zamiast grac na cegle, dzisiaj Pospisil po przeciwnej stronie kortu, troche slabszy na maczce, ale wierze, ze da rade, kolejny typ przeciwko Thiemowi, a nie na Vaska, nie ma co wiecej pisac, bo juz duzo pisalem o Dominiku, zainteresowani wiedza o co kaman, a ja sie nie bede powtarzal ????
Edit: prawdopodobnie bedzie padalo do popoludnia, fajnie, bo zdaze z pracy wrocic i cos obejrzec! ????
mialem juz dwie przemowy w glowie nt tych dwoch meczow, ale obie byly w sytuacji dwa minusy i dwa plusy, a wyszlo delikatnie na plus, choc moglem zamknac spokojnie mecz po kursie 2 (mowie o meczu Dominica), niebardzo jest co pisac, dwie trzysetowki, w obu meczach w ostatnim secie tiebreak, moglo zdazyc sie wszystko, a biorac pod uwage kursy po jakich gralem to value bylo ???? gramy dalej!

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Istambuł:
Kokkinakis T. - Lajovic D.
Lajovic D. ::: 1,79 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 0:2 z lat 2014-2015 i oba mecze wygrał bez straty Serb. Wydaje mi się, że Lajovic zdecydowanie bardziej lubi grać na nawierzchni ziemnej niż jego przeciwnik, rok temu bilans w ATP miał 9:6. Kokkinakis jest jeszcze młodym zawodnikiem który wszedł w rok 2015 jak burza, ale jego forma wydaje mi się, że będzie teraz powoli spadać. Do tego nie grał nic od turnieju w Miami, a tutaj jakoś przebrnął przez kwalifikacje, ale dzisiaj spotka się z naprawdę groźnym zawodnikiem który będzie chciał powiększyć bilans bezpośrednich wygranych meczów. Australijczyk jeszcze nie wygrał żadnego meczu w ATP na nawierzchni ziemnej.
Wynik: 4:6 5:7 ✅

Haider-Maurer A. - Dodig I.
Haider-Maurer A. ::: 1,87 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 3:2 z lat 2008-2015, dwa mecze na mączce wygrał Austriak, a do tego ostatnio grali ze sobą na turnieju w Bukareszcie i góra po 3 setach był Haider-Maurer. Andreas jest cały czas w rytmie meczowym, brał udział podczas turnieju w Casablance, Monte-Carlo i Bukareszcie, razem zaliczył 5 zwycięstw i w tym meczu wcale nie stoi na straconej pozycji.
Dodig to zawodnik który często kreczuje w sezonie, a do tego w 2015 gra bardzo słabo, zaliczył już wiele porażek. Od turnieju w Indian Wells właśnie wziął ostatnio udział w Bukareszcie, gdzie przegrał już w 1 rundzie właśnie z dzisiejszym przeciwnikiem. Myślę, że na przestrzeni tygodnia niewiele się zmieniło z formą u zawodników i tym razem znowu wygrał Haider-Maurer.
Wynik: 5:7 4:6 ⛔
ATP Monachium:
Fognini F. - Trinker B.
Powyżej 17,5 gemów ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 2/10

Trinker jest to zupełnie obcy dla mnie zawodnik i zapewne jak dla większości znawców tenisa. Dzieli ich ponad 300 miejsc w rankingu, ale tutaj liczę po prostu na swoją intuicję. Fabio to okropnie chimeryczny zawodnik i wystawiać przeciwko niemu kursy w granicach 8,00-10,00 to nie lada gratka dla typujących. Jak dobrze wiemy w Barcelonie pokonał on po raz kolejny już drugi raz w tym sezonie na mączce samego Rafaela Nadala, po czym w następnym meczu ugrał zaledwie 4 gemy z Pablo Andujarem. Wątpię by Włoch chciał tutaj robić jak najniższy wynik.
Wynik: 6:2 7:6(3) ✅
ATP Estoril:
Ramos A. - Kyrgios N.
Ramos A. ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/10
Ramos miał ostatnio trochę pecha w losowaniu przeciwników. W Barcelonie trafił w pierwszej rundzie na finalistę Pablo Andujara który zaprezentował genialną formę, a wcześniej w Monte-Carlo po 3 zwycięstwach łącznie z kwalifikacjami trafił na zwycięzcę turnieju Novaka Djokovica. Teraz Hiszpan powinien to sobie odbić na turnieju w Portugalii.
Kyrgios to Australijczyk więc nie gra zbyt dobrze na nawierzchni ziemnej o czym już pisałem nie raz. Rok temu zagrał całkiem nieźle na kilku Challengerach, ale tutaj w ATP może być zupełnie inaczej. Od turnieju w Indian Wells rozegrał tylko 1 mecz właśnie ostatnio w Barcelonie i odpadł już w 1 rundzie z Ymerem (19 lat) po bardzo dziwnym meczu. Ramos to moim zdaniem jeden poziom wyżej.
Wynik: 3:6 7:6(5) (3)6:7 ⛔ @Edit: Niewiele zabrakło, Ramos w 3 secie prowadził 5:3.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Haider-Maurer A. - Dodig I. 1 @1.95 Marathon ::: 1/10j

Pograłem to razem z GGL-em, co można zobaczyć w moim temacie, ale nie miałem czasu by napisać wcześniej analizę. Obaj panowie dopiero co grali przeciwko sobie w Rumunii i lepszy po 3-setowym meczu okazał się Andreas. Ivan w singlu w kiepskiej formie, odpada z reguły bardzo szybko. Austriak za to nieźle sobie radzi, w tym roku na cegle już blisko 20 rozegranych meczy, parę ciekawych wyników, jak np. półfinał w Rio. Prochu już ten gość nie wymyśli, nie jest już młody, zbliża się do 30-stki więc jeszcze na pewno chce się pokazać z dobrej strony i dojść tutaj jak najdalej. Dodig już 30-stke ukończył, na cegle kiedyś jako takie wyniki miał. Ostatnimi czasy skupił się bardziej na grze deblowej. W tym roku na cegle jedynie jeden mecz, w dodatku przegrany. Chorwatowi średnio idzie, wątpię, by był tutaj w stanie wygrać.

Ramos A. - Kyrgios N. 1 @1.63 Pinnacle ::: 1/10j

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Krajinovic-Kyrgios 2 @1.6
Kyrgios ogolnie nie gra wielu turniejow, ale Australijczyk mniej wiecej w tym okresie w ubieglym roku wygral dwa challangery na amerykanskiej zielonej cegle w Sarasocie i Savannah, takze mu punkty sa generalnie potrzebne w tym mieisacu. W Madrycie Kyrgiosowi przeciez nikt nawet jednego zwyciestwa nie zagwarantuje, wiec dobrze byloby cos ugrac. W Barcelonie moze nie wyszlo, ale dzis juz byl dobry mecz, a pokonanie Ramosa dobrze wrozy teoretycznie na papierze. Krajinovic ostatnio dosc dobrze w USA przed sezonem na cegle, poprawny dobry wystep w Mersin, tyle ze generalnie nieduzy challanger, a Marsel Ilhan byl juz dla Serba zbyt dobry, wiec wydaje mi sie, ze mlody Australijczyk powinien grac o wygrana w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +14
gooster 343

gooster

Użytkownik
Estrella vs Tipsarevic 1 Dw 2:0 @ 2.5 Betsson ⛔ Miałem dziadka za solidnego gracza, ale od stanu 5;2 w pierwszym secie coś się z głową porobiło zaczał grać zupełnie inaczej kłócić się z sędzią. W drugim secie miał tyle okazji by skończyć ten mecz 2;0 i nic...
Bukmacherzy zwariowali na to spotkanie, ale to nie mój problem. Chyba chodzi tu o to, że Tipsa pokonał Tomica, który nigdy nie potrafił grać na clayu. Dziadek (Estrella) rozgrywa znakomity sezon. Potrafi powalczyć z każdym zawodnikiem i często nas zaskakuje swoimi wynikami. Dużo razy się przekonałem, że ten zawodnik jest bardzo niedoceniany w świecie tenisa przez co często daje zarobić przyjemne pieniążki. Tipsarevic to dno jest aktualnie w 2014 roku, żadnego meczu teraz wraca. To nie jest takie proste by zdobyć ogranie po paru meczach i pokonanie Tomica nie znaczy nic a nic, żeby to było na hardzie to bym się nie odzywał no ale tu mamy Clay. Faworyt jest jeden, a Dziadek nie lubi się męczyć więc powinno być 2:0!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom