>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Monte Carlo 11.04-17.04.2016

Status
Zamknięty.
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Monfils 3.21 STS
Francuzowi też od życia się coś należy. W końcu facet dojrzał i stał się odpowiedzialny. Szkoda, że przepajacował tyle lat. Stawiam na czarnego konia! Za niedługo Roland w Paryżu. Będzie ciekawie. Monfils według mnie jest jednym z faworytów do wygrania French 2016. Umiejętności, zaangażowanie oraz aktualna dyspozycja Gaela jest wyśmienita!
Andre@

B 21

barman022

Użytkownik
Murray J./Soares B. - Herbert P.H./Mahut N. Mój typ -1. 1.8 efortuna.
Para francuska wygrała dwa ostatnie turnieje, a teraz przechodzimy na inną nawierzchnię, więc ciężko będzie przestawić się. A wydaje mi się , że 3 turnieje z rzędu wygrać raczej nie uda im się. Poza tym para Murray J./Soares B. miała lepszych przeciwników niż para francuska. Mój typ to 1 po kursie 1.8 efortuna.
Przestawić się? To nie przestawili się dzięki meczom tutaj? A co z ograniem Cabali na cegle? Dodigi obecnie lepsi od Cabali na cegle? Typu nie neguję, wręcz mógłbym go poprzeć pewnymi argumentami, jednak tutaj trochę brakuje rzeczowego uargumentowania. Myślę, że spokojnie można lepiej &quot;wytłumaczyć&quot; dany typ. Dużo to nie kosztuje, a każdy wie więcej, co przyniesie też korzyść Tobie, bo zaczniesz szerzej patrzeć na każde spotkanie i każdy bet./Macko18

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Nadal vs Monfils
Nadal 2:0 |1,70| bet365 ⛔
Pisałem przed meczem z Andym, że jestem przekonany, że Rafa wygra w Monte Carlo i tak się dziś stanie. ✅ Monfils... no właśnie, słysząc jego nazwisko 90% osób siedzących w tenisie powiedziało by że &quot;wariat&quot;, &quot;w gorącej wodzie kompany&quot; itp., lecz od kilku dobrych tygodni pokazuje, że jest wręcz przeciwnie. W Monte Carlo nie stracił seta, oczywiście to nie powinno dziwić bo skoro Francuz jest w formie to strata seta z Mullerem, Lorenzim, Vesleyem czy Granollersem była bym czymś, że tak powiem &quot;zaskakującym&quot;. Trzeba też powiedzieć, że drabinkę miał bardzo łatwą, tak tak...oczywiście w finale nie znalazł się przypadkiem, ja temu nie przeczę, ale żaden z rywali po za Tsongą nie dosięgał poziomem do Gaela. Mecz z Tsongą to wcale nie żadna dominacja dzisiejszego finalisty. Monfils, który świetnie porusza się po korcie czego zdecydowanie nie możemy powiedzieć o Wilfredzie, który popełniał niesamowicie dużo błędów. Gael szukała szybkiego rozwiązania i rozrzucanie forhendem na nic się nie zdało. Zdecydowanie zasłużone zwycięstwo. Rafa... stracił seta dopiero wczoraj ale z Andym. W pierw na jego drodze moim zdaniem niedoceniany zawodnik Bedene który dostał dwa razy do 3. Następnie Thiem który jest w świetnej formie i ma jeden z najlepszym forhendów na świecie i to nie podlega dyskusji, ale ostatecznie Rafa wyszedł z tego cało chodź momentami miał na prawdę spore problemy. Zwycięstwo ze Stasiem, który podszedł do tego meczu jak podszedł. Widać było, że szybko chce kończyć akcję i bardzo dużo ryzykował, ale takie numery nie z Hiszpanem. Wczoraj spotkanie z Murrayem, gdzie Rafa przegrał pierwszego seta po na prawdę świetnej grze ze strony Brytyjczyka. Te topspiny Hiszpana były zdecydowanie za krótkie i Andy to z niesamowitą łatwością wykorzystywał, lecz Rafa dobrze wiedział w czym rzecz i następnie pewnie pokonał go do 4 i do 2. Dziś staje na przeciwko siebie dwóch zawodników, którzy świetnie ruszają się po korcie i oboje bardzo dobry serwis, ale...na 13 spotkań po między tymi panami tylko 2 razy górą był Francuz i dwa razy na hardzie. Nawierzchnia jak najbardziej przemawia za Hiszpanem. Owszem, Francuz też tutaj świetnie gra. Dziś widzę to tak, że Monfils będzie szukał szybkiego zakończenia akcji, a on nie ma takiego mocnego uderzenia jak chodź by Andy i Rafa myślę, że będzie sobie spokojnie z tym radził. W wymianach nie daję szans Francuzowi, Nadal będzie go gwałcił topspinami. Odradzam grę na Francuza! Strata pieniędzy!

Otrzymane punkty reputacji: +7
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Rafael Nadal - Gael Monfilis, 2
Unibet 4.10
7:5, 5:7, 6:0 ⛔
W trzecim secie Gael już był wypompowany fizycznie. Co z tego, że posłał winnersy z prędkością 170 km jak prawie trzy godziny meczu na takim tempie go zniszczyło. Rafa...forma mimo wszystko powraca.
Czas na finał w Monte Carlo! Faworytem według bukmacherów jest piąta rakieta świata czyli Nadal. Hiszpan w tym roku wygrał 18 meczów i 6 przegrał. Nie wygrał ani jednego turnieju, to będzie jego drugi finał w tym roku. Sensacyjne odpadł z Verdasco, Thiemem, Ceuvasem czy Dzumhurem po kroczy w trzecim secie gdzie grał fatalnie.
W tym turnieju pokonał Wawrinke czy Murraya gdzie to na pewno go podbudowalo po wielu kastrofalnych meczach. Ze Szwajcarem wygrał bo Stan nie był w optymalnej dyspozycji i nie grał swojego agresywnego tenisa, grał w większości jakieś wystawki dla Hiszpana. Ze Szkotem wygrał bo Murray moim zdaniem zagrał zbyt pasywne. Mimo wszystko trzeba oddać Rafie, że powoli wraca na swoje tory i zaczęła wracać regularność. Tylko, że to jest przeplatane bo jeden mecz gra dobrze a drugi znacznie słabiej.
Jego rywalem będzie 16 rakieta globu czyli Monfilis. Francuz sezon również jak na razie ma udany ponieważ wygrał 20 meczów gdzie przegrał tylko 5. Zaliczył finał w Rotterdamie i doszedł do trzech ćwierćfinalow gdzie jeden z nich to wielkoszlemowy Australian Open. W tym turnieju spisuje się genialnie bo nie stracił jeszcze seta a to jest bardzo ważne ponieważ z Nadalem zapowiada się zacięty bój gdzie każda dawka zaoszczędzonej energii będzie na wagę złota.
Owszem, że Gael miał łatwiejsza drabinke ale rozmiar zwycięstw imponuje ponieważ w każdym spotkaniu wygrywał pewnie, same undery gemowe. Przewagą Francuza na pewno jest serwis przez który jest w stanie wygrywać punkty seriami. Jak nie asy to wygrywające podania lub przewaga sytuacyjna czego Nadal nie ma. Nadal gra w kratkę ale w każdym momencie może znowu wypalić i sobie przypomnieć jak się gra na najlepszym swoim poziomie.
W dłuższych wymianach mimo wszystko powinien być lepszy Hiszpan gdzie na tej wolnej mączce trudno o wygrywajace uderzenie. Francuz jest bardzo silny fizycznie, jeśli chodzi o szybkość to nie wiadomo który z nich jest szybszy, bo na pewno zwinniejszy jest Gael. Jeden jak i drugi posiadają nieziemskie uderzenie kończące. Moim zdaniem wygra jednak Monfilis bo na przestrzeni całego turnieju prezentuje się znacznie lepiej.
Argument,że Rafa jest zmotywowany? :grin: Typowe naciąganie pod typ, a Gael nie jest? Z ciekawostki podam, że Hiszpan ostatni raz wygrał swój turniej w sierpniu 2015 a Francuz w lutym 2014 więc pisząc obiektywnie on ma większą ochotę na wygraną, lecz taki argument to debilizm. Gael zagraj swoje, nie pajacyk to wygrasz!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Monfils G. - Nadal R.
Monfils G. +1,5 seta ::: 2,01 ::: 1/3 Pinek ✅
Powyżej 21 gemów ::: 1,74 ::: 1/3 Pinek ✅

H2H 2:11 z lat 2005-2015. Spotkali się pierwszy raz ze sobą podczas tego turnieju w bodajże 1 rundzie czyli dobre jakieś 11 lat temu, jednak różnica jest taka, że dzisiaj zagrają w samym finale. Monfils pomimo, że rozegrał na tym turnieju jeden mecz mniej to oddał swoim przeciwnikom tylko 24 gemy, Nadal 31 - różnica dość znacząca.
Monfils już rok temu był tutaj w półfinale turnieju gdzie sromotnie zlał go Berdych, teraz liczę jednak na zupełnie inny scenariusz i nawiązanie walki z Nadalem który nie oszukujmy się jest do ugryzienia. Wynik jaki stawiałbym tutaj w ciemno to jednak 2:1 dla Hiszpana, 8-krotnego zwycięzcy Monte-Carlo. Wydaje mi się, że Monfils rozegra w tym roku sezon swojego życia o ile nie przytrafi mu się jakaś kontuzja. Od początku roku prezentuje się naprawdę bardzo solidnie.
Wynik: 5:7 7:5 0:6

Otrzymane punkty reputacji: +11
bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Jak czytam typy na Monfilsa i argumentacje dlaczego wygra to mam wątpliwości czy typerzy podający ten typ oglądali spotkanie i czy generalnie znają się cokolwiek na tenisie . Równie dobrze mogą napisać ,, ZOBACZYŁEM DUŻY KURS I GRAM NA MONFILSA &quot; , tyle by wystarczyło . Bo reszta to są brednie . Jedno co trzeba napisać i jest to moim zdaniem bardzo ważny fakt to to że Monfils jest jednym z największych looserów na tym poziomie , gość poprostu nie wytrzymuje presji w najważniejszych momentach - statystyka Gaela 23 finały turniejów w karierze i aż 18 porażek. To pokazuje że Monfils nie wytrzymuje presji w tych kluczowych meczach. Przykład pierwszy z brzegu Rotterdam i porażka z Klizanem, który mimo że grał dobrze nie powinna się przytrafić. Na przeciwko mamy mentalnego potwora , gościa nic nie rusza , tylko Djokovic wyglada lepiej w sferze mentalnej. I jeśli dodamy do tego fakt że Nadal grał już tutaj w tygodniu kapitalny mecz z Thiemem i bardzo dobry z Murrayem a Monfilsowi praktycznie nikt sie nie postawił, liczyłem na Tsonge ale grrrrrubas odstawił szopke jak to ma w zwyczaju. Nadal wygra ten mecz i nie ma co do tego żadnych wątpliwośći..... Może sie Monfils postawi a może nie ale Hiszpan bierze ten finał .
Nadal - Monfils 1 1.30 pinnakle ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Wiecie wszystko fajnie itd. tylko należy sobie zadać jedno, ale to jedno zajebiście ważne pytanie jak to mawiał klasyk - film &quot;Chłopaki nie płaczą&quot;.
Chcemy zarabiać i skupiać się na rentowności betów czy bawimy się w typowanie kto wygra mecz?
Bo wiecie tym drugim sposobem można grać przykładowo płaską stawką kursy 1,10 i zaliczyć np. 2 porażki na 20 trafionych typów i być mniej więcej na 0, a można na 10 betów trafić 3 razy i być na plusie.
Bukmacherzy oferują różne handicapy - gemowe, setowe by kurs do grania był wyższy, bardziej opłacalny. Czemu tego nie wykorzystać skoro jest taka możliwość?

meechum 41

meechum

Użytkownik
Jak czytam typy na Monfilsa i argumentacje dlaczego wygra to mam wątpliwości czy typerzy podający ten typ oglądali spotkanie i czy generalnie znają się cokolwiek na tenisie.
Słucham? Oglądałeś w ogóle ten turniej? Argumentacja, że Monfils nie wytrzymuje presji jest żałosna. Koleś przez ostatni okres strasznie dojrzał. Gael jest w tej chwili w top 3 defensywnych graczy, a w tym finale wszystko mogło się zdarzyć. Po drugie Tsonga nie odwalił żadnej szopki tylko był po prostu gorszy. Monfils na returnie był po prostu za dobry, a Tsonga bez utrzymania swojego podania raczej nie ma szans. Ja pograłem na Monflisa po 1,9, bo wydawał się absolutnym pewniakiem. Wystarczyło śledzić turniej zamiast wypisywać jakieś żale i bzdury.

Bukmacherzy oferują różne handicapy - gemowe, setowe by kurs do grania był wyższy, bardziej opłacalny. Czemu tego nie wykorzystać skoro jest taka możliwość?
W pełni się zgadzam. Nadal oczywiście był faworytem, ale granie po tak niskim kursie mogło tylko przysporzyć nerwów. Gratuluję koledze za tak trafne typy po przyzwoitych kursach.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Cytat:
Napisał bukmacher ???? -&gt;

Jak czytam typy na Monfilsa i argumentacje dlaczego wygra to mam wątpliwości czy typerzy podający ten typ oglądali spotkanie i czy generalnie znają się cokolwiek na tenisie.

Słucham? Oglądałeś w ogóle ten turniej? Argumentacja, że Monfils nie wytrzymuje presji jest żałosna. Koleś przez ostatni okres strasznie dojrzał. Gael jest w tej chwili w top 3 defensywnych graczy, a w tym finale wszystko mogło się zdarzyć. Po drugie Tsonga nie odwalił żadnej szopki tylko był po prostu gorszy. Monfils na returnie był po prostu za dobry, a Tsonga bez utrzymania swojego podania raczej nie ma szans. Ja pograłem na Monflisa po 1,9, bo wydawał się absolutnym pewniakiem. Wystarczyło śledzić turniej zamiast wypisywać jakieś żale i bzdury.
Pokaż mi chociaż jeden fakt jedną rzecz po której wnioskujesz że Monfils jak to napisałeś strasznie dojrzał? jestem strasznie ciekaw na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski . Podałem konkretne argumenty pokazujące że Monfils jest mentalnym looserem , podałem ci statystyki finałów pokazujące jasno że te najważniejsze spotkania przegrywa . Można tutaj przywołać także mecz z Nishikorim z Miami gdzie nie wykorzystał 5 piłek meczowych w tym 0-40 przy serwisie japońca , znów nie wyrzymał presji . Przegrał z Klizanem finał w Rotterdamie po wygranym 1 secie , znów sie obsrał koncertowo . Gdzie ty tu widzisz jego straszne dojrzewanie? jedno co można napisać to fakt że Monfils jest w bardzo dobrej formie . Dalej jest tym samym śmieszkiem jakim był zawsze , jednocześnie jednym z największych loooserów na tym poziomie.
O jakich ty bzdurach i żalach piszesz ? Podałem typ na Nadala i konkretną analize . Typ wszedł ja zarobiłem hajs. Ty nie podałeś żadnego typu na mecz finałowy , po czym dzień pozniej filozofujesz , piszac głupoty o dojrzewaniu Monfilsa wziete chyba z komsosu ....

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom