>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Barcelona & Bukareszt, 20-26.04.2015

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Jak dobrze idzie to próbujemy dalej tą samą ścieżką ????
================================================== ===
???? Kei Nishikori v Martin Klizan (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK 61 62 ⛔⛔⛔
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 3,25
Bet365
@edit
Nishikori po za zasięgiem!!

Wczoraj Roberto, zgodnie z moimi przypuszczeniami, mocno postawił się Japończykowi i zdołał urwać seta faworytowi. Pokazuje to zatem, że Kei przy odpowiednim nastawieniu i dobrej grze jak najbardziej jest do &quot;ugryzienia&quot;. Klizan na pewno jest obecnie w takiej formie, która pozwala przypuszczać, że będzie w stanie powalczyć z Nishikorim. W meczu z Robredo Słowak nie pozwolił na chociażby jedno przełamanie mimo sześciu szans rywala, a sam był zabójczo skuteczny przy ważnych piłkach. Ponad to, 1st Serve Points Won
na poziomie 89% na pewno powinno robić wrażenie! Szykuje nam się tutaj wielki bój, gdyż Kei na pewno nie odpuści awansu do finału imprezy, którą rok temu wygrał. Po fajnym kursie chętnie pobieram trzy sety. Na CLAY grali ze sobą raz rok temu na RG i sensacyjnie 3:0 wygrał Klizan. To tylko dodaje &quot;smaczku&quot; do tego spotkania ????

================================================== ===
???? David Ferrer v Pablo Andujar (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK 67 36 ⛔⛔⛔ ????
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 4,00
Bet365
@edit
tego się bałem :?

Bitwa Hiszpanów o finał! Tutaj nie będzie &quot;zmiłuj&quot; i na pewno Pablo zmotywowany dobrym spotkaniem z &quot;starym chimerycznym&quot; Fogiem powinien się postawić faworyzowanemu Ferrerowi. Tak na boku dodam, że kursy moim zdaniem są mocno przesadzone i czy Andujar aż tak mocno aktualnie odstaje od Ferrera??? Śmiem wątpić!
Pablo gra tutaj kapitalny turniej. Grajków po drodze nie miał łatwych, bo pokonał Ramosa, Mayera, Lopeza i w końcu (pogromce Nadala) Fogniniego. Hmmm, skoro Pablo po raz pierwszy w swojej karierze pokonał Foga (wcześniej przegrał 5 razy) to może teraz pokusi się o pierwszą wygraną z Ferrerem??? ???? Może za bardzo ponosi mnie fantazja na ten końcowy WIN, ale kto wie... Nie mniej jednak, ja się koncentruje na walce w tym spotkaniu, bo czuję, że będzie jej sporo. Przy takiej dyspozycji Andujar jak najbardziej jest w stanie urwać seta Davidowi, który poważny test miał tutaj dopiero wczoraj z Kohlim i trzeba przyznać, że Niemiec wysoko zawiesił poprzeczkę. W drugim secie prowadził 2:0, 3:1 i 4:2 ale niestety to było za mało na Hiszpana, który powalczył w swoim stylu rozstrzygając partię i mecz w tie breaku. Stawką dzisiejszego spotkania jest finał dużej imprezy, więc nikt tutaj broni nie złoży! Pobieram podobnie jak w meczu powyżej 3 sety po bardzo atrakcyjnym kursie.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Gimeno-Travel – Vesely, 2@1,64 ✅✅✅
Nishikori – Klizan, 2:[email protected], pow. 2,5 seta@2,70 ⛔⛔⛔
Garcia-Lopez – Monfils,2@1,35⛔⛔⛔
Ferrer – Andujar, 1@1,13
⛔⛔⛔
/Masakra...Spore niespodzianki, zwłaszcza przegrana Ferrera. Gratulacje dla typujących trafnie/

Dwa turnieje, cztery mecze półfinałowe i właściwie cztery zagadki. No może trzy, bo Ferrer jest zdecydowanym faworytem i siłowo grającego Andujara porozprowadza lewo-prawo, aż tamten zmięknie...
Monfis też to ogarnie, bo on przegrywa takie mecze od Berdycha w górę. Nie przewiduję kłopotów Francuza, ewentualnie jakiś uraz może mu przeszkodzić...
Tak, jak wczoraj był dzień hiszpański, tak dzisiaj stawiam na dzień czesko – słowacki.
Świetnie prezentuje się Vesely, ale czarnym koniem może okazać się Słowak Klizan.
Nie dziwie się, że Nishikori nie lubie z nim grać i ma h2h 0:2. Mocne, płaskie piłki, odważny, agresywny tenis. Świetny serwis, dobre porusanie się po korcie. Wychowany na cegle.
Może dzisiaj być ciekawie i Nishikoriemu nie pomaga na pewno to, że broni tu punktów za ubiegly rok. Klizan to zawodnik aspirujący, meczu nie odpuści, wyjdzie maksymalnie zmobilizowany.
W Barcelonie słoneczny dzień. Nishikori prezentuje się dobrze, ale on też miewa kryzysy, zwłaszacza grając w upale. Zwłasza fizyczne. Dzisiaj będzie musiał zagrać bardzo dobrze, żeby wygrać. Klizan tanio skóry nie sprzeda. Zapowiada się wyrównany mecz.
Trzeba też pamiętać, że Barcelona to turniej jeden z wielu. Dla Klizana to wielka szansa, a Japończyk już myślami może być gdzie indziej. On ma inne priorytety i cele niż zawodnik z niższym rankingiem. Nishikori nawet w przypadku porażki nie będzie darła szat, a pamiętam kilka jego zaskakujących wtop. Dlaczego ma dzisiaj nie przegrać seta, a może nawet meczu...

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Gimeno-Travel – Vesely, 2@1,64
A to dlaczego ? Gimeno niedawno z Czeszkiem wygrał w Casablance gdzie grał trochę gorzej niż tutaj. W Rumuni prezentuje się świetnie, kątowa gra, kapitalne obroni, wyrzymuje wymiany, pokonał wczoraj Simona, który traktuje ten turniej dość poważnie i po wygraniu pierwszego seta na pewno nie był nastawiony na przegraną, to kapitalna gra gra Hiszpana wygrała ten pojedynek.
Jiri przycisnięty popełnia błędy,a dzisiaj będzie w wielu takich sytuacja, wygrana wczoraj z Karlovicie niczym specjalnym nie zachwycająca, Chorwat biegał nieudolnie do siatki zagrywając piłki na środek przez co Jiri mógł spokojnie zagrać pasingiem. Dzisiaj zmierzy się z grą kątową i wielouderzeniowymi wymianami, a w tym go nie widzę.

Gimeno-Travel @2,22⛔⛔ Pinnacle

Klizan miał wczoraj problemy z nadgarstkiem, odczuwał bół, 2 razy był u niego lekarz i przeprowadzał jakieś masowania i naciąganie. Słowak ma jednak za gorąca głowę aby postawić się tutaj Japońcowi.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Barcelona:
Nishikori K. - Klizan M.
Powyżej 20 gemów ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/10
Klizan M. +1,5 seta ::: 2,28 ::: Pinnacle ::: 1/10

Klizan ma co prawda jakieś problemy zdrowotne, wczoraj brał medical timeout, ale pomimo to dokończył mecz i zamknął go w dwóch setach. Myślę, że jeżeli pojawią się i dzisiaj jakieś problemy zdrowotne to po prostu skreczuje, a ja dostanę zwrot, zresztą Słowak dość często kreczuje o ile z jego zdrowiem jest coś nie tak.
O Martinie ja już pisałem wczoraj, gra od jakiegoś czasu świetnie, nawet urwał set Djokovicowi w Miami, wygrał turniej w Casablance, a teraz jest już w półfinale turnieju. Do tego dochodzi jeszcze korzystne H2H 0:2 z lat 2007-2014. Nishikori to wiadomo klasa sama w sobie, ale on też w swoich meczach ma przestoje, potrafi gubić sety i moim zdaniem w 2015 roku nie jest w aż tak dobrej formie jak rok temu.

Wynik: 6:1 6:2 ⛔
Ferrer D. - Andujar-Alba P.
Powyżej 18,5 gemów ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 2/10

H2H 3:0 z lat 2008-2014 i można by powiedzieć, że w tych meczach był pogrom Andujara, ale tutaj w Barcelonie liczę, że będzie zupełnie inaczej. Pablo gra tutaj swój najlepszy tenis, cały 2015 rok grał beznadziejnie, ale tutaj 4 pewne zwycięstwa nad Fogninim (pogromca Nadala), Lopeza, Mayera i Ramosa. Zresztą ja już wczoraj pisałem, że Andujar-Alba bodajże rok temu, albo dwa miał na kortach w Ameryce Południowej dwie piłki meczowe przeciwko samemu Rafaelowi Nadalowi na nawierzchni ziemnej, a to nie zdarza się zbyt często .
Ferrer jak to Ferrer, moim zdaniem wygra ten turniej i dorzuci bodajże 4 tytuł w tym roku, ale nie jest on czasami zbyt stabilny. Z Kolbą się trochę pomęczył (drugi set tie-break), z Montanesem wygrała po przełamaniu w secie 6:3 6:4 (widać, że David aż tak nie piłuje wyniku), a mecz z bodajże 18 letnim Ymerem ze Szwecji był dość dziwny. W drugim secie Ferrer był w plecy 0:4! Jak widać starszy z Hiszpanów ma swoje niekiedy mankamenty w swojej grze i dlatego liczę na to, że nie będzie to dla niego bardzo łatwy mecz, a linia gemowa zostanie spokojnie pokryta.

Wynik: (6)6:7 3:6 ✅
ATP Bucharest:
Gimeno-Traver D. - Vesely J.
Powyżej 21 gemów ::: 1,67 ::: Pinnacle ::: 2/10
Gimeno-Traver D. +1,5 seta ::: 1,50 ::: Pinnacle ::: 2/10

H2H 2:0 i co lepsze grali dość niedawno na turnieju w Casablance, miałem przyjemność oglądać ten mecz. Pierwszy set był bez przełamań i każdy z zawodników pilnował swojego podania, tie-break padł łupem Czecha, ale później wyszło doświadczenie Hiszpana i w końcu przełamał Veselya w każdym kolejnym secie.
Gimeno-Traver właśnie od wyżej wspomnianego turnieju gra na świetnym poziomie, doszedł tam do finału, a teraz ma nie lada okazję znowu dołączyć do kolejnego finału. Już sam fakt i pokonanie Simona Gillesa świadczy, że forma nadal jest kapitalna.
Czech jest o 8 lat młodszy, co prawda świetnie serwuje, ale na tym turnieju nie miał kto go jeszcze sprawdzić. Wczoraj Karlovic miał najpierw 3x BP na przełamanie, ale ich nie wykorzystał. Po czym się załamał, stracił swoje podanie i ostatecznie 1 seta. Na starcie kolejnego również został szybko przełamany bo już w pierwszym gemie i tak oto zakończył się mecz bez historii. Różnica między Karlovicem, a Hiszpanem jest taka, że ten drugi potrafi poprzebijać.

Wynik: 6:2 1:6 4:6 ✅

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Gimeno-Traver D. - Vesely J. 1 @2.22 Marathon ::: 1/10j

Ja również jestem bardziej przekonany co do Gimeno niż do Jiriego. Wczoraj z Simonem zagrał naprawdę dobrze, mimo porażki w pierwszym secie w kolejnych dwóch zagrał pewnie, połamał Simona kilka razy i awansował do kolejnej rundy. Jest to na pewno niespodzianka, zresztą już na początku takową sprawił, pokonując Troickiego. Powiedzmy sobie też szczerze - jakich rywali miał od początku Vesely? Challangerowca Schwartzmana, któremu gdy przychodzi się zmierzyć z kimś nieco lepszym to z reguły przegrywa, Jaziriego, który praktycznie wszystko przegrywa, czy drewno Karlovicia, który nie wytrzymuje wymian na cegle i nie cierpi tej nawierzchni? Gimeno w tym turnieju gra nawet lepiej niż w Casablance, gdzie przypominam doszedł to finału, ogrywając w półfinale właśnie Czecha. Mądra gra Hiszpana powinna wystarczyć na młodego Vesely&#39;ego.

Nishikori + Ferrer -4 gemy @1.70 Marathon ::: 2/10j

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
.
Może dzisiaj być ciekawie i Nishikoriemu nie pomaga na pewno to, że broni tu punktów za ubiegly rok.

Trzeba też pamiętać, że Barcelona to turniej jeden z wielu. Dla Klizana to wielka szansa, a Japończyk już myślami może być gdzie indziej. On ma inne priorytety i cele niż zawodnik z niższym rankingiem. Nishikori nawet w przypadku porażki nie będzie darła szat, a pamiętam kilka jego zaskakujących wtop.
2 pogrubione zdania są tak sprzeczne z sobą, że aż nie ma co komentować.

Mając taki ranking jaki ma Japończyk, obrona punktów jest sprawą absolutnie kluczową. Polecam do rozwagi przy pisaniu następnych analiz.

Otrzymane punkty reputacji: +23
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP

Garcia-Lopez – Monfils,2@1,35

Monfis też to ogarnie, bo on przegrywa takie mecze od Berdycha w górę. Nie przewiduję kłopotów Francuza, ewentualnie jakiś uraz może mu przeszkodzić...
???? Guillermo Garcia-Lopez v Gael Monfils dla Mecz. WYNIK 67 64 62 ✅✅✅ ????
KURS: 3,75
Bet365
@edit
mógł wygrać nawet w pierwszym secie, tylko przy 5:4 i piłce setowej zrobić dwa DF i frajersko oddał gema a później tie breaka, no ale ostatecznie wygrał zgodnie z planem!

Sorry conors, ale taka analiza to żadna analiza... &quot;bo on przegrywa takie mecze od Berdycha w górę&quot;??? ???? Simon i Gasquet jakoś nie są wyżej od Berdycha a z nimi Gael poległ na krajowym &quot;podwórku&quot;. Na AO z Janowiczem Francuz był faworytem i tez przegrał, więc nie wiem czemu przyjmujesz takie dziwne założenia...
Oczywiście ostatnio w Monte Carlo Gael pokazał się z super strony i słusznie jest tutaj faworyrem, ale GGL na CLAY potrafi zagrać kapitalnie ( His favourite surface is clay ). Tutaj jeszcze nie stracił seta, no ale i rywali nie miał za trudnych. Guillermo to taki typ zawodnika, który jak poczuje &quot;krew&quot; to bije do końca (jak to tak mogę zobrazować ???? ) i przykładem tutaj może być Zagrzeb, gdzie nie będąc faworytem pokonał odpowiednio Troickiego, Bagietkę i Seppiego. Tutaj też idzie jak burza i nie stracił jeszcze chociażby seta. H2H mają dosyć pokaźne ale skupiłbym się na meczach, które grali w ostatnim roku i tutaj jest na remis... Moim zdaniem GGL na tej nawierzchni nie odbiega umiejętnościami i formą od Gaela aż tak bardzo aby wystawiać takie kursy. Skoro zatem kurs jest mocno przesadzony to zamierzam z tego skorzystać.
========================================================
???? Daniel Gimeno-Traver v Jiri Vesely dla Mecz. WYNIK 62 16 46 ⛔⛔⛔ :;/:
KURS: 2,10
Bet365
@edit
aspekt fizyczny zaważył... Sił Hiszpanowi starczyło tylko na pierwszego seta :;/:

Vesely mnie nie przekonuje z formą... Tak trochę się &quot;ślizga&quot; a tutaj trafia na będącego w gazie Hiszpana, który po drodze pokonał Troickiego czy Simona wychodząc z obydwu meczów z stanu 0:1! Motywacja jest, wola walki też a stawką finał tej imprezy... Jestem przekonany, że Daniel da tutaj z siebie wszytko i stawiam dziś na niego.

Otrzymane punkty reputacji: +24
gooster 343

gooster

Użytkownik
Nishikori vs Andujar 2 @ około 5 będą, już sie pierwsze pojawiają. ⛔ Nie udało się niestety. Japończyk był lepszy. Mecz na wysokim poziomie. Końcówka w wykonaniu pablo bez komentarza.
Pograłem dzisiaj pana A na live po kursie 8 i nie rozczarował mnie wręcz przeciwnie. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądało mi się jakiś mecz tak przyjemnie. Fantastyczna gra obu panów walka od samego początku do końca. To co czasem zagrywali było niesamowite. O motywacje nie mam wątpliwości za to niewiem jak będzie zmotywowany Japoniec, który powoli jest już pewnie myślami o roland garrosie. Droga tam jeszcze daleka bodajże miesiąć no, ale jak wszystkim wiadomo ścisła czołówka ma tak treningi rozplanowane by właśnie na wielki szlem być w największej formie. Nishikori wygląda solidnie, ale nic po za tym. Nie ma co się sugerować rozbiciem Klizana bo ten grał kontuzjowany. Jeżeli Pablo zagra tak samo jak dziś z Ferrerem to wynik może być tylko jeden. Warto dodać, że na clayu grali tylko raz ze sobą i górą był Alba. Wierze mocno w zwycięstwo hiszpana.
Vesely vs Garcia @ 1.66 Bet365 ✅ 6:7 6:7 Ciekawy mecz równie dobrze mógł się skończyć w drugą stronę.
Użył bym słowa &quot;pewniak&quot; no, ale tak naprawdę pewniaków nie ma prócz grania vs Agnieszka Radwańska ostatnimi czasy. Garcia rozpędzony jak czołg. Rozjeżdża swoich rywali. Martwią przestoje, ale najważniejsze, że zawsze wraca na dobrą trase. Vesely to jest ogórek. Jego gra mnie w ogóle nie przekonuje do tego nikogo specjalnego nie pokonał w tym turnieju. Liczę, że to będzie mecz do jednej bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +7
G 40

gunslinger

Użytkownik
Pograłem dzisiaj pana A na live po kursie 8 i nie rozczarował mnie wręcz przeciwnie. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądało mi się jakiś mecz tak przyjemnie. Fantastyczna gra obu panów walka od samego początku do końca. To co czasem zagrywali było niesamowite. O motywacje nie mam wątpliwości za to niewiem jak będzie zmotywowany Japoniec, który powoli jest już pewnie myślami o roland garrosie. Droga tam jeszcze daleka bodajże miesiąć no, ale jak wszystkim wiadomo ścisła czołówka ma tak treningi rozplanowane by właśnie na wielki szlem być w największej formie. Nishikori wygląda solidnie, ale nic po za tym. Nie ma co się sugerować rozbiciem Klizana bo ten grał kontuzjowany. Jeżeli Pablo zagra tak samo jak dziś z Ferrerem to wynik może być tylko jeden. Warto dodać, że na clayu grali tylko raz ze sobą i górą był Alba. Wierze mocno w zwycięstwo Hiszpana.
Nishikori-Andujar over 20.5 gemów @ 1.83
Nie deprecjonowałbym tutaj formy Japończyka. Myślisz że Nishikori nie będzie zmotywowany ? Chyba nie po to dochodzi się do finału żeby go przegrać, Japończyk broni tutaj tytułu i na pewno zrobi wszystko aby ten tytuł wygrać. A co do samej gry Japończyka, moim zdaniem jest imponująca, gra niesamowicie inteligentnie i spokojnie, jego gra jest bardzo zróżnicowana, wszystkie poprzednie mecze kontrolował od początku do końca, jedyna wpadka to niewytłumaczalny drugi set z Bautistą Agutem gdzie w ogóle nie trafiał pierwszym serwisem i wyrzucał wszystkie piłki na aut, gdy w 3 secie zaczął grać tak jak w pierwszym to Bautista nie miał co zbierać. Gra Nishikoriego na cegle naprawdę może robic wrażenie. Stawiam tutaj na Japończyka jednak nie widzę sensu grania na jego zwycięstwo po kursie 1.20. Na ten mecz o wiele ciekawszym typem wydaję mi się over gemowy, jak do tej pory buki nie wystawiły jeszcze kursów, ale myślę że linię w granicach 21 gemów można brać w ciemno. Dla Andujara jest to rzeczywiście turniej życia gra wspaniały tenis i na pewno postawi się Japończykowi, myślę że możemy być świadkami 3 setów, tym bardziej że Hiszpan dosyć wolno wchodzi w mecz w przeciwieństwie do Japończyka, który od początku jest bardzo skoncentrowany, ale koniec końców to Nishikori obroni tytuł i pokaże że w zbliżających się turniejach w Rzymie i Madrycie trzeba będzie się z nim liczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +36
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Murray/Peers-Draganja/Kontinen 1-2
Draganja/Kontinen 2.16 Pinnacle
✅✅✅ Podobnie jak w 2 poprzednich meczach wygrana w super taju na przewagi ????
Na pierwszy rzut oka wyrównany mecz, jednak jakoś czuję tutaj bardziej to, iż trzeba iść w stronę Draganji. Fakt, Murraye mają ponad 100 spotkań wspólnych, zaś ich przeciwnicy tylko 35, jednak moim zdaniem Marin z Henrim są lepszymi deblistami na mączce. Patrząc wprawdzie na ostatnie poczynania u każdego z tych deblistów wygląda to podobnie. Sporo spotkań na cegle i kilka sukcesów. Jednak zagłębiając się w liczby widzimy takie coś: bilans Jamie&#39;go na cegle jest prawie równy, blisko 70 zwycięstw i tyle samo porażek, John wprawdzie ma 2 razy więcej zwycięstw(39/20), jednak jest to w sumie nieduża liczba meczów, jak na gracza w takim wieku. U Draganji wygląda to trochę inaczej. Marin to 69/31, zaś Henri 48/19. Obaj są młodsi, a mają podobny, jak nie lepszy bilans na tej nawierzchni. Tyle statystycznie, teraz popatrzmy na poczynania w Barcelonie. Murraye mieli na razie mniej wymagających rywali, takich typowych na 250-tki oraz Lopeza z Mirnym, którzy jednak na szybszych nawierzchniach byliby groźniejsi. Do tego byli blisko porażki w meczu z Knowle i Begemannem, gdzie o zwycięstwie praktycznie zadecydował jeden punkt w meczowym tb. Teraz zajrzyjmy na rywali Draganji, a tam widzę znacznie lepszych rywali pozostawionych przez nich w pokonanym polu. W półfinale po 3 setowym boju ograli Peyki, a wcześniej ograli &quot;gospodarzy&quot; Granollersów. Na prawdę za te dwa mecze należy im się wielki szacun. W obu tych spotkaniach wygrywali po zaciętym meczowym taju, gdzie mecz rozstrzygał się w grze na przewadze. To tylko pokazuje, że moi faworyci dysponują niesamowitymi nerwami, a właściwie ich im brakuje i nie podpalają się w najważniejszych chwilach. Jak wiadomo w sportach takich jak tenis głowa to jakaś połowa sukcesu. Podsumowując, widzę lekkich faworytów w Draganjach, a przyjmując rozkład szans nawet na 50/50 mamy w kursi 2.16 value.

Otrzymane punkty reputacji: +37
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Moje spojrzenie na dzisiejsze finały. Z góry przepraszam za wrzutkę odnośnie WTA, ale lepiej napisać 1 post niż 2 ;)
1) Nishikori - Andujar: under 12,5 gemów w 1. secie @ 1,142 ✅ 6-4
2) Garcia-Lopez - Vesely: under 12,5 gemów w 1. secie @ 1,2 ⛔ 7-6 // @edit niestety w kluczowym momencie Vesely się obsrał: *6-5, 40-15 -&gt; i 4 punkty z rzędu przegrane, tak to już jest ????
3) Kerber - Wozniacki: over 8,5 gemów w 1. secie. @ 1,363 ✅ 3-6
AKO: 1,868 ⛔
Wszystko grane w Bet365.
ad 1) Rewelacja turnieju w Barcelonie kontra obrońca tytułu Kei Nishikori. Andujar pokonał w drodze do finału Fogniniego (Fog właściwie pokonał się sam w głowie, a stan ducha przeniósł na masę niewymuszonych błędów), oraz Ferrera, który zawalił TB 1. seta oddając go ze stanu 6-2 na 6-8. Dzisiaj Andujar takich prezentów już nie dostanie, bo Kei jest ostatnią osobą, którą podejrzewałbym o kontuzję mózgu w kluczowych momentach spotkania. 1. set obejdzie się imho bez TB, i raczej zapisany zostanie na konto Nishikoriego.
ad 2) Jiri Vesely to głównie serwis i długo długo nic. W wymianach łatwy do przeczytania i przełamania. Garcia-Lopez konsekwentnie dąży do tytułu w Bukareszcie, wczoraj przeszedł najtrudniejszy sprawdzian tego turnieju czyli trzysetowy bój z Monfilsem. Wesoły może powalczyć z zawodnikami z niższej półki, ale GGL to już trudny challenge. Hiszpan będzie miał sporo okazji żeby połamać Czecha i sądzę, że wykorzysta co najmniej jedną. O jego serwis jestem raczej spokojny, toteż typuję pierwszy set bez TB.
ad 3) Ten mecz powinien być oznaczony jako Kerber - Wozniacki/Wozniacki. Duńska piękność z polskimi korzeniami i jej ojciec, mentalnie na korcie przez cały czas, kontra rewelacyjna reprezentantka gospodarczy - Angelique Kerber. Spodziewam się, że Kerber da z siebie maxa w drodze po tytuł, a Caro nawet jeśli złapie zadyszkę, to na korcie zjawi się papa Piotr z pakietem wskazówek odnośnie tego co dzieje się po obu stronach siatki. Przewiduję zacięty mecz, stąd typ na over 8,5 gema.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Nishikori vs Andujar 2 @ około 5 będą, już sie pierwsze pojawiają.
(...)
Nishikori wygląda solidnie, ale nic po za tym. Nie ma co się sugerować rozbiciem Klizana bo ten grał kontuzjowany. Jeżeli Pablo zagra tak samo jak dziś z Ferrerem to wynik może być tylko jeden. Warto dodać, że na clayu grali tylko raz ze sobą i górą był Alba. Wierze mocno w zwycięstwo hiszpana.
???? Kei Nishikori v Pablo Andujar (Suma gemów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK 64 64 ⛔⛔⛔????
TYP: Powyżej 20.5
KURS: 2,00
Bet365
@edit
co za pech! Pablo miał w drugim secie już 4:2 i się zaciął :;/:

&quot;Nishikori wygląda solidnie, ale nic po za tym&quot;???!!! Sorry gooster, ale dla mnie taka opinie o Nishikorim to zbrodnia!! Jak można coś takiego napisać o aktualnej dyspozycji Japończyka?? Naginasz rzeczywistość tak, aby pasowała do typu, super!!! :zoltakartka: Taaaaa, &quot;nie ma co się sugerować rozbiciem Klizana bo ten grał kontuzjowany&quot; - uśmiałem się czytając to ???? Oglądałeś w ogóle ten mecz (?), bo ja tak i Nishikori rozbił Klizana, bo po prostu był o wiele lepszy. Słowak nie grał źle, ba, nawet grał całkiem dobrze (żadnej kontuzji nie było widać) ale Kei aktualnie gra kapitalnie. W takiej dyspozycji będzie poważnym rywalem Djokovica w przyszłych Mastersach i RG, więc proszę Cie odpuść takie wpisy...
Anyway, myślałem nad trzema setami, ale to chyba byłoby za odważne pociągniecie. Pablo na pewno powalczy, bo stawką jest tutaj tytuł poważnej imprezy, ale Kei aktualnie jest baaaaardzo mocny. Owszem miał przestój w meczu z Bautistą-Augutem, ale w końcu to tylko człowiek ???? Pablo wczoraj z Ferrerm pokazał niesamowitą wolę walki i charakter, czym spowodował ogromne zdenerwowanie Davida (dawno nie widziałem go tak wkurzonego!). W tie breaku stał się mały cud, bo wyjście z stanu 2:6 do 8:6 nie zdarza się często, zwłaszcza, że z drugiej strony siatki zawodnik pokroju Ferrera. Czapki z głów przed Pablo za taki wyczyn. Dziś na pewno po takim meczu motywacja będzie olbrzymia i powinien dzielnie powalczyć z Japończykiem dlatego właśnie stawiam na over gemowy. Czy Pablo urwie seta? Wątpię, ale trzeba dodać aspekt publiczności, która na pewno będzie go bardzo wspierać.
========================================================
???? Jiri Vesely v Guillermo Garcia-Lopez dla Mecz. WYNIK 67 67 ✅✅✅:]
KURS: 1,72
Bet365

Konsekwentnie od początku tego turnieju gram na GGL i dobrze na tym wychodzę ???? Wczoraj w meczu z Monfilsem wielu skazywało go na porażkę, ale ja oglądając mecz byłem dziwnie spokojny, nawet po odwaleniu &quot;maniany&quot; w pierwszym secie, gdzie przy stanie 5:4 i 40:30 GGL zrobił dwa DF i w zasadzie oddał tego gema zamiast zamknąć seta. To się zemściło w tie breaku, no ale później dominacja Hiszpana już była wyraźna. Było kilka fantastycznych wymian w tym spotkaniu i Hiszpan większość z nich wygrywał. Dobrze jest przygotowany kondycyjnie, forma jest, idzie tutaj po tytuł jak po swoje. Wiele już w poprzednich postach pisałem o GGL, więc nie będę się powtarzał...
Vesely w pierwszym secie z Gimeno-Traverem nie istniał i gdyby starszemu Hiszpanowi nie brakło sił to przegrałby z kretesem. Nie mniej jednak Daniel w drugim secie przestał całkowicie biegać (mecz z Simonem zrobił swoje) i to po prostu wykorzystał Vesely. Daniel zaczął robić coraz więcej UE i w sumie to bardziej on ten mecz przegrał, bo stracił siły, niż Vesely go wygrał. Dziś Czech nie może liczyć na braki kondycyjne przeciwnika. Hiszpan jest bardzo dobrze przygotowany i wg mnie dziś powinien dosyć gładko zdobyć tytuł Bukareszcie.

Otrzymane punkty reputacji: +22
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik

ATP Bucharest:

Vesely J. - Garcia-Lopez G.
Garcia-Lopez G. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:2 z lat 2012-2013. Liczę tutaj po prostu na swoją intuicję, Hiszpan w tym roku prezentuje się naprawdę nieźle, zatrzymują go jedynie zawodnicy będący w świetnej formie jak np. Wawrinka w Rotterdamie który wygrał turniej, Monaco Juan w Miami itp. Zaskoczyło zapewne wszystko zwycięstwo GGL nad Monfilsem, a to tylko dowodzi o jego świetnej formie. Bardzo pewne Hiszpan trzyma swoje 1 podanie.
Czech jest jeszcze młody, zresztą o nim pisałem już ostatnio na przestrzeni kilku dni. Wygrał Auckland na początku sezonu, po czym grał beznadziejnie i teraz znowu zwyżka formy, ale czy to wystarczy? Moim zdaniem nie. W Rumunii nie bardzo miał kto go sprawdzić oprócz półfinałowego meczu z Gimeno-Traverem, ale Hiszpan dość słabo serwował o czym świadczą chociaż podwójne błędy czy % trafionego serwisu. Co prawda Vesely świetnie serwuje, ale dzisiaj uważam to za zbyt mało by wygrać kolejny turniej ATP.
Wynik: (5)6:7 (11)6:7 ✅
ATP Barcelona:
Nishikori K. - Andujar-Alba P.
Powyżej 19 gemów ::: 1,63 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 2:1 z lat 2011-2014, w dwóch meczach pokryty był over gemowy. Co tu dużo pisać skoro wszystko jest jasne? Kei broni tutaj punktów, ale jego wynik nad Klizanem 6:1 6:2 może być złudny, bo Słowak o czym już pisałem grał z delikatnymi problemami zdrowotnymi.
Za to Pablo? 5 zwycięstw i tylko raz stracił set, już sam wynik półfinałowy budzi wielki podziw. Pokonanie Ferrera na mączce w Hiszpanii, wygrany tie-break ze stanu 2:6 - wielki szacunek. Hiszpan jest w genialnej formie i myślę, że w tym meczu może pokusić się o seta, a nawet i o zwycięstwo.
Wynik: 6:4 6:4 ✅ @Edit: Pozdro dla tych co grali over 20.5 ???? .

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom