Dyscyplina: Tenis -
ATP Singiel: Dubaj (
ZEA), twarda
Godzina: 15:30
Spotkanie: Lloyd Harris
- Richard Gasquet
Typ: 1
Kurs: 2,30
Bukmacher: STS
Analiza:
Spotkanie 1 rundy na turnieju tenisowym mężczyzn w Dubaju. Zawodnik z Republiki Południowej Afryki Harris ma już tutaj za sobą przetarcie, gdyż do turnieju głównego dostał się poprzez kwalifikacje. Ograł w nich najpierw Włocha Fabbiano wygrywając 2-1 (5-7 , 6-4 , 6-3) a następnie w kolejnym meczu bardzo szybko, bo już po 8 minutach jego kolejny rywal Fin Ruusuvuori skreczował z powodu kontuzji. Ja w tym spotkaniu gram nie tyle na wygraną Lloyda co po prostu przeciwko Francuzowi Gasquet. Wiadomo jak utalentowanym graczem jest Richard i tutaj nie ma nawet sensu porównywać obu graczy, bo po prostu Francuz w swym najlepszym okresie no to bez problemu ograłby tutaj Harrisa i to myślę, że w dwóch setach ale Gasquet w tym roku w czerwcu będzie miał już 34 lata i do tego boryka się z problemami kolana, przez co wycofał się z gry w
Australian Open. Pojawił się u siebie w kraju na turniejach w Montpellier i Marsylii ale nic tam nie ugrał. Teraz turniej w Dubaju i naprawdę ciężko stwierdzić jak zaprezentuje się Richard. Skarżył się przed
Australian Open, że kolano od turnieju w Bazylei (październik tamtego roku) po prostu go boli. Myślę, że na 100% jeszcze nie jest wyleczone i po prostu Rysiek nie jest w stanie zagrać tutaj na maksimum swoich możliwości. Wolę tutaj zaryzykować po wyższym kursie na zwycięstwo Harrisa, który na nawierzchni twardej grać potrafi i jest bardzo niebezpieczny. Może nie tak dobry technicznie jak Gasquet ale gdy Ci coś dolega to i to może okazać się za mało. Próbuję tutaj pograć w stronę Lloyda.
0-2 (6-7 , 4-6)
Dyscyplina: Tenis -
ATP Singiel: Santiago (
Chile), ziemna
Godzina: 00:30
Spotkanie: Marcelo Tomas Barrios Vera - Carlos Taberner
Typ: 1
Kurs: 3,15
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Tutaj również próbuję niespodzianki chociaż według mnie kursy przesadzone. Spotyka się tutaj gracz gospodarzy i miejscowy zawodnik Chilijczyk Barrios, który tutaj w Santiago mieszka i trenuje na codzień z Hiszpanem Tabernerem. Barrios Vera do turnieju głównego dostałsię dzięki przyznanej przez organizatorów dzikiej karcie. Hiszpan z kolei przedzierał się przez kwalifikacje w których pokonał najpierw Argentyńczyka Molteni 2-0 (6-3 , 6-2) a następnie innego gracza z Argentyny Caollarini 2-0 (6-2 , 6-1). Ja tutaj spodziewam się zaciętego spotkania i trzech setów. Według mnie kursy powinny być tutaj bardziej zbliżone. Oczywiście zgadzam się z tym, że Taberner jest w tym spotkaniu faworytem ale nie aż tak dużym jak wystawione tutaj kursy. Barrios zagra tutaj przed własną publiką, będzie miał wsparcie bliskich i z pewnością on ten turniej traktuje bardzo poważnie i będzie tutaj niezwykle zmotywowany i jestem przekonany, że będzie walczył o każda piłkę. Spotkanie dwóch typowych ceglaków i spodziewam się zaciętego i wyrównanego spotkania ale wolę zaryzykować tutaj na miejscowego gracza po bardzo fajnym kursie.
2-1 (4-6 , 6-4 , 6-2)