12.04. (środa)
Berrettini powyżej 4,5 asów @1,85 (
betclic)
minimalnym faworytem jest Berrettini, choć nie podejmę się typowania zwycięzcy, bo triumf każdego z nich mnie nie zdziwi. Włoch w I rundzie pokonał fatalnego na cegle Cressy'ego, a Argentyńczyk dość niespodziewanie Norrie'ego i to w dwóch setach. Dlatego tym bardziej stać go na ogranie zawodnika, który ma ogromną lukę na bekhendzie i uzależniony jest od serwisu. I właśnie ten element to główny temat mojej analizy, ponieważ
betclic wystawił linię na asy Włocha na poziomie 4,5 i według mnie jest to dość dobra linia do spróbowania. Co prawda w ostatnim meczu zaliczył tylko 3 asy, lecz warto podkreślić, że spotkanie było krótkie, a też nie było potrzeby przesadnego ryzyka, gdyż Amerykanin nie był zbyt groźny przy returnie. W poprzednich meczach bardzo często pokrywał tę linię czy to betonie, czy to na mączce. Jego normalne liczby w tym elemencie to okolice 7-10 asów, więc ta linia jest do zrobienia, szczególnie, że mecz może być znacznie dłuższy niż ostatni, a po drugie Cerundolo może być znacznie lepszy w wymianach, więc Berrettini powinien skupić się na wysokim procencie pierwszego serwisu.
Musetti powyżej 2,5 asów @1,8 (vs. Nardi)
forBET. Lorenzo potrafi korzystać z serwisu, a jego poprzedni mecz pokazał, że być może wraca do formy. W bardzo dobrym stylu odprawił zmęczonego po finale w Estoril Kecmanovicia i pokrył powyższą linię. Oczywiście tu jest ryzyko, że mecz będzie dość krótki, ale spotkania rodaków często rządzą się własnymi prawami i w sumie mocno się nie zdziwię jak Nardi nawiąże walkę. Im dłuższy mecz tym lepiej. Luca nie jest wybitny na returnie, więc tu jest szansa na over.
Sonego powyżej 7,5 gemów @1,4 (vs. Medvedev)
fortuna. Lorenzo po thrillerze ograł można rzec miejscowego Humberta, który już z Lajoviciem pokazał się z dobrej strony i dzień później to potwierdził. Włoch jednak wyszedł z opresji w wielkim stylu i odwrócił losy spotkania, co zapewne doda mu jeszcze więcej pewności. Ponadto będzie wyraźnym underdogiem, więc cała presja będzie faworycie, który dopiero wchodzi na nawierzchnię ziemną, która na pewno nie należy do jego ulubionych i miewa z nią największe problemy. Tutaj pojawia się duża szansa przed Włochem, który będzie miał przewagę ogrania i spory zastrzyk pewności, który jemu jest szczególnie potrzebna. W mojej opinii jak najbardziej ma szansę na seta, co przy okazji pozwoli pokryć over gemowy, który może też spokojnie wejść w dwóch przegranych partiach.
Typy bez analizy:
Thiem więcej asów niż Rune @2,6
betclic
Zverev powyżej 1,5 podwójnych błędów @1,8 (vs. Bautista)
forBET