Marach/Mergea - Cabal/Farah @ 2,50 Bet365 / w marathonie
@ 2,82 to już konkretne value
:browar565: iziii
Nie łapię trochę tych kursów. Max. co bym tu dał to 50/50, a na pewno nie faworyzował pary latynoskiej.
Marach i Mergea, czyli para austriacko-rumuńska to całkiem ciekawe połączenie od tego sezonu. Może obaj nie są jakimiś wybitnymi deblistami, ale na poziomie
ATP całkiem niezłymi i ogranymi. Widać w tym turnieju, że się docierają i z każdym meczem są coraz lepsi. Tracili sety w każdym pojedynku, w 1 meczu nawet powinni już polecieć, ale jednak są, grają dalej i doszli do finału. Wczoraj naprawdę dobry mecz z bardzo silną parą Granollers/Lopez. Szczególnie imponuje % wygranych piłek po 2 serwisie, w dwóch ostatnich meczach oscylujący na poziomie pow. 60%.
Para kolumbijska to dla mnie zawsze zagadka trochę. Bardzo poważnie już "bawią" się z tego debla, Farah rzucił singla póki co, ale ciężko mi określić ich poziom. Niby grają najczęściej w challach i tam wypadają dobrze, czasem pójdą do
ATP i też są w stanie ograć bardzo silne pary, ale jednak wydaje mi się, że ta para ma dosyć mocno ograniczony potencjał i poziom CH + kilka wyskoków w sezonie to jest właśnie ich półka. Mecze które tu już rozegrali też jakoś wiele nie mówią: na początku Ramos/Carreno Busta, więc żadna przeszkoda. Potem wydawać by się mogło łatwa para reprezentantów gospodarzy, ale co ciekawe wielkie kłopoty Kolumbijczyków. Spotkanie wygranie w super tb 10-8, ale staty w znacznie lepszym świetle ukazują Chilijczyków. Wczoraj Cabal z Farahem ograli Dlouhy'ego i Chardy'ego, ale dla mnie ten mecz jest żadnym wykładnikiem, bo Jeremy był po 3 setowej walce z Fogninim i ten mecz rozstrzygnął się zanim na dobre się zaczął.
Marach Mergea jeszcze nie potrafią zagrać całego meczu na wysokim poziomie, mają przestoje, ale jak pisałem - z meczu na mecz grają coraz lepiej. Z Hiszpanami prócz przegranego 1 seta po TB naprawdę klasa dwa kolejne. Duet z bez wątpienia większymi możliwościami niż para kolumbijska, dlatego ja pobieram Europejczyków. Mecz może być wyrównany, ale kurs kuszący, więc trzeba próbować.