>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Kitzbühel, Waszyngton 3.08.2015 - 9.08.2015

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Cilic M. - Nishikori K.
Nishikori K. ::: 1,45 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
H2H 3:5 z lat 2008-2014. Rok temu na US Open Cilic na serwisie był bezbłędny, można było wtedy powiedzieć o nim &quot;serwis i ewryfing&quot;, do tego miał coś do udowodnienia całemu światu, że ta wymuszona banicja na tenis przez federację była niesłuszna. W finale pokonał 3:0 Nishikoriego, w półfinale 3:0 Federera, w ćwierćfinale 3:0 Berdycha - to zrobiło na mnie ogromne wrażenie.
Jednak teraz sytuacja jest zupełnie inna, Cilic w tym sezonie wrócił po kontuzji, co prawda gra coraz lepiej, ale wydaje mi się, że Chorwat jest daleki od swojej pamiętnej formy z przed roku. Myślę, że nie ma sensu brać tutaj bardzo pod uwagę wcześniejszych meczów na tym turnieju bo obaj mieli dość podobnych przeciwników i swoje mecze wygrali dość pewnie.
Ja tu przede wszystkim na warsztat biorę H2H gdzie w większości meczów Japończyk nie dał większych szans Cilicowi. Kei gra podobnie trochę jak Djokovic, z którym Chorwat ma bilans mocno na minus 0:13. Wynik jaki miałbym jednak stawiać w ciemno to 1:2.
Wynik: 6:3 1:6 4:6
Isner J. - Johnson S.
Powyżej 24,5 gemy ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
H2H 3:1 z roku 2014 i 2015. Jedynie jeden mecz z Monte-Carlo z tego roku nie pokrył overa gemowego. Co tu dużo pisać o tym typie? Właściwie to nic. Isner w formie, wygrał Atlantę, ma szansę na następny turniej. Johnson grał tutaj rok temu w półfinale, pokonał po drodze właśnie Isnera, również jest w formie i świetnie serwuje. Szykuje się typowy mecz z tie-breakami.
Wynik: 6:3 3:6 7:6(9)

Otrzymane punkty reputacji: +19
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
E no Shakal prosze Cie! ???? dla mnie kurs 3 na Marina to cyrk, bo w wymianach jest duzo lepszy niz Kei, a to powinna byc bron japonczyka ???? jezeli tu jest slabszy to w kazdym elemencie bedzie slabszy, jak Kei przegrywal wymiany z Samem, ktory z bekhendu gra gorzej ode mnie to ja pytan nie mam :p
Reasumujac:
Marin @3
Marin 2:0 @4,50

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Marin Čilić v Kei Nishikori (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 63 16 46 ✅✅✅
KURS:
2,50
Bet365
@edit
zgodnie z planem! Szybko, łatwo i przyjemnie po fajnym kursie ????
PS
maykixd
czytaj ze zrozumieniem next time :razz:

E no maykixd proszę Cię! ???? Cilic lepszy w wymianach niż Kei? Aktualnie? Chyba raczysz żartować. Jeżeli oglądałeś mecz Cilica z młodym Zverevem to widziałbyś ile błędów podczas wymian z końca kortu popełnił Cilic. Jak dla mnie Kei jest aktualnie zdecydowanie lepszy w grze z głębi kortu, ale Cilic nieźle trzyma swoje podanie. Regularnie ma kilka asów w meczu i dobry % 1st Serve Points Won. Zapowiada nam się wyrównane spotkanie i w moim odczuciu ciężko typować kto wygra. Stawka spora, bo przecież finał dużej imprezy, więc na pewno walka będzie spora. Wczoraj Zverev zapłacił wpisowe w meczu z graczami z TOP10, ale i tak grał kapitalnie. Cilic momentami był zagubiony i dziś na pewno takie momenty Kei wykorzysta. Z drugiej jednak strony w kluczowych momentach Cilic grał bardzo kunktatorsko - jak stary wyjadacz. Kiedy było trzeba przycisnąć Zvereva to przyciskał i przecież po wyrównanej grze w pierwszym secie nagle w 12 gemie Cilic spokojnie przełamał rywala i wygrał seta. Kei z Grothem zagrał dobrze na returnie a to był klucz zwycięstwa. Jak dziś też tak zagra, to Cilic łatwo mieć nie będzie. Podsumowując, są argumenty za jednym i drugim. Wg mnie będzie trzy sety, a po takim kursie grzech nie spróbować ????

Otrzymane punkty reputacji: +21
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Z dedykacją dla saltana bo chciał.
ATP Ktizbuhel 2015 - Spradź!
ATP Waszyngton 2015:
Nishikori K. ::: 1,45 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +0,9
Powyżej 24,5 gemy ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,42
Powyżej 23 gemy ::: 1,76 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔ -2
Berankis R. +3 gemy ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔ -1
Powyżej 23 gemów ::: 1,67 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅ +0,67

Zverev A. +1,5 seta ::: 2,27 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔ -2
Powyżej 21 gemów ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅ +0,68
Groth S. +4 gemy ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 1/3 ▶
Powyżej 22 gemy ::: 1,77 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔ -1
Johnson S. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,3
Dolgopolov A. &amp; Gasquet R. ::: 2,11 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔ -2
Groth S. +1,5 seta ::: 1,55 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,1
Querrey S. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔ -2
Johnson S. +2 gemy ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 1.5/3 ✅ +1,17
Rola B. +1,5 seta ::: 2,37 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅ +1,37
Cuevas P. +1,5 seta ::: 2,02 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔ -1
Groth S. +1,5 seta ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,22
Hewitt L. +1,5 seta ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,56
Haas T. ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔ -2

Trafione: 10
Przegrane: 8
Zwroty: 1
Bilans: ⛔ -1,61
Yield: (-1,61/29,5)*100%= ⛔ -5,45%
- *bez zwrotów
Isner J. - Nishikori K.
Isner J. +1,5 seta ::: 1,67 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

H2H 1:0 z tego roku, podczas turnieju w Memphis, wygrał Amerykanin 6:4 6:3 - był to ćwierćfinał turnieju, a kursy były dosłownie identyczne. Teraz sytuacja podobna - finał, hardy, gra na w USA (czyt. Ju Es Ej), obaj pokonali po drodze swoich przeciwników z jakimiś tam małymi kłopotami.
Czemu stawka najniższa? Bo osobiście bardzo nie lubię typować przeciwko zawodnikom bazującym w głównej mierze na serwisie jak np. Isner, Raonic, Karlovic itd. Czekają oni na tie-break, a tam decydują dosłownie pojedyncze piłki o całym secie.
Isner aka &quot;Big John&quot; aka &quot;Wieża Babel&quot; gra w ostatnich tygodniach świetnie, wygrał turniej w Atlancie i wcale nikt nie powiedział, że nie wygra Waszyngtonu, bo szanse ma dość spore. Zapewne odpuści turniej w Kanadzie (nie chce mi się sprawdzać czy jest tam nawet zapisany) na rzecz Cincinnati gdzie od kilku lat gra świetnym poziomie - jego pamiętne mecze z Djokovicem.
Nishikori to przeciwieństwo Johna, niski, serwis nie za mocny, a swoją grę bazuje przede wszystkim na wymianach i returnie. Zapewne dojdzie do jakiegoś tie-breaku, a tam większe szanse daje po prostu Isnerowi.

Wynik: 6:4 4:6 4:6

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Isner - Nishikori --- Isner +1,5 seta @ 1,67 Pinnacle ✅
Wobec niezwykle szerokiej oferty na tenis w dniu dzisiejszym postanowiłem zdecydować się wybrać to niezwykle interesujące spotkanie. Isner tydzień temu wygrał turniej w Atlancie, a w Waszyngtonie utrzymuje wysoki poziom i nie widać po nim śladów zmęczenia. Wczoraj zaserwował bodajże 30 asów przeciwko Johnsonowi i wygrał po niezwykle emocjonującym meczu. Nishikori gra pierwsze zawody od Wimbledonu i jego forma rosła wraz z postępem tego turnieju. W 1 rundzie były problemy z Duckworthem, ale później pewne zwycięstwa zaliczał Japończyk, a wczoraj wygrał w 3 setach z Cilicem, który jednak nie jest w tak dobrej formie jak na US Open 2014. Japończyk górował w wymianach, dobrze returnował drugi serwis Chorwata spychając go od razu do obrony. W swoich gemach serwisowych w większości przypadków pewnie utrzymywał podanie. Jednak chyba w przerwie między 1, a 2 setem Nishikori brał przerwę medyczną i był masowany przez jakiegoś fizjoterapeutę. Poczuł się lepiej i zdołał wygrać mecz po przegranym secie. Nie wiem jak będzie dzisiaj, ale jakieś problemy zdrowotne mogą dać o sobie znać, a wtedy cieszył się będzie Amerykanin, którego niezwykle trudno przełamać. Tak czy owak Isner ma duże szanse utrzymywać swój serwis do tiebreaka, bo jednak serwuje znacznie lepiej niż Cilic, a w tej końcowej rozgrywce jest jednym z najlepszych specjalistów, więc szanse na seta są naprawdę spore.

matilebron 1,1K

matilebron

Użytkownik
Bryan/Bryan - Dodig/Melo 1 @1,5
Bet365

Bryany w tym sezonie na amerykańskich kortach są praktycznie nie do pokonania. Wygrali już turnieje w Delray Beach, Miami i Atlancie, a teraz zmierzają do kolejnego zwycięstwa w Waszyngtonie. Widać, że bardzo dobrze gra im się przed własną publicznością, która ich wspiera i nakręca do kolejnych triumfów. Dodigów nie ma jednak co lekceważyć, moim zdaniem to TOP3 wśród par deblowych, ale więcej argumentów jest w tym meczu po stronie Bryanów.

Otrzymane punkty reputacji: +10
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Isner John - Nishikori Kei
Typ : Nishikori Kei @ 1.50 Marathonbet ✅ ✅ ✅

Rzadko się decyduje na grę przeciwko takim zawodnikom jak Isner, którego osobiście bardzo cenie ale nie widzę tutaj jego wygranej w finale tego turnieju i nie z takim zawodnikiem jak Nishikori. Główną bronią Isnera jest z całą pewnością serwis, według mnie zdecydowanie najlepszy serwis w całym światowym tourze ale dalej Amerykanin jest tylko i wyłącznie service-manem, który opiera całą swoją grę na własnych gemach serwisowych. Każdy zawodnik tego pokroju ma jeden główny mankament - jeśli zatnie się w jednym gemie przy swoim serwisie (a zdarza się to bardzo często) i zostanie zmuszony do serwowania swoim drugim podaniem to pojawia się problem, bo często dochodzi do wymian. W wymianach Isner nie ma najmniejszych szans na wygraną, bo Kei jest zawodnikiem wspaniale grającym na hardzie - i bardzo dobrze się tutaj prezentuje. Oczywiście Isner też pokazywał tutaj wolę walki i dużo jak na siebie biegał ale nie można nawet porównać mobilności jednego i drugiego zawodnika. Nishikori dobrze gra na returnie, ten drugi serwis powinien często wracać do Isnera i będzie pojawiał się problem, zdaję sobie sprawę, że drugi serwis Johna jest też bardzo dobry ale mimo wszystko pozostawia on możliwość returnu. Biorąc pod uwagę, że przeciwko sobie stają dwaj tego typu gracze to z całą pewnością idę w stronę Japończyka, który po prostu ma szerszy wachlarz zagrań i znajduje się w dobrej formie. Warto dodać, że Kei też serwuje całkiem dobrze, oczywiście nie jest to serwis pokroju Isnera czy innego service-mana ale z całą pewnością Kei swoim serwisem też trochę sobie pomoże.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Isner John - Nishikori Kei, pierwszy set 7:6, Bet365 4.33
VS.

Amerykanin jest w formie ponieważ ma serię wygranych 8 meczów z rzędu czyli wygrał w Atlancie oraz w Waszyngtonie jest w finale. Prawdą jest to, że nie pokonywał super, mocnych zawodników lecz forma jest i to jest bardzo ważny element. Dla Japończyka jest to pierwszy turniej na twardej nawierzchni po Wimbledonie oraz powrocie po kontuzji. Stracił seta z Duckworthem czy z Ciliem także Azjata na pewno jest do ugryzienia. Tym bardziej, że Panowie grali ze sobą raz w obecnym roku w Miami. Tam również faworytem był Kei a wynik padł 6:4, 6:3 dla Isnera. Jak to wyglądało? Nishikori totalnie nie miał pomysłu (był w amoku) na odebranie serwisu Johna. Swoją drogą Isnerowi praktycznie wszystko wychodziło, moim zdaniem był to jeden z najlepszym meczów Isnera w całej jego karierze. Czy Kei się zrewanżuje? Wszystko jest możliwe lecz ja jak zwykle nie skreślam Isnera na własnej ojczyźnie. To będzie drugi mecz czyli Kei będzie miał na pewno inny plan na to spotkanie niż za pierwszym razem. Idę w typowy schemat: mam nadzieję, że Isner wyserwuje swoje a tym razem Kei już nie da się połamać bardzo szybko i będzie również wygrywał swoje gemy bez większych problemów. Stawiam, że Isner wygra w tie braku pierwszego seta ponieważ jest to bardzo realne.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom