>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Buenos Aires, Marsylia & Memphis, 15-22.02.2010r

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Regions Morgan Keegan Championships
Miejsce : Memphis, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : ATP &quot;500&quot;
Data : 15.02-21.02 2010 r.
Nawierzchnia : Indoor hard
Pula nagród : 1.100.000 $
Rozmiar drabinki : 32S/16D
Oficjalna strona : www.memphistennis.com

Open 13

Miejsce : Marsylia, Francja
Ranga turnieju : ATP &quot;250&quot;
Nawierzchnia : Indoor hard
Pula nagród : 512.750 €
Rozmiar drabinki : 28S/16D
Oficjalna strona : www.open13.fr

Copa Telmex

Miejsce : Buenos Aires, Argentyna
Ranga turnieju : ATP &quot;250&quot;
Nawierzchnia : Clay
Pula nagród : 475.300 $
Rozmiar drabinki : 32S/ 16D
Oficjalna strona : www.copatelmex.com

Zapraszam do pisania analiz!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Volandri - Bagnis @ 1.38 ✅ 6/0 6/4
Kolejna finałowa runda kwalifikacji gdzie melduję się Pippo i ma szansę na awans do głównej drabinki, to już typ na serię którą Volandri w Ameryce Południowej ma bardzo dobrą i co tydzień stopniowo poprawia swój ranking poprzez przebijanie się do głównych drabinek turniejów na mączce.
Martin - Anudajar @ 1.60 ⛔ 3/6 1/6
Drugie spotkanie też z kolei zagranie na serie Andujara który przebija się przez gąszcz kwalifikacji ale z kimś poważniejszym nie ma szans, jeśli już przegrywa sam ze sobą to nie ma co myśleć o graniu z przeciwnikiem który jest doświadczony i na pewno Albercik też szuka punktów na dobre wejście w sezon na mączce.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Marx P./Zelenay I. - Benneteau J./Llodra
typ: 1
4.28
bwin
16:30 15.02
Analiza:
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy debla na turnieju w marsylii marx i zelenay zagraja z francuzami benneteau i llodra . Nie wiem skad bukmacherom wziely sie takie kursy na to spotkanie . Przeciez za francuzami przemawia tylko to ze graja przed wlasna publicznoscia . Wiadomo dobrze serwuja , niezle graja przy siatce . Lecz to marx i zelenay to zawodowi deblisci , natomiast llodra i benneteau to przede wszystkim zawodnicy singlowi . Przeciez francuzami nie wystepowali razem w parze od czerwca zeszlego roku . ich dzisiejsi przeciwnicy graja praktycznie tylko ze soba . Maja juz na swoim koncie w tym roku 1/8 finalu australian open gdzie przegrali z pozniejszymi finalistami tego turnieju . Sadze ze kursy na to spotkanie sa totalnym nie porozumieniem dlatego chcialbym to wykorzystac.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Kilka informacji o nawierzchniach, które powinny ułatwić Wam typowanie.

Open 13 - Marsylia
Nawierzchnia:Indoor hardGreenset (w skali ITF 3 – medium)
Greenset to nawierzchnia na której, by zdobyć punkt, trzeba się trochę nabiegać. Potwierdza to również duży % defensorów, wśród zwycięzców z lat poprzednich: Murray (08 ) Gilles Simon (07), Arnaud Clement (06), Dominik Hrbaty (04).

Regions Morgan Keegan Championships - Memphis
Nawierzchnia:Indoor hardPlexipave (3 – Medium)
Niby ta sama specyfikacja ITF, ale w tej hali gra się zdecydowanie szybciej (to też pewnie wpływ nisko zawieszonego nad kortem dachu). Zerkając na historię, widać dominację tenisistów operujących mocnym serwisem: 3x Tommy Haas, 2x: Todd Martin, Mark Philippoussis, Andy Roddick, a poza nimi: Taylor Dent, Joachim Johansson, Kenneth Carlsen.
A tak Vince Spadea, ocenił wpływ na grę defensywną, niedużej odległości trybun od kortu: “Center court is not as big as the usual center stages of tennis, but it&#39;s very intimate for the fan - only about 3,000 seats - and the court sits only inches away from the front row. It doesn&#39;t give the players much room to run down shots, so you have to come out blasting big serves and smacking groundies hard&quot;

Copa Telmex - Buenos Aires
Nawierzchnia: Clay
Mączka mączce nie równa. Na temat tej z kortów Buenos znalazłem ciekawą wypowiedź Carlosa Moyi: &quot;Although it&#39;s on clay, the surface is fast and that suits my game even more because I can take advantage of my serve&quot;.
Ma na to przede wszystkim klimat panujący w Buenos.

macmaster 43

macmaster

Użytkownik
Dzieki włodar, nie tylko za tego posta ale i wiele innych. Twoje posty z opisami graczy tez sie bardzo przydaja, i musze przyznac ze nie raz uchronily mnie od wtopy. A co do turnieji, to mysle ze pierwsze typy i analizy juz jutro, bo dzisiaj juz na troche za pozno. Dzieki jeszcze raz i wielki ✅ dla Ciebie.

F 0

filweb

Forum VIP
Arnaud Clement - Andreas Seppi 1 1.73 Pinnacle

Obaj raczej w kiepskiej formie. H2H 2-0 Włoch. I to wszystko, co by wskazywało na korzyść Seppiego. Bo Clement gra u siebie, na swojej ulubionej nawierzchni. Jak groźny potrafi być na hali, pokazał nam pod koniec zeszłego sezonu, pokonując Tsongę, Haasa i Lopeza.

L 0

lost-gambler

Użytkownik
R. Gasquet - J.I. Chela 1.36
Naprawde przykro sie patrzy na to co prezentuje ostatnio Argentynczyk, w Costa do Sauipe przegrana w dwoch setach z Berlocq, gdzie Brazylijczyk robił z nim co chciał. Chela gra bez głowy, serwisu, chęci, niczego.. Gasquet powinien to wykorzystac spokojnie w 2 setach.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
D.Koellerer-S.Ventura 1 1,70 6/10 Bwin

Niewiem skąd taki kurs na Daniela,wg mnie powinien on oscylować w granicach 1,40-1,45.Bukmacherzy chyba za mocno wzięli pod uwagę ostatni mecz Koellerera,który przegrał gładko 2:6 1:6 ze świetnie grającym w turnieju w Zagrzebiu Cilicem(wygrał ten turniej).Daniel na mączce grać potrafi,co nie raz udowadniał,choć jest nieobliczalny umiejętności posiada i uważam,że z takim grajkiem jakim jest Ventura powinien sobie spokojnie poradzić.Ventura ostatnio wymęczona wygrana(2-1) Z Hocevarem,wygrana z anonimowym Velottim 2:0 i Dabulem 2:1.Wcześniej 4 porażki m.i.n z Ribą 0:2 Junqueira 0-2,więc forma za dobra niejest.Koellerer w tym roku jeszcze niegrał na Clayu,ale uważam,że zacznie ten rok na mączce zwycięstwo bo Santiago Ventura nierobi na mnie żadnego wrażenia i na Danielu też niepowinien.W h2h 2-1 dla Koellerera.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Arnaud Clement - Andreas Seppi 1 1.73 Pinnacle

Obaj raczej w kiepskiej formie. H2H 2-0 Włoch. I to wszystko, co by wskazywało na korzyść Seppiego. Bo Clement gra u siebie, na swojej ulubionej nawierzchni. Jak groźny potrafi być na hali, pokazał nam pod koniec zeszłego sezonu, pokonując Tsongę, Haasa i Lopeza.
Mam nieco inne zdanie na temat tego spotkania. Nawierzchnia Greenset jak napisał Włodar nie jest najszybszą, co zdecydowanie przemawia za Seppim, dla którego te korty są moim zdaniem idealne. Serwis funkcjonuje, świetnie rozrzuca forhendem i często zabawia się z rywalem pod siatką w grze na małe kara. W tym roku przegrywał z samymi solidniakami, w ubiegłym tygodniu z Melzerem, czas na zwycięstwo z przeciętnym Clementem...

Clement - Seppi 2 @ 2.00 (6/10)

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
M.Fish/M.Knowles-J.Brunstrom/J.J.Rojer 1 1,40
M.Bhupathi/M.Mirnyi-E.Butorac/R.Ram 1 1,50

Ako:2,10 5/10 Betgun

M.Bhupathi/M.Mirnyi to para z łapanki,ale obaj gracze to świetni debliści szczególnie Max mający potężny serwis,niezły refleks i bardzo dobry zasięg.Butorac/Ram ostatnio doszli do finału w San Jose,ale szczególnie trudnej drogi niemieli,w finale z kolei mieli godnych przeciwników-Fish/Querry i ulegli im 0-2.Uważam,że M.Bhupathi/M.Mirnyi są lepszą parą deblową niż Fish/Querry i powinni pokonać przeciwników gładko w dwóch setach.Brunstrom/Rojer jakoś zawsze kojarzyli mi się z mączką i niewyobrażam sobie by para Fish/Knowles miała odpaść już w pierwszej rundzie,bo ogórasami to oni niesą i grać potrafią a grać z takimi przeciwnikami to Brustrom/Rojer nie potrafią.

P.S

Troche naciągana analiza,ale wg mnie mecze dość pewne...

Wayne Odesnik v Michael Russell

Stawiam ten typ głównie ze względu na dwa powody-po pierwsze Russella miałem możliwość oglądać w poprzednim tygodniu,kiedy grał z Malisse(wygrał 2:0 6-4 7-5).Obaj panowie(Russell i Malisse) stworzyli bardzo fajne widowisko i zagrali mecz na naprawde wysokim poziomie.Po obejrzeniu go stwierdzam,że powinien na luzie ograć Wayne,kapitalna gra z głębi kortu,niezły serwis powinny skutecznie powstrzymać słabego Odesnika i Michael spokojnie powędruje do następnej rundy turnieju.W bezpośrednich meczach miazga-4:0 na korzyść Russella i w dodatku za każdym razem wygrywał gładko 2-0 w setach i tym razem powinno być tak samo...

Michael Russell wygra mecz 1,53 8/10 Bet365

Michael Russell wygra 2:0 2,37 3/10 Bet365

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Jeremy Chardy vs Lukac Lacko 1 @1,8

Kurs naprawdę spory. I warto pobrać. Niestety nie widziałem obu Panów w akcji w Memphis(brak streamów - jeśli ktoś miałby jakieś transmisje, proszę o PW) jednak stawiam na Francuza. Lukas chłopak z Challengerów. W tym sezonie przebija się do ATP. Parę niezłych występów, miałem okazję widzieć mecz z Ljubą w Zagrzebiu(Słowak dobry FH, dobra praca nóg, ale serwis - jak na swoje warunki - niezbyt imponujący). Przede wszystkim jest trochę chimeryczny, gra seriami. Jeremy ostatnio katastrofa. W AO z Istominem tragedia. Wszystko psuł. Jednak zwycięstwo z Verdasco może być przełomowe - mam taką przynajmniej nadzieję. Francuz mocny serwis, jeśli on funkcjonuje to jest już połowa sukcesu w jego przypadku. A hala w Memphis szybka. Dodatkowo dużo kończy Forhendem. BH i gra przy siatce pozostawia trochę do życzenia ale nie jest najgorzej ;) Reasumując, albo Francuz potwierdzi okres hossy albo nadal będzie lipa.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
(Słowak dobry FH, dobra praca nóg, ale serwis - jak na swoje warunki - niezbyt imponujący).

Pezio, zweryfikuj info na temat serwisu Lacko, musiał mieć wtedy słabszy dzień ;) Pierwsze podanie to jego duży atut, a drugie nie jest słabością .

– Pierwszy serwis to jego mocna strona. Oprócz dobrej agresji (średnio ok. 185km/h, najmocniejsze pod 205 km/h) jest regularny i ma dobrą kierunkowość, jest urozmaicony – równe proporcje wyrzucającego i szukającego wew. linii, nierzadko przynosi mu pod 10 asów. Drugim podaniem (średnio ok. 145 km/h) stara się nie grać bardzo bezpiecznie, sporo piłek wyrzucających (przede wszystkim na deuce-side; na ad-side sporo gra na ciało) i głębokich.

To na podstawie pewnie z 10 meczów.

sztacheta 42

sztacheta

Użytkownik
No szkoda Chardiego, ciekawe z jakiej przyczyny skreczował, 1 set wyglądał dobrze i była szansa powalczyć a tu.... krecz
Teraz gra wielki Carlos Moya, który już taki wieki nie jest, zaczął katastrofalnie od 0-3 z dwoma przełamaniami ale sądzę że nie wszystko stracone, bo pomału pomału zaczyna coś grac.
Go go Carlos!

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
David Ferrer - Igor Andreev 1 @1,55

Taki kurs to prezent. Ferrer ma wielkie możliwości, zwlaszcza na clayu. W Buenos na razie mknie jak burza. Miałem okazję widzieć cały dzisiejszy mecz z Gilem, do jednej bramki. Wróciła regularność, świetnie czuję kort. Znakomicie returnuje. Andreev ostatnimi czasy sporo pogrywa, w Costa do Sauipe porażka w półfinale z Kubotem ;) Ogólnie po Igorze można spodziewać się wszystkiego, częściej niestety in minus. Jeśli pojawią się problemy z podaniem( w tym turnieju ten element nie funkcjonuje najlepiej ) to nie wróżę Rosjaninowi nic dobrego. Straaasznie czuję tu win Hiszpana, dodatkowo pogram 2-0 oraz under gemowy. Dawno nie byłem tak pewien czyjegoś triumfu.

galgan 2K

galgan

Użytkownik
Soderling - LLodra kurs 4.0 ✅
Nawierzchnia w Marsylii nie jest już tak wygodna dla serve-volley stylu Soderlinga. Początek roku miał straszny, potem w indoor turniejach znacznie lepiej, ale tam jego sposób gry wystarczył na przeciwników.
LLodra to nie ten sam zawodnik jak w zeszłym roku, ale wciąż od czasu do czasu potrafi zaskoczyć. Może to ten tydzień ?
Lolodra na pewno często będzie atakował siatkę, jeśli w odpowiedniej strefie utrzyma Szweda to widzę dla niego szanse, a kurs jak dla mnie value.
Zverev - Rufin kurs 1.5 ✅
Rozważałem zagrać Azarenke, ale kurs był znacznie słabszy a i ciężko grać przeciwko swoim. Także typ na Zvereva uznałem za jeden z pewniejszych dzisiaj. Po słabych turniejach w Zagrzebiu i Rotterdamie wydaje się, że Marsylia bardziej pasuje Mischy gdzie pokonał Robredo. Rufin, mimo iż przed włąsną publicznością nikogo sensownego w tym roku nie pokonał.

arzoo 63

arzoo

Użytkownik
Co sądzicie o dzisiejszym spotkaniu Karlovica i Isnera? Ten mecz od razu rzucił mi się w oczy, gdyż będzie to pojedynek dwóch gigantów, preferujących podobny styl gry.

Obaj miażdżą serwisem, ciężko ich przełamać, ale moim zdaniem dziś górą będzie Chorwat. W ostatnim czasie widziałem grę obydwu zawodników i bardziej regularny wydawał się Ivo. Chodzi mi tutaj o wymiany, w których Karlovic popełniał mniej UE niż Amerykanin. Ponadto serwis Chorwatowi wczoraj świetnie funkcjonował przez co Malisse miał w całym meczu tylko 1 szansę na przełamanie, której nie wykorzystał. Inser natomiast przegrał w ostatniej rundzie, po TB seta z Jarko Nieminenem, ale meczu nie widziałem więc wiele nie powiem. H2H 1-0 dla Karlovica...

Jeśli miałbym w tym meczu coś typować to prawdopodobnie over gemowy, ale linia 25.5 jakoś mnie nie przekonuje. W bet365 można znaleźć zakład:
Ivo Karlovic (-1) @ 2.20 i myślę, że to chyba najlepsze rozwiązanie w tym meczu.

Jak myślicie jak ten mecz może się potoczyć? Zapraszam do dyskusji ????

reflex 103

reflex

Użytkownik
Powiem tak dla mnie rowniez jest to najciekawszy mecz dnia. Co do Twojego pytania jak ten mecz sie potoczy moja odpowiedz brzmi tak wielce prawdopodobne jest 7:6 i 7:6 bo powiedz sobie szczerze Ci panowie graja bardzo podobny tenis. Ich gra glownie opiera sie na serwisie bo co do wymian to mam wrazenie, ze ciezko im sie poruszac.
Z wlasnych doswiadczen powiem tak. Ogladalem Ivo w meczu z Ciliciem na turnieju w Chorwacji zapewne duzo z Was rowniez widzialo ten mecz i jakie wnioski chyba podobne. Cilic nie byl w stanie zrobic przelamania w 1 secie i w 2 tez bylo mu bardzo ciezko mimo iz miedzy nimi jest roznica klas. Serwis ma miazdzacy Ivo jak Isner i to jest ich glowna bron. Natomiast return to Ivo ma koszmarny co 2 pilka w tym meczu z Ciliciem leciala w trybuny.

Podsumowujac potrzebny jest nam tutaj specjalista, ktory powie, ktory z owych Panow lepiej czuje sie w swobodnej wymianie i tyle. Gdybym mial typowac to Ivo ale czekam na nnych wypowiedzi rowniez.

luckyandgrind 22

luckyandgrind

Użytkownik
Panowie co powiecie o meczu Lacko - Petzschner ??
Niemiec w tym roku z każdym meczem gra lepiej. Ciężko się z nim gra przez jego naprawdę dobry serwis(trochę już kasy na nim straciłem grając na jego przeciwników) i jeśli Słowak nie dotrzyma mu w tym kroku może mieć problem. Jeśli chodzi o wymiany to dla mnie 60 do 40 na korzyść Petzschnera. Poza tym Niemiec jest mocniejszy psychicznie. Lacko bardzo ładnie gra ostatnio ale jego czas jeszcze przyjdzie.... Ale nie dzisiaj...

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Roddick - Querrey
Querrey +3 gema @1,9
Jak narazie w każdym meczy Querrey pokerywał taki hc, myślę że teraz będzie podobnie, Sam wrócił do niezłej formy, W dwóch pierwszych rundach izzi gładkie win, A Rod nie zachwyca.
h2h:
Roddick A. 2:1 26 76 76 ( mecz z tamtego tygodnia, w gemach 18:16)
Querrey S. 2:0 76 76
Roddick A. 2:0 76 64
Roddick A. 2:1 64 36 63
Roddick A. 2:0 64 76

adraso 2

adraso

Użytkownik
Michael Llodra - Mischa Zverev 1,32 9/10 ✅
Francuz gra u siebie, bardzo mocny serwis, pokonal Soderlinga i Bagiete co swiadczy ze służy mu ten turniej a Zverev dużo szczęścia ze trafił az do półfinału na swojej drodze mial zawodnikow ze &quot;swojej klasy&quot; wyjatkiem jest Robredo ale on gra tylko na clayu fajnie no i pewnie bedzie chcial zrobic przyjemnosc kibicom w postaci francuskiego finalu. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom