>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

ATP Tour - Indian Wells (05.03.2025 - 16.03.2025)

tarki_16 353,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
images.jpg

Miejsce: Indian Wells, USA
Data rozgrywania: 05.03.2025 - 16.03.2025
Nawierzchnia: Hard (Outdoor)
Kategoria: ATP 1000
Pula nagród: $13,042,410
Oficjalna strona turnieju: https://bnpparibasopen.com/tournament/
Lista Startowa: https://www.dartsrankings.com/tennis/indian-wells
Drabinka: https://www.atptour.com/en/scores/current/atp-masters-1000-indian-wells/404/draws
Plan gier: https://www.atptour.com/en/scores/current/indian-wells/404/daily-schedule
Zwycięzca singla 2024:
C. Alcaraz
Zwycięzcy debla 2024: W. Koolhof / N. Mektic

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

Ostatnia edycja:
dx2 301,7K

dx2

Użytkownik
Z.Svajda-Carreno B. (-2,5 g) 2 @1.44

Spodziewam sie wygranej Hiszpana. Carreno mial znakomite wystepy w przeszlosci w Indian Wells i Miami jak polfinaly, a jak juz przegrywal wczesniej to naprawde czesto z topem po duzej walce. Carreno w ubieglym roku powaznie kontuzjowany, ale juz wrocil na dobre tory i mysle, ze on celuje w te amerykanskie turnieje. Ostatnio Hiszpan wygral dwa challngery pod rzad na Teneryfie, ale mia ltez czas odpoczac. Licze, ze szybko odbuje ranking i tu nie ma co czekac.
Plusy Zaca Svajdy to na pewno to, ze to regularny tenisista i dobrze sobei radzi w dluzszych meczach, jest tez Kalifornijczykiem i w tym stanie gra najlepiej. Z drugiej strony ten sezon poki co wyglada slabiej w wykonaniu Svajdy, niby mozna liczyc, teraz na poprawe, ale jednak zle wylosowala moim zdaniem i Carreno na poziomie to powinna byc zbyt wysoka preszkodza.
Jezeli sie nie myle i Carreno jest w dobrej formie, to od razu poprawie typem na Hiszpana w kolejnym meczu eliminacji sadze. Mysle, ze Carreno zwycieski, ale probuje ugrac tradycyjnie lepszy kurs jakims nieduzym handicapem z racji, ze te mecze na poczatku bywaja bardziej nieprzewydywalne.

Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells - kwalifikacje

Majchrzak 🇵🇱 vs. Garin 🇨🇱

Na rozgrzewkę pod lupę wezmę finałową rundę kwalifikacji turnieju, który nazywany jest przez niektórych piątym wielkim szlemem. Zawody w tym roku mają dodatkowy smaczek, bo po wielu latach zmieniła się nawierzchnia, ale o tym opowiem przy innej okazji, bo nie będzie to dziś kluczowe. Miałem okazję obejrzeć spotkania obu panów w poprzedniej rundzie i Polak pomimo wysokiego zwycięstwa nad gorszym z braci Svajda jakoś mnie nie przekonał, a szczególnie wolny start, gdyż panowie przełamywali się bardzo łatwo, a mecz miał dość wolne tempo, niczym na typowym Indian Wells. Rywal totalnie bez doświadczenia i wygrana była tu obowiązkiem, lecz teraz ma Garina czyli weterana kortów, którego obecnie męczą kontuzje, ale przykładowo w Australii znów pokazał świetny tenis i nie można go lekceważyć. Już tutaj ograł faworyzowanego Altmaiera sprawiając małą niespodziankę, bo Niemiec był w naprawdę dobrej dyspozycji. Oczywiście zasłużonym faworytem jest Polak, ale nie jest w na tyle dobrej formie, by stawiać w ciemno w jego kierunku i wolę zaryzykować w underdoga, pomimo nierównej formy, także zdrowotnej.

👉 Garin wygra seta @1,5 (betclic) ❌ (2 setowe na serwisie!)

Zeppieri 🇮🇹 vs. Kukushkin 🇰🇿
Włoch nie tak dawno wrócił do regularniejszej gry z powodu przewlekłych kontuzji związanych z nadgarstkiem, który nawet był operowany. Giulio to niewątpliwie utalentowany zawodnik, którego gra ma się prawo sprawdzać na wszystkich nawierzchniach, gdyż jest dobrym defensorem z inklinacjami ofensywnymi i do tego leworęczny. W Indian Wells w I rundzie bardzo pewnie ograł Tsenga czyli przeciętnego zawodnika kortów twardych, a teraz dostaje weterana kortów, który bardzo męczył się w pierwszej rundzie, co nie wróży dla niego dobrze. Po pierwsze miał rywala bez praktycznie żadnego doświadczenia, po drugie mecz był długi, a po trzecie w tym roku skończy już 38 lat i jestem ciekaw jak będzie wyglądać dzień po dniu ze znacznie świeższym rywalem. Oczywiście Zeppieri miał w przeszłości spore problemy mentalne z wygrywaniem spotkań w roli faworyta, a teraz jego pewność też nie może być przesadnie wysoka. Ostatnio nawet się wycofał, a w tym roku rozegrał tylko sześć spotkań, a wcześniej występował tylko w czerwcu. Niewątpliwie świeżość, potencjał i wiek są po jego stronie. Kukushkina jest weteranem, jeśli chodzi o beton, ale pierwsza runda była słaba, a na Bliskim Wschodzie też wypadł blado.

👉 Zeppieri wygra @1,45 (betclic) ✅

Zawodnicy powracający po różnych problemach:
👉 Korda - prawie 2-miesięczne przerwa (wcześniej liczne kontuzje)
👉 Hurkacz - powrót po prawie dwóch tygodniach, po drodze odpuszczając Acapulco bez konkretnego powodu
👉 Kyrgios - powrót po prawie dwóch miesiącach z powodu urazu mięśni brzucha
👉 Musetti - kontuzja łydki sprzed kilku tygodni
👉 Zeppieri - kontuzja nadgarstka (nie było to konkretne sprecyzowane)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +687
P 221,4K

Plamiacz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ATP - SINGIEL: Indian Wells (USA)
Godzina: 21:45
Spotkanie: Basilaszwili N. (Geo) - Uchiyama Y. (Jpn)
Typ: 1
Kurs 1.40
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Nikoloz Basilashvili, 16. zawodnik na świecie, powraca do formy po przerwie spowodowanej kontuzjami. Jego ostatni sukces na ATP Tour w lutym 2025, kiedy pokonał Constant Lestienne’a w Montpellier, świadczy o jego rosnącej dyspozycji. Z kolei Yasutaka Uchiyama, który znajduje się dopiero na 226. miejscu w rankingu ATP, nie odnosił ostatnio znaczących sukcesów na poziomie Touru, a jego wyniki w challengerach były raczej mieszane. Porównując doświadczenie oraz wyniki obu zawodników, Basilashvili jest zdecydowanym faworytem tego pojedynku. Jego mocniejsza forma, wyższy ranking i doświadczenie na poziomie ATP, a także pozytywne wyniki po powrocie do gry, przemawiają na jego korzyść.

Otrzymane punkty reputacji: +1962
rytelson 93,4K

rytelson

Użytkownik
Thiago Seyboth Wild vs Alexandre Muller (+2.5g) 2 @1.39 (Superbet)

ATP Indian Wells, I runda, 20:00. Marzec będzie nam stał pod znakiem kortów twardych, bowiem najpierw Indian Wells a następnie Miami. Dziś zaczynamy turniej główny w pierwszym z nich, gdzie na kort wybiegnie Brazylijczyk - Seyboth Wild i Francuz - Muller. Idę w stronę Francuza, który ten sezon ma bardzo udany. Na początku roku zwyciężył w turnieju ATP Hong Kong, by w lutym być finalistą w turnieju ATP Rio de Janeiro. To jeden z jego najlepszych okresów, bowiem to dwa z trzech jego finałów osiągniętych w karierze. Po drugiej stronie siatki mamy Seybotha Wilda, który ten rok ma delikatnie mówiąc - przeciętny. Z rozegranych ośmiu spotkań tylko dwukrotnie wychodził jako triumfator. Warto wspomnieć, że Brazylijczyk jest typowym "ziemnikiem" ,co więcej - czasami widywanym w turniejach rangi challenger, jednak można po jego wynikach wyciągnąć wnioski, że "spina" się na lepsze turnieje i umie postraszyć tych silniejszych, jednak dziś nie sądzę by zagroził Mullerowi z racji aktualnej dyspozycji. Głównym moim założeniem jest to, że Francuz ma kłopot przy grze w biegu, co powoduje u niego niewymuszone błędy. Brazylijczyk jednak nie jest stworzony do prowadzenia gry, zatem dla Mullera nie będzie to kłopot. Sam Francuz też do wirtuozów rakiety nie należy, na próżno szukać u niego elementu tj. częsta zmiana kierunków gry. Jest to siermiężny, lecz solidny zawodnik, a Brazylijczyk jest pod formą i Francuz moim zdaniem to wykorzysta.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +463
dx2 301,7K

dx2

Użytkownik
Przede wszystkim trzeba zauwazyc, ze w tym roku w Indian Wells zmieniono nawierzchnie kortow i teraz korty upodobnily sie bardziej do tych z Miami. Zdania graczy sa podzielone, niektorzy uwazaja, ze jest troche szybciej i nizszy punkt odbicia pilki, ale tez niektorzy ze wciaz bardzo wolno.
Typy nastepujace:

Norrie-Nardi 1 @1.6

Jakikolwiek Norrie by sie obecnie nie wydawal ze swoja dyspozcyja, to Indian Wells to jest jego turniej. Brytyjczyk wygral tu swoj turniej rangi ATP 1000 w sezonie 2021 i wraz z polfinalem Wimbledonu to jego najwiekszy sukces w karierze. Ogolnie bardzo dobyr bilans Norreigo w tym tunriju 14-5. Od zwycietwa nigdy nie zszeld ponizej 3 rundy, a ta 3 runde przegrla w ubieglym roku i tak po duzym boju z bardzo dobyrm wtedy Monfilsem.
Nardi ostatnio duza zwyzka formy i on zalsynal faktem, ze w ubieglym sezonie wygral tu mecz 2 rundy z Djokovicem. Sportowo lepiej niby wyglada Nardi, ale tu trzeba sie liczyc, ze Norrie zagra duzo lepiej, a jezlei tak sie stanie, to Brytyjczyk odtworzy troche tej formy, ktora tutaj prezentowal w przeszlosci, to wtedy bedzie w stanie wygrac. Wiele razy Norrie dla w tym turnieju zysk, wiec licze, ze znowu dolozy sie do rodzinnego obiadu.

Y.Bu-Basavareddy 2 @1.55

A tutaj wydaje mi sie, ze faworytem jest Hindus wychowany w USA. Basavareddy bardzo odbre na poczatky w tym roku sie pokazal w Australii, jest to mega regularmy gracz i to powinno iec ttutaj znaczenie. Basavareddy otrzymal tutaj do turnieju glownego dzika karte i wydaje mi sie byc na tyle dobrym zawodnikiem, ze widze tu jego wygrana.

Otrzymane punkty reputacji: +751
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
ATP Indian Wells

Basilashvili 🇬🇪 vs. Giron 🇺🇸

Oferta na pierwszy dzień turnieju i ogólnie pierwszą rundę szczerze mówiąc nie wygląda za łatwo i w wielu spotkaniach jest potencjał, w których underdog jak najbardziej może wygrać, sztuką będzie wybrać gdzie. Na dziś wybrałem jedno z takich spotkań, gdyż z jednej strony mamy bardzo solidnego gospodarza, który gra niczym ściana i ostatnio prezentuje całkiem dobry serwis, ale w Indian Wells nigdy wielkich wyników nie robił, co może wynikać ze specyfiki kortów. Marcos to zawodnik, który preferuje płaskie granie, bez wielkiej rotacji, więc zazwyczaj wysoko odbijająca się piłka w warunkach pustynnych raczej nie była mu na rękę. Teraz nawierzchnia uległa zmianie, więc w teorii piłka powinna niżej się odbijać, co byłoby mu na rękę, choć opinie dalej są takowe, że nie ma wielkiej różnicy i dalej jest kozioł oraz dość wolno. Po drugiej stronie siatki mamy kwalifikanta, który kilka lat temu grał w finale tego turnieju, o czym już można było zapomnieć. Gruzin jest uniwersalnym zawodnikiem, ponieważ potrafi grać świetny tenis na betonie jak i mączce, ale jego wadą jest regularność, której nie ma, a posiada ją dzisiejszy faworyt. Co ciekawe kursy na Amerykanina spadają i umacniają go w roli faworyta, ale nie widzę powodów, by grać w jego kierunku. Kurs jest za niski w stosunku do ryzyka, bo Nikoloz potrafi rozgrywać wielkie mecze i jeśli jego głowa zadziała to jak najbardziej może bić się o pełną pulę, lecz równie dobrze może ugrać pięć gemów i wrócić do domu. Jego lekką przewagą jest fakt, że grał tu w kwalifikacjach, więc zaprzyjaźnił się z kortami na nowo. Historia jego występów w Indian Wells jest dość ciekawa, gdyż praktycznie zawsze odpadał tu w pierwszym meczu, a właśnie wyjątkiem był rok 2021, kiedy to zrobił finał. Czyżby nawiązanie do tamtej edycji? Potencjał dalej jest, ale to cały czas losowy zawodnik, który po długich problemach prywatnych próbuje odbudować swoją pozycję, ponieważ jeszcze nie tak dawno był zawodnikiem szerokiej czołówki. Mecz regularności z nieprzewidywalnością i ogromnym potencjałem.

👉 powyżej 19,5 gemów @1,45 (sb) ✅ lub Basilashvili wygra seta @1,71 (betclic) ❌

➡ Analiza wideo ATP Indian Wells - TUTAJ (Kust)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +359
rytelson 93,4K

rytelson

Użytkownik
MacKenzie McDonald vs Alejandro Davidovich Fokina (+1.5g) 2 @1.35 (Superbet)

ATP Indian Wells, 22:00, I runda. Po wczorajszym utwierdziłem się w przekonaniu, że handicap gemowy to dobra sprawa. Dziś też ten handi ma jeszcze delikatnie wesprzeć faworyta, jakim w dzisiejszym meczu jest Hiszpan. Jako "underdog" robi dziś Amerykanin MacKenzi McDonald. Pomijając fakt, że Hiszpan w rankingu jest blisko 60 pozycji wyżej (49. vs 109.) warto zwrócić uwagę na ich bezpośrednie pojedynki oraz aktualną formę obu Panów. Otóż tzw. H2H wynosi 3:0 na korzyść zawodnika z Półwyspu Iberyjskiego, co świadczy o tym, że jego styl "nie leży" Amerykaninowi. Fokina zaliczyl 2 finały w dwóch ostatnich turniejach jakich grał. ATP Delray Beach i ATP Acapulco. Oba niestety przegrał, a szansa że osiągnie finał w Indnian Wells jest bardzo znikoma. Mimo dwóch porażek pokazuje to, że Fokina jest "w gazie" i odpoczynek 5 dni od ostatniego meczu w Meksyku powinien mu w zupełności wystarczyć, właszcza, że z Acapulco do Indian Wells jest dosłownie chwila lotu, na dodatek to niemal ta sama strefa czasowa. Skupmy się teraz na Amerykaninie, który jest już dość wiekowy i swoje braki w umiejętnościach ukrywa grając w turniejach rangi challenger, gdzie nabija dobre dla oka bilanse. Nie da się ukryć, że jego specjalnością są nawierzchnie twarde, jednak jak wspomniałem wcześniej - jest to topowy zawodnik ale na turnieje Challenger. Tuż przed IW wygrał nawet taki w San Diego, jednak spójrzmy na to jakich miał rywali. Obsada turnieju była marna. Ogywał Majchrzaka, Svajdę, Gigante i Sella. Jako ciekawostkę napiszę, że mimo 5 lat różnicy, Mc Donald tylko rok wcześniej został uznany za tenisistę, którego można uznać za profesjonlnego. Czysto tenisowo Fokina i jego sila w ręku powinny dać mu sporo "winnerów", Amerykanin ze swoimi 178 cm wzrostu nastawia się na grę zza lini końcowej, licząc na tzw. "forehandy lub backhandy mijające". Nie wiem czy to przejdzie z Hiszpanem i jego całkiem niezłym warsztatem technicznym, co w połączeniu z siła powinno dać mu awans do kolejnej rundy.

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Mensik 🇨🇿 vs. Etcheverry 🇦🇷

Spotkanie pierwszej rundy, które zapowiada się bardzo ciekawie. Teoretycznie korty twarde są bliższe Czechowi, który regularnie punktuje na tej nawierzchni, choć Argentyńczyk to zawodnik uniwersalny, który łączy grę defensywną z całkiem dobrą ofensywą i nie jest to w żadnym wypadku typowy "ziemniak", a raczej nowoczesna jego wersja. Oczywiście nie jest to zawodnik, który gra finezyjnie, a raczej fizycznie i polega na swoim wybieganiu oraz sile uderzeń. Raczej niczym rywala nie zaskoczy i dziś typuje bardziej przeciwko faworytowi, który po świetnym starcie sezonu złapał zadyszkę. Zaczęło się od problemów fizycznych w Melbourne w starciu z Davidovichem Fokiną, później bardzo blado wypadł w Rotterdamie, gdzie bronił się tylko serwisem, a w wymianach z De Minaurem popełniał sporo niewymuszonych błędów, a ostatnio w Acapulco przegrał ze swoim rodakiem Machacem i tam z kolei doznał urazu nadgarstka, który był dość mocno oklejony. Dlatego mam pewne obawy, co do jego postawy, bo z jednej strony stać go na znakomite widowiska, ale z drugiej już dawno nie zagrał wielkiego meczu, a korty w Indian Wells są wymagające, gdyż dalej są wolne i cechują się dość wysokim odbiciem, dzięki swej chropowatości, co powoduje, że czują się na niej dobrze gracze preferujący mączkę. Niewątpliwie jest to szansa dla Martina, choć jego forma nie jest na pewno optymalna i swoje będzie musiał wybiegać. Obaj nigdy nie zrobili furory na tym turnieju, ale też rzadko tu grali, więc teraz któryś będzie mógł napisać znacznie lepszą historię. Kierunek przeciwko Czechowi, którego w tym sezonie stać na wszystko i w zaledwie dwa miesiące zaliczył ogromną amplitudę formy. Indian Wells to korty twarde, w których serwis nie musi odgrywać aż tak kluczowej roli, o czym przekonał się choćby Opelka w starciu z Safiullinem. Typ ryzykowny, ale z potencjałem do niespodzianki, choć Etcheverry na kortach twardych gra co najwyżej poprawnie i też nie można zbyt wiele po nim oczekiwać.

👉 powyżej 20,5 gemów @1,55 (sb) ✅ lub Etcheverry wygra seta @1,61 (betclic) ❌

Indian Wells 🇺🇸 - nowa nawierzchnia, a warunki

Wiele mówi się w ostatnich dniach na temat nowej nawierzchni, a w zasadzie dostawcy. Przez 25 lat był nim Plexipave, a teraz został nim Laykold, co zwiastowało zmianę warunków na szybsze z niższym odbiciem niż zazwyczaj. Indian Wells od zawsze cechowało się wolnymi warunkami i wysokim kozłem, co w efekcie pasowało bardziej graczom preferującym mączkę.

Co na to zawodnicy po swoich pierwszych treningach/meczach? 🗣

Lubię Indian Wells, nawet teraz, ale korty wydają się być nawet wolniejsze niż wcześniej - są bardzo wolne. Nie wiem, co myślą inni gracze, ale jak powiedziałem, miałem tylko dwa dni i jet lag, więc jeszcze nie widzę wszystkiego we właściwy sposób. Grałem przez dwa dni i wydawały się bardzo, bardzo wolne, więc zobaczymy, jak to będzie wyglądało podczas turnieju. Dzisiaj przypadkowo rakieta wypadła mi z ręki i to z niskiej wysokości, to uchwyt był całkowicie rozdarty, po prostu z powodu tego, jak szorstki jest kort, a kiedy jest szorstki, to jest wolny" - powiedział Daniil Medvedev 🏳

"Wszyscy o tym mówią, ale prawda jest taka, że ja niczego nie zauważam. W każdym razie lepiej nie rozwodzić się nad tym za bardzo. Cokolwiek się stanie, musisz się dostosować. Kort jest nieco wolniejszy niż zwykle na twardych nawierzchniach, odbija się dość mocno, a rotacja, którą nadaję uderzeniom, jest efektywna, co daje mi pewną przewagę" - powiedział Moutet 🇫🇷

"Czy jest nowa nawierzchnia? Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jest tak samo. Trenowałem tutaj przez cztery dni, nic nie zauważyłem" - powiedział Zverev 🇩🇪

"Myślę, że warunki pomagają mi w ciągu dnia, piłka odbija się wysoko i trudno kończyć punkty. Dzisiaj było wolno. Pozwoliło mi to zachować spokój i rozbić piłkę" - powiedział Norrie 🇬🇧

"Wygląda dla mnie dokładnie tak samo. Jest powolna, piłka wysoko się odbija i jest trochę chropowata. Nie jest szybsza. Grają tymi samymi piłkami - Penn Tour. Bardzo szybko się puszą. Wszyscy spodziewają się, że w tym roku będzie szybciej, bo to Laykold, ale nie jestem pewien, czy tak jest. Z moich obserwacji wygląda tak samo jak dotychczas" - powiedział Sean Calvert (ekspert)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1122
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Tien 🇺🇸 vs. Navone 🇦🇷

Spotkanie kończące zmagania pierwszej rundy czyli rozgrywane na sam koniec dnia. Zastanawiam się czy słusznie Amerykanin jest aż tak zdecydowanym faworytem. Oczywiście ma talent, a do tego broni się ostatnimi wynikami, ale będzie mieć jeszcze wpadki i raczej nie jest to materiał na zawodnika ścisłej czołówki. Nie ma typowego instynktu kilera, ani potężnego serwisu, więc wiele akcji musi sobie wypracować. Po drugiej stronie siatki będzie mieć znakomitego defensora i wiele piłek wróci na drugą stronę. Navone to niesamowity walczak, który stał się już na dobre graczem głównego cyklu, lecz dalej brakuje mu sukcesów na szybkich kortach i w ubiegłym roku zbierał nauki i płacił frycowe. Dlatego jest dziś trochę niedoceniany, bo też nie ma ku temu powodów, tym bardziej, że debiutuje w tych zawodach, a dopiero schodzi z mączki. Learner grał już tu kiedyś, kiedy nie znał go jeszcze nikt, więc powiedzmy, że obiekt zna, nawierzchnia jest pod niego i ostatnio w podobnych warunkach ograł Zvereva. Pamiętajmy jednak, że Indian Wells jest specyficzne, piłka odbija się dość wysoko przez chropowatą nawierzchnię i jest zwyczajnie wolno, więc jest to jakiś handicap dla Argentyńczyka i spodziewam się ostrej walki w roli underdoga. On tu nic nie musi i jest w idealnej pozycji do ataku. Zobaczymy na ile pozwoli mu Amerykanin, ale nie spodziewałbym się gładkiego przejazdu, bo zabiegać go będzie ciężko i potrzebna będzie ogromna precyzja zagrań.

👉 Navone +5,5 gemów (ha) @1,45 lub powyżej 19,5 gemów @1,5 (betclic) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +465
Cabron 93,1K

Cabron

Użytkownik
Indian Wells

Tien 🇺🇸 vs. Navone 🇦🇷

Spotkanie kończące zmagania pierwszej rundy czyli rozgrywane na sam koniec dnia. Zastanawiam się czy słusznie Amerykanin jest aż tak zdecydowanym faworytem. Oczywiście ma talent, a do tego broni się ostatnimi wynikami, ale będzie mieć jeszcze wpadki i raczej nie jest to materiał na zawodnika ścisłej czołówki. Nie ma typowego instynktu kilera, ani potężnego serwisu, więc wiele akcji musi sobie wypracować. Po drugiej stronie siatki będzie mieć znakomitego defensora i wiele piłek wróci na drugą stronę. Navone to niesamowity walczak, który stał się już na dobre graczem głównego cyklu, lecz dalej brakuje mu sukcesów na szybkich kortach i w ubiegłym roku zbierał nauki i płacił frycowe. Dlatego jest dziś trochę niedoceniany, bo też nie ma ku temu powodów, tym bardziej, że debiutuje w tych zawodach, a dopiero schodzi z mączki. Learner grał już tu kiedyś, kiedy nie znał go jeszcze nikt, więc powiedzmy, że obiekt zna, nawierzchnia jest pod niego i ostatnio w podobnych warunkach ograł Zvereva. Pamiętajmy jednak, że Indian Wells jest specyficzne, piłka odbija się dość wysoko przez chropowatą nawierzchnię i jest zwyczajnie wolno, więc jest to jakiś handicap dla Argentyńczyka i spodziewam się ostrej walki w roli underdoga. On tu nic nie musi i jest w idealnej pozycji do ataku. Zobaczymy na ile pozwoli mu Amerykanin, ale nie spodziewałbym się gładkiego przejazdu, bo zabiegać go będzie ciężko i potrzebna będzie ogromna precyzja zagrań.

👉 Navone +5,5 gemów (ha) @1,45 lub powyżej 19,5 gemów @1,5 (betclic)
Kompletnie się nie zgodzę. Mam wrażenie, że nie widziałeś zbyt dużo Tiena. Chłopak ma papiery na wielkie granie. Faktycznie słabo wygląda w polu serwisowym, ale to jest do wypracowania, bo ma 19 lat. W dłuższych wymianach wygląda znakomicie i jest w stanie przebijać w nieskończoność mocno rozrzucając rywali po korcie. Obserwuje go od dłuższego czasu i jestem pewien, że jeśli nigdzie nie zbłądzi, to jest spokojnie materiał na top 10 w ciągu najbliższych kilku lat.
Ogólnie typu nie neguje, bo też uważam, że Navone jest solidny, ale absolutnie nie zgodzę się z oceną Tiena, dlatego pozwoliłem sobie na małą dygresję.
Pozdrawiam

inkub1986 655,8K

inkub1986

Użytkownik
Lehecka 1.55 STS

Z całym szacunkiem dla Norriego i z wiedzą, że obecne korty na Indian Wells, które są jeszcze wolniejsze niż zwykle mu służą, zagram przeciwko niemu. Postawię na zawodnika kompletnego, który robi świetną robotę w tym sezonie i nie tylko zresztą. Może Norrie nawet mu się postawi, ale nie widzę zbyt dużych szans na pokonanie Lehecki w jego optymalnej formie. Pamiętajmy jednak, że to ATP 1000 a tam zdarza się sporo niespodzianek, więc nic pewnego oczywiście.

Ostatnia edycja:
versa 713,7K

versa

Typer
Berrettini M. - O'Connell C.
O'Connell C.: wygra przynajmniej jeden set: Tak
Fortuna @2.24
Kursy na O'Connella wahają się między 4.00 a 4.45 (Betclic, Fortuna, Superbet) i ja wcale bym takiego rozstrzygnięcia nie skreślał, niemniej jednak pójdę w bezpieczniejszą opcję na to, że australijczyk w spotkaniu z włochem ugra jednego seta.
Sądzę, że będzie to mecz typu "do trzech razy sztuka", bowiem Berrettini od października zeszłego roku pokonał dwukrotnie 2:0 starszego rywala, panowie mierzyli się ze sobą tylko dwukrotnie, dwukrotnie na kortach twardych.
Co ciekawe, na cztery rozegrane sety w aż trzech przypadkach Berrettini wygrywał po decydującym gemie- tiebreaku. Sądzę, że ten mecz będzie bardziej udany dla underdoga i tym razem będzie mu sprzyjać więcej szczęścia, kort wolniejszy, a więc Berrettini nie powinien zdominować O'Connella serwisem tak jak w poprzednich potyczkach.

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Paul 🇺🇸 vs. Boyer 🇺🇸

Rozpoczynamy zmagania w II rundzie w Kalifornii i kontynuujemy serię zakładów pod underdogów. Dziś kolejny trudny mecz z kilku względów. Po pierwsze jest to starcie rodaków, a z doświadczenia wiem, że takowe spotkania obstawia się jeszcze trudniej. Po drugie praktycznie nie ma argumentów w stronę underdoga, a jedynie istnieją przesłanki dzięki którym mógłby zaczepić się na grę. Boyer nie jest zawodnikiem znanym szerszej publiczności mimo, że jest w mojej świadomości od dawna. Po prostu zazwyczaj oglądaliśmy go w turniejach niższej rangi jak ITF/ATP Challenger i brakowało mu jakości, by przebić się do głównego cyklu, więc raczej nie przesadzę mówiąc, że rozgrywa swój życiowy turniej pomimo, że to dopiero druga runda (oczywiście trzeba też dodać II rundę Australian Open, ale wtedy musiał pokonać tylko Corię). Tutaj triumf nad Vukiciem wygląda znacznie lepiej, ale bez rewelacji, bo Australijczyk jest ostatnio pod formą i niespodzianka wisiała w powietrzu. Amerykanin czeka cały czas na swój debiut w TOP 100, co jak najbardziej może wydarzyć się już w tym roku. Być może wygrana nad Aleksandarem go wzmocni, także pod względem mentalnym i teraz pokaże najlepsze, co ma w repertuarze, jednak mówiąc szczerze nie wiem pod jakim względem miałby zaskoczyć Paula. Tommy zazwyczaj bardzo łatwo radzi sobie z zawodnikami, których powinien ogrywać i jest to bardzo solidny gracz z zaplecza ścisłej czołówki, właśnie na okolice TOP 10. Może nie jest zawodnikiem, który porywa tłumy, ale jest do bólu skuteczny. Jedynym aspektem, który jest tu pewną niewiadomą to jego dyspozycja po Acapulco, gdy doznał zatrucia pokarmowego i musiał oddać mecz walkowerem. Od tamtego momentu minął już tydzień, a zaczął trenować od soboty, więc już raczej czuje się dobrze, a do tego wystąpił w turnieju pokazowym w mikście. Warto podkreślić, że broni tu punktów za półfinał sprzed roku, więc mobilizacja powinna być spora. Wracając jeszcze do Boyera wartym odnotowanie jest fakt, że on już tutaj grał w kwalifikacjach w sezonie 2018 i wraca po siedmiu latach ponownie z dziką kartą. Oczywiście przypadku w tym nie ma, gdyż pochodzi z tej okolicy i można rzecz, że jest pełnoprawnym gospodarzem w przeciwieństwie do rywala pochodzącego z Florydy. Podsumowując stricte tenisowo będzie bardzo trudno o jakikolwiek pozytywny wynik dla underdoga, a jedynymi przesłankami, które mogą lekko przemawiać za nim to fakt, że jest stąd, nie ma tak naprawdę nic do stracenia, więc wypada pokazać najlepszy tenis, jaki by on nie był oraz to, że Paul jest po grypie żołądkowej, lecz miał na tyle dużo czasu, że trzeba traktować ją bardziej w ramach ciekawostki do odnotowania. Trzeba też dodać, że korty są wolne, co na pewno działa na korzyść przełamań, a Boyer jest zaprawiony w bojach na wolnych nawierzchniach, a w ostatnim czasie zdołał pokonywać czy też walczyć z całkiem niezłymi zawodnikami. Na minus pora spotkania, gdyż odbędzie się w warunkach suchych czyli stosunkowo szybkich, a pogoda ma być dobra. Typy znów trudne, ale też takowa jest oferta.

👉 powyżej 18,5 gemów @1,5 (betclic) ❌ lub Boyer powyżej 0,5 przełamania @1,6 (sb) ✅

W mojej opinii zakład na przełamanie wygląda ciekawiej od gemów, gdyż nawet przy pogromie na korzyść faworyta to szansa będzie do samego końca.

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Tsitsipas 🇬🇷 vs. Seyboth Wild 🇧🇷

Spotkanie drugiej rundy, w którym rzecz jasna faworytem jest Grek, choć jeszcze parę tygodni temu raczej wiele osób wskazywałoby w stronę Brazylijczyka, głównie ze względu na słabą dyspozycję dzisiejszego faworyta. Wszystko jednak zmieniło się w Dubaju, gdzie Stefanos zagrał jak z nut i wygrał cały turniej w cuglach. Ja z kolei zastanawiam się co było tego przyczyną. Nie od dziś wiadomo, że Tsitsipas gra świetnie w swoich ulubionych lokacjach jak Monte Carlo, Barcelona czy też właśnie Dubaj, gdzie był już finalistą. Być może to jest tego powodem, a może zmiana rakiety, gdyż właśnie od niedawna próbuje swoich sił z Babolatem. W teorii korty Indian Wells powinny mu pasować, bo lubi korty wolne, gdy ma więcej czasu na przygotowanie się do bekhendu, choć w sumie Dubaj był szybki, a i tak mu pasował, więc ciężko go jednoznacznie sklasyfikować. Dobrze grywa i na szybkich, i na wolnych kortach, choć z trawą do dziś się nie zaprzyjaźnił. Dlatego teraz mam dość spory ból głowy z tym meczem, bo jeśli ostatnia dyspozycja nie była spowodowana tym, że po prostu lubi tamtejsze korty to dziś powinien odprawić Seybotha. Jeśli jednak nie będzie go stać już na taki tenis to możemy zobaczyć bardzo ciekawe i dość równe widowisko. Brazylijczykowi też leżą te korty i w I rundzie rozegrał solidny mecz z Mullerem na pełnym dystansie. Może nie było to widowisko najwyższych lotów, ale były znakomite momenty i to warto odnotować. Przewagą Thiago będzie właśnie fakt, że już ma pierwszy mecz za sobą, a Stefanos dopiero wchodzi w turniej. Grek w przeszłości bywał już tu w ćwierćfinale, a przed rokiem w IV rundzie. Dla porównania rywal startował tu tylko raz i przed rokiem doszedł do III rundy, lecz od kwalifikacji, rozgrywając łącznie pięć spotkań. Co ciekawe jeden jak i drugi w poprzedniej edycji rozegrali wszystkie mecze na dystansie dwóch setów i to z wyraźnymi underami gemowymi, lecz Brazylijczyk już tę serię zakończył. Nawierzchnia jest wolna, spotkanie zostanie rozegrane w środku dnia, więc nie można mówić o zwiększonej wilgotności jaka panuje tam nocami, a szkoda, bo to by sprzyjało przełamaniom. Mimo to szans powinno być dość sporo, o ile Grek nie będzie serwował znów perfekcyjnie. Nawierzchnia jest chropowata, piłka dość mocno zwalnia, a do tego szybko się zużywa. W pierwszej rundzie Seyboth Wild i Muller zaliczyli w sumie aż osiem przełamań, więc dość sporo. Tsitsipas z kolei w dwóch ostatnich meczach nie został ani razu przełamany, a zrobił to Berrettini. Prawdopodobnie dlatego mamy tak niskie linie w tym meczu. Powoli trzeba będzie szukać przełamania tej serii, tym bardziej, że warunki są ku temu zdecydowanie bardziej dogodne niż na Bliskim Wschodzie.

👉 powyżej 3,5 przełamań @1,9 lub Seyboth Wild powyżej 0,5 przełamania @1,5 (sb)

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
w co gra Zverev w drugim secie 6:5 serwis po mecz i porażka w TB w 3 secie drugi ananas Tallon serwuje po meczi nie daje rady a przecież to nie ATP250 tylko 1000

rytelson 93,4K

rytelson

Użytkownik
Felix Auger Aliassime vs Jenson Brooksby 1 @1.29 (Superbet)

ATP Indian Wells, 20:00, II runda. Dalej walczymy z turniejem w USA. Tym razem na warsztat idzie zawodnik gospodarzy - Jenson Brooksby i Kanadyjczyk - Felix Auger Aliassime. Brooksby otrzymał w październiku 2023 roku od Międzynarodowej Agencji Integralności Tenisa karę 18 miesięcy zawieszenia . Nie oskarżono go o pozytywny wynik testu na obecność niedozwolonej substancji, ale o niestawienie się na trzy testy narkotykowe w okresie 12 miesięcy. Dla mnie unikanie testów jest niemal równoznaczne z przyznaniem się do winy. Poza tym okres przed zawieszeniem miał bardzo udany i zajmował 33. miejsce w rankingu. Po powrocie idzie mu bardzo przeciętnie, w tym sezonie 2 wygrane w 8 meczach, nawet bez sukcesu w turnieju rangi CH. Wyraźnie jest pod formą i nie złapał jeszcze swojego rytmu oraz regularności, co udowodnił w pierwszej rundzie, gdzie mimo triumfu nad Bonzim, przespał pierwszy set, a w ogólnym rozrachunku miał niebyt imponujące statystyki, przegrał na "małe punkty", popełnił 45 UE oraz oddał 15 szans na BP rywalowi. Dziś zadanie o wiele trudniejsze, bo Auger jest o klasę wyżej. Na dodatek to jest w gazie, będąc finalistą ATP Acapulco sprzed tygodnia. Ten sezon rozpoczął bardzo dobrze, gdzie odniósł 14 zwycięstw w 19 spotkaniach. Bez wątpienie jest on faworytem i mam nadzieję, że to udowodni.

Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Djokovic 🇷🇸 vs. van de Zandschulp 🇳🇱

Novak wraca do Indian Wells by zmazać plamę sprzed roku, kiedy to zaliczył wpadkę z rewelacyjnym Nardim, po czym się posypał na nieco dłuższy czas i odpuścił wiele turniejów. W Australii wyglądał dobrze, ale kreczował przez kontuzję nogi. Później grał jeszcze na Bliskim Wschodzie, gdzie przegrał z Berrettinim, który był świetnie dysponowany, ale nie mogę powiedzieć, że grał słabo. Po prostu rywal był lepszy. Novak wygrywał Indian Wells trzy razy z rzędu, lecz ostatni raz dobrze wyglądał tu w 2017, więc dość dawno. Dziś rywala ma dość niewdzięcznego, gdyż Botic lubi ogrywać legendy i na te duże mecze potrafi się spiąć. Przekonał się o tym Nadal podczas Davis Cup, wcześniej Alcaraz na US Open czy też teraz Kyrgios. Mecz stał na dość wysokim poziomie, a panowie popisywali się świetnymi zagraniami oraz sztuczkami, lecz Nick przegrał głównie przez brak zdrowia, a dokładnie uraz nadgarstka. Novak oczywiście jest tu znacznym faworytem, nie warto ruszać go po tak niskim kursie, ale z racji, że jest wolno i dysproporcja w kursach jest przesadna to zagrałbym najprędzej przełamanie na korzyść VDZ. Jak najbardziej stać go na to, ale musi mentalnie dojechać, a to już u niego loteria. Nigdy nie zrobił tu wielkiego wyniku i raz był tylko w III rundzie. Teraz nie ma nic do stracenia i wśród wielkich nazwisk na rozkładzie brakuje mu właśnie Serba. Nie liczę, że wygra, ale przełamać jak najbardziej jest w stanie, bo Nole trochę za rzadko gra o punkty, brakuje mu rytmu, a lata lecą. Oczywiście dla niego wiek to tylko liczba, lecz nie spodziewam się, żeby był jeszcze lepszy niż choćby w Melbourne, gdzie zazwyczaj był najmocniejszy. Pierwszy mecz wcale nie musi być najlepszy w wykonaniu Serba i to raczej typ turniejowca, który będzie się rozkręcać z biegiem turnieju, o ile dopisywać będzie zdrowie, a tego niestety nie możemy być pewni. Pierwszy z typów wygląda jak promocja, więc prawdopodobnie kwestia minut i zostanie usunięty!

👉 powyżej 0,5 przełamań w I secie @1,55 (forBET) ✅
👉 van de Zandschulp powyżej 0,5 przełamań @1,55 (forBET) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +804
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Warto sprawdzić ofertę specjalną tego bukmachera, bo linie mocno odstające od reszty na plus:
👉 Halys vs. Alcaraz powyżej 6,5 asów @1,85 lebull ✅
👉 Hurkacz vs. Gaston powyżej 8,5 asów @1,85 lebull ✅
👉 Tabilo vs. Lajovic powyżej 6,5 asów @1,85 lebull ✅
👉 Mensik vs. Khachanov powyżej 11,5 asów @1,85 lebull ❌

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1071
Pablito91 1,7M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Fonseca poniżej 7.5 asów @1.50 superbet 0 :]

Na dzisiaj wybieram spotkanie dwóch młodych, utalentowanych zawodników. Bo 23-letni Draper to jeszcze młody zawodnik. Fonseca robi furorę jednak Draper ma również papiery na dobre granie. Tylko często ma problemy zdrowotne. Podoba mi się Typ na under asów Brazylijczyka. Draper solidny na returnie, daleko za linią końcową, długi zasięg ramion. Fonseca w 3 setowym spotkaniu z Fearnleyem zanotował tylko 3 asy. Raczej nie mogę sobie tego wyobrazić by posłał draperowi aż 8 asów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2023
Do góry Bottom