(2/10)
Murray - Davydenko 7/6 6/4
Davydenko +3.5g @ 1.62
Davydenko człowiek któremu zaufałem i myślałem że mnie wyrolował, przy 2/3* w III. secie musiałem wyjść i wtedy liczyłem żeby mecz był do końca zacięty by chociaż Davydenko pokrył handi które grałem, gdy kumpel napisał mi że Davydenko wygrał 6/3 myślałem że pomylił nazwiska jednak nie, farbowanemu Rosjaninowi udało się wygrać nie oglądałem spotkanie lecz wyglądało dla jednych na komedie, dla innych dramat, a przecież na korcie #2 i #9 nie ma kamer?, myślę że farsa to, to że takie ważne mecze muszą rozgrywać tenisiści na Master @ MC, rozumiem pierwsze rundy z ogórkami lecz teraz dopiero zaczyna się gra, zmęczenia na pewno większe po stronie Ruska lecz przecież kontrargumentem jest to że tenisiści grają czasami po dwa spotkania na dzień np. singiel,a później debel to tylko przykład. Denko pokazal ze na serio sie bierze za poczatek sezonu "jego" sezonu, bo oczywiscie mial kontuzję. H2H 4-3 dla Nikolaya gdzie chłopcy całe życie spotykali się na hardzie, nigdy na dywanie, trawie czy tam bardziej cegle. Davydenko jak narazie miał lepszy grajków za sobą Karlović to zawsze, no zawsze może coś zrobić i wygrać jak i Nalbandian, Murray miał Hanescu który też mógł zrobić surprise lecz jednak chyba się spalił, tak samo Fognini z którym dokonczył mecz dzisiaj ale chyba wygrał go w 10. minut bo wstałem o 11. już nie było ich na korcie. Gdyby nie zmęczenie po trzysetówce z Argentyńczykiem zaryzykowałbym wygraną Rosjanina lecz tak to myślę że będzie utrzymywał mecz na styku.
(1/10)
Nadal - Ljubićić 6/3 6/3
Ljubićić +6.5 @ 1.91
Kochany Ljubo gra u "siebie" jak z nut, nie oglądałem tego spotkania lecz nawet przy SP dla Bolelliego walczył dalej i wywalczył breaka powtórnego, gdzie później w TB pokonał Włocha do 2. Mecz trwał 2h czyli tak średnio na jeża, lecz zmęczenie na pewno też było jak u Davydenki, Nadal też grał dzisiaj spotkanie lecz pokonał Lapenttiego szybko i oddał mu tylko 3. gemy. W turnieju oddał tylko 8 gemów lecz z Chelą jak i Lapenttim wysilać się za bardzo nie musiał, chociaż prezentuję bardzo ładny
tenis jak i Ljuba na tym turnieju i myślę że Ljuba będzie chciał pokazać się w tym meczu jak i w poprzednich gdzie grał bardzo dobrze, a że dał zarobić wielokrotnie na tym turnieju mały odłam tej sumy mogę dalej postawić na niego że nie przegra tego spotkania z kretesem.