>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Auckland & Sydney, 12.01.2009 - 17.01.2009

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Heineken Open

Auckland, New Zealand
January 12 - January 17, 2009
Rozmiar drabinki: S-28 D-16,
Nagrody: $480,750,
Nawierzchnia: Hard
Strona www : www.heinekenopen.co.nz

2008 Singles Final:
[7] P Kohlschreiber (GER) d [4] J Ferrero (ESP) 76(4) 75
2008 Doubles Final:
Horna/Monaco d Malisse/Melzer 64 36 10-7

Bardzo ciekawy turniej odbędzie się w Auckland. Obsada turnieju troszkę słabsza od Sydney, ale pula nagród taka sama. Na pewno więc każdy z zawodników będzie sobie żyły wypruwał, bo taka szansa na teoretycznie łatwą dużą kasę zdarza się rzadko. Ale jak mówię, jest to czyta teoria, gdyż będziemy mogli tu oglądać wielu młodych, utalentowanych graczy, głodnych sukcesu. O kim mowa? Między innymi o rozstawionym z jedynką Juanie Martinie Del Potro, rewelacji ostatniego sezonu. Podejrzewam że jego ogromny talent nadal będzie się rozwijał i ten chłopak już za rok-dwa będzie walczył i czołowe miejsca w rankingu ATP. Kolejnymi młodymi wilkami są Ernests Gulbis, Kei Nishikori ( o ile kontuzja nadgarstka nie będzie zbytnio doskwierała ), Steve Darcis. Ciekawe jak zaprezentują się doświadczeni Hiszpanie - Juan Carlos Ferrero ( nie spodziewam się po nim za wiele ) i David Ferrer, który nie raz pokazał, że potrafi utrzeć nosa zawodnikom lepiej predysponowanym do gry na hardzie. Do grona pretendentów do zwycięstwa dołączyłbym Szweda Soderlinga, nieźle prezentującego się w poprzednich turniejach, oraz niezwykle groźnego Kohlschreibera. Jak będzie - zobaczymy.

Medibank International
Sydney, Australia January 12 - January 17, 2009 Rozmiar drabinki : S-28 D-16 Nagrody : $484,750 Nawierzchnia : Hard Strona www : www.medibankinternational.com.au

2008 Singles Final:
D Tursunov (RUS) d [WC] C Guccione (AUS) 76(3) 76(4)
2008 Doubles Final:
Gasquet/Tsonga d [1] Bryan/Bryan 46 64 11-9

W Sydney mamy do czynienia z bardzo mocno obsadzonym turniejem. Na tydzień przed Australian Open swoją formę sprawdzać będą Novak Djokovic, który kompletnie zawiódł w pierwszym tygodniu rozgrywek, a także Jo-Wilfried Tsonga, David Nalbandian, &quot;Hopmanowcy&quot; Lleyton Hewitt i Gilles Simon, a także cała masa innych ciekawych zawodników. Ze spotkań pierwszej rundy 3 od razu zwracają na siebie uwagę. Z punktu widzenia bumacherki może są średnio ciekawe, bo wytypować zwycięzcy tak łatwo nie będzie. Konkretnie chodzi mi o spotkania Felka Lopeza z Jarkko Nieminenem, Ryśka Gasqueta z nieprzewidywalnym Tursunovem i mecz Tomasa Berdycha z reprezntantem godspodarzy Chrisem Guccione. Kangur jest zawsze groźny na &quot;swoich&quot;, szybkich kortach i może pokusić się o jakiś dobry wynik. Bardzo ciekawy jestem jaką formę zaprezentuję wspomniany wyżej Hewitt. Mam nadzieję, że sezon dla niego będzie udany i pokaże wszystkim nowym fanom tenisa, co jeszcze parę lat temu wyprawiał na kortach.
Powodzenia w typowaniu!
Pamietajcie, że wielu zawodników traktuje te zawody tylko jako przetarcie przed Australian Open. Dlatego mogą zdarzyć się różne dziwne rozstrzygnięcia.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Lleyton Hewitt - Julien Benneteau 1 1,45
Nie będę porównywał stylu gry obydwóch zawodników. Punkt zaczepienia jest inny. Tak naprawdę, chodzi tylko o osobę Hewitta. Sydney to dla niego miejsce magiczne. Na 8 występów, wygrywał tam 4-krotnie (w latach 2000,2001,2004,2005), a łączny bilans pojedynków to 26-4.
Ktoś powie, to tylko historia. Widziałem Lleyta dwukrotnie w zeszłym tygodniu w Hopman Cup. Obydwa pojedynki zakończył zwycięstwem. Najpierw zdobył skalp Kiefera, potem Hrbatego. Tylko w turnieju pokazowym? Mecz przeciwko Domino, który prezentował się jak za dawnych dobrych lat, to była prawdziwa, ponad 3 godzinna wojna na wyniszczenie.
Widać symptomy, że nękany kontuzjami Rusty, chce na nowo być na ustach wszystkich.

czechmar 0

czechmar

Użytkownik
Witam w nowym sezonie 2009
Oto moje analizy meczów na dzisiaj zanim ktoś zacznie mnie krytykować niech poda swoje analizy i szanse swoich typów, jeśli moje analizy zostaną skasowane to znaczy że nie potrzebne są moje wyliczenia i nie będę się udzielał na forum...
Pozdrawiam wszystkich

12,01,09 Melzer 2,100; 500,00 zł 47,79%
12,01,09 Starace 2,850; 250,00 zł 39,20%
12,01,09 Lopez 2,290; 500,00 zł 48,03%
12,01,09 Gremelmayr 2,700; 250,00 zł 40,21%
12,01,09 Ancic 1,625; 1 500,00 zł 67,35%
12,01,09 Andreev 1,417; 500,00 zł 72,48%
12,01,09 Querrey 1,141; 500,00 zł 97,41%
12,01,09 Ginepri 1,100; 500,00 zł 95,25%
12,01,09 Troicki 1,654; 1 000,00 zł 68,45%

EDIt/Prasa - Tego posta nie kasuje w celach edukacyjnych. Wyliczenia procentowe to matematyka nie analizy, więc tego w dziale nie akceptujemy.

Jak skasujesz to już tej matematyki nie zobaczysz w tym roku, czy aż tak zawdza ci ten jeden post dziennie?

Oki doki widzę że skasowałeś moje analizy w WTA w takim razie to był ostatni post jaki napisałem Pozdro

F 0

filweb

Forum VIP
cześć. pamiętam ostatni Wimbledon, kiedy zamieściłeś podobne analizy i analizując ówczesny stosunek forumowiczów do Ciebie nie można powiedzieć, abyś był tutaj ulubieńcem ????
nawiązując do typów - ok, masz może jakieś uzasadnienie takiej selekcji? korzystasz ze statystyk, czy może telefonicznej wróżki? Dodatkowo uważam, że aby określić kwoty swoich wyborów powinieneś używać jakiś zamienników, najlepiej jednostek. Pamiętaj , że to forum czytają młodsi, kilkunastoletni użytkownicy i niekoniecznie należy pokazywać jakich my używamy stawek.
Na koniec dodam, że stawianie 1500 pln w jakichkolwiek okolicznościach na Ancica na hardzie to kiepski pomysł. Xavier Malisse to solidny gracz, chociaż oczywiście życzę Ci jak najlepiej.
Pozdrawiam

asiek297 5

asiek297

Użytkownik
Witam wszystkich na początku sezonu tenisowego. Niekiedy będę wrzucał typy, komentował. Oczekuje komentarzy od Was. Życzę udanego sezonu i wysokich wygranych ????
I kupon:
PHM - Seppi 1 1,533 ✅
Niezły występ Francuza w Adelajdzie. Wyeliminowanie m.in Nishikori&#39;ego, Gulbisa - pogromcy Djokovica. Ostatecznie SF i porażka z rewalacyjnym Verdasco. Seppi - druga runda w Doha - gładka przegrana z Fedem. Gra słaba. H2H zdecydowanie na korzyść Mathieu: 3-0. Kurs kuszący. Warto grać.
Nishikori - Juan Carlos Ferrero 1 1,833 Unieważniony ????
Najbardziej ryzykowny typ spośród wymienionych. Kei zdecydowanie pnie się w góre w rankingu. QF w Adelajdzie. Zwycięstwo z Berdychem. Dla Hiszpana to drugi mecz w tym roku. Przed tygodniem przegrał z Serrą. Francuzem, który podobnie jak on najlepiej czuje się na mączce. To zdecydowanie świadczy na jego niekorzyść. Lubiący szybką grę Nishikori powinien zwyciężyć.
Gasquet - Tursunov 1 1,444 ✅
O ten mecz mam spore obawy. Gasquet zaczął nadspodziewanie dobrze od półfinału z Adelajdu a Tursunov kompromitująca porażka z Aleksandrem Peyą w Doha. Z racji, że te turnieje to sprawdzian przed AO to Dima za wszelką cenę będzie chciał sobie udowodnić że potrafi wygrywać a Rysiek swoje zrobił. H2H: 4-1 Tursunov. Jednak umiejętności i obecna dyspozycja na korzyść Francuza i to licze.
Hewitt - Benneteau 1 1,444 ✅
Kolejny Francuz. Ten to mnie zawiódł niezliczoną ilość razy a to niespodziewanym zwycięstwem a to porażką. ???? Hewitt wraca po kontuzji. W Pucharze Hopmana grał przyzwoicie. Motywacje do gry ma znacznie większą bo jest u siebie w Australii. Julien przed tygodniem w rodzinnym mieście Lleytona dostarł do 2 rundy w ktorej przegrał z Soderlingiem.

M 0

mardock

Użytkownik
Nishikori - Juan Carlos Ferrero
Tak jak wspomniałeś, ten mecz jest dość ryzykowny. Powiem szczerze, że mi intuicja podpowiada by stawiać na Japończyka, ale co innego mówi rozsądek. Nishikori całkiem przyzwoicie zaprezentował się w poprzednim turnieju, przegrywając z dobrze dysponowanym Mathieu. Co do Hiszpana, to nie jestem tutaj przekonany. Przegrał pierwszy mecz z Serrą, to prawda, że Hard to nie jego nawierzchnia, no ale nie należy ominąć małego szczegółu, jakim jest to, ze Hiszpan w zeszłym roku doszedł w tym turnieju do finału, co prawda przegrał, ale po walce z Niemcem Kohlschreiberem. Kursy są wyrównane. Dla mnie jest to zakład no bet.
A co do meczu Tursunowa z Gasquetem, to powiem szczerze, że zawsze miałem problem z trafną oceną formy i szansy wygrania meczu przez Rosjanina. Dla mnie to bardzo trudny zawodnik do typowania. Może z każdym zawodnikiem niespodziewanie przegrać, ale też niespodziewanie wygrać, co może być zwiastunem zbliżającej się dobrej formy, choć niekoniecznie. Należy pamiętać, że Rosjanin wygrał przed rokiem ten turniej, o czym na pewno pamięta i jestem przekonany, że spróbuje udowodnić, że potrafi dobrze grać. Jaki będzie efekt to zobaczymy. Ja bym tutaj skłaniał się jednak ku Francuzowi, choć wszystko zależy od podejścia zawodników w tym meczu. Nie należy zapominać, że to turniej przed samym AO i dla niektórych może to być tylko przetarcie przed tym turniejem .

M 0

mlody16

Użytkownik
Robredo T. - Melzer J. 2 1,95

Dość zawyżony kurs na Austriaka. Przede wszystkim przemawia za nim nawierzchnia, z pewnością on z tych dwóch zawodników lepiej czuje się na twardej nawierzchni. Robredo zawsze najlepiej wypadał na wolnej mączce,na betonie radził sobie w kratkę. Melzer dysponuje świetnym, mocno bitym pierwszym serwisem. Świetnie czuje się przy siatce, jest niezmiernie szybkim i zwinnym tenisistą. W H2H 3-3. Obaj panowie swoich ostatnich występów nie mogą zaliczyć do udanych. Robredo przegrał w Brisbane z Verdasco, Melzer w tym samym turnieju z Serrą. Mecz zapowiada się na bardzo zacięty, w mojej opinii lekkim faworytem jest Austriak.

Llodra M. - Gremelmayr D. 1 1.45

Tutaj nie mam wątpliwości. Górą powinien być Francuz Llodra. Michael na tej nawierzchni radzi sobie bardzo dobrze. Dysponuje znakomitym serwisem, doskonale radzi sobie przy sieci. Wielu zawodników mając za przeciwnika pana Llodre boi się właśnie jego szybkiej, błyskawicznej gry przy siatce. Gremelmayr potrafi zaskoczyć, w tym meczu będzie mu jednak bardzo ciężko o zwycięstwo.

gusto 695

gusto

Forum VIP
K.Nishikori-J.C.Ferrero 1 1,75 krecz ⛔
Dla mnie nie jest to ryzykowny typ a po prostu ładny kurs do zagrania. Kei imponuje mi pod wieloma względami. Oglądałem jego prawie cały mecz z Mathieu i pokazał w nim sie naprawdę dobrze. Chyba Olisadebe7 wspomniał w zeszłym tygodniu, że PMH to taka tenisowa ściana, solidny zawodnik. Na jego tle młodziutki Japończyk naprawdę często błyszczał, jednak w wielu akcjach brakowało zimnej krwi, doświadczenia i cwaniactwa. Kei mimo niezbyt dużego wzrostu ma dobry serwis. Potrafi często zmieniać rytm gry. Być może z Francuzem zbyt często niepotrzebnie podchodził do siatki, to go zgubiło. Jeśli wyciągnie, a myślę, że wyciągnie wnioski ze swojej ostatniej porażki, to nie powinien mieć problemu z doświadczonym Hiszpanem.

M.Ancic-X.Malisse 1 1,5 ✅
Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że Ancic to mój ulubieniec. Przeciw ulubieńcom nie zwykłem stawiać, zresztą tu nie ma podstaw żeby grać przeciwko Super Mario. Malisse jest już cieniem zawodnika, który potrafił zaskoczyć jeszcze dwa, trzy sezony temu. Zeszły sezon kompletnie nieudany. Mario też niezbyt dobrze w zeszłym roku. Szkoda trochę CHorwata, bo kontucja której nabawił się pływając na skuterze wodnym być może zaprzepaściła jego ogromna karierę. Mario błysnął kilka lat temu, chyba 8, pokonujac po wspaniałym meczu w Wimbledonie samego Federera. Potem miał kilka dobrych sezonów, jendak o ile dobrze pamiętam, dwa lata temu miał wypadek własnie podczas jpływania skuterem wodnym. Mario wraca i wierzę, że już w tym sezonie napsuje krwi, nie tylko na trawie, ale i na hardzie i cegle. Jest to bardzo uniwerslany zawodnik. Mimo swojego pokażnego wzrostu potrafi biegać po korcie i grać nad wyraz finezyjnie. Nie powinien mieć problemów z Malisse.

M.Fyrstenberg/M.Matkowski-J.Murray/D.Vemic 1 1,52 ✅
Cóż tu można napisać. Po falstarcie w pierwszym tegorocznym turnieju, nasz najbardziej utytułowany debel będzie chciał się zrehabilitować i pokazać, że to by tylko wypadek przy pracy. Może wezmą przeykład z żeńskiego debla Jans?Rosolska, które prawie wygrały turniej w Brisbane. Zabrakło chyba zimnej krwi. Frytka i Matka sa bardzo doswiadczeni i znaja się jak łyse konie. Właśnie zgranie na pewno będzie ich atutem w pojedynku z Murrayem i Vemicie, którzy na pewno nie grają ze sobą tak dgo jak Polacy, powiem więcej, ten debel gra razem od niedawna, nie wiem czy nie od tego sezonu.

kursy z betguna

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Phillip Kohlschreiber - Dominik Hrbaty
typ: 2
kurs: 2.7
Słowak po kilku latach kiepskiej gry i takich wyników, przeżywa prawdziwy renesans formy i z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej. Niemiec natomiast popadł w nijakość, gra tak jak zwykle - przeciętnie, ale dość skutecznie. Atutem Dominika jest na pewno doświadczenie, a przy wyrównanym poziomie zawodników może mieć największe znaczenie. Ostatni mecz między tymi graczami został rozegrany nieco ponad rok temu i zakończył się zwycięstwem Hrbatego. Tak będzie i tym razem ????

M 0

mardock

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą ???? Uważam, że warto zagrać na Słowaka, nie powiem, że zaryzykować bo taki wysoki kurs. Tym bardziej to powinno zachęcić. Słowak rozegrał dobre spotkania w Pucharze Hopmana, natomiast Niemiec, no cóż Federer dał mu pograć trochę, ale gdyby się przyłożył to mecz byłby bez historii. Ale jak to Roger, z nim nigdy nie wiadomo ???? . Nie przekreślam Niemca w żadnym wypadku, doceniam jego klasę, ale w tym meczu uważam, że jeżeli Słowak zagra na takim samym poziomie, jak w pucharze Hopmana to górą będzie właśnie Hrbaty.

marques 0

marques

Użytkownik
To jest początek sezonu wiec nie radze tak bardzo napalać się na gre na niektórych zawodników. Również myślę na grą na Herbatego ale Kohlshreiber to na prawdę niezły zawodnik i pokazywał to nie tylko w meczu z Federerem tylko przez całą drugą część poprzedniego sezonu. Słowak w HC co prawda grał bardzo dobrze ale jednak były to rozgrywki w których reprezentował swój kraj i kto wie czy nie było to dla niego ważniejsze niż gra w turnieju niższej rangi i to przed AO zważając na jego wiek a co za tym idzie podatność na kontuzje/zmęczenie. Ciekaw jestem formy Hewitta i szczerze życze mu wymarzonej powtórki do czołowej 10 rankingu ale o to może być mu bardzo trudno. Niewiadomą jest też forma Fisha. Jutro zagra z Tipsarevicem i liczę że pokarze się z dobrej strony. Ciekawie zapowiada się typ na Gasqueta który co prawda nie wygrał ostatnio ze Stepankiem &#39;&#39;wygranego&#39;&#39; meczu ale głowa czy jak kto woli koncentracja nigdy nie była jego mocną stroną ale jakoś z tenisistami pokroju Tursunova (nic nie ujmując Rosjaninowi) sobie radził. Zapowiada się ciekawy tydzień ale z poważnym typowaniem poczekajmy do Australian Open.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Hanescu V. - Monaco J. 1 1,60

Wielu skreslilo Rumuna juz w turnieju w Doha i choc wielkim specjalista od tenisa nie jestem to jednak potwierdzily sie moje slowa - Hanescu trzyma swoj poziom ponizej ktorego nie schodzi. Zagral bardzo dobre zawody przegrywajac dopiero w cweircfinale z Roddickiem ale nie czarujmy sie to jeszcze nie ta liga dla Victora. Jak na poczatek roku bardzo udany start. Tym bardziej ze jak juz Prasa napisal przy okazji wczesniejszego turnieju hard to nie jest nawierzchnia ktora Rumun jakos szczegolnei lubi. Ma na koncie kilka wygranych turniejow i zdecydowana wiekszosc z nich byla rozgrywana na clayu. Hanescu jakiegos specjalnie silnego serwisu nie posiada, jest wstanie poslac w meczu kilka asow ale to wszystko na co go stac. Przy rywalu ktory rowniez nie posiada bardzo dobrego serwisu jest wstanie szybko zdominowac mecz, jak chocby zrobil to z Youzhnym. W meczu z Roddickiem staral sie dotrzymywac tempa rywalowi ale gdy ktos posyla 13 asow w meczu to nie ma sily by go zatrzymac. Przeciwnikiem wysokiego Victora bedzie Monaco ktorego kiedys darzylem szacunkiem ale od pewnego czasu sie to zmienilo. W koncowce poprzedniego sezonu przegrywal praktycznie wszystko choc poczatek roku nie zapowiadal ze tak slabo skonczy. W Auckland dotarl do polfinalu gdzie ugral zaledwie 3 gemy z Kohlschreiberem a przygode z Australian Open zakonczyl w III rundzie do ktorej i tak dotarl &#39;w bolach&#39; a co i tak jest jego najwiekszym sukcesem w historii wystepow w AO. Serwis nei szczegolny, gra pod siatka podobnie wiec mysle ze Hanescu wiekszych problemow z rywalem miec nie bedzie. 2H2 na korzysc Rumuna ale mecz byl rozgrywany juz dawno (6:7 6:4 7:5).

A 0

a-rod

Użytkownik
Jak dla mnie to Hanescu owszem, prezentuje dość równą formę jeszcze z tamtego sezonu, jednak Monaco to dla mnie zbyt nieprzewidywalny gracz, żeby na początku sezonu grać przeciw niemu, akurat na Rumuna.
Poza tym ten mecz, który Hanescu z nim dawno temu wygrał grali na clay&#39;u. NO BET
p.s. ale powodzenia :spokodfhgfh:

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ponad 1.70 na Hanescu czemu nie chociaż patrząc na wyniki od początku
sezonu to pewnie każdy wynik jest możliwy, tenis to loteria do obstawiania obecnie.
Rumun ostatnio nie ma większych problemów ze zdrowiem więc mnie nie dziwią dobre
wyniki bo to naprawde dobry gracz i zawsze hamowały jego kariere kontuzje. Monaco
zawsze lepszy na wolnych kortach. Poprzedni tydzień udany w wykonaniu Viktora
(Troicki i Youzhny bez straty seta). Na pewno lepszy serwis i atak Hanescu 3/10.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Też myślę że Hanescu ma dziś większe szanse niż Monaco, zapracował sobie na to zaufanie poprzednim turniejem, w poprzednim sezonie bym na niego nie obstawił, ale dziś, czemu nie?

haggard 0

haggard

Użytkownik
Mathieu P.-H. - Seppi A. 1 @ 1,53

Mathieu bardzo dobry turniej w Brisbane, doszedł do półfinału, po drodze pokonując m.in. Gulbisa, Nishikoriego. Seppi porażka w 2 rundzie z Federerem. Obaj nie grają zbyt ładnie dla oka, są to raczej gracze typu &#39;przebić na 2 stronę&#39;, jednak więcej atutów widzę po stronie Francuza. Mocny forehand, niezły serwis. Sprawa jest prosta - jest u Paula forma, są wyniki. Forma jest, H2H 3-0 + nawierzchnia, na której Włoch nie czuję się pewnie. Będzie dobrze.

Fish M. - Tipsarevic J. 1 @ 1,75

Rybka nie najlepiej rozpoczął tegoroczny sezon. Porażka w 1 rundzie z Melzerem(choć walczył, 4-6 6-4 6-7). Tipsar ćwierćfinał w Chennai, porażka z Ciliciem. Myślę, że Mardy będzie walczył na 100%, z pewnością chciałby coś pograć przed AO. Na pewno stać go na zwycięstwo, Janek czasami lubi odpuszczać, nie twierdzę oczywiście, że tak będzie w tym przypadku, ale jeśli nawet zagra na swoim poziomie, to Fish spokojnie jest w stanie go pokonać. W ub. sezonie pokazał już jak potrafi grać na hardzie, forma przed AO musi rosnąć.

T. Berdych - C. Guccione Over 22,5 @ 1,80

Tomek przegrał ostatnio w 2 rundzie z Nishikorim, grając słabiutko. Dużo błędów i zupełnie bez pomysłu na akcje. Guccione można pochwalić jedynie za serwis, który posiada naprawdę mocny ;-) Australijczyk musi próbować złapać jakąś formę przed AO. Panowie równo rok temu(bez 2 dni) rozegrali tutaj pojedynek, z którego zwycięsko - co ciekawe - wyszedł Guccione (4-6 7-6 6-4). Myślę, że powtórka jest jak najbardziej możliwa, ale ja celuję w over. Jak wspomniałem, mocne podanie &#39;rudego kojota&#39; sprawia, że Czechowi będzie trudno go przełamać i nawet w przypadku porażki (4-6 6-7) over jest możliwy.

R. Gasquet - D. Tursunov @ 2 2,35

W tym meczu czuję &#39;2&#39;. Po Tursunovie w zasadzie nie wiadomo czego się spodziewać, a to zagra świetny mecz/turniej, a to odpadnie w 1 meczu. To drugie pokazał już w tym sezonie, przegrywając z Peya w zeszłym tygodniu. Gasquet z kolei dobry turniej, porażka dopiero ze Stepankiem(ciekawy mecz.. ). Jakoś widzi mi się tu win Ruska, dodatkowo H2H 4-1, rok temu w Sydney górą po 3 setach był Dmitry i powtórka jak najbardziej możliwa. Widać mocnemu, twardo grającemu Ruskowi, techniczny styl Rycha leży.

Bopanna R./Coetzee J. - Almagro N./Navarro Pastor I. 1 @ 1,55

Bopanna i Coetzee to typowi debliści, z wyboru. Hiszpanie w deblu występują rzadziej, w dodatku bez specjalnych sukcesów. Nie ma co się zbytnio rozczulać nad tym typem. Nawierzchnia korzystniejsza dla Bop/Coe + doświadczenie w grze podwójnej powinno wystarczyć na pokonanie Hiszpanów.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Hewitt L. - Benneteau J 1 1,5

▶ Leyton powraca na swiatowe korty jak sam mowi jego celem na ten sezon jest awans do TOP 10,w poprzednim tygodniu nie grywal w Brisbane czy tez Doha lecz rezprezentowal swoj kraj w Pucharze Hopmana w ktorym zapreznetowal sie bardzo dobrze wygral dwa mecze z Kieferem i Hrbatym a raz przegral dosc gladko z Blakiem,Benetu natomiast w zeszlym tygodniu gral w Brisbrane rezultat jaki osiagnal dosc mizerny zaledwie druga rudna,zreszta juz w pierwszej blisko wyeliminowania go byl Ginepri,Mysle ze Leyton to spotkanie rozstrzygnie w dwoch setach widac ze jest w niezlej formie dodatkowo zagra u siebie w Australi.

Mathieu P.-H. - Seppi A. 1 1,6

▶ W tym przypadku stawiam na Francuza ktory zagral bardzo dobry turniej w Brisbane gdzie doszedl az do polfinaly po drodze pokonujac takich graczy jak Gulbis czy Nikoshiri dopiero w polfinale przegral z Verdasco,Seppi natomiast zawital do Doha gdzie nie zawital zbyt dlugo w pierwszej rundzie udalo sie jeszcze wygrac z Gargusiem jednak w pojedynku z Fedrerem Andreas nie mial zadnych szans przegrywajac dwukrotnie 63.Mathieu zeszly sezon sredniawy pewnie byloby by lepiej gdyby nie kontuzje,dobrze czuje sie na hardzie w przeciwienstwie do Wlocha ktory bardziej preferuje korty ziemne.Dodatkowo Francuz ma juz chyba patent na Seppiego grali ze soba trzy razy i trzykrotnie gora byl Mathieu dlatego mysle ze dzis rowniez bedzie podobnie.

Hanescu V. - Monaco J 1 1,77

▶ Obydwaj panowie bardziej preferuja korty ziemne na ktorych czuja sie bardzo dobrze lecz jak pokazal ostatni turniej w Doha Hanescu na hardzie tez zagarc potrafi i to na bardzo przyzwoitym poziomie wygrac gladko z Troickim to moze jeszcze nic ale juz w dwoch setach z Youznym powinno dac do myslenia,jego dzisiejszy rywal Francuz Moncao w tym roku jeszcze nie gral wiec ciezko powiedziec w jakiej jest dyspozycji ale patrzac na poprzedni sezon na kortach twardych grywal bardzo rzadko nawet rzadziej niz Hanescu dlatego patrzac co pokazal Rumun tydzien temu jestem w stanie dzis na niego postawic.

Dodatkowo z turnieju panow mozna sprobowac zagrac Gicquela(1,6) ktory przyzwoicie zaprezentowal sie w meczu z Kaszketem,z dogow sprobowal bym Hrbatego(3,00) ktory bardzo dobrze zaprezntowal sie w Hopmanie dodatkowo H2H 3-1 a kurs jak najbardziej wart ryzyka,do tego zaryzykowal bym na Tipsarevica(2,00) ktory niezle zagral w Chenai w przeciwienstwie do Fisha ktory polegl juz w pierwszej rundzie.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Witajcie.
Jako, że to mój pierwszy post to napiszę słówko wprowadzenia. Tenis to jedyna dyscyplina, na której udaje się jeszcze cokolwiek wygrać. Choć i stosunkowo najłatwiej tu o oszustwa. Przyznam, że gdy zaczynałem, a było to ładnych 10 lat temu o wygraną było zdecydowanie łatwiej. Wiadomo czym to jest spowodowane.
Przyznam, że podział na turnieje WTA i ATP jest dla mnie tutaj na tej stronie nieco sztuczny, bo ja zawsze je na kuponach łącze, no ale jako nowy muszę się do tego dostosować.
Mam nadzieję, że czasem uda nam się razem wygrać. A więc zaczynamy.

Stepanek - Chardy 2 3,05 +

W poprzednim tygodniu od drugiej rundy konsekwentnie na Radka, a dziś przyczaiłem się na jego porażkę. Ma wygrany turniej, za tydzień Australia, więc musiałby być szalony, by męczyć się kolejny tydzień. Choć całkiem możliwe, że turniej potraktuje jako trening - w końcu z Sydney do Melbourne nie jest daleko. Ja jednak wierzę w Chardego. Jest po kwalifikacjach, w tamtym roku zrobił duży postęp, więc na pewno jest w stanie pokonać Czecha.
Do tego Czink z Radwańską - analiza zgodnie z zasadami w dziale WTA. +

Stawka - 300 zł
Do wygrania - 1400 zł

Wygrana - 1100 zł

K 18

klakson

Użytkownik
No i kolega wyżej miał racje Radek Stepanek całkowicie opóścił sobie ten turniej. Ja w tym przypadku mogę stwierdzić jedno. Że nie należy się napalać aż tak strasznie na faworytów ponieważ niektórzy z nich z tego turnieju robią sobie przygotowania do AO i jest kupe niespodzianek. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom