Kuhn Nicola - Zverev Mischa
iforbet 2, 2.20
6:4, 5:7, 2:2
Kuhn nie wykorzystał 8 piłek meczowych w drugim secie, miał 5:2 I serwis .
Tenis piękny sport a czasem jakże p****y. Mamy zwrot :facepalm: Włoch padł jak kłoda i nie mógł się ruszać. Mischa czapki z głów!
Dzisiaj w Miami ma już nie padać, więc Panowie sobie pograją. Myślę, że warto się przypatrzeć temu pojedynkowi. Przejrzałem całą ofertę na dzisiaj i ten typ wydaje się interesujący. Bukmacherzy wystawiają w roli faworyta Austriaka, który od jakiegoś czasu jest rezydentem Hiszpanii. Nie wiem czym za bardzo sugerują się buki wystawiając moim zdaniem tak dziwne kursy na to spotkanie, przyjrzyjmy się. Kuhn to bardzo młody tenisista....UWAGA! Dzisiaj kończy 19 lat, dokładnie dzisiaj. Jestem daleki od tekstów typu "Ma urodziny, naj**e się" albo, że gra na kacu i na pewno przegra. Chociaż w przeszłości naprawdę zdarzały się dziwne akcje w takie dni, dla mnie jest to bardzo poboczna kwestia. Więc młody tenisista, który aktualnie jest na 255 pozycji
ATP a w był 196. W tym roku ma bilans 9/6 gdzie tak naprawdę nie zawojował świata w tych turniejach, w których występował. Dwa ćwierćfinały challangera, gdzie tak naprawdę nie pokonał nikogo znaczącego. Kogo on pokonał w tym sezonie groźnego? Brandsa? Który od wieków już nie ma formy albo dziadka Roberta? Naprawdę ciężko się doszukać. W przeszłości Nicola był utalentowanym juniorem, bo wygrał Roland Gaross w deblu, no i również tam zaliczył finał w singlu gdzie przegrał. W 2017 roku również miał dobry wynik, bo przez kwalifikacje wygrał Braunschweig challenger na clayu, w kolejnym roku dwa finały tej samej rangi, ale na hardzie i pod dachem na hali. Potencjał ma, kilka fajnych nazwisk jak na niego już pokonał. No ale skupiam się przede wszystkim na bieżącym sezonie. Ostatnio w Phoenix przegrał z Sonego 106
ATP 6:3, 6:2, wcześniej z nijakim Safiullinem 301
ATP to dlaczego nie miałby przegrać z Miszą?
Starszy ze Zvierevów miał sezon 2018 bardzo pod kreską, spadł na 75 miejsce a był najwyżej 25. Pasmo przegranych, gdzie jedynie wygrana na trawie w Eastbourne osłodziła gorycz porażek. Druga połowa w jego wykonaniu była naprawdę fatalna, bo przegrał 8 meczów z rzędu i nic nie wygrał. Niestety porażki trwają....bo w sezonie 2019 rozegrał tylko 3 mecze i 3 wtopił. Wiadomo, że Mischa to dobry deblista i nie będę się rozpisywał o jego wynikach w deblu w poprzednim roku, wspomnę jedynie, że coś tamten debel go poratował. Podobnie jest w tym roku gdzie razem z młodym Zverevem wygrali w Acapulco. No ale debel deblem a singiel singlem. Niemiec nie może wygrać od dłuższego czasu nic w grze pojedynczej. Moim zdaniem dzisiaj to może się zmienić. Mimo że Zverev to rocznik 1987 to posiada już ogromne doświadczenie już na każdej nawierzchni, jest bardzo uniwersalny. Gra z Mischą jest dla wielu graczy bardzo niewygodna, tym bardziej dla młodych grajków a takim jest Kuhn. Niemiec to jeden z ostatnich Mohikanów, który gra stylem serv and volley, skraca wymiany, dużo slajsów i gra przy sieci. Jest to niecodzienny styl, który sprawia wiele kłopotów adeptom, podobnie jak gra z servis mannami typu Isner. Oczywiście Niemiec jest bez formy singlowej. Moim zdaniem idealne miejsce, rywal na przełamanie, jeśli tylko będzie zdrów. Tyle ode mnie, stawiam na Zvereva.