Zverev - Dimitrov
Typ : Dimitrov
Kurs : 2.75
Bukmacher:
superbet
Wszystkie znaki na niebie i ziemi przemawiają za Zverevem, 4-1 w h2h w tym ostatnio 3:1 w US Open, ale mam w pamięci powrót Zvereva na korty po poprzednim szlemie. Wrócił po Wimbledonie do grania w Bastad i przy pierwszym poważnym rywalu (Rublov) dostał w łeb ugrywajac 5 gemów. Tam też była cwiartka, tutaj w Chengdu póki co wyglada w porządku, ale Kecmanovic czy Kotow urwali mu po secie. Dimitrov z Varillasem dał też trochę popis indolencji, bo mając po drugiej stronie siatki takiego ziemniaka to nie wypada tracić 3 razy serwis, z O'Connellem wyglądało to już znacznie lepiej, tam Bulgar byl bardzo pewny. Szansa na przełamanie złej passy 4 porażek z rzędu ze Zverevem spora, biorąc pod uwagę range turnieju i fakt, że Sasze jak pokazali poprzedni rywale można postraszyć.
Saifullin - Musetti
Typ : Musetti
Kurs : 2.00
Bukmacher:
superbet
Tutaj skusił mnie kurs, bo już wczoraj miałem w głowie pograć Włocha, a kursy z tego co pamiętam były na niego niższe niż na Ruska. Musetti spora kompromitacja na US Open, przegrać w 1 rundzie z kwalifikantem Droguet to pewnie trudna porażka do przełknięcia, tu w Chinach Włoch też zaczal słabo, od męczarni z Sekulicem dla którego to był pierwszy turniej rangi
ATP w głównej drabince w tym roku. Ostatecznie wygral 2:1 i zrobił w 3 secie bajgla oponentowi. Oglądałem mecz z Rinderknechem i tam już naprawdę wysokie obroty Włocha. W ogóle mam wrażenie, że Musetti ma super warunki do gry na hardzie z tym mocnym płaskim bekhendem po linii i umiejętnościami wykorzystania geometrii kortu. Jak siadzie tu return i trochę porozrzuca Saifullina to myślę, że weźmie ten mecz i zamelduję się w finale. Rusek jest na pewno groźny, przekonujące wygrane z Evansem i Nakashima, ale jest dość jednowymiarowy i takich też miał w sumie póki co rywali. Koła Saifullin na nowo nie wymyśli, ma nieco lepszy serwis od Włocha i tak będzie budował sobie akcje, ale Musetti w defensywce jest lepszy niż Nakashima czy nawet Evans