>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Kuala Lumpur, Shenhzen 28.09.2015 - 4.10.2015

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Bedene A. - Chung H.
Bedene A. +1,5 seta ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔

Chung to niezwykły Koreański talent, który ma dopiero 19 lat, a w tym roku wdarł się przebojem do ścisłego grona ATP i jest aktualnie na 58 miejscu w rankingu. Zawodnik tak naprawdę jeszcze z pograniczna Challenger, ale jak widać po wynikach robi olbrzymie postępy w swojej grze. Ostatnio wygrał turniej Challenger na Tajwanie, ale w finale Bhambri prowadził w pierwszym secie z tego co pamiętam bodajże już 5:2 lub 5:3, ale cały mecz zamknął Chung w dwóch setach 5:7 4:6.
Bedene to niezwykle przeciętny zawodnik, coś trochę jak Denis Istomin. Na początku roku co sezon gra świetnie w Indiach na turnieju w Chennai. W tym roku zaliczył tam finał. Poza tym wynikiem to ze świecą szukać trzeba jakiś wielkich zwycięstw z jego strony. Bedene to jest ten zawodnik który sprzedał swoją słoweńską tożsamość narodową na rzecz Wielkiej Brytanii. W rankingu jest o 3 oczka wyżej niż Chung, a w pierwszej rundzie pokonał bez większych problemów Youzhnego który cały sezon 2015 jest bez formy.

Wynik: 2:6 0:6

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Ferrer win 2:0 @1,71 Unibet
Jak dla mnie potężne value, bo nie wyobrażam sobie Radka wygrywającego tutaj seta.....
Spotkanie pomiędzy 8 rakietą, Ferrerem a 278 zawodnikiem Stepankiem.
Obaj panowie spotkali się ze sobą multum razy, z czego w 10 dotychczasowych pojedynkach 7 razy wygrywał Ferrer.
Ostatnie 3 pojedynki to właśnie wygrane, Davida bez straty seta.
Chociaż ostatni raz się mierzyli 3 lata temu to jednak jak ktoś od tego czasu dużo się nie zmieniło.
David może ten rok zaliczyć do średnio udanych bo odpadł dosyć wcześniej, z US ale zaliczył parę fajnych wygranych.....
W 2015 r. wygrał 3 turnieje.
W Ad-Dauha ( twarda ) gdzie wygrał z Berdychem ( 6:4 7:5 ), Rio de Janeiro na cegle z łatwością rozprawił się z Fabio Fognini w 2 setach ( 6:2 6:3 ) oraz Acapulco gdzie tym razem ograł wysoko w rankingu Nishikoriego tak że, w 2 setach ( 6:3 7:5 ).
Zaliczył w tym roku też parę ćwierćfinałów.
W Davisie nie miał wymagających rywali tak że, krótko mówiąc.... gwałcił ich.
Ostatni gorszy mecz zagrał z Baghdatisem w Nottingham gdzie uległ w 1r.
Ale warto podkreślić że, Bagieta odpadł tam dopiero w półfinale po kreczu.
Co do jego rywala to niestety nie może on się pochwalić, nawet nie w tym sezonie ale w przeciągu paru sezonów jakiś triumfów w grze singlowej.
Jedynie co zasługuję na uznanie to wygrany turniej w Bogocie w parze z Édouard Roger-Vasselinem pokonali w 2 setach Mate Pavić i Michael Venus ( 7:5 6:3 ).
Stepanek jak to Stepanek mało grał i bez większych szaleństw, do czego nas już przyzwyczaił.
W tym roku odpadł aż 7 razy w 1r. turniejów w których grał.
W obecnym roku rozegrał zaledwie 22 pojedynki z których większość przegrał bo aż 12.
Dla porównania David w 50 grach przegrał zaledwie 10 razy !!
Ferrer jest graczem uniwersalnym i dobrze mu się gra na wszystkich nawierzchniach, stąd taka statystyka.
Radek ma już prawię 40 to już jest emeryt.
David jest moim zdaniem lepszy od Radka pod każdym względem.
Jedynym czym się broni to serwisem, a jak to siada to nie ma szans nawet z niżej notowanym tenisistami od siebie.
Dziś stanie w oko w oko z czołówką światową i nie wyobrażam sobie że, może tutaj namieszać.
No może i powalczy jak Ferrer bd. miał gorszy dzień i może dojdzie do dłuższego gema typu tie break (dlatego nie gram undera gemów, bo Radziu lubi sobie pogrywać tie breaki)
ale nie widzę szans aby ugrał tutaj seta.
Po prostu między tymi graczami jest przepaść.
Tyle napisałeś a nie wspomniałeś o absolutnie najważniejszym aspekcie tego typu a mianowicie tego że Ferrer dopiero na USopen wrócił po 2 miesięcznej przerwie spowodowanej kontuzją . Na US open już było widać że jest daleki od swojej normalnej formy. Do tego należy wspomnieć że Ferrer min. w zeszłym roku mocno treningowo potraktował mniejsze turnieje przed Shanghajem gdzie odpadał w swoich pierwszych meczach w Shenzhen jak i w Tokio. Napisze Ci drukowanymi żebyś sie potem do mnie nie przyczepił że cie krytykuje a typ wszedł ..... NIE NEGUJE TYPU , aczkolwiek poziom merytoryczny analizy jak większość twoich jest mocno średnia. Napisałeś tak naprawde streszczenie tego sezonu w wykonaniu obu zawodników a zapomniałeś abo nie wiedziałeś ze Ferrer jest po kontuzji . Pozdro

Otrzymane punkty reputacji: +8
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Kukushkin - Albot ---- Albot +1,5 seta @ 2,07 Pinnacle ⛔
Kazach nie powinien być tu tak wielkim faworytem. Jedyne co przemawia za nim to lepszy ranking. Albot w tym sezonie gra bardzo dobrze i może być niewygodnym rywalem dla Kukushkina. W St. Petersburgu przegrał po 3 setach w 1 rundzie z późniejszym finalistą - Joao Sousą, a w Kuala Lumpur w 1 rundzie pokonał Troickiego. Kukushkin z kolei przegrał w 1 rundzie też na turnieju w St. Petersburgu z Istominem w 3 setach, a w Malezji w 1 rundzie dostał Hindusa - Ramanathana z trzeciej setki ATP, którego pokonał bez problemu. Ogranie Troickiego robi na mnie większe wrażenie niż pokonanie Ramanathana i uważam, że są szanse dla Mołdawianina nawet na zwycięstwo w spotkaniu z Kukushkinem. Kurs na 1 seta dla Albota jest całkiem dobry i biorę go.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dimitrov Grigor - Sousa Joao 2, Pinnacle Sports 2.73

2:6, 6:3, 6:4 ⛔⛔⛔
Klątwa Sijslinga dopadła Sousę w 3 secie. Było 4:2 i serwis a skończyło się 4:6 plus 5 niewykorzystanych BP w najważniejszych gemach. Grubo :]

VS.

Tak się składa, że wyczyny tych Panów w tym sezonie śledzę z ogromną uwagą i wiem, że faworyzowanie Bułgara w tym roku miało miejsce niejednokrotnie a tym bardziej na hali. O Portugalczyku pisałem kilka dni temu jak stawiłem na niego kiedy to grał z Thiemem (kurs 3.40 i wygrał 6:4, 7:6).

Jego przeciwnikiem będzie starszy o 4 lata Portugalczyk, Joao Sousa z 53 miejsca ATP. Portugalczyk również jak przeciwnik potrafi grać na każdej nawierzchni lecz mimo wszystko czuje się on najlepiej na mączce, ale na halach ma poro osiągnięć.
. Joao natomiast w tym roku doszedł do półfinału w Montpellier gdzie pokonał np. Kolbę 7:6, 6:4, a w przeszłości tj. w 2014 roku zaliczył finał w Metz, w 2013 wygrał turniej w Kuala Lumpur, czy zaliczył półfinał właśnie w Saint Petersburgu i pokonywał tam znakomitych graczy. Sousa w tym turnieju rozegrał jeden mecz więcej z racji niższego rankingu. Stracił on jednego seta z Albotem a później pokonał Groszka 2:0 oraz po zaciętej walce pogromcę Berdycha czyli Bollieliego 7:6, 7:6.
Stawiam tutaj na Portugalczyka ponieważ on na hali potrafi grać i może pokonać młodszego rywala który od czasu do czasu potrafi się zaciąć niespodziewanie ze względu na młodość i brak doświadczenia. Oczywiście będzie trudny mecz ale zaufam po takim kursie Sousie.
Po tym wszystkim Joao pokonał oczywiście Thiema i zmierzył się w finale z Raonicem, nie poddał się tam bez walki ponieważ urwał seta Kanadyjczykowi. W każdym bądź razie Portugalczyk jest na gazie, jest w formie i kursy są przesadzone. Tutaj w pierwszej rundzie pokonał bez żadnych problemów Federera, tego Polskiego :] czyli Przysiężnego 6:2, 6:2.

Bukmacherzy faworyzują Dimitrova i to jest bardzo niezrozumiałe, pewnie z racji rankingu, że jest wyżej od Sousy bo Dima jest na 19 miejsu ATP a Joao na 47. Dimitrov nie ma złego sezonu ani też nie błyszczy, lecz jego stać na więcej. W tym roku zagrał tylko dwa mecze na hali gdzie wygrał z Mathieu 4:6, 7:6, 6:2 i przegrał z Mullerem 6:2, 7:6. Tak się składa,że Bułgar w tym roku miał wiele wtop jakich nie powinno mieć. W bieżącym roku często zawodzi go serwis oraz bekhend. Ostatnio zagrał bardzo słabo w II rundzie US Open gdzie przegrał z Kukushkinem w 5 setach. Także na dobrą sprawę ostatni mecz rozegrał prawie miesiąc temu. Wracając do dziwnych przegranych to Grigor przegrywał w marnym stylu z: Sockiem x2, Johsonem, Mullerem, Fogiem, Ceuvasem, Robredo czy Harrisonem. Oczywiście, że Dimitrov to wielki talent który jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie, bardzo uniwersalny lecz kolejny rok nie może zaskoczyć na poważnie. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Portugalczyk 2:0 gdzie ostatnio grali ze sobą w 2013 roku podczas US Open. Kolejny raz stawiam na Sousę który wygrał tutaj w 2013 roku!

Otrzymane punkty reputacji: +2
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Tyle napisałeś a nie wspomniałeś o absolutnie najważniejszym aspekcie tego typu a mianowicie tego że Ferrer dopiero na USopen wrócił po 2 miesięcznej przerwie spowodowanej kontuzją . Na US open już było widać że jest daleki od swojej normalnej formy. Do tego należy wspomnieć że Ferrer min. w zeszłym roku mocno treningowo potraktował mniejsze turnieje przed Shanghajem gdzie odpadał w swoich pierwszych meczach w Shenzhen jak i w Tokio. Napisze Ci drukowanymi żebyś sie potem do mnie nie przyczepił że cie krytykuje a typ wszedł ..... NIE NEGUJE TYPU , aczkolwiek poziom merytoryczny analizy jak większość twoich jest mocno średnia. Napisałeś tak naprawde streszczenie tego sezonu w wykonaniu obu zawodników a zapomniałeś abo nie wiedziałeś ze Ferrer jest po kontuzji . Pozdro
Dawaj pacnij jakąś analizę, będę się na niej wzorował!!
A tak serio to nie będę komentował twoich składających się z 3 zdań (mocno serwuje, mocno uderza, mocno serwuję, mocno uderza silna psychika, mocno uderza,musi wygrać ) i to samo w każdej analizie, mógłbym się przyczepić do każdej z nich!!
I coś znaleśc, moje oceniasz mocno średnie ( wow dzięki ), jeśli już bawimy się w ocenianie to ja twoje analizy poniżej przeciętnych.
Co do Ferrera on bez jednej nogi i ręki go zje.
Pozdro

Otrzymane punkty reputacji: +3
bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Dawaj pacnij jakąś analizę, będę się na niej wzorował!!
A tak serio to nie będę komentował twoich składających się z 3 zdań (mocno serwuje, mocno uderza, mocno serwuję, mocno uderza silna psychika, mocno uderza,musi wygrać ) i to samo w każdej analizie, mógłbym się przyczepić do każdej z nich!!
I coś znaleśc, moje oceniasz mocno średnie ( wow dzięki ), jeśli już bawimy się w ocenianie to ja twoje analizy poniżej przeciętnych.
Co do Ferrera on bez jednej nogi i ręki go zje.
Pozdro
Kolego , Ty ewidentnie masz problem ze sobą. Znajdz chodz moją jedną analize w stylu ,, mocno uderza, silna psychika&quot;..... nie kompromituj się. Podałem ci konkretny argument , pokazujący że twoja analiza jest gów.. warta. Jedyna rzecz która jest ważna i powinna byc zawarta w analize to fakt że Ferrer jest po kontuzji i nie wiadomo jak będzie wyglądał, to bedzie jego 6 mecz po powrocie po kontuzji , w tym 2 mecze z kelnerami w Davisie. Oczywiste jest że Ferrer w formie zaorał by Stepankiem a konkretnie zwłokami Stepanka kort. Napisze ci jeszcze raz , bo do ciebie nie dociera. NIE NEGUJE TYPU. Tylko napisałeś bardzo długą analize a w niej jakieś głupoty o turnieju w Acapulco , jakby to miało jakieś znaczenie... , a najważniejszej rzeczy o kontuzji Ferrera nie napisałeś.... to jest zwykłe ignoranctwo z twojej strony. Prosze o nie usuwanie tego posta , gdyż może ktoś wyciągnie jakieś wnioski na przyszłość z takich ,,analiz&quot;

professional. 622

professional.

Użytkownik
Pospisil vs Lopez
Lopez (-2.5) = 2,05 = Comeon = ✅

Jak dla mnie jak najbardziej do gry, obaj panowie grali ze sobą raz, 4 lata temu, wtedy górą był Lopez wygrywając 3:1. Kanadyjczyk w Malezji grał z Uchiyamą gdzie wygrał 2:0 do 3 i do 4, a dziś pokonał Baghdatisa 2:1, choć w pierwszym secie się strasznie męczył, wygrał po tiebreku 7:2, następnie przegrał 6:3 i trzeciego do 3, na prawdę nie zachwycił, jakoś nigdy nie byłem do niego przekonany. O jego występie na US Open nie ma co pisać to to totalna porażka. Co do Hiszpana to wraca po US Open, dziś wygrał z Zverevem 0:2, w ostatnim meczu na US urwał seta Djoko i przegrał 3:1, wcześniej pokonał Fogniniego czy Raonica obydwóch 3:0. Jak dla mnie to nie ma co się zastanawiać tylko brać ten typ po naprawdę fajnym kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Mannarino A. - Garcia-Lopez G.
Garcia-Lopez G. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 1/3 ▶
H2H 0:2 z lat 2012-2014. Hiszpan wraz z Włochem Bolellim to dwóch moich ulubionych zawodników do typowania w tym roku. Są w dobrej formie od początku roku, są stabilni w swojej grze, łatwo można przewidzieć na co ich stać, a na co nie.
GGL w pierwszej rundzie pokonał bez większych problemów Lukasa Rosola, Mannarino po łatwym pierwszym meczu z Francuzem Pouille 6:3 6:0, w drugim miał nie lada problem z Bai 7:5 7:5(6). To może świadczyć, że Mannarino nie jest w swojej najwyższej formie, chociaż w tym roku nie raz pokazał się ze świetnej strony tak jak np. na US Open gdzie prowadził w setach już 2:0 z Andy Murrayem. To jednak koniec końców uważam, że o wiele mocniejszy psychicznie jest właśnie Hiszpan GGL.
Wynik: Mecz się nie odbył

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Berdych vs Robredo 2 4.5 Bet365
Jak wiadomo tommy jest znany ze swej niezwykłej waleczności. Berdych jak na razie w miarę pewnie wygrywa, ale jutro poważny sprawdzian, który może się dla niego źle skończyć. Tomas w tej części sezonu nigdy nie bryluje i potrafi sie szybko spalić. Ostatnio wpadka w pierwszej rundzie z włochem. Z tym samym ktorego Robredo dziś pokonał po 3 setach. Tommy zawsze wolno się rozkręca, ale jak się rozkręci to już inna piłka. Kurs jak dla mnie przesadzony ogromnie. I nie uważam w tym straciu Berdycha za faworyta.

professional. 622

professional.

Użytkownik
Kyrgios vs Lopez
Lopez = 2,30 = bet365 ✅
Lopez 2:0 = 4,00 = Ónibet ✅✅
Hohoho jak zobaczyłem kurs mocno się zdziwiłem. O Hiszpanie pisałem przed jego meczem z Pospisilem, więc króciutko. Panowie grali ze sobą raz, mianowicie w maju tego roku, w Rzymie gdzie Lopez wygrał 2:0 i wtedy kursy na niego były w granicach 2,60. Kyrgios jest totalnie nieprzewidywalny i raz może zagrać na prawdę solidnie a raz odbija piłki od niechcenia. Prawda jest taka, że w Malezji do tej pory miał zdecydowanie słabszych przeciwników niż Lopez. Pokonał Giraldo, który na początku drugiego seta skreczował, później 2:0 z Ito i dziś 2:0 z Karlovicem oba po tiebreaku, a Chorwat od dawna jest w fatalnej formie. Jutro zagra ze zdecydowanie lepszym przeciwnikiem i jak dla mnie przegra, bo to co prezentują w tej chwili oba panowie to dla mnie zdecydowanie lepszy tenis gra Hiszpan.

Otrzymane punkty reputacji: +47
dx2 285K

dx2

Użytkownik
Berdych-Robredo (+4,5 gema) 2 @1.9
Robredo @4.25
Ja bym tutaj zaryzykował granie pod Robredo. Hiszpan w ubieglym roku byl doslownie o wlos od pokonania Murraya w finale tutaj. Robredo w 2 secie prowadzil wysokow tie-breaku i mial tam jakies pilki meczowe, a jednak przegral final. Mysle, ze Robredo traktuje to miejsce w kategoriach troche niedokonczonych spraw. W nastepnych tygodniach mamy duzo wikezze turnieje tj. najpierw duet Pekin-Tokio i tutaj Berdych radzil sobie zwykle wyjatkowo dobrze, a pozniej najwazniejszy turniej na azjatyckim kontynencie w Szanghaju, takze grania sporo i Czech bedzie miec okazje sie jeszcze wykazac. Dzis czestotliwosc pierwszego trafianego serwisu Czecha wynosila mniej niz 50 procent, wiec to dobra wiadomosc dla Hiszpana, ze bedzie troche gry w korcie. Poza tym obydwaj zawodnicy spotkali sie nie tak dawno w Cincinnati iwygral Berdych 6-0 6-1 ... i to tez jest dobry powod dlaczego Robredoi tym razem zagra duzo lepiej i podejmnie walke moim zdaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +34
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Garcia-Lopez G. - Cilic M.
Garcia-Lopez G. +1,5 seta ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

H2H 2:1 z lat 2008-2015. GGL wygrał w tym roku podczas turnieju rangi Masters w Rzymie 6:4 6:3, Chorwat bardzo dawno bo aż w 2008 roku na turnieju przed własną publicznością w Zagrzebiu 6:2 6:2. Moim zdaniem ten mecz będzie bardzo zacięty, Hiszpan od początku tego roku prezentuje się świetnie czego świetnym przykładem są wygrane przez niego dwa turnieje ATP. GGL mocno walczy w każdym meczu, urywa często sety i jest na korcie bardzo zawzięty, a tutaj w drugim meczu turnieju miał &quot;fajrant&quot; spowodowany walkowerem Mannarino.
Cilic w 2015 roku na pewno nie jest tym samym zawodnikiem co rok temu, a przede wszystkim podczas turnieju US Open który wygrał. Jest mocny, ale nie aż tak by faworyzować go aż tak bardzo. Tutaj w Chinach w pierwszym meczu stracił set z Millmanem, a z 19 letnim Chungiem zagrał zacięte 2 setowe spotkanie. Wydaje mi się, że GGL to jakiś 1-2 poziom wyżej niż Ci rywale i wcale nie zdziwiłoby mnie jego ewentualne zwycięstwo w tym meczu.
Wynik: 1:6 7:5 6:3

Otrzymane punkty reputacji: +9
andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Cilic - GGL 2 @ 3,2 Fortuna ✅

W opisie meczu uprzedził mnie Aka. Mecz zapowiada się na zacięty. H2H rokuje dobrze. Forma też. Ranga turnieju też przemawia za dogiem. Na pewno po tym kursie warto.

Otrzymane punkty reputacji: +41
professional. 622

professional.

Użytkownik
Ferrer vs Lopez ⛔ Lopez = 2,55 = Ónibet
Lopez 2:0 = 4,70 = Ónibet
Już kilka razy o nim pisałem na tym turnieju i nadal gram na niego.
Lopez wygrał dziś z wariatem 2:0 i dwa razy po tiebreaku, ale jak najbardziej zasłużenie. Ferrer grał dziś z przeciętniakiem Beckerem, który urwał mu seta wygrywając do 3.Wcześniej Ferrer nie miał żadnych kolosów tenisa na swojej drodze do tego finału, mianowicie Stepanka z którym też jakoś nad zwyczajnie gładko mu nie poszło a następnie Kukushkiniego. Jak dla mnie sprawa jest prosta i Lopez gra zdecydowanie lepszy tenis w tym momencie niż jego rodak i takiego kursu na pewno nie odpuszczę. Bezpieczniej można pograć Lopez (+2,5) @ 1,85

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Ferrer D. - Lopez F. 2 @2.71 Pinnacle ::: 4/10j⛔
No niestety, Lopez słabo dzisiaj, bez drugiego podania praktycznie, za dużo DF-ów. I spalał się w kluczowych momentach, zasłużenie wygrywa David.
Jak dla mnie faworyzowanie Ferrera dzisiaj jest bez sensu. Okej, patrząc przez pryzmat klasy zawodnika jest faworytem, ale w lepszej formie jest jednak Felek. Idzie przez ten turniej jak rakieta, stracił seta tylko z Pospisilem, ale potem już wygrywał bez problemów do 3 i 2. Serwis mu ładnie siedzi, z Kyrgiosem 12 asów. Cieżko go przełamać, a sam nieźle returnuje. Daje mało okazji do przełamań. Co innego Ferrer. Z Beckerem dał ich bardzo dużo - zdecydowanie za dużo. Feliciano na pewno prędzej z nich skorzysta niż Niemiec. Spodziewam się tutaj wygranej Lopeza.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Ferrer D. - Lopez F. 2 @2.71 Pinnacle ::: 4/10j
Jak dla mnie faworyzowanie Ferrera dzisiaj jest bez sensu. Okej, patrząc przez pryzmat klasy zawodnika jest faworytem, ale w lepszej formie jest jednak Felek. Idzie przez ten turniej jak rakieta, stracił seta tylko z Pospisilem, ale potem już wygrywał bez problemów do 3 i 2. Serwis mu ładnie siedzi, z Kyrgiosem 12 asów. Cieżko go przełamać, a sam nieźle returnuje. Daje mało okazji do przełamań. Co innego Ferrer. Z Beckerem dał ich bardzo dużo - zdecydowanie za dużo. Feliciano na pewno prędzej z nich skorzysta niż Niemiec. Spodziewam się tutaj wygranej Lopeza.
Ja podchodze do meczu z innej perspektywy. Raz, ze Lopeza nie mial kto poganiac po korcie, a Ferrer zweryfikuje jego kondycje. Dwa, historia spotkan. Felkowi Davidek nie siedzi wyraznie, prawda?

Otrzymane punkty reputacji: +29
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Ja podchodze do meczu z innej perspektywy. Raz, ze Lopeza nie mial kto poganiac po korcie, a Ferrer zweryfikuje jego kondycje. Dwa, historia spotkan. Felkowi Davidek nie siedzi wyraznie, prawda?
Serio Felkowi David nie siedzi? H2H 8:6 chyba mowi co innego ;) 2 ze Felka nie mial kto poganiac? A Ferrera niby mial? Kyrgiosa i Pospisila cenie bardziej od takiego Beckera ktory ma slaby sezon. Felus kondycyjnie wytrzymuje, ma niezle czucie w rece. Wymiany wytrzymuje i aktualnie lepiej sie od Davida prezentuje. Samym przebijaniem to on dzisiaj nie wygra.

S 378

songo

Użytkownik
Moim zdaniem Lopez przegral ten mecz, bo

- nie funkcjonowal w jego grze serwis. &#39;Tylko&#39; 67% zdobywanych pkt po pierwszym podaniu to z cala pewnoscia nie jest dobry wynik. Nawet jezeli wezmiemyu poprawke, ze serwis obiera jeden z najlepiej returnuijacyh zawodnikow w tourze, Mala ilosc asow(7), duza ilosc DF(6), slabe drugie podanie. W tym elemencie tenisowego rzemiosla powinien gorowac nad przeciwnikiem jezeli chcial myslec o wygraniu spotkania.

- nie wykorzystal przewagi przelamania w pierwszym secie. Wyszedl na prowadzenie 4-3, serwowal na 5-3. Niestety to co szybko wywalczyl, rownie szybko oddal. W mysl zasady: latwo przyszko, latwo poszlo ;) Co gorsze, potem dal sie jeszcze raz przelamac. Na tym poziomie rozgrywek, na tej nawierzchni i wreszcie przeciwko tak klasowemu przeciwnikowo liczba popelnionych bledow, niewykorzystanych szans byla zbyt duza, aby myslec chocby o wygraniu seta

- Ferrer co bylo do przewidzenia byl znacznie lepszy w wymianach, bo z tego slynie. Maszynka do przebijania miala ulatwione zadanie, bo Hiszpan ze swoim backhandem nie robil zadnej krzywdy. Generalnie zagral moim zdaniem zbyt pasywnie na returnie, nie podejmowal ryzyka. Tylko probowal grac na przebijanie z takim starym wyjadaczem jak Ferrer co z gory bylo skazane na niepowodzenie.

Ogolnie Ferrer zagral dobry mecz. Kilka razy minal Lopeza w takim sposob jaki potrafi nieliczne grono tenisistow. Zasluzone zwyciestwo bardziej utytulowanego Hiszpana.

Otrzymane punkty reputacji: +29
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom