Dyscyplina:
Tenis,
ATP Cincinati Kwalifikacje
Mecz: Chardy J. - Fognini F.
Data: 12.08.2012 22:00
Typ: 2
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza: Spotkanie pomiędzy Fogninim, a Francuzem Jeremym Chardym w Ameryce. Faworyta w tym spotkaniu wskazać trudno, jednak bukmacherzy w jego roli stawiają tutaj Francuza Chardego. Ja widzę to nieco inaczej i tak też stawiam. Według mnie lepszym tenisistą jest 66 w rankingu
ATP Fabio. Wcześniej za oceanem grał już w Toronto, gdzie przebijał się do turnieju głównego poprzez
eliminacje. Pokonał w nich Pavela Krainika 6:2, 6:3 oraz Bobbiego Reynoldsa 6:7, 6:3, 6:4. W pierwszej rundzie w długim meczu pokonał Yen-Hsun Lu, wygrywając 7:6, 5:7, 7:6. W drugiej rundzie wyeliminował go Niemiec Kohlschreiber 6:2, 6:2. Jeszcze podczas turnieju w Hamburgu Nimiec także wygrał z Włochem na ziemi 7:5, 6:2, jednak oglądając ten mecz mogę powiedzieć, że Fognini grał bardzo dobrze. W Cincinnati w pierwszej rundzie kwalifikacji Fognini trafił na Vaska Pospisila 6:4, 7:6. Chardy jest nieco wyżej rozstawiony w rankingu i zajmuje 47 miejsce. On także musiał brać udział w kwalifikacjach i pokonał w nich Robbiego Ginepriego 6:4, 6:4. Wcześniej miewał mecze lepsze i gorsze, gra w kratkę. Wygrywal między innymi z Tsongą 6:4, 7:6 w Toronto, ale w R16 przegrał z Marcelem Granollersem 1:6, 4:6. Ostatnio gra dosyć dobrze, ale w tym meczu stawiam na Włocha!