>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Bastad i Stuttgart 13.07.-19.07.

Status
Zamknięty.
krajzicinek 0

krajzicinek

Użytkownik
Spotkanie: Łukasz Kubot (POL) - Pablo Andujar (ESP) (ile setów ?)
Typ: 3 sety
Kurs: 2.09
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dziś zajrzałem na ofertę tenisową...moją uwagę skupił pojedynek polskiego tenisisty Ł.Kubota z Hiszpanem Andujarem...Obaj panowie to póki co tenisiści poza pierwszą setką rankingu:
Kubot - 127 miejsce
Andujar - 142

Jak widzimy rankingi bardzo zbliżone co nam dzisiaj obrazuje wyrównany mecz...faworytem bukmacherów jest Polak który ten sezon ma bardzo udany...ale po kolei...forma Kubota od 1 maja była naprawdę wysoka:
* Ostrava -&gt; porażka w ćwierćfinale z J.Hajkiem
* Belgrad -&gt; porażka w finale ! z N.Djokoviciem (po drodze pokonanie między innymi Andreeva, Vliegena, Karlovicia !)
* Rolland Garros -&gt; 3 rundy kwalifikacyjne zwycięskie co na pewno dodało temu zawodnikowi wiary w siebie, następnie niesamowity 5 setowy przegrany niestety bój z Troickim w pierwszej rundzie
Ostatni występ Kubota to eliminacje do Wimbledonu:
Wimbledon Qualifying, London, Great Britain, Europe
15/06/2009 R128 Kubot, Lukasz vs. Soeda, GO 1:2 4:6 6:3 9:11

Jak widzimy Kubot prezentował się w maju znakomicie...czy forma jest taka sama ? nie wiem...dzisiejszy mecz na pewno kilka odpowiedzi da ????
Przejdźmy do Andujara...
Braunschweig, Germany, Europe
30/06/2009 R32 Andujar, Pablo vs. Meffert, Dominik 0:2 4:6 4:6
Wimbledon, London, Great Britain, Europe
23/06/2009 R128 Andujar, Pablo vs. Vassallo Arguello, Martin 1:3 6:4 3:6 2:6 2:6
s-Hertogenbosch, Netherlands, Europe
14/06/2009 R32 Andujar, Pablo vs. Verdasco, Fernando 0:2 3:6 5:7
London, Great Britain, Europe
08/06/2009 R64 Andujar, Pablo vs. Malisse, Xavier Lost 0:5 (P. Andujar retired)

Jak widzimy pojedynki z wyżej notowanymi rywalami przegrane...kontuzja z Londynu na pewno jakiś ślad zostawiła...dzisiaj jednak w Stuttgarcie dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku gdyż Andujar na pewno na punkty i zwycięstwo liczy ;)...moim zdaniem będzie to dobry 3-setowy pojedynek ;-) Sądzę, że Andujar jest w stanie tu seta ugrać a może i pokonać nawet Polaka...nie mam tu swojego faworyta gdyż ten pojedynek będzie bardzo ciekawy i myślę, że 3setowy tak też typuję ;-)
Edit//
6:2, 6:4
Niestety dzisiaj nie udało się...a szkoda...jednak Kubot będzie w Stuttgarcie mocny ;-)

adi_krk 1

adi_krk

Użytkownik
Spotkanie: Serra F. (Fra) - Vinciguerra A. (Swe)
Typ: Serra
Kurs: 1.53
Analiza:

Dziś rozpoczyna się turniej w Bastad. Ten mecz rzucił mi się od razu w oczy, gdy tylko ujrzałem kursy na zawodników. Serra jest na pewno dużo wyżej notowanym zawodnikiem od przeciwnika, ale jest to spowodowane dużo wyższymi umiejętnościami zawodnika z Francji. Obaj panowie mają 28 lat, czyli doświadczenie niby podobne, ale ranking mówi sam za siebie - Serra jest 50, a Vinciguerra 460. Nie ma za bardzo co się tutaj rozpisywać, jeśli tylko nie będzie żadnych &quot;niespodzianek&quot; (Vinciguerra gra u siebie) to Serra powinien to wygrać gładko 2-0 w setach.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Spotkanie: Serra F. (Fra) - Vinciguerra A. (Swe)
Typ: Serra
Kurs: 1.53
Analiza:
Dziś rozpoczyna się turniej w Bastad. Ten mecz rzucił mi się od razu w oczy, gdy tylko ujrzałem kursy na zawodników. Serra jest na pewno dużo wyżej notowanym zawodnikiem od przeciwnika, ale jest to spowodowane dużo wyższymi umiejętnościami zawodnika z Francji. Obaj panowie mają 28 lat, czyli doświadczenie niby podobne, ale ranking mówi sam za siebie - Serra jest 50, a Vinciguerra 460. Nie ma za bardzo co się tutaj rozpisywać, jeśli tylko nie będzie żadnych &quot;niespodzianek&quot; (Vinciguerra gra u siebie) to Serra powinien to wygrać gładko 2-0 w setach.
:eek: :eek: :eek:
Andreas karierę miał burzliwą (ranking o niczym nie świadczy), długi okres nie grał. Talent ma spory był już 30 na świecie. Ostatnio zrobił sobie miesiąc przerwy, następnie zapewne przygotowawczo zagrał challengera w Turynie, gdzie odpadł w ćwierćfinale. Jedne z najlepszych wyników w karierze osiągał właśnie w Bastad, 2-krotnie finał. W zeszłym tygodniu Szwedki coś tam próbowały walczyć właśnie u siebie, on na pewno też dużo sobie obiecuje, jak nie u siebie to gdzie. Serra ostatnio bez błysku, w Bastad 2 występy, bilans 1-2, szału nie ma;) Kursy na wygraną zbyt pospadały by grać (bynajmniej dla mnie), Bwin z 3.55 na 2.6 już... Ale set dla Szweda korci po 1.7 w interwetten

h8dominik 0

h8dominik

Użytkownik
Kubot powinien spokojnie pokonać Andrjara. Powiem szczerze pierwszy raz o nim słysze, to jakiś cienki challengerowiec. Kubot był w finale w Belgrade, tam przegrał po pięknym meczu z Djokovicem, tenisistą powszechnie znanym i lubianym. Jest talentem. Osiągnął niezłe wyniki. Ogólnie jegorywala nie znam dlatego gram na Polka. 10/10 Polecam!! Kurs to 1.50
to co napisał malin157 : jak nie znasz rywala, to po co wróżysz z fusów?
Oli

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
UWAGA UWAGA
Przypominam, że jest to dział z ANALIZAMI. Jeżeli ktoś nie ma zielonego pojęcia o tenisie, nie ogląda spotkań, nie śledzi występów danych zawodników, znaczy to, że nie ma tu nic do powiedzenia. Dla &#39;&#39;zielonych&#39;&#39; w temacie tenisowym stworzone są odpowiednie działy i tematy, gdzie można zadawać pytania. Z pewnością uzyskacie na nie odpowiedź od osoby kompetentnej w danym temacie (a jest tu takich kilka). Liczymy na przejrzystość podawanych typów, rzetelne uzasadnienia oraz jakąkolwiek wiedzę. Próbujemy utrzymać dyskusję na przyzwoitym poziomie merytorycznym, a nie na intelektualnym dnie.
Ze szwedzkim pozdrowieniem z Bastad, Oli

Napiszę krótko jak został przeze mnie zapamiętany Andujar:
Widziałem go w meczu z Burzim w Szczecinie w zeszłym roku. Typowy przebijacz, nie straszy podaniem. Gra kombinacyjnie, sporo skrótów. Dobrze porusza się po korcie.

zludna 0

zludna

Forum VIP
Rankingi nie grają.
Wczoraj na Vinciguerrę można było łapać 3.33, przedwczoraj nawet około 4. Dziś już tylko 2-2.5. Nie mówię, że wygra na pewno, ale na pewno powalczy. Obaj są w tym samym wieku, z tym, że Andreas zaczął wcześniej swoją karierę i dla mnie (z tego, co pamiętam, a niestety dawno temu go widziałam) jest po prostu lepszym zawodnikiem.

looker29 0

looker29

Użytkownik
Spotkanie: Teimuraz Gabashvili v Christophe Rochus ✅
Typ: T. Gabashvili
Kurs: 1.72 BetClick
Analiza:
Kto jeszcze zdąży polecam typ na Teimuraza w betclick jeszcze dość wysoki kurs, u innych buków spadł już do ok.1.57-1,60. Spróbuję jeszcze raz udowodnić tezę że rankingi nie grają. Panów dzieli 21 miejsc w rankingu na korzyść Belga, a według mnie zdecydowanym faworytem jest rosjanin. Bardzo solidny gracz na clayu, mocny serwis i forehand. można zauważyć że ma problem ze zrobieniem pewnego kroku z turniejów chall. do tych głównych turniejów ATP. w challengerach z sukcesami, choćby przed tygodniem finał w Braunschweig przegrany z Oscarem Hernandezem, ale chłopak ma potencjał. Widziałem go w paru meczach m.in z Kunitsynem na RG, wcześniej z Nadalem na początku sezonu - potrafi napsuć krwi najlepszym. Rochus natomiast poza rollandGarros w tym roku gdzie doszedł do 3 rundy gra padake. sezon na trawie bez ani jednej wygranej. Zupełnie brak serwisu, siły w zagraniach.. nadrabia to niezłą techniką ale to wystarcza tylko na graczy o podobnej do niego charakterystyce - wygrał na RG z Santoro ( ???? ) i Clementem, ale już w pojedynku z Tsongą nie miał już najmniejszych szans. dziś myślę że silny rosjanin nie da Rochusowi szans.
Szczerze mówiąc typowanie tenisa najlepiej wychodzi widząc poszczególnych zwodników na korcie w kilku meczach, na treningach - wtedy widac prawdziwą formę. Dlatego Olsadebe7 ;) liczymy na ciekawe relacje z Bastad

Postaram się. Pierwsze dziś ok 22-23 ???? Oli

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Nie ma to jak opierać analizę na poprzednim turnieju zawodnika, który był na zupełnie innej nawierzchni. Grass a clay to zupełnie co innego. I jeszcze to wypisywanie kogo to on pokonał po męczarniach 1-2 1-2
Myślenie zostaw innym jak nie masz wiedzy. Ja się tenisem interesuję od niedawna, oglądam jak najwięcej meczy. Polubiłem ten sport, ale nie wypowiadam się tutaj i nie wypisuję nie wiadomo czego, bo nie mam jeszcze wystarczającej wiedzy i nie chcę nikogo wprowadzić w błąd.
Za takie coś to Oli powinien bić, a nie upominać

Edit/Prasa : Od bicia jestem tu ja ????

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Czas zaczac:
Benneteau - Starace 2,43
Francuz dzis trenowal dwa razy. Widzialem tylko jeden jego trening - Z Jurgenem Melzerem. Ben wygladal calkiem solidnie, byl wyluzowany, dopisywal mu humor, a na korcie prezentowal sie solidnie. Gral z Melzerem mecz na punkty, byl wyrownany, a jak konczyl sie czas treningu, zagrali TB. 7-7 i zakoczyli remisem. Melzer nie odpuszczal, walczyl o wszystkie pilki. Starace bezbarwny, &#39;&#39;czaje&#39;&#39; sie na gre przeciwko niemu od kiedy zobaczylem jego trening w piatek.
Dimitrov - Canas 2,48
Zdolny Bulgar, ktory trenuje pod okiem Petera Lundgrena (wychowal Safina i Federera). Ofensywny, z jednorecznym bh. Sprawny. Canas podobnie jak Starace - szykowalem sie na niego juz od piatku. Przebija, czesto nawet bez specjalnej rotacji. Dyspozycja sprzed 2 lat gdzies umknela.
Monaco - Gonzalez 1,50
Dwoch Argentynczykow. Maximo chyba zmienil trenera, bo podczas jego treningu nie widzialem postaci charakterystycznego starszego pana. Monaco jest o polke wyzej jezeli chodzi o umiejetnosci. Lepszy serwis, lepszy i bardziej agresywny z glebi.
Dodatkowo:
Robredo/Lopez - Gil/Darcis 1,45
Hiszpanie zanotowali ladny wystep na RG. Cwiercfinal i 3 sety z bracmi Bryan robia wrazenie. Nie widzialem ich jednak wcale na obiekcie. Darcis dzis trenowal, sporo wyrzucal za linie koncowa. Odbijal z Rochusem. Gila spotkalem dzis wychodzac z hotelu, przyjechal do niego o dzis o godzinie 16. Nie trenowal dzis. Stawiam na umiejetnosci w grze podwojnej, zgranie oraz handicap w postaci Robredo, ktory nigdy nie schodzi ponizej pewnego poziomu.
Martin - Luczak 1,66
O Luczaku pisalem w relacji. Jak pilka wroci kilka razy do niego, nie umie utrzymac nerwow na wodzy i &#39;&#39;strzela&#39;&#39;. Martin dzis trenowal. Bardzo mi sie podobal, jak zwykle solidny, jak zwykle profesjonalny. Nic nie psul, zmienial tempo, bronil sie, atakowal. Odbijal z Granollersem i prezentowal sie bardzo ladnie.
Na srode tez juz mam cos przygotowane. Powodzenia ????

S 0

samsung6300

Użytkownik
Mischa Zverev v Guillermo Garcia-Lopez 2.20 bet365 ✅✅✅
Analiza: Jutro w Stuttgarcie w turnieju ATP, dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku. Na przeciw siebie stanie dwóch, wyrównanych, dobrze serwujacych zawodników. Jak dla mnie faworytem jest Mischa. Dlaczego ? a to dlatego ze przedewszytskim gra na swoim terenie, publicznosc bedzie za nim. Ostatnio Zverev zaliczył słaby okres, ale powoli wraca do formy. Jest wysoki, bardzo dobry atomowy serwis, całkiem niezły FH I BH. GG Lopez gra w kratke, raz rozegra dobry turniej, gdzie zajdzie wysoko, raz polegnie ze słabszymi zawodnikami... ostatnio czesto przetrafiaja mu sie problemy zwiazany z emocjami, nie umie opanowac nerwów, głupie błedy, auty itp... Zaserwować umie, dobrze porusza sie po korcie, technike jak kazdy Hiszpan posiada. Jak dla mnie faworytem jest Zverev, mysle ze swoja gra zmusi GGL do błedów, wyprowadzi go z równawagi psyhicznej.. i wygra jutrzejszy mecz. Kurs jaki wystawił bet365 biore w ciemno .
go go go Zverev

krajzicinek 0

krajzicinek

Użytkownik
Spotkanie: Alberto Martin (ESP) - Peter Luczak (AUS) (1 set)
Typ: 1
Kurs: 1.68
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Moja druga analiza dziś...czuję, że dzisiaj dobry dzień się zapowiada więc przygotowałem też coś z tenisa...Turniej w Szwedzkim Bastad jest już pełen emocji dziś jego kolejny dzień więc i kolejne ciekawe pojedynki...mnie zainteresował pojedynek Hiszpana Martina (89 miejsce w rankingu) z Australijczykiem Luczakiem (145 miejsce w tankingu ATP). Jak widzimy ranking przemawia za Hiszpanem ale jako, że ranking nie gra a forma i dyspozycja w danym dniu/turnieju postaram się tym udokumentować typ na set numer jeden dzisiejszego pojedynku...
Martin ma przewagę nad Australijczykiem już na starcie...przewage psychiczną ponieważ panowie grali ze sobą już 3 razy:
07/10/2007 Tarragona, Spain Final Europe red clay Martin, Alberto 2:0 6:4 7:5
18/02/2005 Brazil Open, Costa do Sauipe Semifinals America Clay Martin, Alberto 2:0 6:2 6:3
15/07/2004 Priority Telecom Open 2004 R16 Europe Clay Martin, Alberto 2:1 6:4 4:6 7:6

Jak widzimy jedynie pojedynek w 2004 był emocjonujący...jednak tutaj pod uwagę brałem tylko 1 sety tych pojedynków i jak widzimy Martin w nich wygrywał...
Hiszpan ostatnio nie gra zbyt dobrze:
San Benedetto, Italy, Europe
06/07/2009 R32 Martin, Alberto vs. Roger-Vasselin, Edouard 1:2 4:6 7:6 5:7
Braunschweig, Germany, Europe
03/07/2009 Quarterfinals Martin, Alberto vs. Beck, Andreas 1:2 6:2 4:6 6:7
02/07/2009 R16 Martin, Alberto vs. Minar, Jan 2:0 7:6 6:2
30/06/2009 R32 Martin, Alberto vs. Ouanna, Josselin Won 7:6 3:0 (J.Ouanna retired)

Na pewno ostatnio z jego formą nie jest może dobrze ale dziś jest idealna szansa na powrót na właściwe tory...Luczak też mnie nie zachwyca gdyż jego 2 ostatnie starty to taka oto forma:
Scheveningen, Holland, Europe
06/07/2009 R32 Luczak, Peter vs. Vliegen, Kristof 0:2 3:6 3:6
Rijeka, Croatia, Europe
02/07/2009 R16 Luczak, Peter vs. Vagnozzi, Simone 1:2 6:3 6:7 2:6
01/07/2009 R32 Luczak, Peter vs. Pashanski, Boris 2:0 6:4 6:4

Są to zawodnicy na pewno na awans jeszcze o 2 rundy w tym turnieju dzisiaj dla nich szansa na kolejne punkty do rankingu...sądzę, jednak, że tutaj Hiszpan mając w zanadrzu przewagę w postaci 3 zwycięstw już w historii nad Austraijczykiem powinien dzisiaj go pokonać...moim zdaniem będzie to 2setowy mecz...ja jednak na spokojnie typuję wynik tylko pierwszego seta...sądzę, że Martin zacznie dobrze i będzie spokojnie kontrolował ten pojedynek...widzę go w kolejnej rundzie tego turnieju...a potem...potem tez powalczy ;) Kurs jak i typ godny uwagi szczególnie, że Martin jest faworytem tego meczu ????
Edit//
2:6...szkoda...ale dzisiaj Hiszpan nie był sobą...

januask 48

januask

Użytkownik
Czy ktoś wie co jest &quot;grane&quot; ze spotkaniem Alberto Martin-Peter Luczak? Od rana kurs na Martina zaczął znacznie wzrastać, a teraz zauważyłem, że niektórzy bukmacherzy zaczynają to spotkanie wycofywać z oferty :/ Czyżby jakaś kontuzja Martina czy coś innego?

fabek 0

fabek

Użytkownik
Spotkanie: Berta, Daniel - Phau, Bjorn 3-6 2-6 ✅
Typ: Phau, Bjorn
Kurs: 1.5
Bukmacher: betsafe

Berta, Daniel jest początkującym 16- latkiem nie sklasyfikowanym jeszcze w rankingu ATP. Zagrał tylko jeden pojedynek w którym przegrał 6-3 6-3. Jego przeciwnik, Phau, Bjorn zajmuje 69 pozycje w rankingu. Ostatnie wyniki tego gracza nie zachwycają, ale po jego stronie jest doświadczenie i myślę że poradzi sobie z &quot;zielonym&quot; jeszcze Danielem.

looker29 0

looker29

Użytkownik
Spotkanie: Berta, Daniel - Phau, Bjorn
Typ: Phau, Bjorn
Kurs: 1.5
Bukmacher: betsafe

Berta, Daniel jest początkującym 16- latkiem nie sklasyfikowanym jeszcze w rankingu ATP. Zagrał tylko jeden pojedynek w którym przegrał 6-3 6-3. Jego przeciwnik, Phau, Bjorn zajmuje 69 pozycje w rankingu. Ostatnie wyniki tego gracza nie zachwycają, ale po jego stronie jest doświadczenie i myślę że poradzi sobie z &quot;zielonym&quot; jeszcze Danielem.
Daniel Berta nie jest wcale takim &quot;zielonym&quot; graczem jak twierdzisz.. to zwycięzca juniorskiego Rolland Garros z tego roku więc z pewnością nie pierwszy raz gra na mączce. dostał dziką kartę w domowym turnieju więć będzie się chciał pokazać. Phau nie jest aż takim wirtuozem tenisa, szczególnie w tym sezonie by brać ten typ w ciemno..

rzeczywiście warto spróbować dziś Dimitrova za mniejszą stawkę..⛔ Nie był bym taki pewny typu na Juana Monaco - oczywiście umiejętności i potencjał większe od Gonzaleza, ale dwa ostatnie mecze w Davis Cup z Czechami cieniutko. grali co prawda na Hardzie. na trawie Monaco też nic wielkiego nie pokazał i w gruncie rzeczy ostatnie mecze na mączce to RG więc nie wiadomo czy się od niej trochę nie odzwyczaił. Natomias M.Gonzalez - niezły RG, potem szybki out z Wimbledonu ale zdążył już dojść do finału całkiem mocnego challengera w Turynie na clayu, więc jest na bierząco z tą nawierzchnią i może spróbować dziś powalczyć. pozatym grają rodacy więc będzie jakiś dodatkowy podtekst..

PS: słaby jak na razie mecz Bennetau z Starace.. ale za to śliczna pani sędzia ????

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Dimitrov - Canas 3/6 6/7
(3/10)
Dimitrov @ 2.80
Pierwszy raz Bułgara widziałem rok temu kiedy był gdzieś na #600 pozycji w rankingu i dostał dziką kartę w Akwizgranie zagrał wtedy z Meffertem który zmiótł go z ceglanej powierzchni ziemi, nastepnie cały sezon przesiedział w Hiszpanii tłukł tam masowe ilości dziesięciotysięczników i innych turniejów satelickich gdzie zachodził bardzo daleko wtedy widziałem go z relacji i chłopak robił postępy w tym sezonie z powodu służby widziałem go tylko w QS gdzie zabrakło mu pary by jednak pokonać Simona ale od momentu kiedy pierwszy raz go ujrzałem w challengerze gdzie ledwo ugrał trzy gemy z Meffertem i teraz gdzie gra dobrze na styku z Simonem graczem który sezonu nie ma udanego lecz ciągle jest z pierwszej #10 mówi coś o Bułgarze. Dimitrov według mnie najbardziej pasuję na hard/grass lecz na cegle też dzisiaj powinien powalczyć bo Canasa chyba każdy zna, gdzie młody Bułgar jeśli się nie spali tak jak ostatnio z Simonem może rozrzucić rywala po rogach gdzie Canas jestem pewien że tego nie wytrzyma i przegra spotkanie.
Santoro - Fognini 7/5 6/7 1/6
(3/10)
Santoro @ 2.46
I turniej Mercedes Cup w Stuttgarcie, gdzie obsada totalnie inna niż rok temu. Jedyny turniej który wyszedł Fogniniemu w tym roku to MC gdzie pokonał Berdycha, Cilića i prowadził z Murrayem 5/1 by przegrać seta w TB jak i później cały mecz, Włoch jest bardzo dziwny dlatego że podchodzi do spotkania od razu że je przegrywam lub walczę tak było na trawie tutaj wspomnę z Ferrerem czy właśnie na cegle z Granollersem w Barcelonie i Gabashvillim w Casablance, tylko tyle mogę z pewnością podać a na pewno było ich więcej lecz więcej ich nie widziałem z wiadomych przyczyn. Co do Medżika mało gra w tym sezonie na cegle jedynie daleko zaszedł w czelku w Bordo. 1/8 finału i porażka z Gaudio, sezon bardziej skupia na hard/grass mozna na szybko wymienić tylko półfinał w NW gdzie królował od dwóch lat, więc to i tak bardzo dobrze czy II. runda Wimbledonu i batalia z Ferrero. H2H 1-0 dla Francuza lecz spotkania odbyło się rok temu na dywanie w Lyonie gdzie Santoro zdeklasował Włocha, myślę że dzisiaj Francuz nie odda tak latwo skóry będzie nęcił, irytował Włocha swoim dobrym stylem i myślę że to może być dzisiaj naprawdę skuteczne.
Chardy - Acasuso 6/2 7/6
(3/10)
Acasuso @ 2.55
Chardy kojarzy mi się najbardziej z Marcinem Gawronem :jezora: i jednak z grą na hardzie, a nie na mączce ceglanej no i w tym roku na to wychodzi że Francuz szału nie tworzy na tej nawierzchni na rozkładzie mają go w tym sezonie np. GGL z tych teoretycznie słabszych bo jednak z prawdziwymi claywcami Chardy seryjnie przegrywa czy to Gonzo lub Monaco. Co do Czuco u mnie ma bez dwóch zdań ma jedno z lepszych miejsc Argentyńskich graczy na cegiełce RG II. r i urwany set późniejszemu zwycięzcy, półfinał Costa Do Sauipe i porażka z późniejszym zwycięzcą czyli z Robredo, kolejny półfinał tym razem w Buenos Aires też porażka z Robredo i ten szam szczebel w Acapulco lecz porażka z Monfilsem. Więc H2H w achievemnetach w tym roku jest na korzyść Argentyńczyka, ale w tym najważniejszym bilansie 1-0 dla Francuza gdzie wygrał z Czuczo w tym sezonie na cegle w Madrycie, ale bardziej myślę że był to wypadek przy pracy niż to że Chardy był taki dobry i liczę że dzisiaj Czuco już odgryzie się za tamtą porażkę.

S 0

samsung6300

Użytkownik
Almagro N. - Safin M. Handicap set (-1.5/+1.5) 2
Kurs : 1.8
Buk: BAH
Analiza: Jutro w Sttutgarcie dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku. Zachodząca gwiazda ATP Marat Safin zmierzy się z Hiszpanem Almagro. Safin ostatnio notuje bardzo słabe wyniki, wynikaja one z braku oponowania emocji. Szybko na korcie denerwuje sie, i zaczyna wszystko psuc. Almagro, jest jak dla mnie zwykłym przebijaczem. Serwis ma dobry, umie ładnie uderzyc z FH I BH, ale pozatym nic wielkiego nie prezentuje. Przytrafiaja mu sie proste, niewymuszone bledy. Safin jest zawodnikiem kompletnym. Ma opanowane wszystkie umiejetnosci tenisowego rzemiosła. Mocny serwis, potezny FH I BH sa jego głównymi atutami. Safin w tym roku najprawdopodobniej wybierze sie za zasłużona emeryture.. Na pewno chciałby coś jeszcze dorobić...Gram handi setowy +1,5 seta na Safina, ponieważ uwazam ze jest lepszym zawodnikiem od Almagro, posiada wieksze doswiadczenie oraz umie wykorzystac nadarzajaca sie sytuacje.
Dla odważnych polecam czysta 2 na Marata, ja sie jednak zabezpieczam grajac handi, a kurs jaki wystawił Bah na to spotkanie traktuje jako prezent

A 23

adam2173

Użytkownik
Daniel Gimeno-Traver v Frederico Gil
Typ: 1 [1,90]
Pinnacle

Mecz o 11, więc już niedługo, ale zdecydowałem się podać typ. Gimeno-Traver to typowy ziemniak, zresztą, podobnie jak większość Hiszpanów, praktycznie tylko tutaj odnosi sukcesy i dochodzi do dalszych rund. Gil w bardzo przeciętnej formie od początku sezonu, gra mało, występy najczęściej kończy na pierwszych rundach, dzisiaj z Danielem nie powienien zbyt wiele zwojować. Głównie kieruje się tutaj nawierzchnią, obydwaj panowie w tym roku spotkali się już trzy razy, raz na trawie i dwa razy na mączce, różnicę widać gołym okiem, na grassie gładka wygrana Gila, natomiast na ziemi, dwa zwycięstwa po 2-0 Travera. Dodatkowo Hiszpan musiał do tego turnieju przebijać się przez kwalifikacje - dwie gładkie wygrane po 2-0, kolejny atut po stronie Travera, jest już oswojony z tą nawierzchnią, a to bardzo ważne. Polecam!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Robredo - Luczak 6/2 6/3
(2/10)
Luczak +1.5s @ 2.10
(4/10)
O21.5g @ 1.80
I tutaj mój jeden z ulubionych Hiszpanów który jednak ostatnio bardzo, bardzo kuleje z grą, na początku sezonu zwycięstwo w Buenos Aires, Costa Do Sauipe i półfinał w Vina del Mar, jeszcze można dodać ćwierćfinał w Barcelonie czy 1/8 finału w Rzymie no i ćwierćfinał @ RG. Ale jak wiemy bardzo duża ilość spotkań gdzie gra Robredo kończy się trzysetówką lub nawet trzema setami to jest ostatnio prawie nieodłączna cecha przy spotkaniach Hiszpana. Co do Polaka który gra w barwach Australii można tutaj się potknąć bo można pomyśleć jeśli Australia to chłopak dobrze łupie na hardzie lecz jednak nie, Luczak bardzo mocno koncentruję się na grze na cegle i poprzez kwalifikacje do Szwedzkiego turnieju który przeszedł jak burza odwracając los w meczu z Ouahabem znalazł się w I. rundzie gdzie będzie podejmował Hiszpana gdzie myślę że Australijczyk jest w stanie przynajmniej ugrać te 9. gemów w tym spotkaniu, a możliwe że może powalczyć o seta.
I jeszcze pozwolicie jeden sucharek bo nie mam za bardzo teraz czasu, na rozpiskę.

Hernandez - Sidorenko
6/2 4/6 3/6

(4/10)

O19.5g @ 1.80
Luczak w 1r ograł Martina. Z Robredo gra 2r ????
Pozdro, Oli

Tak, tak Pardon, II. r.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Ostatnie wyniki nie poszly po mojej mysli. Jutro ma byc jednak inaczej, ostrzegalem Was o tym:

Almagro - Starace 1,50
Almagro jest bardziej ofensywny. Starace nie gra nic, jak mawia moj kolega, jest &#39;&#39;cykaczem&#39;&#39;. Czeka na blad rywala, lub atakuje z dogodnej pozycji. Almagro zepchnie go pod bande, serwisem i uderzeniami z glebi. Daje Wlochowi max 7 gemow.

Monaco - Crivoi 1,25
Crivoi odpoczywal od poniedzialku. Monaco przeszedl Gonzaleza po ciezkim pojedynku, jest kortowym walczakiem. W sumie wszystko powinno byc po jego stronie. Mial w 1r bardziej wymagajacego rywala, ogral sie troche. Crivoi gra lzej i mniej ryzykownie.

Vinciguerra - Canas 2,12
Moj czarny kon turnieju. Lewa reka, dobry serwis. Czesto wyrzucajacy. Gra katowa bardzo dobrze opanowana. Z pewnoscia Canas bedzie duzo biegal, a wtedy bedzie jeszcze mniej grozny. Vinciguerra jest w stanie z nim wygrac, jezeli powtorzy swoja dyspozycje z meczu z Serra. Canas bedzie gral po raz kolejny to samo - podnosil i czekal na bledy. Moze sie nie doczekac.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom