Haase-Krajinović
Dość ciekawe dzisiaj wyniki, a pewnie będzie jeszcze lepiej. Filip Krajinović, czyli Serbski tenisista, który zapewne od razu kojarzy się z Mastersem w Paryżu, ale to za długo, żeby przytaczać cokolwiek z tamtego okresu, więc szukajmy bliżej. Marsylia, mecz z wielkim talentem Lucasem Pouille i solidna dawka tenisa - niestety na takich grajków jak Lucas, na swojej ziemi zabrakło mu rozegrania, niemniej jednak patrząc na historie kontuzji tego gracza, to aktualny ranking
ATP robi ogromne wrażenie, a no i nie bez powodu. Drugim meczem jaki zapadł mi w pamięć był pojedynek z Delpo, i tutaj było widać, że ta forma już jest bliżej, niż dalej. Bardzo waleczny gracz, a po takim spotkaniu mógł jedynie nabrać większej pewności siebie. Jego rywalem będzie dziadek Haase, którego zapewne większość z nas spisywała na mocny spadek rankingu w tym sezonie, a tu proszę nawet wykręcił fajny wynik w Toronto, ale przypomnijmy postawę rywali Holendra. Pana Nishikoriego sobie darujemy, bo podejście podobne co dzisiaj Verdasco, dalej Juzny to też zawodnik spokojnie w zasięgu Haase, no i Szapo. Co zrobił Szapo? Zagrzał się, i Robin to zauważył, że taki Szapo próbuje zakończyć efektownie, albo oddaje punkt.. I podobnie było w tym meczu, po prostu wygrał chłodną głową. Dalej grał z Karenem, którego styl gry przypomina bardzo styl Krajinovicia i tu już poważne zderzenie z rzeczywistością, bo trafił na gościa, który nie był tam przypadkiem. Wszystkie te dziadki Ferrery, Dasco, Robiny, Murraye, Kolby, obecnie zaniżają poziom czysto sportowy. Ja rozumiem, że ktoś może być ich fanem i kupi bilet lub po prostu obejrzy mecz, ale jak nie ma formy, to po co się pcha na
Masters? Niech idą w czelkach poklepać i złapać rytm meczowy, a nie miejsca zawodnikowi w formie blokują, a na korcie pokazują, paraolimpiade. Nawet taki Hubert Hurkacz, i wielu innych, którzy w tym sezonie coś pokazali..nawet Klizan nie dostał szansy, a obecnie zapewne by ich wszystkich 4 pogonił. Wracając do meczu liczę po prostu na to, że Serb zagra jak z Lucasem, lub Delpo i liczę na pełne zaangażowanie, bo na prawdę gość potrafi grać na światowym poziomie, a znowu dostał szansę gry na Mastersie, no i rywal jak najbardziej w zasięgu.
Krajinović @2.50 Bet365 Szkoda, bo o wiele lepiej wyglądał do końcówki I seta, później po brejku w II secie się posypał.
PS. Żeby nie było odpowiedzi o "płacz", bo dziś tylko Lucasa atakowałem, a na resztę tak zerkałem, no i ktoś mi powie, czy to jest poziom
Masters, czy bez urazy
Chellenger Szczecin?