>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Barcelona, Bucharest, 21-27.04.2014

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Barcelona Open Banc Sabadell​

Miejsce: Barcelona, Spain
Data rozgrywania: 21-27.04.2014
Rozmiar drabinki: S-48 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: €1,845,585
Oficjalna strona internetowa turnieju: http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/425/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/425/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/425/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/425/op.pdf
Zawodnicy: Singiel Debel
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/spain/atp-barcelona/

BRD Nastase Tiriac Trophy​

Miejsce: Bucharest, Romania
Data rozgrywania: 21-27.04.2014
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: €426,605
Oficjalna strona internetowa turnieju: http://www.brd-nastase-tiriac-trophy.ro/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/773/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/773/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/773/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/773/op.pdf
Zawodnicy: Singiel
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/romania/atp-bucharest/

Otrzymane punkty reputacji: +6
dx2 262,6K

dx2

Użytkownik
Gojowczyk-M.Lopez 2 @2.7
Jak widze ten kurs to naprawde probuje. Gojowczyk ok, ten sezon dosc dobry, jakos bardziej zapisal sie w koncu w tourze, chociaz czesto chlop po spektakularnych kwalifikacjach, wciaz nie potrafi chlop przejsc 1 rundy szlema i tylko raz jak dotad w karierze Niemic doczlapal do 2 rundy na US Open, wiec problem jakis chyba jest. Marc Lopez bardzo dobry deblista jak wiadomo, skad wiec ten pomysl. Otoz Barcelona to jest jedyny turniej singlowy w tourze, w ktorym wystepuje jeszcze Marc Lopez, oczywiscie ze wzgledu na pochodzenie i Hiszpan zawsze jakaos swoja obecnosc zazancza. Start jest oczywiscie na zasadzie &quot;dzikiej karty&quot;, a soro juz tych wystepow bylo i Lopez zawsze cos robi. Rok temu Lopez dla przykladu przeszedl bez problemu kwalifikacje i przegral w 3 setach z Robredo. Zreszta Lopez jak juz staruje w tych kwalifkacjach to naprwde gra na maksa bo jak jest porazka to sa to zawsze mecze walki jak 3-setowe spotaknia z Jarkko Niemienem czy Nicolasem Lapenttim, a przeciez Gojowczyk nigdy nie bedzie tak dobrym clay-court playerem jak Fin czy Ekwadorczyk. Lopez chyba nawet nigdy nie przegral w 1 rundzie eliminacji tego turnieju, ale nie chce tak daleko kopac w statystykach. Oczywiscie mozna szukac argumentu, ze z roku na rok bedzie slabiej, ale jakos nie pamietam, zeby Gojowczyk kiedykolwiek wczesniej gral w Barcelonie. Pewnie i lepiej dla Lopeza byloby dostac kogos o mniej silowym tenisie, ale kursy rzedu 2.8 to jak najbardziej sprobuje. Nie wiem jaki tam byl kurs wyjsciowo na Gojowczyka, ale widze ze i tak na marne 1.4 na Gojowczyka zanotowano wzrost, wiec ja ide dalej i licze na weterana z Barcelony.

Otrzymane punkty reputacji: +11
dx2 262,6K

dx2

Użytkownik
M.Lopez-Checa C. 1 @1.4
Nie bede sie rozpisywac, wiadomo swieta i sprawy z tym zwiazane. Jezeli powiedzialo sie &quot;A&quot; to &quot; trzeba powiedziec i &quot;B&quot;. Wszystko istotne na temat deblisty z Barcelony powyzej. Nawet sprawdzilem szybko czy Jose Checa-Calvo sie tam gdzies w Barcelonie nie przewijal w poprzenich edycjach, ale nawet w kwalifkacjach go ciezko szukac, a wczoraj ogral Hiszpan Ante Pavica. Marc Lopez wczora prowadzil w 1 secie i mial szanse na 2 przelamnie a seta przegral, udalo sie jednak wygrac mecz, pomimo obaw. Oczywiscie mozna zadawac sobie pytanie jak Marc Lopez jeszcze jest dobry singlowo, ale skoro w poprzenich seoznach nie bylo problemu to dzis na pewno jest faworytem na tle bardzo malo ogolnie znanego rodaka. Uwazam, ze celem Lopeza jest awans do turnieju glownego i w przypadku porazki bedzie to rozczarowanie po pokonaniu duzo wyzej klasyfikowanego Gojowczyka.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Jan Mertl wygra @ 1,72 Bet365 ⛔
Pierwsza runda turnieju rangi ATP 250 w Bukareszcie. Starcie dwóch bardzo doświadczonych graczy - 32-letni Jan Mertl będzie podejmować o rok młodszego Włocha Simone Vagnozziego.
Jan Mertl nadal całkiem dobrze trzyma się w zawodowym tenisie, pomimo wieku, który coraz bardziej utrudnia grę na najwyższym poziomie. W tym sezonie mierzy siły na zamiary i dobrze wybiera grę pomiędzy Challengerami i ITFami. Dwa finały Futuresów, ćwierćfinał Challengera w Quimper to całkiem przyzwoite wyniki. Na clayu grał zawsze najwięcej, jednak turniej w Bukareszcie jest jego pierwszym w tym sezonie na ziemnej nawierzchni. Jan znany jest z dobrego serwisu, który bardzo często ustawia jego mecze.
Simone Vagnozzi od dwóch lat ogranicza się do występów w Futuresach, przez co według mnie traci na randze. W tym sezonie zaliczył dwa finały, z czego jeden wygrał. Simone gra praktycznie tylko na nawierzchni ceglastej, jednak brak ogrania w Challengerach a tym bardziej w ATP według mnie na wstępie go skreśla. Włoch nie może pochwalić się jakimiś świetnymi zagraniami. Bardzo przeciętny zawodnik, typowy na tą nawierzchnie, potrafiący przebijać bardzo długo i skutecznie spowalniać grę.
Myślę, że taki przeskok dla Vagnozziego nie jest odpowiedni w tym momencie i wydaję mi się, że kurs na Jana Mertla w tym przypadku jest niedopuszczalny. Pomimo podobnych pozycji w rankingu to Mertl ma zdecydowaną przewagę i co najważniejsze jest ograny. Trudno jest się tak przestawić w ciągu jednego tygodnia o czym Włoch się przekonał w zeszłym tygodniu kiedy w Mersin Egor Gerasimov nie dał mu żadnych szans.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Teymuraz Gabashvili - Michal Przysiezny
Mimo, że kurs nie powala i typ jest bardziej ryzykowny niż się wydaję, postawię na Gabashviliego, który w Monte Carlo spisywał się całkiem nieźle, szczególnie w pierwszym secie pojedynku z Rafą Nadalem, pokonał także Simona. Przysiężny totalnie bez formy, w tym sezonie zaledwie jeden mecz zakończył się jego zwycięstwem, na clayu praktycznie nie gra, więc nie powinien zagrozić Gabashiviliemu.
Teymuraz Gabashvili @@ 1.20 bet365
Inigo Cervantes-Huegun - Aleksandr Nedovyesov
Kolejny fajny typ, przynajmniej moim zdaniem. Hiszpan dostał w tym turnieju dziką kartę, w tym roku grał tylko w trzech turniejach, wszystkie rangi ITF. Patrząc na obsadę tych turniejów, a bardziej ranking zawodników, którzy tam grali to mogę stwierdzić, że jest w słabej formie. Co prawda wygrał jeden turniej w Chorwacji, jednak męczył się z zawodnikami, którzy zajmują pozycję +1000. W dwóch innych dosyć szybko odpadał. Kazach w tym sezonie gra nieźle, dobrze prezentował się w turniejach w Indiach, gdzie doszedł do finału i półfinału, na clayu mu trochę gorzej wychodziło, szybko odpadał z turniejów w Maroko i Monte Carlo, jednak ciągle na tej nawierzchni ma potencjał, wygrał np challengera w Szczecinie w zeszłym roku.
Aleksandr Nedovyesov @@ 1.44 bet365

kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Przed kościołem:
Bautista 2:0✅
Kubot chyba skupia się na grze deblowej, chociaż to też kiepsko mi wychodzi,w starciu z dobrze dysponowanym Bautista nie widzę dla niego większych szans.
Sousa⛔
Portugalczyk powinien sobie poradzić z Matosevicem, który na clayu prezentuje się fatalnie. Sousa zalicza całkiem niezłe wyniki na ziemi w tym sezonie.
Gabashvili✅
Ołówek gra na poziomie Challengerowym, Gabashvili natomiast dobrze zaprezentował się w Monako,w meczu z Nadalem miał świetnego pierwszego seta, walczył jak równy z równym, dobrze czuje się na tej nawierzchni i myślę, że pokona Polaka.
Giraldo ✅
Holender właściwie nic nie gra w tym sezonie, Kolumbijczyk, wychowanek latynoskiego tenisa umie grać na ziemi najlepiej ze wszystkich nawierzchni.
Ako@2,95

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
de Schepper Kenny-Ilhan Marsel 2, Expekt 2.05

VS.

Idąc śladem piosenki &quot;Wóda zryje banie&quot; autorstwa braci Figo i Fagot napiszę tak:

Barca,dzień, dzienny czar,pod ręką Babolt;
podchodzę na kort w tenisa grać; Stop!
-Ku*wa mać.
Czy mnie poj***ło ja mam wygrać mecz na clayu, 3000 tysiaki postawiłem;
Korty, Szatnia, Mecz i słyszę:
-Typie, Goń się!
-Co Ty Ilhan? Rakieta w dłoń i podbijam
-Wygrasz dzisiaj?
-A Ty Schepper?
-Jam jest Schepper
-To jest clay! Prze*lisz!
:browar565:
A tak na szybkiego bo nie mam teraz czasu, to jakoś nie wyobrażam sobie tutaj wygranej Francuza. Naprawdę on nie potrafi grać na mączce i udowadniał nam to wielokrotnie, Isner sobie radzi 5 razy lepiej . Francuz ostatni mecz wygrał na mączce 15 maja 213 roku z Dasnieres de Veigy (nie wiem nawet kto to jest) wtedy 207 rakieta ATP. Ok niby wygrał rok temu z Ilhanem właśnie w Barcelonie 7:6, 6:1 ale teraz moim zdaniem będzie inaczej. Kenny bez serwisu sobie nie radzi w ogóle, jeśli nie siedzi pierwszy serwis to jest niczym dziecko we mgle, to będzie jego trzeci mecz w sezonie na clayu. Wcześniej przegrał z Montanesem i Starace po 2:0. Turek też nie jest jakąś wybitną postacią na w.w nawierzchni,ale na pewno ma lepsze osiągnięcia. Ogólnie lepiej porusza się na korcie, czyli to co tutaj jest najważniejsze. Przechodząc przez kwalifikacje pokonał dwóch &quot;ziemniaków&quot;, najpierw Lizariturrego (306 ATP) 6:2, 2:6, 6:4 oraz Huta-Galunga (91 ATP) 6:3, 6:3. Moim zdaniem w tym roku Marsel się zrewanżuje.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 262,6K

dx2

Użytkownik
J.Sousa-Matosevic 1 @1.25
Zostal mi ten typ w kombinacji z NBA wczoraj, wiec podam. Joao Sousa ciekawy zawodnik z niezla inklinacja do gry ofensywnej. Sousa na pewno w hierarchi stoi wyzej na kortach ceglanych, ale jeszcze trzeba w koncu wygrac. Portugalczyk trenuje w Barcelonie i tam tez rezyduje, wiec powinien to byc dobry impuls. Sousa w rytmie meczowym na cegle, gral w Casablance, w Monte Carlo mogl nawet wygrac z Fogninim. Matosevic jakies tam pojedyncze wygrane na cegle tez notuje, ale proporcje wystepow w porownaniu z nawierzchnia twarda zdecydowanie rozne. Matosevic technicznie dobry tenisista, ale na cegle to chyba tylko raz byl w 3 rundzie w Monachium. Tutaj w Barcelonie mamy turniej rangi ATP 500, wiec spodziewam sie wygranej Joao Sousy i mam nadziej, ze sie nie przelicze.

A.Beck-Roger V. 2 @1.5

Tutaj Beck moze postawic opor duzy, dobre kwalifikacje zagral Niemiec. Zarowno Niemiec i Francuz juz w Barcelonie wystepowali. Ogolnie Niemiec to zawodnik, ktory bil duzo wieksze nazwiska w tenisie niz Roger Vasselin, ale to juz bylo z dobre 5 sezonow temu. Beck jednak to jest zawodnik przewlekle kontuzjowany i to zatrzymalo prawdopodbnie jego kariere. Teoretycznie nie gra sie przeciwko kwalifkantom, ale widzialem Rogera Vasselina w Monte Carlo z Andujarem, swietny 3-godzinny mecz zagrali z Hiszpanem. Francuozwi nie powiadlo sie w ksiestwie Monaco, wiec jednak licze, ze bedzie chciec sobie powetowac ubieglotygodniowe niepowOdzenie, wiec wytypuje wygrana regularniejszego ERV, chociaz jest to typ obarczony ryzykiem.
Co do meczu De Scheppera z Ilhanem to tez sklanialbym sie do wygranej Ilhana. Jedank warto nadmienic, ze oni spotkali sie w kwalifikacjach wlasnie tu do Barcelony w ubieglym sezonie i wtedy wygral De Scheeper 7-6 6-1. Ilhan jednak ostatnie dwa sezony gral bardzo slabo i dopiero cos teraz znowu ruszylo. To jest jednak takie zestawienie zawodnikow, ze De Schepper sily bardzo duzo, a Ilhan sily brak. Jakos mnie ten typ ostrasza, chociaz moze niepotrzenie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Ivan Dodig - Facundo Arguello

Spróbuję zagrać przeciwko Dodig&#39;owi, Chorwat w tym roku gra słabo, a i na mączce mu się ciężko gra. W ostatnim roku bilans 6-6, a w całej karierze 83-86 na tej nawierzchni. W porównaniu do Argentyńczyka wypada to słabo, Arguello w ostatnim roku na mączce 44-21, a w całej karierze 86-60. Co prawda warto dodać, że Arguello głównie grywa w Challengerach, jednak praktycznie cały czas uczestniczy w turniejach na clayu i w tym głównie widzę szanse na zwycięstwo w tym meczu. Myślę, że rozsądne jest zagranie handicap&#39;a w tym meczu, ale nie ukrywam, że jak ktoś lubi ryzyko to czysty win za mniejszą stawkę jest warty próby.
Facundo Arguello + 2.5 gems @@ 1.83 unibet

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Z koma
Nishikori Bautista
Nishikori nie widziany od Miami gdzie kreczowal i borykal sie z problemem pachwiny, wiec wybity z rytmu meczowego. Do tego w tym sezonie nie gral na maczce, wiec Barcelona bedzie pierwsza przesiadka po hardzie . Hiszpan na swojej ziemi.
Bautista @2

L 147

lukkub

Użytkownik
Nagły mega spadek kursów ( polskie buki oczywiście śpią )

11:00 Gulbis E.-Gimeno-Trav.D.

bet365.com 2 2,37
milenium.pl 2 3,33

bez rozwodzenia się bo szkoda czasu - gramy !!

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Na szybko zdarzyłem złapać na Gulbisa kurs 1,55 nie wierze w to że Hiszpan to wygra?
Lepszy serwis, lepsza gra kątowa, nawierzchnia na której Łotysz potrafi grać, tak nagłe kursy nie zwiastują nic dobrego moim zdaniem, forma Gulbisa w tym sezonie na pewno na plus więc gramy ten pik grubiej

Gulbis 1,55 Bet365✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Cholera jasna, napisałem analizy na 7 meczów,nagle strona postanowiła się odświeżyć i wszystko poszło się....wiadomo co robić.
Ramos @1,38 ✅6-4 6-4✅
Rosjanin ma kiepskie wyniki na cegle, Ramos z kolei zalicza dobre spotkania, ostatnio naprawdę wygląda to obiecujaco.
Robredo @1,12 ✅ 6-3 6-4✅
Hiszpan czujący się jak ryba w wodzie na clayu kontra Australijczyk, który gra na tej nawierzchnii swój najgorszy tenis. Kurs na podbicie
Thiem +1,5 seta @1,48✅3-6 6-3✅
Austriak wygrał dwa Challengery w Monako, dobrze czuje się na tej nawierzchnii, jego rywal ostatnio spuscil nogę z gazu i nie gra tak dobrze jak wcześniej, szanse na seta jak najbardziej są.
Roger-Vasselin +1,5 seta @1,70⛔6-7 2-6⛔

Oboje ostatnio grają kiepsko, ale Francuz wygrał spacerkiem z osiągającym dobre wyniki w tym sezonie Beckiem, oddając mu tylko 4 gemy. Myślę, że może powalczyć nawet o zwycięstwo.
Bautista +1,5 seta @1,39 ✅ 1-6 6-4✅
Miałem grać czysty win, ale zachowawczo dodam handi setowe, Japończyk gra pierwszy mecz na clayu, wraca po kontuzji, Bautista natomiast popełnił mało UE w ostatnich meczach.
Suarez Navarro @1,55 ✅ 6-0 6-4✅
Jankovic @1,20 ✅ 2-6 7-6 6-3✅
Roxi dla Ciebie, z fona pisałem, wybacz, że tak krótko:)
Wszystko łączę w kilka AKO i dorzucam jedno całościowe po kursie @10,05 Polecam również granie singlów.

Otrzymane punkty reputacji: +5
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Panowie suche typy wyladuja w koszu...
Dolgopolov - Montanes 1.56 3/10 pinn ⛔ heh kto sledzil ten wie co i jak ;)
Zupelnie inna liga, Montanes zbliza sie do konca kariery i jesli cokolwiek wygrywa to raczej w challenger tour. Marny sezon, sporo wtop, ciagle probuje wieksze imprezy a tam szybko przegrywa. Wiadomo jak jest z Dolgopolovem, nigdy nikt nie wie co mu strzeli do glowy, ponizej 1.50 nigdy go nie ruszam, tu jest na styk ale zeby z Montanesem przegrac... jedynie co tu smierdzi to to, ze Albert Gospodarz. Umiejetnosci czysto sportowe to nie ma co nawet komentowac, Ukrainiec 3 klasy wyzej. Przypomne, ze Dolgopolov pokonal w tym sezonie Stasia Wawrinke, Rafe Nadala, Fabio Fogniniego, Milosa Raonica, Nicolasa Almagro, Davida Ferrera no to samo mowi za siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +15
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Bucharest:
???? Berlocq C. - Seppi A.
Seppi A. ::: 2,23 ::: Pinnacle ::: 3/10
Ten kurs to moim zdaniem nieporozumienie. H2H 1:1 i raz wygrał właśnie w tym roku Carlos na Davis Cupie w Argentynie. To było dawno bo na początku lutego. Teraz sytuacja jest zupełnie odmienna, Berlocq nie przekonuje mnie swoją grą, przegrywa bardzo dużo meczy w tym sezonie i to na nawierzchni ziemnej.
Włoch Seppi również nie zachwyca, ale w Monte-Carlo w końcu coś w nim drgnęło. Dwa dobre i pewne zwycięstwa nad Youzhnym i solidnym Andujarem przynajmniej w mojej opinii stawiają Andreasa w tym meczu jako faworyta.
Wynik: 6:0 2:6 7:6(4) ⛔ ????
ATP Barcelona:
???? Bautista-Agut R. - Nishikori K.
Bautista-Agut R. ::: 1,95 ::: Pinnacle ::: 3/10
Japończyk po dobrym występie w Miami, gdzie poddał półfinałowy mecz z Djokovicem od tego czasu nie rozegrał ani jednego meczu. Dla niego będzie to pierwszy w tym roku mecz rozegrany na nawierzchni ziemnej.
Bautista-Agut w tym sezonie gra całkiem nieźle, o czym już wiele razy pisałem. Do tego gra przed własną publicznością, co na pewno go zmotywuje do jeszcze większej walki. Widziałem go ostatnio w meczu z Włochem Fabio Fogininim, niestety zawiodła go psychika, bo pierwszy set miał na widelcu, a w drugim secie dał się przełamać jak dziecko. Myślę, że tutaj w Barcelonie stać go na dobry wynik.
Wynik: 1:6 6:4 3:6 ⛔
???? Paire B. - Golubev A.
Paire B. ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 3/10
Nie będę kłamał, ale nie jestem przekonany co do tego typu, to jednak dam tutaj kolejny raz kredyt zaufania Francuzowi. Rok temu zrobił kilka fajnych wyników na tej nawierzchni, a co do drabinek turniejowych nie miał po prostu szczęścia i musiał najczęściej kończyć turnieje na II rundzie. Zatrzymywali go najlepsi.
Golubev to moim zdaniem zwykły przeciętniak z poziomu Challenger, czasami zrobi dobry wynik (pokonanie Wawrinki na Davis Cupie WTF?!), ale tak to zazwyczaj kończy się jak wystawia w tenisie kursy po 10, 15 czy 25 (patrz Tsonga na Davis Cupie z Gojowczykiem).
Paire powinien ten mecz spokojnie wygrać, ostatnio wygrał z Montanesem i też z nim przegrał. Warto dodać, że Albert to typowy &quot;ziemniak&quot;, żeby nie powiedzieć &quot;kartofel&quot;. W Casablance Francuz przegrał z Garcią-Lopezem, ale kto śledzi tenis ten wie, że to właśnie on wygrał w tym roku turniej w Maroko.
Wynik: 4:6 1:5 ⛔
???? KOMPLET :browar565:

Otrzymane punkty reputacji: +3
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Grannoles-Pujol Marcel 1.68
Hiszpan gra na swoich śmieciach. W pierwszej rundzie miał wolny los, a tutaj jako rywala dostaje młodziaka Thiema, który wczoraj pokonał dziadzie Radzia. Dlaczego stawiam na Hiszpana? Przecież Thiem jest naprawdę zdolny i niebezpieczny. Hiszpan rozegrał przyzwoity mecz w Monte Carlo z Dimitrovem, po za tym ostatnio dobry turniej w Casablance. Mega atutem Marcela jest fakt iż gra u siebie w Barcelonie w swoim rodzimym mieście. Thiem zrobił ogromny postęp, ale chociażby porażka z Mahutem pokazuje że nie jest to jeszcze zawodnik regularny. Wczoraj Radzio też miał sporo okazji do przełamania, w drugim secie prowadził jednym przełamaniem ale cóż wiek też robi swoje. Doświadczenie, Miejsce po stronie Hiszpana, do tego dobry występ w Casablance, to skłania mnie do postawienia na Hiszpana, po moim zdaniem bardzo atrakcyjnym kursie.

Paire 1.68 pinnacle to jest hańba w jaki sposób francuz podchodzi do meczy, ale niech dalej mają wysokie wpisowe to ciągle tak będzie
Cóż każdy wie jakim chimerycznym zawodnikiem jest Francuz... wspaniała technika,ale zamiast walki na korcie Paire częściej wybiera pajacowanie....a szkoda bo naprawdę to świetny zawodnik. Po ostatnich niepowodzeniach uważam że pokaże się z lepszej strony dziś. Rywal Golubev nie jest wybitnym graczem, jednak w końcu udało mu się znowu zagościć w top 100. Moim zdaniem Golubev to jednak jak narazie poziom chalanger i jeżeli tylko Francuz podejdzie do tego meczu poważnie to wygra. Kazach w tym roku pokonuje tylko zdecydowanie słabszych rywali.

Otrzymane punkty reputacji: +1
oskarx 41

oskarx

Użytkownik
Ktoś wie coś więcej na temat meczu Tursunov - Cervantes i dlaczego kurs na Tursunova jest aż 1.44 ?

Kim jest Cervantes i dlaczego Dimitry nie jest zdecydowanym faworytem, jeśli ostatnio naprawdę jest w formie, chociażby na podstawie meczów z Federerem i Berdychem?

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Hiszpan w 2012 zapowiadał się na zawodnika top 100 , dobra gra na wimbledonie, dobra gra w chalangerach, ale wszystko zepsuly kontuzje. Teraz o powrót będzie ciężko, ale jak widać po wczorajszym meczu z ukraincem forma nie jest taka zła. Wszystko moim zdaniem będzie zależeć od Rosjanina.
kto interesuje się tenisem od chociaż tych 2-3 lat ten na pewno kojarzy Hiszpana, pamiętam że grał w 2 rundzie kwalifikacji do French open z naszym Janowiczem i przegrał.

oskarx 41

oskarx

Użytkownik
Dzieki wielkie za info. Wydaje mi się, że Nedovyesov to nie jest żaden zawodnik, który mógłby sprawdzić jego formę, i jeśli Tursunov zagra tak jak to robił ostatnio, to Hiszpanowi gra u siebie nie pomoże. A jeśli rzeczywiście borykał się z tyloma kontuzjami oraz jego ostatnie wyniki w turniejach niższej rangi, w których męczył się w kilku trzysetówkach z nijakimi tenisistami nie pomagają ocenić czy tak naprawdę jest w stanie ugrać coś na arenie ATP to idę zdecydowanie w stronę Tursunova.

???? D. Tursunov - I. Cervantes-Huegun | 1 | 1.4 7:5 0:6

Dodam jeszcze typ na Marcela Granollersa-Pujol , który ostatnio mimo przegranej z Dimitrovem naprawdę wykazał się niesamowitą grą kątową, rozrzucał sprawnego bułgara po korcie, wykonywał niezłe dropshoty, konstruował ciekawie rozplanowane z głową akcje. Pozwala mi to wysunąć wniosek, że gra u siebie pomoże mu ze zdwojoną siła ograć również utalentowanego młodego Thiema, który w przeciwieństwie do Dimitrova musi jeszcze zagrać parę, paręnaście turniejów, żeby na stałe zawitać do drugich, trzecich rund ATP. Tak jak to kolega wyżej powiedział, mecz z Mahutem pokazał, że nie zawsze talent wiąże się z dobrymi , stałymi potwierdzającymi umiejętności wynikami, dlatego:

???? D. Thiem - M. Granollers-Pujol | 2 | 1.57 3:6

borys91 60

borys91

Użytkownik
Granollers-Pujol M./Lopez M. - Kubot L./Lindstedt R. - ledwie dwa rozegrane gemy i krecz jednego z Hiszpanów ZWROT
Pierwsza runda turnieju deblistów w Barcelonie, a w niej pojedynek par, które ostatnio nie schodziły z kortu w najlepszych nastrojach. Hiszpanie pozostają bez zwycięstwa od 3 meczy, niemniej jednak przegrali w ostatnim czasie dwukrotnie z będącą w znakomitej formie parą Cabal J.S./Farah R., co na pewno wstydu nie przynosi. Polak i jego partner w Monte Carlo ugrali zaledwie 3 gemy, a po formie jaką prezentowali na początku roku nie ma śladu i jutro nie wróżę im wygranej. Jak wiadomo Hiszpanie na nawierzchni ziemnej czują się jak ryby w wodzie, ponadto w ubiegłym roku dotarli w Barcelonie do półfinału i na pewno zrobią wszystko, by te punkty obronić. Na uwagę zasługuje także fakt, który moim zdaniem będzie mieć jutro znaczenie. Marcel i Marc urodzili się w Barcelonie, tutaj także trenują i bardzo lubią turniej w &quot;swoim&quot; mieście, bo od kiedy grają razem notowali tutaj finał w 2012 i półfinał przed rokiem o czym już wspomniałem. Dla mnie Hiszpańska para powinna spokojnie poradzić sobie z Kubotem i Lindstedtem. Kursy wystawione przez buki na to zdarzenie wahają się od 1.50 do 1.60 .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom