>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Hamburg & Atlanta, 18-24.07.2011

Status
Zamknięty.
pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
W tym sęk ze Bogo specjalnego serwisu nie ma ????
nie chodzi mi o serwis Bogo ogólnie lepszy wydaje mi sie że Bogo jest regularniejszy od Mullera stara sie trzymac piłke w korcie i gra na zmeczenie przeciwnika i błedy Muller natomiast bedzie starał sie konczyc szybciej akcje do siatki pewnie sobie pochodzi troche

mozi 552

mozi

Użytkownik
Ernests Gulbis - James Blake 1 @ 2.16 Pinnacle
Bardzo zaskakujący kurs jak dla mnie. Gulbis przegrał ostatnie 4 spotkania z rzędu (2x cegła, 2x trawa) ogólnie sezon na razie kiepski. Jednak należy pamiętać, że talent ma ogromny i nie raz już w karierze udawało mu się odbudować formę po kiepskich występach. Ostatnio było ich aż nadto więc liczę na poprawę dziś, bo już za kilka tygodni US Open, a wcześniej USO Series. Blake po kontuzji to inny gracz, robi masę błędów, słabiej serwuje. W ostatnich tygodniach udowodnił co prawda, że z grajkami poziomu chall nadal znakomicie sobie radzi (mimo wszystko to była rakieta numer 4 na świecie, umiejętności nadal ma wielkie, brakuje ogrania i dynamiki sprzed lat). Tak sobie myślę, że dziś z Gulbisem będzie miał spory problem, bo Łotysz potrafi utrzymać szybkie tempo akcji, bardzo dobrze serwuje, a do tego strasznie potrzebuje punktów rankingowych. Zdecydowanie stawiam na Gulbisa!

buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Nie zgadzam się zupełnie z Mozim. Gulbis to rozpuszczony smarkacz, który ma za dużo kasy i w głowie już mu się pomieszało. Sprawia również wrażenie, jakby zupełnie brakowało mu ambicji. Tymczasem Blake radzi sobie coraz lepiej, wygrał kilka challengerów w USA i w tego typu turniejach jest już ograny. Fakt, porusza się nadal słabo, ale ma sporo atutów, w dodatku publiczność po swojej stronie i wydaje mi się, że jeśli dzisiaj da z siebie wszystko, to powinien bez problemu odprawić z kwitkiem panicza.

lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Hamburg
Data, godzina: 19.07, 14.00
Spotkanie: Juan Carlos Ferrero - Cedrik-Marcel Stebe
Typ: Cedrik-Marcel Stebe wygra przynajmniej jednego seta
Kurs: 2,30
Bukmacher: Bwin

Analiza:
Pierwsza runda tenisowego turnieju Beat-at-home Cup w niemieckim Hamburgu. W analizowanym pojedynku zmierzą się 64. w rankingu ATP Hiszpan Juan Carlos Ferrero oraz zajmujący 168. lokatę reprezentant gospodarzy Cedrik-Marcel Stebe. Oczywiście, faworytem spotkania i to dużym jest Ferrero, zwłaszcza po wygranym w ubiegłym tygodniu turnieju w Stuttgarcie, gdzie w pokonanym polu zostawił między innymi Mikhaila Youzhnego, Marcela Granollersa czy Pablo Andujara, czyli tenisisów uznanych na clayu. Ferrero zaprezentował dobry tenis, jednak nie obyło się bez problemów, ponieważ stracił seta w półfinale z Argentyńczykiem Federico Del Bonisem, do tej pory mało znanym kwalifikantem, ale zaskakująco dobrze grającym w Stuttgarcie. Na to też po cichu liczę, że utalentowany Stebe urwie seta utytułowanemu rywalowi, a może nawet wygra mecz. Stebe posiada dobry serwis i return, tenisowa technika nie jest mu obca. Poza tym jest reprezentantem gospodarzy, a na turniejach w Niemczech różne rzeczy się dzieją w meczach gospodarzy (udowodnił to właśnie Stebe w Stuttgarcie pokonując Nikolaya Davidienkę i Fabio Fogniniego). Zresztą już wczoraj w meczach Niemców wyniki były zaskakujące: Knittel pokonał Dodiga, Kamke Ribę, a Reister Istomina. Również dziś liczę na niespodziankę, zwłaszcza, że J.C. Ferrero ma prawo być zmęczony, poza tym ostatnio nie rozgrywał nigdy dwóch turniejów pod rząd.

Otrzymane punkty reputacji: +3
shearer2006 259

shearer2006

Użytkownik
Simon - Stakhovsky 1 1.34

Wlaśnie przed momentem postawiłem na Simona. Francuz jest dośc chimerycznym tenisistą ale potrafi grać co udowodnil niejednokrotnie. Dziś naprzeciw niemu stanie Ukrainiec Stakhovsky ktory wczoraj spokojnie ograł swojego rywala Maximo Gonzaleza. Mnie jednak ta wygrana nie zdziwila bo Maximo jest kompletnie pod formą i nie pamiętam kiedy ostatnio wygral jakikolwiek mecz. Generalnie Ukrainiec też przechodzi lekki kryzys formy więc Simon spokojnie powinien dać tu radę o ile nie zawiedzie psychika. Stawiam na tenisistę po prostu lepszego mającego większy warsztat tenisowy.

duo 303

duo

Użytkownik
Phillip Kohlschreiber - Andrey Golubev DW 2:0 @1.60 ✅✅✅

Pisałem już analizę tego spotkania jednak dziś postanowiłem pograć to ryzykowniej, a mianowicie na DW 2:0. Po tym co zobaczyłem wczoraj (zwycięstwa Reistera, Knittela czy Kamke przestałem mieć jakiekolwiek wątpliwości co do słuszności tego typu. Tak jak już pisałem Golubev ostatnio przegrywa wszystko co się da. W pięciu ostatnich turniejach odpadał w pierwszych rundach, a ostatnio w Bastad przegrał z Rubenem Ramirezem Hidalgo notowanym na 142 miejscu rankingu ATP. Dziś przed nim zadanie o niebo trudniejsze gdyż Kohlschreiber będzie miał za sobą trybuny, a co dają trybuny to pokazał Soderling w Bastad, choć i Kohlschereiber nie dawno pokazał, że w Niemczech jest mocny. W czerwcu wygrał turniej w Halle pokonując po drodze takich rywali jak Dolgopolov czy Monflis bez straty seta. Jutro Golubev w takiej formie jest bez szans w starciu z wspieranym przez kibiców Kohlschreiberem.

Drugim moim typem na dziś jest:

Dlouhy L / Mertinak M - Melzer J / Petzschner P @1.40⛔⛔⛔

Jak spisują się Niemcy w tym Hamburgu to każdy widzi. Gospodarze pokonują przeciwników znacznie wyżej notowanych. Dziś wybieram spotkanie deblowe gdzie naprzeciw siebie staną Dlouhy z Mertinakiem i Melzer z Petzschnerem. Petzschner jak wiadomo jest reprezentantem gospodarzy więc wiadomo za kim będą trybuny ;). Poza tym debel Niemiecko-Austriacki jest ostatnio w całkiem dobrej formie. Wygrali turniej w Stuttgarcie, na Wimbledonie odpadli w ćwierćfinale z braćmi Bryanami. Debel Dlouhy/Mertinak ostatni turniej razem rozegrali o ile się nie mylę w 2007 roku więc zgranie także będzie po stronie moich faworytów. Jak dla mnie typ warty gry

M 45

mikhail

Użytkownik
Dla mnie dzisiaj bardzo miłym zaskoczeniem jest kurs na młodego Niemca - Stebe. Byłem pewien, że będzie faworytem, może nie zdecydowanym, ale jednak faworytem, zwłaszcza po ostatnich wynikach na niemieckich kortach na których przy dopingu kibiców czuję się chyba znakomicie. Dzisiaj znowu gra w niemieckim Hamburgu i znowu przeciwko Rosjaninowi Devydenko z którym już ostatnio grał i wygrał 2:1. Może gdyby nie wczorajszy wynik młodego niemca miałbym jakieś wątpliwości co do tego typu ale jeżeli odprawia Juana Carlosa Ferrero do domu po zdecydowanie wysokiej wygranej 2:0 to jednak coś znaczy. Owszem Hiszpan można powiedzieć, że mógł wczoraj odpuścić, lub wyszło przemęczenie po wygranym ostatnim turnieju, ale nawet gdyby tak było, to chłopak musi mieć na prawdę spore umiejętności, żeby pokonać takiego zawodnika na jego ulubionej nawierzchni.
Dla mnie typ jest oczywisty tym bardziej, że na ostatnie 6 spotkań Rosjanin wygrał zaledwie jedno i jest z formą zdecydowanie pod kreską ( może chce osiągnąć szczyt na US Open)
Stebe @ 2.37

Otrzymane punkty reputacji: +4
duo 303

duo

Użytkownik
Davydenko - Stebe @2.10✅✅✅ lub Davydenko - Stebe +1.5 seta @1.50✅✅✅

Jak Niemcy spisują się w tym turnieju to chyba już nie trzeba pisać. Niespodzianka goni niespodziankę lub jest chociaż bardzo blisko takowej (tak jak w dzisiejszym meczu Cilic - Knittel). O 17:30 na korcie w Hamburgu pojawi się kolejny Niemiec, a mianowicie Cedrik Marcel Stebe. Ten zaledwie 20 letni tenisista już w pierwszej rundzie sprawił niespodziankę, gdyż pokonał tryumfatora turnieju w Stuttgarcie - Ferrero. Stebe również w Stuttgarcie spisywał się nad wyraz dobrze pokonując Fogniniego i swojego dzisiejszego rywala - Davydenkę. Davydenko jak już kolega wyżej wspomniał jest raczej na bakier z formą, gdyż w 6 ostatnich turniejach tylko raz doszedł do 2 rundy. Stebe niesiony dopingiem kibiców powinien pokonać wyżej notowanego rywala, a przynajmniej urwać seta.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Hamburg
Data, godzina: 21.07, 11.00
Spotkanie: Marin Cilic - Tobias Kamke
Typ: Tobias Kamke wygra 1. seta
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bwin
Analiza: Spotkanie w ramach turnieju ATP w Hamburgu pomiędzy 32. w rankingu Chorwatem Marinem Cilicem i 90. reprezentantem gospodarzy Tobiasem Kamke. Faworytem gospodarzy jest Chorwat, ja jednak mam odmienne zdanie co do tego meczu. Kamke, obak Cedrika-Marcela Stebe to największa nadzieja niemieckiego męskiego tenisa, co zdaje się potwierdzać na tym turnieju. Gra pewnie, solidnie, rzadko daje się przełamać. Do tej pory w Hamburgu pokonał dwóch bardzo solidnych na clayu zawodników: Pere Ribę (6-1 6-1) oraz Juana Ignacio Chelę (6-1 6-4). Warto wspomnieć także, że jako reprezentant gospodarzy może liczyć na wsparcie licznie zgromadzonych kibiców oklaskujących jego każde udane zagranie. Z kolei Marin Cilic to zawodnik preferujący inne nawierzchnie niż clay, czujący się lepiej na hardzie lub trawie, ponieważ jego główne atuty to serwis oraz mocne uderzenia kończące. W Hamburgu żeby wygrać trzeba się jednak trochę nabiegać i poprzebijać. Poza tym Chorwat męczył się dzisiaj z dużo słabszym reprezentantem gospodarzy Bastianem Knittelem (6-2 6-7 6-4). Kamke to zawodnik jakieś 2 poziomy lepszy, więc powinien ograć Chorwata. Ja stawiam, że wygra 1. seta, bo po ostatnich pojedynkach widać, że zaczyna zawsze z wysokiego C (mecz z Ribą: 6-1, mecz z Chelą: 6-1).

duo 303

duo

Użytkownik
Marin Cilic - Tobias Kamke @1.90????????????

Taki kurs na Kamke? Nie powiem jestem mocno zaskoczony. Czekałem z analizą, gdyż chciałem zobaczyć jak potoczy się mecz Kohlschreibera z Montanesem. Mecz nadal trwa lecz Kohlschreiber pewnie prowadzi i raczej nie widzę tam innych szans niż gładkie 2:0. Dlaczego o tym wspominam? A no dlatego, że postawa Niemców w Hamburgu jest naprawdę świetna. O tym fakcie mógł się dziś przekonać Marin Cilic, który po długich mękach pokonał Bastiana Knittela. Kamke jest zawodnikiem sporo lepszym od Knittela i nie sądzę aby Cilic po raz drugi uciekł spod niemieckiego topora. Kamke w tym turnieju spisuje się chyba najlepiej ze wszystkich Niemców. Jak narazie pokonał Pere Ribę (6-1 6-1), a także Juana Ignacio Chelę (6-1 6-4). Kamke wspierany przez rzesze kibiców powinien sobie bez problemu poradzić z Chorwatem. Typ gorąco polecam.

Dodatkowo:
Marin Cilic - Tobias Kamke DW: 0-2 @3.50

M 45

mikhail

Użytkownik
Szczerze mówiąc nie mogę dodać nic więcej niż napisali koledzy wyżej, Cilic nie gra żadnej rewelacji, męczy się z średnią półką ATP, natomiast Kamke w takiej dyspozycji nie widziałem od bardzo dawna i można powiedzieć, że łapie powoli życiową formę, wspierany przez rodaków może zajść daleko w ATP Hamburg tym bardziej, że póki co przejeżdża przez swoich rywali niczym niemiecka lokomotywa ... ;p proponuję kupować typ już dzisiaj bo jutro mogą kursy być już sporo niższe.
Kamke @ 2,4

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Isner 1.40 ✅- Blake

Blejku złapał wiatr w zagle, w czelach zasuwa az miło, emerytura mu wyraznie służy, pamiętacie jak miał swoje 5 minut, naprawdę by bardzo grożny i zlał wówczas wiele uznanych marek. Jasko o mało co by wywalił Rafe z Francji, oglądałem wtedy ten mecz, Jasko był bardzo bliziutko. W Londynie bardzo słabiutko. Ale zrehabilitował się i wygrał u siebie turniej! Pojechał w Newp. jak burza. Uwazam że po zaciętym meczu Jasko powinien wyjść zwycięsko. Wszystkie atuty po jego stronie. Młodość, serwis, dobra gra z głębi - tym powinien generalnie górować nad rywalem.

Andre@

@ niech juz zacznie się tour Amerykański - bo jakieś te wieczory bez tenisa bez iskry...a na forum chyba lekki zastuj, w WTA cisza, a u chłopaków z ATP tez cichutko...wakacje he he, pewnie znowu wszyscy wyskoczą na US OPEN 2011!

pozdrawiam!

Otrzymane punkty reputacji: +1
buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Nie zgadzam się z typem mojego poprzednika. Isner i Blake to są dobrzy koledzy, w dodatku razem grają debla w Atlancie. Osobiście odpuściłbym to spotkanie, bo różne rzeczy mogą się wydarzyć.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Jużny, M - Reister, J 1,35
Rozumiem, iż Niemcy osiągają tutaj świetne rezultaty. Lecz moim zdaniem kilku z nich odpadnie z Hamburga- jednym z nich będzie właśnie Julian. Tutaj i tak zaliczył świetny wynik na codzień gra w challangerach a tutaj wygrał dwa mecze nie stracił seta z Istominem oraz Garcia-Lopezem. Jednak dzisiaj gra z Mishą, który musi wreszcie zaliczyć jakiś udany turniej, wczoraj się męczył z Berlocqiem, ale On jest w naprawdę dobrej formie. Tutaj kort centralny wsparcie kibiców, ale Oni za niego meczu nie wygrają. Oby Rosjanin potwierdził różnice conajmniej jednej klasy...

Otrzymane punkty reputacji: +5
john90 115

john90

Użytkownik
Zgadzam się z Widzu. Jednak kurs 1,35 mnie nie satysfakcjonuje więc polecam -3.5 gema na Youzhnego po kursie 1.85 Expekt. Racja, że Szwaby u siebie grają bardzo dobrze, niesieni publiką i chęcią pokazania się u siebie z jak najlepszej strony, jednak na Rosjanina to dzisiaj będzie za mało. -3.5 gema to nie jest wygórowana granica, jednak na sporym ryzyku. Mimo to polecam ;)
Dobre typy na handi dzisiaj to:
Simon - Nieminen -3.5 gema 1.85 Expekt
Melzer -
Fognini -3 gemy 1.85 Expekt
Te typy moim zdaniem na większym ryzyku niż Youzhny, jednak uważam, że jest duża szansa na pokrycie tych typów. Jak ktoś się obawia i woli grać na niższych kursach to &quot;suche&quot; winy Simona i Melzera.
Ale przecież bez ryzyka nie ma zabawy ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 45

mikhail

Użytkownik
Mi bardzo podoba się typ na Malzera, Fognini ostatnio nie gra wielkiego tenisa w dodatku w meczu z młodym niemcem Stebe, prosił o interwencję lekarza w związku z kontuzją nadgarstka, nie wiem wiem ile w tym prawdy a ile trochę oszustwa, nie miej jednak Austraik jest lepszym tenisistą, i jest aktualnie w lepszej dyspozycji.
J. Malzer @ 1,5 ✅ 2:0
Oprócz tego podoba mi się typ:
Simon - Nieminen J. @ 1,45 ✅ 2:1 /edit: Dzięki za wyłapanie błędu i przepraszam za brak uwagi
I tutaj króciutko, Jarko od dłuższego czasu miał problem ze swoją formą, a to, że wygrał ost. 2 mecze z rzędu jeszcze nic nie znaczy, natomiast Simon jest w dobrej dyspozycji, oraz jest dobrym graczem na mączce.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyspcyplina: Tenis, ATP Deble w Hamburgu
Mecz: Dlouhy L./Mertinak M. - Beck A./Kas C.
Data: 21-07-11 14:30
Typ: 2:0
Kurs: 2.70
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Dzisiaj o godzinie 14:30 na kortach w Hamburgu zostanie rozegrany mecz debla w tenisie pomiędzy parą Dlouhego i Mertiniaka z Niemcami Andreasem Beckiem i Cristopferem Kasem. Faworytami do zwyciestwa w tym meczu według bukmacherów jest para wymieniona przeze mnie jako pierwsza i także ja zgadzam się z takim przewidywaniem. Obydwaj zawodnicy, na których dzisiaj stawiam to doświadczeni gracze, szczególnie w deblu, bo w singlu jezcze ich nidgy nie widziałem. Mają oni na swoim koncie wiele udanych wystepów, lecz nie grali ze sobą wiele razy, co może byc ich jedynym dzisiaj minusem. Z drugiej strony siatki staną dwaj przedstawiciele Niemiec, czli Beck i Kas. Ten pierwszy widziany częściej jednak na turniejach singlistów, jednak w deblu też coś poczynia. Kas to typowy deblista, który w grze pojedyńczej raczej nie zajdzie nigdy za daleko. Polecam dzisiaj stawiac na moich faworytów do zwyciestwa nawet bez straty seta, gdyż ich gra jest bardzo dobra. Wczoraj pokonali oni w trzech setach w stosunku 2:6, 6:4, 10:5 parę składającą się z Austriaka Jurgena Melzera i Niemca Philippa Petzschnera, która według mnie powinna wygrać ten turniej bez większych problemów, jednak odpadli juz na samym początku tego turnieju. Beck z Kasem w swoim pierwszym meczu na tym turnieju pokonali parę Lopez/Marrero 6:3, 6:4 dwa razy więcej przełamywując rywali, czyli po najprostszej lini oporu. Warto też dodać, że Dlouhy z Mertiniakiem zagrali raz ze sobą w parze w 2007 roku i wygrali turniej w chorwackiej miejscowosci Umag bez straty seta w żadnym z meczów. Dzisiaj będzie podobnie ;)

komar77 18

komar77

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis M. | Hamburg
Spotkanie: Mayer- Monaco
Typ: 2
Kurs: 2.10
Bukmacher:

VS.

Analiza:

Już dziś o 17.30 na korcie głównym w niemieckim Hamburgu spotkają się reprezentant gospodarzy Florian Mayer i zawodnik z Argentyny Juan Mónaco.
Niewielkim faworytem bukmacherów jest niemiec, lecz tylko dlatego że gra u siebie.W poprzednich rundach Mayer wymęczył zwycięstwo z turkiem Ilhanem ,zaś Monaco łatwo rozprawił się z silnymi zawodnikami -Bollelim i wczoraj z Tipsarevicem.
Uważam że wygra Monaco ponieważ jest w bardzo dobrej formie i gra na swojej ulubionej nawierzchni jaką jest cegła.
Napewno publiczność będzie zacięcie kibicowała i wspierala Mayera , lecz może nie wytrzymać presji.
Gra Mayera opiera się przede wszystkim na mocnym i dobrym serwisie, oraz na dynamicznych wymianach.Monaco charakteryzuje się grą wszechstronną ,potrafi bardzo dobrze grać w wymianach oraz zaskoczyć przeciwnika przy siatce.
Mayer dużo razy pokazywał że ma słabą kondycje, a wręcz przeciwnie Monaco który często roztrzyga mecze na swoją korzyść w końcowych fragmentach seta.

Uważam że warto zaryzykować na Monaco,można wiele zyskać :cool:.

M 45

mikhail

Użytkownik
Ja na dzisiejszą noc znalazłem jeszcze jeden bardzo dobry typ, chodzi o parę deblową Isner/Blake. Wg mnie jest to mecz którego wynik jest dosyć łatwy do przewidzenia, wczoraj siedziałem do samego rana i oglądałem mecz tych panów przeciwko sobie, dosyć długie 3 setowe spotkanie (blisko 3 h bodajże) jednak forma obydwu Panów jest bardzo dobra. Blake wyciąga piłki które sądziłem, że już dawno są przegrane, dużo nawet bardzo dużo biega i ma bardzo dużo siły, rzadko się myli. Dyspozycja serwisowa obydwu jest bardzo dobra jednak Isner zaserwował 21 asów, i wiele zagrywek nawet gdy były odbierane przez Blake&#39;a trafiały w aut, siatkę czy trybuny.
Isner/Blake J. - Bogomolov/Ebden @ 1,47 ATP Atlanta 2:20
Edit/
Wcale się nie słaniał, tylko ten facet waży ponad 106 kg i ma 211 cm wzrostu, dzisiaj obydwoje mają przerwę od singlowej gry więc o jego zdrowie się nie martw, bo nie bez powodu ten facet jest rekordzistą jeżeli chodzi o najdłuższe spotkanie w historii tenisa. Ocenę tego spotkania wystawiłem już w swoim temacie (meczu singlowego), weź pod uwagę jego dyspozycję na zagrywce i siłę wymiany oraz dodaj do tego fenomenalną grę Blake i słabą parę przeciwko nim ;) W dodatku Ci panowie będą mieli doping publiczności bo grają u siebie

kapel 296

kapel

Użytkownik
Co do kolegi wyżej to nie zgodzę się. nie warto w nich inwestować patrząc na grę Isnera wczoraj, facet słaniał sie na nogach we wczorajszym meczu głównie w trzecim secie. Nie mając pewności co do zdrowia Isnera nie ma po co ich grać po takim słabym kursie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom