>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Casablanca,Houston 7-13.04.2014

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Podczas zmagań w Davis Cup ruszają kolejne turnieje, drabinka kwali już od 10 rano zaczyna w Maroku, zapraszam do podawania typów wraz z analizami.
Grand Prix Hassan II​

Miejsce: Casablanca, Morocco
Data rozgrywania: 7-13 April 2014
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: € 426,605
Oficjalna strona internetowa turnieju: http://www.frmt.ma/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/360/op.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/360/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/360/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/360/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/morocco/atp-casablanca/
Fayez Sarofim &amp; Co. US Men&#39;s Clay Court Championship

Miejsce: Houston, U.S.A.
Data rozgrywania: 7-13 April 2014
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $ 474,005
Oficjalna strona internetowa turnieju: http://www.mensclaycourt.com/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/717/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/717/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/717/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/717/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/usa/atp-houston/

Otrzymane punkty reputacji: +5
dx2 329,9K

dx2

Użytkownik
Odesnik-Kubler 1 @1.66
Ciekawy kurs. Rozumiem, ze Kubler generalnie ostatnimi czasy dobrze prezentuje sie w turniejach rangi ITF Futures, ale za Waynem Odesnikiem przemawia sporo historii w tym turnieju, duzo naprawde dobrych wynikow w Houston osiagnal Amerykanin i byl nawet finalista, Odesnik gral tuyaj prawie ze co roku, stad taki wlasnie typ.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Kuztenzov+Lajovic 1,50 bet365
Mega pewny dubelek na dzisiejszy dzien z kwali. Dwóch panów przedstawiać nie trzeba, Lajvic swietnie zagrał w Miami z Dolgo, A Rosjanin od 2 sezonów czołowka challangerowa od czasu do czasu próbuje sił w ATP w takich turniejach jak ten... Przeciwnicy 2 albo 3 klasy niżej, o rywalu Rosjanina nie ma nawet co dyskutować... Lajovic gra jak dla mnie z anonimowym Hiszpanem, który jest pod koniec 3 setki, wiec tragedi nie ma, poziom ITF bilans na cegle w tym roku 20/6! Napykany na juniorach i półamatorach Ciekawy grajek na pewno ale na ten moment to poziom ITF nic wiecej, z takimi zawodnikami jak Lajovic nie ma na co liczyc...

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Roberto Carballes-Baena wygra @ 4,20 SportingBet ✅
Druga runda turnieju Grand Prix Hassan II rozgrywanego w Casablance. Pojedynek Hiszpana Roberto Carballesa Baeny z faworyzowanym Serbem, Dusanem Lajoviciem.
Roberto Carballes-Baena to bardzo utalentowany zawodnik młodego pokolenia, osiągający świetne wyniki w turniejach rangi Futures i bardzo dobre w Challengerach. W tym sezonie występował jedynie w Futuresach. Roberto zagrał w trzech finałach, triumfując w jednym z nich. Wczoraj w pierwszej rundzie kwalifikacji wyeliminował Olivera Maracha w dwóch łatwych setach. RCB potrafi utrzymać piłkę w korcie, potrafi zaatakować, serwis z dużym kickiem sprawiający duże problemy.
Dusan Lajović w tym sezonie grał bardzo mało na mączce, rozegrał zaledwie dwa turnieje w połowie lutego. W Rio de Janeiro zagrał w drugiej rundzie, w Sao Paolo zakończył swoje występy na drugiej rundzie kwalifikacji. Przyzwoite wyniki osiągał za to na hardzie, na którym dochodził do drugiej rundy Australian Open czy trzeciej rundy Mastersa w Miami. W pierwszej rundzie kwalifikacji wyeliminował reprezentanta gospodarzy - Yassine Idmbarka.
Myślę, że kurs na zwycięstwo Lajovicia w tym przypadku jest zdecydowanie za niski bo Carballes-Baena ma bardzo duży potencjał i jest w stanie powalczyć skutecznie w tym meczu. Na plus dla niego na pewno obycie z nawierzchnią bo gra na mączce od początku sezonu. Jeśli Hiszpan zagra konsekwentnie i serwis będzie atutem to może to być ciekawe spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +12
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Robert 1.54 pinnacle pięknie Robert odwala.
Doświadczony Francuz ma całkiem udany sezon. Fajny występ na AO; w Stanach wystepy w turniejach głównych. Troszkę lipa ma clayu w tym roku ale sezon na clayu jest długi i czas na poprawę wyników jeszcze jest. Wczoraj trzy setówka z Peersem, ale mam nadzieje że to tylko wypadek przy pracy.
Crivoi od paru lat tutaj się po chalangerach z marnym skutkiem. W tym roku bilans 22-3, jednak to same slabo obsadzone futuresy. Uważam że Rumun powinien przegrać z solidnym Francuzi, który jest wszechstronnym graczem. Crivoi pierw powinien pograć w chalangerach a potem próbować sił na wyższym poziomie

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
SIMON G. - Kuznetsov - typ 2 Kurs 3,25 Bet365 stawka 5/10 ⛔ jak zwykle 20 przełamań ale win nie w tą strone ...
Stawiam tutaj przeciw Fracuzowi. Obserwowałem jego oba mecze kwali na żywo jeśli można tak powiedzieć ze strona buka i mógł odpaść podczas 1 jak i 2 meczu. Łamali Simona i on swoich przeciwników jakby to było WTA. Wydałem pare złotych przeciw Simonowi po bardzo wysokich kursach i jeśli przeciwnicy z piątej a później trzeciej setki mieli baaardzo duże szanse go wyeliminować (a po wynikach widać, że w formie nie byli) to dlaczego nie miałby to zrobić młody Kuznetsov. Wierzę, że stać go na to i po tym kursie zaryzykuje na jego win. Bo seta to napewno ugra.
Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +9
dx2 329,9K

dx2

Użytkownik
R.Williams-D.Brown 1 @2.25
Tak naprawde to nawet niebardzo rozumiem dlaczego Niemiec jest faworytem. Chyba nazwisko bardziej rozpoznawalne i tyle. Zestawienie kursow pol na pol bym jeszcze zrozumial, ale stawianie Amerykanina w roli underdoga jakiegos to przegiecie. Tak tutaj mozna wcisnac etykietke, ze Amerykanie na cegle nie blyszcza wybitnie. Tylko ze wsrod tych Amerykanow w ostatnich latach turniej ten wygrywali John Isner, Ryan Sweeting, jeszcze wczesniej Andy Roddick, a Sam Querrey, Wayne Odesnik i jeszcze raz Isner byli finalistami i to wszystko -wylaczajac triumf Roddicka- w okresie ledwo ostatnich pieciu sezonow. Rhyne Williams gra gorzej narazie niz w ubieglym sezonie to fakt, ale co to komu szkodzi. Williams to perspektywiczny mlody zawodnik, startuje z &quot;dzika karta&quot;, ktora dostal rowniez z pewnoscia za ubiegloroczny wynik z Houston, gdzie dotarl do ... polfinalu. Williams pokonal wtedy Ivo Karlovica, Guido Pelle i Rubena Ramireza Hidalgo w drodze do tego polfinalu. Brown to jest gracz, ktory poza sila ma niewiele w repertuarze i duzo uderzen ryzykuje, a efekty bywaja bardzo rozne. Ja tutaj widze przede wszystkim szanse dla mlodego zawodnika z dzika karta na odbicie sie, poniewaz wydaje mi sie to dobra okazja do tego, a sam rywal wirtouzem techniki nie jest. Reasumujac stwierdzam zatem, ze granie kursu jest warte swieczki w tym przypadku.

dx2 329,9K

dx2

Użytkownik
Zakladam, ze po prostu zbyt pozno zglosil sie do turnieju, kiedy listy byly juz zamkniete. Nawet Rafael Nadal musialby zagrac kwalifikacje jezeli zglosilby sie za pozno, a nie dostalby dzikiej karty. Monte Carlo i Bukareszt za pasem, wiec moze mu sie przyda przetarcie.
Simon z &quot;jedynka&quot; w kwalifikacjach, wiec ma nawet szanse wejsc do turnieju glownego z pozycji lucky loser od biedy, nie wygrywajac dzis (przy wycofaniu sie kogos z drabinki glownej oczywiscie) . Uwazam wlasnie, ze Francuz robi to treningowo, tym bardziej patrzac jakie wyniki ida na live score w tych meczach Simona. Monte Carlo i Bukareszt to standardowe przystanki Francuza w jego kalendarzu i tam na pewno Simona spodziewac sie nalezy.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Po tygodniu przerwy od ATP czas wrócić, na podrzędne turnieje w Casablance i Houston, czyli do typowania najgorsze z możliwych bo przed Mastersem w Monte Carlo.
ATP Casablanca:

???? Gabashvili T. - Berlocq C.
Gabashvili T. +3,5 gema ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 2:0, ale wyniki z 2005 roku więc nie ma sensu brać tego pod uwagę. O Gabashvilim już pisałem w tym sezonie parę razy, czasami potrafi odpalić fajną formę i gra wręcz genialnie. Rok temu bilans na mączce miał na poziomie Challenger 31:19 więc dość dobrze to wygląda.
Natomiast Carlos Berlocq w tym sezonie się zaciął i nie gra tego co rok temu. W 2014 roku bilans 2:5. Ostatnio w Miami przegrał w żałosnym stylu z Donaldem Youngiem 6:2 6:2. Słabo wygląda w tym sezonie, opuścił wiele turniejów. Myślę, że w tym meczu Gabashvili wcale nie jest bez szans i będzie to wyrównany mecz.
Wynik: 4:6 1:6 ⛔
???? Sousa J. - Sijsling I.
Sousa J. ::: 1,44 ::: Pinnacle ::: 3/10
O Sijslingu mam wyrobione własne zdanie, jest to typowy przeciętniak który odpali raz-dwa razy do roku na jakimś turnieju np. w Rotterdamie, a poza tym to gra słabo. Na nawierzchni ziemnej traci swoje atuty, na 5 ostatnich spotkań przegrał aż 4. Rok temu bilans na clay ATP miał 4:4 i wyszedł mu tylko jeden turniej w Dusseldorfie, ale o tym turnieju też mam swoje zdanie, bo on zaczyna się przed French Open i pada tam bardzo dużo niespodzianek.
Portugalczyk Sousa to też nie jest tenisowy &quot;AS&quot;, ale potrafi w meczu powalczyć. Ostatnio przegrywał tylko z zawodnikami znacznie lepszymi od siebie czyli Rafael Nadal (Rio), Andy Murray (Acapulco), Gulbis (Indian Wells), Berdych (Miami). Na pewno w tym meczu jest słusznym faworytem.
Wynik: 6:2 6:4 ✅
ATP Houston:
???? Williams R. - Brown D.
Brown D. ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10
Williams był rok temu na tym turnieju w półfinale, ale wtedy zlał go Almagro aż 6:2 6:1. Wcześniej miał bardzo łatwą drabinkę. Jestem zdania, że Amerykanie nie potrafią grać na nawierzchni ziemnej. Oczywiście w Houston jest pseudo mączka, ale nie aż tak do końca.
Dustin Brown jest czarnoskórym zawodnikiem i jak to &quot;murzyni&quot; mają w naturze są nieobliczalni, tego się nie da ukryć. Brown momentami gra bardzo dobrze, ale potrafi też zagrać jak przysłowiowy &quot;leszcz&quot;. Rok temu rozegrał aż 28 meczy na nawierzchni ziemnej, z czego aż 16 wygrał, chociaż tylko na poziomie Challenger czyli takim jakim reprezentuje jego przeciwnik.
Wynik: 1:6 2:6 ✅ @Edit: Z murzynem...
???? Sock J. - Karlovic I.
Sock J. +2,5 gema ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 3/10
Wyobraźcie sobie zawodnika mierzącego 214 cm i ślizgającym się na ziemi. Nie w sposób to zrobić. Ivo na przestrzeni 2 lat rozegrał na tej nawierzchni całe 12 meczów z czego wygrał zaledwie 3 z bardzo słabymi przeciwnikami.
Oczywiście Sock Jack to młody zawodnik który również nie jest &quot;asem&quot; na clayu, ale rok temu wygrał na mączce 6 meczów, czyli więcej niż Karlovic na przestrzeni 2 lat. H2H 0:2 dla Chorwata, ale nawet wtedy gdy grali na hardzie ich mecze były zacięte, a Sock urywał sety. Zabezpieczam się dodatnim handicapem z wiadomych powodów.
Wynik: 6:1 6:4 ✅
???? Bogomolov A. Jr - Querrey S.
Bogomolov A. Jr +4 gemy ::: 1,86 ::: Pinnacle ::: 3/10
Po pierwsze nie mogę patrzeć jak gra Sam Querrey bo się irytuje. Po drugie ostatnio nie jest w formie (bilans 2014 6:10). Po trzecie to jest Amerykanin więc mączka mu nie służy, nawet ta pseudo nawierzchnia w Houston. Po czwarte H2H 3:2. Po piąte kurs na Bogomolova ponad 3,00 to jest w mojej opinii spore value. Choć z drugiej strony trzeba przyznać, że Rosjanin też nie jest wirtuozem na kortach ziemnych. Handicap powinien pomóc nam w tym meczu.
Wynik: 4:6 (6)6:7 ✅
???? Baghdatis M. - Gonzalez A.
Baghdatis M. ::: 2,10 ::: Pinnacle ::: 3/10
&quot;Bagietka&quot; powoli chyba wraca do formy, przynajmniej mam taką nadzieję. W Miami odniósł 2 zwycięstwa. On kiedyś potrafił dobrze grać na każdej nawierzchni, był to przykład uniwersalnego zawodnika, po takim kursie wchodzę w niego.
Gonzalez w tym roku bez formy, wszystkie mecze na mączce w Sao Paulo, Rio, Buenos Aires, Vina del Mar przegrał i to już w pierwszej rundzie, z bardzo słabymi zawodnikami. Wygrał w tym roku na mączce tylko 3 mecze na turnieju (poziom Challenger) u siebie w Kolumbii Bucaramanga, ale nazwiska jakie pokonał, nie powalają.
Wynik: 6:4 2:6 1:6 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Sousa - Sijsling 1 @ 1,48 - ComeOn✅
Sousa -1,5s @ 2,13 - ComeOn
✅
Jak dla mnie Sousa jest faworytem i nie ulega to wątpliwości, Sijsling na mączce nie będzie taki groźny, poza serwisem mało co pokazuje. Na tej nawierzchni traci atut, gdyż jak wiemy piłka nieco zwalnia. Ponadto nawet na hardzie spisywał się bardzo słabo. Sousa powinien go &quot;zabić&quot; regularnością, w Miami pokonał nawet Simona, więc można zauważyć, że przebijać umie. Nawierzchnia pod niego i sądzę, że nawet w dwóch setach ogra Holendra, który jest daleki od dobrej dyspozycji. Polecam

Otrzymane punkty reputacji: +16
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Sock Jack-Karlovic Ivo, Bet365, 2:0, 3.20 ✅ 6:1, 6:4
Sock Jack-Karlovic Ivo pierwszy set 1,Bet365, 1.90 ✅ 6:1, 6:4
Sock Jack-Karlovic Ivo pierwszy set 7:6, Williamhill, 4.40 ⛔ 6:1, 6:4

VS.

Przyszedł najgorszy okres dla Krlovica który zazwyczaj unika mączki jak diabeł święconej wody,ale nie ma się czemu dziwić ponieważ warunki oraz jego styl gry nie nadaje się na clay. Na 16 lat kariery wygrał 67 meczy oraz 67 przegrał,w tym roku to będzie jego pierwszy mecz w takich warunkach. Młodego Amerykanina to jest również pierwszy mecz w tym roku na mączce ale wiadomo, Jack jest bardziej uniwersalnym graczem, jego bilans to 32/17 ale trzeba wspomnieć,że Jack jest prawie o 13 lat młodszy. Mączka w USA jest szybsza niż w Europie, także możliwe,że będziemy mieć &quot;overovo i tie-brekowo.&quot; Head to head 0:2-7:6, 6:7, 6:3 w bieżącym roku na hali oraz rok temu 3:6, 7:6, 6:2 w Indian Wells na twardej nawierzchni również dla Chorwata. Stawiam,że reprezentant Ameryki wygra 2:0. Gram jeszcze inne kombinacje w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +7
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Monaco - Devvarman 1 @ 1,22✅
Bet365

Oto chyba najlepszy bet z tenisa na jutrzejszy dzień, najpewniejszy, bo Devvarman na mączce? No nie żartujmy. Monaco znana marka, na mączce bardzo dobry tenisista i nie powinien dać tutaj szans zmęczonemu Hindusowi. Wczoraj bowiem grał jeszcze mecz w Pucharze Davisa w Korei i jeśli wgl tu doleci, bo mam lekkie obawy to nie wróże mu nic dobrego. Dla Juana to dopiero sezon się zaczyna, zauważyłem, że u innych buków z 1,25 już pospadało, więc gram 1,22 póki jeszcze stoi.
Simon - Delbonis 2 @ 1,80✅
Bet365

Kurs przez noc lekko spadły, można było 2,00 złapać, no ale i tak jest nieźle. Simo gra padakę, chyba każdy to widzi, tutaj przebrnął przez kwalifikacje pokonując Cacicia czy Marcora...? Kto to jest..? Najlepsze jest to, że tracił nawet z nimi sety...Delbonis ma za sobą bardzo udany turniej w Sao Paulo, pokonał tam Montanesa, Almagro, Lorenziego...Naprawdę solidnych graczy na mączce, więc czemu nie miałby pokonać beznadziejnego Simona? Szanse są spore, ja bym powiedział, że jest tu nawet faworytem, więc uderzam w niego, bo gdzie na wolnej nawierzchni Argentyńczyk ma wygrywać. Nie mówię, że Simon nie potrafi grać na mączce, bo przebijać można wszędzie, zwlaszcza tu, ale w tej dyspozycji nie ugra zbyt wiele. Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +10
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Bogomolov Alex Jr.-Querrey Sam, Unibet 1.85, 0:2

VS.

4:6, 6:7 ✅

W regulaminie powinien być zapis &quot;Obrażanie graczy ban na forum&quot; a nie żółta kartka ????

Spróbuję pójść za ciosem i stawiam na wygraną Sama w dwóch setach. Bogomolov jak i Querrey nie są wirtuozami na mączce to fakt,ale w mojej opinii mimo,że Rosjanin ma więcej rozegranych meczy na tej nawierzchni nie faworyzuje go w tym meczu i ja tutaj żadnego value nie widzę. Querrey ostatni raz tak nisko jak teraz w rankingu był w roku 2012,a konkretnie 14 maj, czyli mniej więcej dwa lata temu. W ostatnim czasie ma znaczną obniżkę formy, bilans w tym roku zły, ponieważ 6/10. W tym roku poza III runą AO niczego konkretnego nie osiągnął. Alex Junior natomiast lepiej od swojego przeciwnika,ale też bez szału ponieważ jest na minusie 8/11,różnica jest taka,że Bogomolov od połowy lutego gra &quot;piach&quot;. Kogo on pokonał ? Ito, jakiegoś Krajnovica(223),czy Raja(985).....w ostatnich miesiącach ma bilans 6 lose, 3 win. W tym turnieju Rosjanin był najdalej w I rundzie,a Amerykanin był finalistą w 2010 roku. Swego czas Querrey potrafił na clayu pokonać Nieminena, Bollieliego, Kohlschreibera, Simona, Seppiego czy Gasqueta, a Alex ? Silva Dutra, Souzę? Naprawdę nie mam pojęcia kogo wymienić. Moim zdaniem jest szansa aby Sam się tutaj odbudował, a publika mu dopomoże ! Stawiam na 2:0 dla Querreya.

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Casablanca:
???? Volandri F. - Peliwo F.
Peliwo F. +5 gemów ::: 1,63 ::: Pinnacle ::: 3/10
Volandrii w tym roku bilans 1:8... koniec analizy. Włoch wygrał tylko 1 mecz z Garinem (rocznik 1994) ranking +400. A to nie przeszkadzało stracić set. Peliwo też jest w tym wieku co Garin, ale w Casablance wygrał już 3 mecze w kwalifikacjach i to w całkiem dobrym stylu. Myślę, że handicap zostanie spokojnie pokryty, a kurs jaki oferują bukmacherzy na Volandriego bez formy to chyba żart.
Wynik: (6)6:7 3:6 ✅ @Edit: Z handi wyszło 9-18 ????
???? Hanescu V. - Khaddari H.
Powyżej 16,5 gemów ::: 1,52 ::: Pinnacle ::: 3/10
Hanescu to nie Djokovic czy Nadal by na niego wystawiać kurs 1,05. Osobiście czuję w kościach w tym meczu niespodziankę. Khaddari jest mi to obcy zawodnik, ale gra u siebie, jest młody i na pewno zmobilizowany. Już na Davis Cupie powalczył. Wynik 6:2 6:3 pokrywa linię.
Wynik: 7:6(3) 6:3 ✅
???? Simon G. - Delbonis F.
Delbonis F. ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 3/10
Delbonis z roku na rok robi coraz lepsze wyniki, a w 2014 wygrał swój pierwszy turniej na poziomie ATP w Sao Paulo. Jestem ciekawy jak zaprezentuje się w Casablance, bo o dobry wynik na pewno go stać.
Gilles Simon mocno spuścił z tonu, na tym turnieju musiał grać od kwalifikacji, ale to nie przeszkodziło mu w dwóch meczach stracić po secie. Ogólnie forma Francuza to jeden wielki znak zapytania. Argentyńczyk jest tutaj w mojej opinii słusznym faworytem meczu.
Wynik: 4:6 4:6 ✅
ATP Houston:
???? Johnson S. - Kudla D.
Johnson S. ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 2/10
Nie da się ukryć faktu, że swój typ bazuje przede wszystkim na H2H 4:0, a w większości ich meczów to była właśnie dominacja Steva Johnsona. Widocznie dobrze mu się z nim gra, ostatnio grali ze sobą w Challengerze we Francji gdzie wygrał o 3 lata starszy Amerykanin aż 6:4 6:0. Z typu zrobił delikatny mass-pick więc stawka o jeden poziom niższa.
Wynik: 6:3 7:6(4) ✅
???? Harrison R. - Young D.
Harrison R. ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 3/10
Ryan Harrison ma zdecydowanie lepsze statystyki na mączce niż Young, chociaż za specjalne to one nie są. Warto dodać, że Harrison gra tutaj od kwalifikacji gdzie wygrał już 3 mecze. To świadczy o tym, że gra mu się tutaj dobrze, zależy mu na tym turnieju. Donald Young jest mocno niestabilny, raz potrafi zagrać dobry mecz, by później &quot;dać ciała&quot; po całości. H2H 2:1 i raz wygrał na mączce właśnie młodszy o 3 lata Harrison.
Wynik: 0:6 1:6 ⛔ @Edit: Haha co to było?! Houston mamy problem...
???? Lopez F. - Ginepri R.
Lopez F. ::: 1,44 ::: Pinnacle ::: 3/10
Robby Ginepri to stary mięśniak mieszkający bodajże na Florydzie, ranking +300. Grali ze sobą w 2003 roku na AO, wygrał Lopez. Później w 2006 w Madrycie wygrał Ginepri. Amerykanin gra tutaj od kwalifikacji gdzie wygrał już 3 mecze, ale no nie w sposób porównać klasy jego przeciwników do Feliciana Lopeza. Pomimo, że wygrał 3 mecze to musiał się sporo napocić. Rok temu Robby doszedł tutaj do ćwierćfinału, ale wtedy go zlał Monaco 6:1 6:0. Uważam, że ten mecz może być podobny do tego wczoraj z Williamsem który bardzo szybko przegrał pomimo, że bronił sporo punktów.
Lopez trafił już w drugiej rundzie w Miami na Murraya, więc być może teraz będzie chciał to sobie odbić w Houston? Na pewno stać go na to.
Wynik: 7:5 6:2 ✅

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Simon Gilles-Delbonis Federico 1, Unibet 1.94

4:6, 4:6 ⛔

VS.

Wcięło mi analizę i nie chce mi się jeszcze raz tego samego pisać,więc w skrócie. Większość na forum od początku gra przeciwko Simonowi aby później całować przysłowiową klamkę. Tym razem ma przeciwko utalentowanego gracza z Argentyny który w tamtym roku w Hamburgu dotarł przez kwalifikacje o finału pokonując takich graczy jak Robredo, Turnusov, Verdasco, Federer. W tym roku wygrał turniej w San Paulo pokonując całą bandę &quot;ziemniaków&quot; Volandri, Almagro, Montanes, Bellucci, Lorenzi. Delbonis potencjał ma i pokazał to niejednokrotnie,lecz czasem jego główka szwankuje o czym też mogliśmy się wile razy przekonać. Francuz natomiast daleko jest od swojej formy, ostatnio tak nisko był w 2011 roku. W bieżącym sezonie osiągnął III rundę AO oraz QF w Acapulco więcej nie ma co wspominać. W przeszłości pokonywał bardzo dobrych graczy na mączce np. Fognini, Tsonga, Almagro, Monfilis, Nadal, Moya....no ale to było dawno. Simon jak i Delbonis mają potencjał,są regularni oraz potrafią wygrywać z dobrymi graczami. Ja stawiam tutaj na wygraną niedocenianego Simona.

aviciii 516

aviciii

Użytkownik
Oglądałem wczoraj mecz Simona z Kuznetsovem, dodam, że mecz był bardzo słaby. Rosjanin grał poniżej oczekiwań, jakby sobie wbił w głowę, że nie ma żadnych szans, grał na prostych nogach, wyrzucał łatwe piłki, a Simon wcale nie był lepszy, wygrywał głównie, dzięki jego błędom, nie zaprezentował się zbyt dobrze. Wiedziałem, że w następnej rundzie jak trafi na kogoś bardziej ogarniętego warto grać przeciwko niemu, ale dzisiaj gra z Delbonisem i jak dla mnie może być różnie. Ten mecz wg mnie no bet. Może się zdarzyć wszystko, jeśli Delbonis zagra przyzwoicie i nie będzie psuł, to jak dla mnie on jest faworytem, Simon gra poniżej oczekiwań, łatwy wynik wczoraj jak już pisałem to bardzo słaba gra Rosjanina.

Volandri prowadził 4:2 w pierwszym secie i przegrał (6)6:7. To jak tam to leciało? Szmaciarz, debil, idiota, burak, sprzedawczyk? Czy w innej kolejności?
Też się zdziwiłem na kurs na Volandriego, a wczoraj dałem Crivoia i się*zdziwiłem, że tak łatwo i szybko dostał od Peliwo, dlatego zagrałem dzisiaj na niego za drobne, VOlandri to już staruch, a to co napisałeś w analizie jego bilans mówi sam za siebie, po za tym wystawiając kurs 1.28 na bet-at-home, gruba przesada.

Goffin prowadził 5:2 w drugim secie i przegrał 5:7. To jak tam to leciało? Szmaciarz, debil, idiota, burak, sprzedawczyk? Czy w innej kolejności?
Jak dla mnei spore zaskoczenie, ale Hiszpan łatwo odprawił Lajovica 2 dni temu szybko w 2 setach.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
Moje propozycje jeśli chodzi o turniej deblowy w Houston:
▶ Marrero,Verdasco - Erlich,Mertinak
Tenis - Houston ATP clay-deble | TYP: 1 | KURS: 1.35 |
✅ 6-4, 6-2
Milenium
Hiszpanie na rozgrzewkę przed największymi turniejami na cegle wybrali sobie zawody na &quot;amerykańskiej mączce&quot; w Houston. Może też dlatego, że do tej pory ich dorobek punktowy jest niezbyt okazały( szybko odpadli w AO, IW i Miami). Tutaj w pierwszej rundzie trafiają na parę-sklejkę. Oczywiście nie są to jacyś pierwsi lepsi debliści bo w debla graja nie od dziś, jednak większe zgranie i wspólne doświadczenie w grze deblowej może być kluczowe w rozstrzygnięciu meczu na korzyść Hiszpanów.
▶ Gonzalez S.,Lipsky - Raja,Sharan
Tenis - Houston ATP clay-deble | TYP: 1 | KURS: 1.40 |
⛔ 5-7, 2-6
Milenium
Gonzalez/Lipsky to klasa co najmniej jedną półkę wyżej od gości z Indii. Do tego grają &#39;u siebie&#39; i na swojej ulubionej nawierzchni. W Marcu zdobyli swój pierwszy tytuł w tym sezonie, challenger w Irving. Następnie odpadli w Miami z niezłą parą Marach/Tursunov w 3 setach. Ich przeciwnicy dla odmiany w 3 ostatnich turniejach zawsze żegnali się z zawodami zaraz po ich rozpoczęciu. Kolejny minus dla nich to nawierzchnia, na mączce grywali rzadko i bez sukcesów.

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Casablanca
Godzina: 13.30
Spotkanie: Vesely J. - Mayer L.
Typ: 2
Kurs: 1.71
Bukmacher: ComeOn

Analiza: Gram teraz już bo kursy moim zdaniem pospadają. Czy ja o czymś nie wiem? Tutaj powinno być co najwyżej 1,40 na Mayera, fakt Vesely gra nieźle w tym sezonie ale na takiej nawierzchni Argentyńczyk powinien spokojnie pokonać Veselego. Mayer od jakiegoś pół roku gra praktycznie tylko na ziemnej, to jego zdecydowanie ulubiona nawierzchnia, fakt, nie grał 2 miesiące ale dla niego nie powinno to stanowić żadnego problemu, w tym sezonie już zdołał pokonać wielu przeciwników pokroju Czecha. Warto dodać że Jiri rozegrał na ziemi ostatni swój mecz w sierpniu ubiegłego roku. Moim zdaniem zdecydowanie warto zaufać Argentyńczykowi.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Polansky Peter-Hewitt Lleyton 1, William Hill 2.75
Polansky Peter-Hewitt Lleyton 2:0, William Hill 5.75
Polansky Peter-Hewitt Lleyton pierwszy set 1 Bet365 2.50

4:6, 6:3, 4:6 Trochę brakowało⛔

VS.

Kursy na Polanskyego lecą na łeb, na szyję a to pewnie dlatego, że bukmacherze doszli jednak do wniosku,że Hewwit gwiazdą na mączce nie jest i słusznie. Australijczyk ostatni swój mecz na clayu wygrał 28.05.2010 roku,czyli prawie 4 lata temu,po mordęgach wygrał tam z Istominem 3:2. Na 18 lat kariery bilans 85/43 nie robi wielkiego wrażenia,w tym roku nie wygrał jeszcze żadnego meczu na mączce ponieważ ten będzie jego pierwszym. Leyton w 2009 roku wygrał ten turniej no ale to było kilka lat do tyłu,niby zwycięzców się nie sądzi ale pokonał tam po drodze nikogo znaczącego. Peter natomiast rozegrał trzy mecze kwalifikacji,nie tracąc ani jednego seta,pokonał faworyzowanego De Bakkera. Polansky ma większy bagaż doświadczenia na mączce i dzięki temu może dzisiaj wygrać.

Lopez Feliciano-Ginepri Robby 2:0, Paddy Power 2.10

7:5, 6:2 ✅

VS.

Zagrają se sobą Panowie &quot;starszej daty&quot; Lopez niespełna 32 lata oraz Ginepri niespełna 32. Hiszpan,jak to Hiszpanie, gra bardzo dobrze na mączce. Może w ostatnich latach nie wygrywa turniejów ale pokonuje co jakiś czas dobrych tenisistów na mączce takich jak: Wawrinka, Kohlschreiber, urywanie seta Feererowi czy Ferrerowi. Amerykanin w tamtym roku doszedł tutaj również przez kwalifikacje aż do ćwierćfinału, napisałem &quot;aż&quot; ponieważ clay to nie jest jego bajka. H2H 1:1,lecz grali ze sobą bardzo dawno temu ponieważ w 2003 roku gdzie Feliciano wygrał na AO 3:0 oraz w 2006 w Madrycie o dziwo 2:1 dla Robbego. Moim zdaniem jeśli Hiszpan niczego nie spartaczy to powinien wygrać w dwóch setach.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Kamke - Carreno-Busta
Kamke +3,5g @ 1,75 Pinnacle
⛔
Na jutro proponuję zagrać coś w stronę Kamke, nie na wszystkich bukach mamy jeszcze kursy, ale Pinnacle już wystawiło i myślę, że warto zagrać taką linię. Obaj nie grają nic nadzwyczajnego, Carreno w tym roku wygrał zaledwie jeden z Volandrim, jednak mona powiedzieć, że sezon dla niego się dopiero rozpoczyna, gdyż mączka to jego ulubiona nawierzchnia i nie boję się użyć stwierdzenia, że potrafi tylko tu wygrywać. Kamke orłem do gry na clayu nie jest, ale jak przeglądam jego wyniki z poprzedniego sezonu to z tymi co miał wygrać, wygrywał, więc aż tak źle nie jest. Jego forma także może dawać wiele do życzenia, ale to nie jest koncert życzeń, a po ostatniej wygranej 3:0 nad Benneteau w Davis Cup może coś drgnąć. Jak dla mnie Carreno nie jest grajkiem, na któego można stawiać po kursie w granicach 1,5 lub mniejszym, niewykluczone 3 sety, wtedy handi powinno być bez problemów. Po cichu liczę, że nawet Niemiec pokusi się o zwycięstwo.
De Schepper - Montanes
Montanes -4,5g @ 1,72 Pinnacle
✅
Tym razem idziemy w nieco inny kierunek i wstawiamy na murowanego faworyta, oczywiście jest nim Hiszpan, który na mączce czuje się jak ryba w wodzie w przeciwieństwie do Francuza. Francuz woli grę na szybkich nawierzchniach, zwłaszcza w hali, tam ma duży atut jakim jest serwis. Na mączce wiele już traci, a Montanes jest specjalistą od tej nawierzchni. Dodatkowo Hiszpan znajduję się w dobrej formie, gdyż pokonał na hardzie Przysiężnego i powalczył solidnie z Dimitrovem...Tutaj Albert powinien zabić regularnością uderzeń Francuza, Kenny nie jest cierpliwym tenisistą, więc warto pograć tą dość wysoką linię.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom