>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Kitzbühel, Waszyngton 3.08.2015 - 9.08.2015

Status
Zamknięty.
M 676

mmichael83

Użytkownik
ATP Washington

Johnson Steve Dimitrov Grigor

Pinnacle 2,8 6:3,1:6,6:3 ✅✅✅

Dzisiaj po raz kolejny idę w stronę Steve\a. który wczoraj rozegrał niezłe spotkanie z Tomicem i wygrał tak jak przewidywałem. Staty robią wrażenie 1 serve 81% ,2 serve 71%,20 asów ,2 podwojne i ani razu nie bronil sie przed przelamaniem. Dzisiaj na pewno rywal trudniejszy bardziej wszechstronny i kompletny, w koncu nazywaja go drugim Federerem ( ktos z ksiezyca spadl) owszem podobne ruchy ma do Rogera,ale nic poza tym, bo niezlym zeszlym sezonie teraz lekko dołuje,duzo ma pzestojów w grze i jakis taki nieobecny czesto jest na korcie,bedzie mial spory problem majac po drugiej stronie zmotywowana maszyne w postaci amerykanca, ktora bedzie gral agresywnie i na pewno nie bedzie opuszczal, widze tutaj niespodzianke,ale jak bedzie zobaczymy.

stawka nieco mniejsza

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Typ przeciwko Radwańskiej Agnieszce!
Querrey S. - Cilic M.
Querrey S. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
H2H 0:3 z lat 2009-2012. Ich wszystkie mecze zostały rozegrane na trawie i zawsze były zacięte. 5 setów w 2009 i 2012 roku na Wimbledonie, oraz 3 sety w Queen&#39;s Club. Cilic daleki jest od swojej optymalnej formy z przed roku, wrócił w tym sezonie po przerwie od tenisa i nie gra tego co najlepiej potrafi. Chociaż kto tam wie co z nim będzie, bo rok temu wrócił po &quot;banicji&quot; na tenis od federacji i wygrał US Open pokonując po drodze 3:0 Nishikoriego, Federera i Berdycha. To jednak jego wyniki nie napawają mnie optymizmem. Querrey też nie ma jakiś wybitnych osiągnięć, ale w końcu zaczęły się turnieje z cyklu US Open Series czyli dla Amerykanów jest to najważniejsza cześć sezonu w tenisowym kalendarzu. Forma i mobilizacja powinna być zwiększona dwukrotnie. Zastanawiałem się czy nie grać handicapu gemowego bo obaj dobrze serwują, ale z nimi zawsze miałem niemiłe wspomnienia i już wolę zagrać tylko na jednego seta dla Sama.
Wynik: (2)6:7 (3)6:7
Lopez F. - Groth S.
Groth S. +1,5 seta ::: 1,55 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
H2H 1:1 z tego roku. Lopez wygrał na trawie, a Groth po bardzo zaciętym meczu na styku w Stuttgarcie. Jak już pisałem ostatnio wydaje mi się, że Hiszpan jest daleki od swojej optymalnej dyspozycji. Rok temu doszedł w Kanadzie do półfinału, a w Waszyngtonie odpadł w 1 rundzie z Estrellą. Zaraz zbliżają się Mastersy i kto wie jak tam będzie z jego motywacją. Dobrze serwuje, podobnie jak i Groth który w tym roku gra świetny tenis. Feliciano po przylocie z Europy pokonał podstarzałego Hewitta po zaciętym meczu, za to Australijczyk zaliczył już dwa pewne zwycięstwa. Nie zdziwię się jak Samuel wygrał cały mecz.
Wynik: 3:6 4:6
Zverev A. - Dolgopolov A.
Gasquet R. - Sock J.
Dolgopolov A. &amp; Gasquet R. ::: 2,11 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Łączę te dwa mecze bo wydają mi się o podobnym ryzyku czyli dość pewnym. Zverev pokonał Andersona, ale on podobnie jak i Murray (sprzedał, odpuścił, podłożył się, wstał lewą nogą - zwał jak zwał) turniej w Waszyngtonie na rzecz dwóch zbliżających się Mastersów w Kanadzie i Cincinnati. Zverev ma dopiero 18 lat, a Dologpolov niekiedy gra genialny tenis, w Miami prawie pokonał Djokovica i miał w drugim secie już 2 razy przełamanego Serba, ale pękł psychicznie. Tutaj jak na razie dwa pewne zwycięstwa i to nie nad byle kim.
Lubię Gasqueta, gra bajecznie, świetnie porusza się po korcie tylko jego problem tkwi w tym, że jak trafi na kogoś z czołówki to wtedy jest &quot;bye bye&quot;. Tak oto na French Open żadnych szans nie dał mu Djokovic, a na Wimbledonie kolejny raz Djokovic, pomimo, że Francuz doszedł do półfinału turnieju co jest nie lada sukcesem. W pierwszej rundzie pewne zwycięstwo nad Mullerem, a Sock moim zdaniem mocno odpadł z formą z początku sezonu. Teraz jego wyniki są mocno średnie. Bodajże na Wimbledonie złapał jakiś uraz palca być może go to wybiło z rytmu.
Wynik I: 2:6 6:2 6:4
Wynik II: 7:6(4) (5)6:7 4:6
Johnson S. - Dimitrov G.
Johnson S. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
Grali ze sobą na Wimbledonie i typowałem podobny zakład, okazał się niestety nietrafiony. Padło wtedy 0:3 dla Bułgara z dwoma tie-brekami. Tutaj jednak widzę większe szanse na przynajmniej seta dla Steva. Po pierwsze gra u siebie, po drugie rok temu osiągnął tutaj półfinał więc broni sporej ilości punków, a po trzecie Dimitrov w tym sezonie gra poniżej tego od czego od niego się oczekuje. Nie grał nic od Wimbledonu, na którym przegrał sromotnie z Gasquetem 3:0. Do tego w pierwszej rundzie męczył się z takim ziemniakiem jak Guido Pella rozgrywając z nim tie-break, a do tego stracił 3 razy swoje podanie - nie wygląda to zbyt optymistycznie. Johnson to jakiś jeden poziom wyżej, może i Bułgar wygra, ale wątpię żeby przyszło mu to łatwo.
Wynik: 6:3 1:6 6:3

Otrzymane punkty reputacji: +11
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Nishikori - Mayer 2:0 @1.61 Pinnacle ✅

Kei po kontuzji i stracił seta z Duckworthem więc może dziwnie wygląda taki typ ale mecz z &quot;kaczką&quot; stał na bardzo wysokim poziomie i był to jeden z lepszych meczów co ostatnio oglądałem, Japończyk świetnie pracował w defensywie, dużo winnerów. W wywiadach mówi że po kontuzji nie ma śladu oraz że jest dobrze przygotowany, co było widać. Mayer męczył się wczoraj ze słabym Rolą, jedynie serwisem może postraszyć Keia bo w wymianach to argumentów mieć nie będzie, ale dla Japończyka nie powinno być problemem tutaj zwycięstwo w dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +9
ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Popieram typ na Johnsona. Kurs zacny, a Dimitrov od dawna gra poniżej swoich możliwości. Bułgar dał się przełamać aż 3 razy Argentyńczykowi Pelli, który do tuz światowego tenisa i kortów twardych nie należy, więc o czymś to świadczy. Amerykanin u siebie na pewno zmotywowany i z dużymi szansami na zwycięstwo. Do tego dochodzi ogranie na amerykańskiej ziemi - dla Dimitrova będzie to drugie spotkanie po dłuższej przerwie, natomiast Steve rozegrał ich już trochę więcej. Typ trochę na Johnsona, trochę przeciwko Dimitrovowi. Kurs rzędu 2,8 to z pewnością value. ✅

Otrzymane punkty reputacji: +32
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Johnson S. - Dimitrov G.
Typ : Dimitrov @ 1.50 Marathonbet
Ja pójdę na odwrót poprzednikom i będę typował wygraną Bułgara w spotkaniu z na pewno słabszym tenisistą czyli Johnsonem. Oczywiście może Dima nie znajduje się w najwyższej dyspozycji, wczoraj przeciętny mecz z Pellą, co prawda wygrany 2:0 ale mecz miał ciągle pod pełną kontrolą, jak rywal serwował ze stanu 6*:5 na mecz to Dimitrov bez problemu go odłamał, a potem wygrał w TB bez żadnych problemów bodajże do jednego. Johnson do tej pory dwa skalpy - czyli wygrana z Lacko (beznadziejny zawodnik) i Tomić (który znajduje się w katastrofalnej formie), bo poza wygraną w Bogocie gdzie każdy się podkładał i miał naprawdę marnych rywali w drodze do wygranej to Kangur wygląda po prostu bardzo słabo na ten moment.
Johnsona obserwuje od dłuższego czasu, a dokładniej od turnieju w Halle gdzie przegrał z Florkiem Mayerem (i to w żałosnym stylu). Wszystkie następne wygrane tego tenisisty to kolejno : Lacko, Berrer, Lacko, Lacko, Tomić. A teraz do sedna - duże problemy z Lacko w 2/3 meczów (a Lacko jest naprawdę słabym graczem), z Berrerem został zmiażdżony w 1 secie i nie miał kompletnie nic do powiedzenia, a potem jeden z większych handlów jakie widziałem w życiu i szybka wygrana Johnsona (rzadko mówię o ustawianych meczach ale to było ustawione na 100%, nawet 3 DF-y w jednym gemie, a często po 2 w następnych). Słowem podsumowania Jankes posiada tylko i wyłącznie pierwszy serwis, jeśli nie trafi to ma wielki problem w dalszej grze, bo drugi serwis bardzo nerwowy, w wymianach słaby, dobra mobilność, dużo niewymuszonych błędów, ogólnie wirtuozem gry z głębi kortu nie jest, typowa szkoła amerykańska, czyli solidny serwis i szybkie kończenie danego punktu. Dodatkowo według mnie słaba psychika, szybko się denerwuje, dla mnie typowy średniak, który pewnego poziomu nie przeskoczy, a w ostatnim czasie grał naprawdę bardzo źle.
Dimitrov to przede wszystkim bardzo wszechstronny tenisista, który ma duży wachlarz zagrań. Takich zawodników na dobrą sprawę nie powinno się nawet przy sobie stawiać, bo Jankes wygląda naprawdę mizernie przy graczu takiego kalibru jak Dimitrov. Oczywiście Dima ma też swoje wady, ma przestoje, potrafi przegrać mecz z typowym ogórkiem, dla mnie jedyna wątpliwość w tym meczu to motywacja Dimitrova - ale myślę, że skoro ma okazje wygrać dzisiejsze spotkanie to nie powinien go oddawać, bo w następnej rundzie ma prawdopodobnie Gasqueta z którym będzie już ciężki mecz także jeśli myśli o Mastersach to będzie mieć dobrą wymówkę na porażkę.

arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Oto moje propozycje na ATP w Washingtonie...

ATP - SINGIEL: Washington (USA), twarda - 1/8-finału

Lopez F. - Groth S.
Typ: 2, Kurs : 2,21 ✅
Szykuje się bardzo ciekawy mecz. Moim zdanie szanse co co najmniej 50/50 więc dlatego postanowiłem zagrać na Australijczyka. To już jego trzeci turniej na twardej nawierzchni, natomiast Lopez gra swój pierwszy i to też przemawia za Grothem, ponieważ na ziemnej gra się zupełnie inaczej. W pierwszym meczu Lopez wymęczył zwycięstwo z Hewitt, mimo porażki w pierwszym secie...Groth w ostatnich meczach pokonał Troickiego 2-0 ( to na pewno coś znaczy) oraż Belluciego 2-1. Obaj to bez wahania silni przeciwnicy więc duży plus dla tego pana z Australi. Na koniec dodam tylko, że ich ostatnie spotkanie na korcie bo na kawie mogli być nawet wczoraj miało miejsce w czerwcu i Groth zwyciężył...

Mayer L. - Nishikori K.
Typ: 1
, Kurs: 5,95⛔

Kurs kosmiczny natomiast typ całkiem realny.Polecam grę na Mayer może jakiś bezpieczniejszy typ ale warto spróbować. Nishikori nie wydaję się być w swojej najlepszej dyspozycji, na Wimbledonie szybko zakończył swoją przygodę i ciężko wnioskować czy jest w optymalnej formie bo ostatni mecz na pewno nas do tego nie przekonał ( zwycięstwo 2-1 z Duckwortem). Mayer pokonał Rola, ponadto na trawie grał całkiem całkiem więc kurs godny zaryzykowania....

Johnson S. - Dimitrov G.
Typ:2
, Kurs: 1,49⛔

Uważam, że Bułgar nie powinien mieć problemów z pokonanie Amerykanina i można pokusić się na typ 2-0. Johnson pokonał wczoraj Tomicia i to już dla niego duży sukces. Dimitrov natomiast poradził sobie bez straty seta z groźnym Pelle. Na wimbledonie Bułgar wygrał pewnie 3-0 i dziś powinno byc podobnie....

Querrey S. - Cilic M.
Typ: 2
, Kurs: 1,53✅

Ciężko coś pisać na temat obecnej fomie Chorwata bo ostatnio zagrał tylko ze słabym Koreańczykiem ale po wimbledonie można wiele od niego oczekiwać. Amerykanin uporał się z Japończykiem 2-1 Soedą ale na Cilicia obecna gra Querreya to zdecydowanie za mało w moim odczuciu....

Zverev A. - Dolgopolov A.
Typ: 1
, Kurs: 3,00✅✅✅

Jeżeli można mówić o najpewniejszych typach biorąc pood uwagę również kurs to z pewnością jest nim gra na Niemca. Kurs baaardzo ciekawy. Wczoraj polecałem typ na Niemca w meczu z Andersone a kurs był jeszcze wyższy i udało się więc dzis może być podobni. Warto zaznaczyć, że Dolgopolov pokonał wczoraj Karlovicia po zacietej walce ale chciałbym się skupić na Zvereve bo wydaje mi się, że jest w stanie zagrać kapitallny mecz. Widziałem jego ostatnie mecze z Robredo i mimo porażek grał świetnie i zabrakło trochę szczęścia a Robredo zaszedł w tych turniejach przecież bardzo wysoko...Porażka Dolgopolova w ostatnim turnieju z Soedą nie napawa optymizmem i nie uważam go za faworyta w tym meczu...

Pozostałe typy już bez analizy ale mam nadzieje że trafne ;)

Gabashvili T. - Berankis R.
Typ: 2, Kurs: 1,97✅

Gasquet R. - Sock J.
Typ: 1, Kurs: 1,39⛔

Pospisil V. - Isner J.
Typ: 2, Kurs: 1,57
✅

PoWoDZeNia !!! ????

Otrzymane punkty reputacji: +27
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Gasquet 1,40 [William Hill]
Sock prócz tegorocznego IW, na razie nigdy specjalnie nie zachwycał na turniejach wysokiej rangi w Stanach. Zawsze kończył swoje udziały na graczach z topu. Mimo, że jankes ma sporo jasno zauważalnych zalet, takich jak m.in. kunszt deblowy, szybki i efektowny forhend, mobilność na linii - to jest to na razie półka niżej, o czym zresztą świadczą kursy. Na dodatek średni mecz z Bemelmansem.
Ryś to ubiegłoroczny półfinalista (grał wtedy jak z nut, powstrzymany jednak przez jeszcze lepszego wtedy Pospisila). Po udanym Wimbledonie, musiał wejść z Mullerem na wyższe obroty i powinien być przygotowany.
Dziś piłka przeciwko Jackowi będzie pewnie dłużej w korcie, a to tylko lepiej.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Pospisil - Isner 2,66 Pinnacle ⛔
Dwa poprzednie typy po fajnych kursach weszły, więc próbujemy dalej. Tym, co najbardziej mnie skłania do postawienia na Kanadyjczyka jest fakt, że wygrał 3 z 4 pojedynków rozegranych między oboma panami. Vasek zatem na pewno nie ugnie się przed Big Johnem, a sprawa zapewne rozstrzygnie się w tie-breakach, gdzie będą decydować pojedyncze piłki. Skoro we wcześniejszych latach udało mu się takie stykowe pojedynki z Amerykaninem wygrywać to i tym razem szanse są co najmniej duże. Co prawda John ostatnio w wybornej formie, ale kiedyś ten słabszy moment musi przyjść i mam przeczucie, że będzie to właśnie tym razem. Mecz 50/50, więc po tym kursie biorę to w ciemno ????

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Sock-S.Johnson 1 @1.55
Poniewaz Sock woczroaj wygral z Gasquetem to gramy na Socka.Trzy zaciete sety, takich meczow sie nie odpuszcza. Generalnie za caloksztalt Sock lepszym tenisista i na pewno obydwaj wola strone forhandowa w swoim repertuarze. Johnson tak ostatnio gral srednio, ale tutaj pokazal sie z najlepszej strony. Nie deprecjonujac jego osiagniec to tez jednak trzeba powiedziec, ze wygral z Tomicem, ktory zachowywal sie dziwnie i Dimitrovem. Dimitrov na razie nie jest tym samym graczem co rok temu i gra zdecydowanie gorzej i ma to odzwierciedlenie w wynikach. Bulgar swietnym zawodnikiem jest, ale w jego przypadku romanse z Maria S. raczej negatywnie sie odbily na dyspozycji, a teraz po rozstaniu z Rosjanka to albo zacznei grac lepiej, albo znowu jakies stany depresyjne. Ale wracajac do tematu to Sock mial wczoraj rywala, ktorego na pewno pokonac nielatwo w postaci Gasqueta, ktory wydawalo mi sie ma szanse cos tu zwojowac. Sock zaskoczyl bardzo pozytywnie wczoraj, wiec moze bedzie jakis lepszy wynik i to na niego bym stawial w amerykanskim pojedynku. Moze tym razem wejdzie kurs 1.5, gdyz ostatnio na dwa typy to wchodzi ten duzy kurs, a ten standardowy o dziwo nie, takze moze czynnik losowy tez tym razem bedzie bardziej łaskawy.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Mathieu - Almagro 1 @3.02 Marathon✅
Zbyt duzy kurs na Mathieu tutaj mamy zeby go nie zagrac. Nico kiepsko gra w tym roku, sporo porazek z nizej notowanymi rywalami. Pokonal tutaj na razie Veselyego, Melzera oraz Lajovicia a wiec graczy mocno przecietnych na cegle. Wczesniejsze porazki chocby z Ramosem czy Istominem nie nastrajają optymistycznie. Mathieu od kwali gra tutaj dobrze. Mial zastoj z Delbonisem kiedy to przegral seta 0:6 i nie mogl go skonczyc na mecz, ale poza tym jego gra jakos zle nie wyvladala. Na pewno ma wieksze szanse ograc tak slabego Almagro niz rysuja to bukmacherzy.
Thiem - Kohlschreiber 1 @2.51 Marathon⛔
Mocno licze na Dominica. Mial 3 dni odpoczynku po turnieju poprzednim i jak widac wystarczylo munto zeby nie odpuszczac. Zlapal dobra forme, wygral juz 2 turnieje od rzad i jak widac ma zamiar wygrac trzeci. Stracil seta z Haiderem ale poza tym gral juz calkiem niezle. Kolba jak juz pisalem niezbyt dobra forma, ale w polfinale sie znalazl. Wczoraj jednak Fognini zaczal pajacowac to i Niemiec nie mial wiekszych problemow z wygrana. Na ta chwile lepszym graczem jest Thiem i jesli zmeczeni nie da za bardzo o sobie znac to on powinien wygrac dzisiaj swoj mecz.
Begemann/Kubot + Bryany @2.22 Marathon⛔

arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Zverev A. - Cilic M.
Typ: 1, Kurs: 4,96⛔

Kolejny bajeczny kurs na Niemca. Trafiłem dwa ostatnie mecze z podobnymi kursami przeciwko Dolgopolovi i Andersonie wiec czemu nie zaryzykować po raz trzeci ???? Osiemnastoletni Niemiec gra rewelacyjnie i to było już widać na ziemnej nawierzchni mimo porażek z Robredo...

Berankis R. - Isner J.
Typ: 1, Kurs : 4,31⛔

I następny moim zdaniem mocno zawyżony kurs. Berankis jest w świetnej formie w ostatnich 6 meczach wygrał pięć razy bez straty seta a rywale nie byli wcale łatwi. Co ciekawe przegrał raz i to właśnie z Isnerem ale trzeba zauważyć, że mecz był wyrównany a Berankis nie wykorzystał dwóch breakpointów w drugim secie. Stawiam dziś na rewanż za ostatnią porażkę bo naprawde warto.

Sock J. - Johnson S. Typ: 2 , kurs: 2,52✅
Mathieu P-H. - Almagro N. Typ: 2, kurs: 1,53⛔
Thiem D. - Kohlschreiber P. Typ: 2, kurs: 1,68✅
Groth S. - Nishikori K. Typ: 1, Kurs: 6⛔ ( analiza w typach dnia ;) )

Jeśli ktos zagrał bezpieczniej te trzy typy z wysokimi kursami to mże się udało...

PoWoDZeNia !!! ;)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Mathieu P. - Almagro N.
Mathieu P. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
H2H 2:2 z lat 2003-2014. O Francuzie ja już ostatnio pisałem i wygląda to mniej więcej tak - jest w świetnej formie! Najpierw finał w Challengerze w Niemczech, później 5 zwycięstw w Bastad i porażka dopiero z finalistą Tommym Robredo. Teraz znowu to samo czyli 5 zwycięstw w tym aż 4 mecze wygrane bardzo pewnie bez straty seta, a z Delbonisem pomimo, że przegrał drugiego seta do 0, to kolejny ostatni set mógł wygrać nawet do 0, wygrał 6:3.
Almagro w tym sezonie wrócił po długiej przerwie od tenisa z powodu kontuzji. Gra średnio jak na niego i daleki jest od swojej optymalnej dyspozycji. Tutaj jak na razie sobie całkiem nieźle radzi. W pierwszej rundzie 3 sety z nieobliczalnym Vesleyem, później Melzer zrobił kryminał prowadząc 5:1 w pierwszym secie, przegrywając mecz ostatnie 2:0, a pokonanie Lajovica który kręci się w okolicach 100 rankingowej o niczym nie świadczy, warto dodać, że w tym meczu Serb miał sporo okazji do przełamania Almagro, ale ich nie wykorzystał. Francuz wydaje się być w jeszcze lepszej formie niż wszyscy zawodnicy których pokonał Hiszpan.
Wynik: 6:4 6:3
Thiem D. - Kohlschreiber P.
Kohlschreiber P. ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
Thiem czy wygra trzeci turniej z rzędu tym razem u siebie w kraju? Szczerze w to wątpię. Tak naprawdę nie miał on na swojej drodze jakiś mocnych zawodników. W Umag: najpierw Lajovic który w drugim secie skreczował, a to zawodnik z poziomu Challenger, Haider-Maurer przysporzył mu sporo kłopotów i skreczował w trzecim secie, ale to nadal nie jest jakiś tenisowy mocarz, Monfils to jest człowiek jakiego dobrze znamy czyli mocno nieobliczalny, w końcu w finale spotkał Sousę który zagrał bardzo słabo, bodajże wygrał tylko 2 punkty w pierwszym secie przy serwisie Thiemy. W Gstaad nieobliczalny mocno średni, żeby nie powiedzieć słaby Delbonis, później zawodnik pokroju Carreno-Busta - tak to ten co wygrał Challenger w Poznaniu, ale to zupełnie jest inny poziom gry, a Thiem stracił z nim seta, później Thiem grał z Lopezem który na mączce gra bardzo słabo i ostatnio nie jest w formie, w finale pokonał Goffina który spalił ten mecz pod względem psychicznym. W Austrii Thiem o mały włos, a wyleciałby z turnieju już w pierwszej rundzie bo grał z Austriakiem Haider-Maurerem który spalił mecz pod względem psychicznym, w następnej rundzie skreczował Montanes, a warto dodać, że łamali się tam jak w WTA i Thiem nie ma już tak dobrego serwisu jak wcześniej.
&quot;Kolba&quot; w formie to jednak półka wyżej niż pozostali zawodnicy, ostatnio co prawda nie miał specjalnych wyników, ale tutaj zrobi wszystko żeby wygrać ten turniej. Jeżeli ktoś ma wątpliwości odnośnie umiejętności Niemca to odsyłam do powtórki finału w Monachium z Andy Murrayem - genialny tenis zaprezentowali nam panowie. W Kitzbuhel pomimo męczarni w 1 rundzie ze Struffem, później zmasakrował Giraldo oddając mu zaledwie 2 gemy, a w ćwierćfinale pokonał Fabio Fogniniego który grał w ostatnim czasie świetny tenis, ale kolejny raz spalił mecz mentalnie, to jednak było to spotkanie na wysokim poziomie.
Wynik: 0:6 (6)6:7

Otrzymane punkty reputacji: +15
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Groth - Nishikori ---- Groth +5 gemów @ 1,47 Pinnacle ✅
Dwa ostatnie typy przeciw Johnsonowi nie weszły to przerzucam się na Grotha. Autralijczyk słynie z potężnego serwisu i wygrywania sporych ilości punktów po 1 podaniu. W Waszyngtonie pokonał już Bellucciego, Troickiego i Lopeza. Nishikori wygrał jak do tej pory z Duckworthem w 3 setach i Mayerem w 2 setach. Rok temu Japończyk był w ćwierćfinale tego turnieju, więc juz wyrównał osiągnięcie z 2014. W przyszłym tygodniu są Mastersy to może postanowi odpocząć już od dzisiaj - kto tam wie. Zresztą forma Japończyka w tym okresie nie jest najwyższa i chce być w jak najlepszej dyspozycji na US Open. W każdym razie nie wyobrażam sobie Nishikoriego łamiącego Grotha przy każdej nadarzającej się okazji. Może i wygra ten mecz, ale nie sądzę, że obejdzie się bez tiebreaka.

Otrzymane punkty reputacji: +27
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Dominic Thiem vs Philipp Kohlschreiber dla Mecz (1.671) WYNIK ?
Paul-Henri Mathieu vs Nicolas Almagro dla Mecz (1.510) WYNIK ?
KURS: 2.523
PinnacleSports
Krótko, bo z telefonu...
Dubel wg mnie słusznych faworytów. Kohli to solidna firma i jak w zasięgu jest zwycięstwo w turnieju ATP to nie odpuszcza! Z Fogiem zagrał dobre spotkanie i jeżeli nic się w dyspozycji nie zmieni to powinien dać sobie radę z podmęczonym już Dominikiem. O Thiemie ostatnio sporo pisałem i zdanie podtrzymuje o nim, aczkolwiek widać u niego coraz większą zadyszkę (chociażby z jego rodakiem ostatnio) a taki wyjadacz jak Kohli każdy słabszy moment na pewno wykorzysta.
Owszem Almagro sezonu super nie ma, ale stara się jak może wrócić do swojej optymalnej dyspozycji... Coraz lepiej jego gra zaczyna wyglądać i na pewno w walce o finał nie odpuści. Jemu potrzebny jest sukces, aby się podbudował i umocnił psychicznie. Szansa ku temu wyborna i wg mnie powinien wygrać z Mathieu. Oczywiście dyspozycja Francuza na pewno zwyżkowa, w moim odczuciu jeszcze za niska aby pokonać Hiszpana. Walki pewnie nie zabraknie w tym meczu, ale ostatecznie idę w stronę Nico.

S 378

songo

Użytkownik
Groth - Nishikori

Pierwszy set --&gt;Groth 4,50 ⛔(4-6)mimo wszystko Australijczyk zagral kapitalny turniej.
2/10

Kurs na wygranie 1 seta przez Japonczyka wynosi 1,16. Bez komentarza...

Australijczyk osiagnal pierwszy w karierze cwiercfinal duzego turnieju (ATP 500). Nie wiem czy wygra z 5 rakieta swiata, ale nie powinien tanio skory sprzedac. Byc moze przegra w dwoch setach po tie-breakach. Byc moze spali sie psychicznie i przegra juz w szatni. Nie wiem. Wiem natomiast, ze ten typ ma duzo wieksze szanse powodzenia niz widza to bukmacherzy.

W pierwszej rundzie inny Australijczyk, Duckworth, potrafil urwac seta faworyzowanemu Japonczykowi. Dlaczego ta sztuka nie mialaby sie udac Grothowi, ktory jak wspomnialem wyzej gra turniej zycia?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Groth S. - Nishikori K.
Groth S. +4 gemy ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 1/3 ▶
Powyżej 22 gemy ::: 1,77 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔
O Grothcie pisałem już ostatnio nie raz, facet w 2015 roku gra naprawdę świetny tenis na poziomie ATP, gdzie wcześniej kojarzyłem go wyłącznie z Challengerów. W Waszyngtonie jak na razie same pewne zwycięstwa nad Belluccim, Troickim i Lopezem - choć Ci zawodnicy nie mogą dorównać ani trochę Nishikoriemu to jednak Japończyk moim zdaniem to jest taki rasowy top 10 coś jak Gasquet, Tsonga itd. Na szlema będzie musiał poczekać i prawdopodobnie go nigdy nie wygra, ale jest to dość mocny zawodnik. Na Wimbledonie po 5 setach pokonał Bolelliego, a później skreczował. Od tego czasu nie grał i w pierwszej rundzie zagrał 3 setówkę z przeciętnym Duckworthem z Australii podobnie jak i Groth. Pokonanie Mayera o niczym nie świadczy bo ten skoro nie wziął udziału w Hamburgu to musiało być coś na rzeczy, do tego Leonardo zawsze ciężko grało się przeciwko Keiowi.
Wynik: 4:6 4:6 @Edit: Szkoda, że Groth nie wykorzystał BP na odłamanie, tak wyszedł tylko mały minus.
Zverev A. - Cilic M.
Zverev A. +1,5 seta ::: 2,27 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔
Powyżej 21 gemów ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

Zverev ma dopiero 18 lat, a już na turniejach mącznych w Europie było widać zalążki dobrej formy. Tutaj w Stanach jak na razie dwa trzy setowe zwycięstwa nad solidnymi przeciwnikami jak Dolgopolov czy Anderson. Cilic po powrocie na korty z powodu kontuzji nie gra tego co na US Open rok temu, daleki jest moim zdaniem od swojej optymalnej formy. Nawet na Wimbledonie moim zdaniem zaszedł tak daleko tylko dzięki dość łatwej (w moim mniemaniu) drabince. W pierwszej rundzie trafił na niskiego dość ambitnego Koreańczyka Chunga, ale zwycięstwo nie przyszło mu łatwo. W drugim meczu zagrał z drewnem Samem Querreyem którego pokonał dopiero po 2 tie-breakach. Liczę na zacięty mecz, być może i 3 setowy.
Wynik: 5:7 (3)6:7
Berankis R. - Isner J.
Berankis R. +3 gemy ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔
Powyżej 23 gemów ::: 1,67 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅
H2H 0:2 z lat 2013-2015. Ostatnio spotkali się kilka dni temu na turnieju w Atlancie, wygrał Isner (5)6:7 4:6. Jak będzie tym razem? Z Isnerem się nie gra tylko czeka na tie-break. Liczę na podobny mecz, a kto wie czy Berankis nie wygra tego spotkania, albo chociaż urwie seta. Jest w formie, zaliczył dwa pewne zwycięstwa, a Isner jak to Isner, wszystko zależeć będzie od jego serwisu.
Wynik: 3:6 7:5 3:6 @Edit: Azjatycki handicap gemowy największe zło świata! Który ja już raz piszę, że to często nie wchodzi, a ja to gram i gram.
Sock J. - Johnson S.
Powyżej 23 gemy ::: 1,76 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
H2H 3:2 z lat 2011-2014. Na początku chciałem grać coś w stronę Steva, bo gra tutaj dobrze, broni punktów za półfinał, ale Sock chyba jednak odżył. Zdziwiło mnie to, że pokonał Gasqueta. Ogólnie to obaj dobrze serwują, w ich meczach często padały tie-breaki, a mecze były zacięte, teraz liczę na to samo. Nie zdziwię się jak padną tutaj 3 sety. Wszystko na to wskazuje.
Wynik: (5)6:7 1:6 @Edit: Aj, a człowiek to głupi, gra wszędzie w drugą stronę tylko nie w tym meczu co trzeba było.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Alexander Zverev v Marin Čilić (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 57 67 ⛔
KURS:
3,00
Bet365

&quot;Młode wilczki&quot; szturmem atakują ranking ATP. Coric, Rublev, Kokkinakis, Kyrgios czy właśnie Zverev kiedyś będą zapewne stanowili czołówkę światową, ale już teraz niejednokrotnie dali się we znaki faworyzowanym rywalom. Zverev pokonał już tutaj Andersona i Dolgo, więc należą mu się spore brawa. Teraz zagra o SF dużej imprezy z aktualnym mistrzem US OPEN, więc motywacja na pewno będzie ogromna. Pamiętam mecz Rubleva z Cilicem, gdzie młody Rosjanin wygrał pierwszego seta a dużo nie brakowało, aby zamknął mecz w dwóch setach. Ostatecznie przegrał, ale myślę, że dzisiejszy mecz będzie wyglądał bardzo podobnie. Zverev zagra na ambicji, ale Cilic też nie odpuści w walce o SF. Zapowiada nam się fantastyczny mecz, zarówno jeden jak i drugi gra super na serwisie, więc przełamań wiele być nie powinno. Tie break bardzo możliwy a w nim wiadomo różnie może być i wcale młokosa z Niemiec bym nie skreślał... Mecz już za chwilę!

Otrzymane punkty reputacji: +7
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Kitzbuhel 2015:
Mathieu P. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,3
Kohlschreiber P. ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,36
Fognini F. +1,5 seta ::: 1,45 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔ -2
Powyżej 21,5 gemów ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅ +0,75

Powyżej 20 gemów ::: 1,63 ::: Pinnacle ::: 2/3 ▶
Montantes A. +1,5 seta ::: 2,08 ::: Pinnacle ::: 1/3 ▶
Powyżej 20 gemów ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔ -2
Lajovic D. +1,5 seta ::: 1,86 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔ -1

Mathieu P. +1,5 seta ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,18
Powyżej 21 gemów ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅ +0,7

Haider-Maurer A. +1,5 seta ::: 2,34 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +2,68
Haase R. +1,5 seta ::: 1,85 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,7
Montantes A. +1,5 seta ::: 1,84 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +1,68
Mathieu P. ::: 2,02 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅ +2,04
Novak D. +1,5 seta ::: 3,75 ::: Pinnacle ::: 0.5/3 ⛔ -0.5
Dokładny wynik 2:1 Fognini F. ::: 6,00 ::: Bet365 ::: 0.25/3 ⛔ -0.25
Novak D. ::: 10,16 ::: Pinnacle ::: 0.25/3 ⛔ -0.25

Novak D. ::: 8,95 ::: Pinnacle ::: 0.5/3 ✅ :cool: +3,83
Novak D. +1,5 seta ::: 3,62 ::: Pinnacle ::: 0.5/3 ✅ +1,31

Powyżej 21 gemów ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 2/3 ▶
Trafione: 11
Przegrane: 6
Zwroty: 3
Bilans: ✅ +12,53
Yield: (12,53/23)*100%= ✅ +54,47%
- *bez zwrotów
Kohlschreiber P. - Mathieu P.
Powyżej 20,5 gema ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
H2H 3:1 z lat 2003-2015. W 2003 roku na mączce w Gstaad wygrał Francuz 6:3 6:1, ale to było dobre 12 lat temu. W 2009 na turnieju Metz na hali we Francji handicap zostałby spokojnie pokryty, padły wtedy 23 gemy. Na Australian Open tego roku Mathieu wygrał zaledwie 5 gemów, ale już 2 tygodnie później padły zacięte 3 sety w Montpellier.
O Mahieu pisałem nie raz i napiszę to jeszcze raz. Jest w formie od dobrych 3-4 tygodni. Najpierw finał w Challengerze w Niemczech, później 5 zwycięstw w Bastad i porażka z finalistą Robredo Tommym, a tutaj finał i niszczenie po drodze przeciwników w dwóch setach (oprócz Delbonisa): Almagro, Klizan, &quot;Szeper&quot;, Munar, Michalicka.
&quot;Kolba&quot; ok fajna forma, w Monachium zagrał genialny finał z Murrayem, ale to było szmat czasu temu. Tutaj na rozkładzie 3 sety ze Struffem (z którym zawsze ciężko mu się grało), później Giraldo zagrał żenadę wygrywając 2 gemy, następnie Fognini przy 5:3 w pierwszym secie wyłączyła mu się pewność siebie i tak oto przegrał mecz w dwóch setach, później Thiem który jak już pisałem w ostatnim czasie nie miał tak naprawdę żadnego poważnego przeciwnika, pierwszy set przegrał do 0. Thiem ma 21 lat, Mathieu 33 lata czyli powinien być bardziej opanowany, wybierać mądrzej na korcie itd. Różnica w mentalności i doświadczeniu, szykuje się fajny finał.
Wynik: 2:6 6:2 6:2
Dziś swoje urodziny obchodzi Roger Federer, nie trudno zapamiętać - 08.08. - Swoją drogą Mirka urodziła mu 2xbliźniaków (razem 4). Taki to pożyje!

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Kohlschreiber - Mathieu +1.5 seta 2 @2.22 Pinnacle✅
Łatwo i przyjemnie pierwszy set Mathieu, ale potem rzeźnia.
Nie liczac drugiego seta meczu z Delbonisem Mathieu gra tutaj bardzo dobrze. Wygrane bez straty seta z Almagro czy Klizanem zasluguja na uznanie. Zeby nie bylo - Kolba tez gra tutaj calkiem niezle. Ma spore szanse na zwyciestwo, ale nie zagram do po 1.3. Ciagle mam w pamieci mecz ze Struffem czy chocby mecz z Fogninim ktory ten przegral na wlasne zyczenie. Dalej Thiem, ktory jednak nie wytrzymal tego maratonu spotkab w ostatnim czasie i przegral 0:6 6:7. Zmeczenie bylo widoczne. Pierwszy serwis Francuz ma bardzo dobry, z Nico ponad 80% pilek wygranych. Szkoda, ze nie trafial zbyt czesto, bo z drugiego juz mial o wiele mniej pilek wygranych. Jesli bedzie trafial to jestem spokojny o seta dla niego. Returnuje tez calkiem niezle, co przy nie najbardziej groznym serwisie Niemca moze sie bardzo przydac. Kolba pierwszy i drugi ma taki sam prawie, wiec wygrywa po nich podobna liczbe punktow. Licze na dobry mecz i seta dla Mathieu.

Otrzymane punkty reputacji: +11
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Kohlschreiber - Mathieu ---- Mathieu +5 gemów @ 1,56 Pinnacle ✅
Czy naprawdę Niemiec jest tak silny, żeby wystawiać tutaj 1,3 na jego zwycięstwo. Szczerze w to wątpię. Widziałem troszkę jak gra tu Francuz i naprawdę robi wrażenie w jaki sposób prowadzi wymianę i trafia w kort. Kohlschreiber raczej mu nie ustępuje i jest faworytem finału, ale nie tak dużym. Mathieu pokonał ostatnio Delbonisa i Almagro, a więc tenisistów którzy potrafią dobrze grać na cegle. Złapał ostatnio taką formę jakiej dawno nie miał i jestem pewien, że nie podda się przed dzisiejszym meczem. Kohlschreiber i Mathieu grali ze sobą w przeszłosci 4 razy. Dwa ostatnie ich mecze są z tego roku i oba wygrał Kohlschreiber, ale były to spotkania na hardzie gdzie Francuz nie gra najlepiej. Na Australian Open wygrał zdecydowanie Kohlschreiber, a kilka tygodni później w Montpellier mecz był bardzo wyrównany. Teraz gramy na mączce i szanse Mathieu rosną. Mecz powinien być wyrównany.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom