(1/10)
Kto wygra MC '09?, 1/3 kursu za dotarcie do finału:
Gilles Simon @ 101.00
W tym turnieju stawiam na mojego ulubieńca Francuskiego w roli czarnego konia do zwycięstwa jak i dotarcia do finału MC. Jakby nie patrzeć Francuz nie ma aż takiej trudnej drabinki z osób rozstawionych w turnieju by dotrzeć do półfinału czy finału tego turnieju. W I. ćwiartce mamy
Nadala,
DP jak i
Monfilsa jak i
Stepanka któremu jak tylko pozwala dyspozycja dnia podchodzi bardzo poważnie do Mastersów jak i Szlemów. II. ćwiarta chyba najmocniej obsadzona
Murray,
Davydenko tutaj raczej nie wpisywałbym go lecz jednak myślę że ten turniej weźmie sobie go na poważnie i będzie tego co jesteśmy do tego przyzwyczajeni, z pozostałych został
Nalbandian który jeśli uwierzy w swoje możliwości może ograć każdego bez skrupułów no i został
Cilić z rozstawionych lecz jednak myślę że nic wielkiego tutaj nie ugra ponieważ zbyt słabo i wolno się porusza jak na grę na cegłę myślę że sam serwis mu nie starczy i pożegna się z turniejem dosyć szybko. Przedostatnia ćwiartka myślę że jest bardzo łatwa dla
Verdasco i
Djokovića mógłbym postawić zameldowanie się w finale Serba lecz jednak to nie twarda nawierzchnia no i jestem przyzwyczajony do jego nierównej formy, dodać można jeszcze
Almagro gdzie myślę że jest w stanie przegrać już pierwszy pojedynek z Montanesem i zawsze groźnego jak przystało na Hiszpana na mączce
Ferrera 11-5 lifetime @ MC. No i drabinka gdzie jest mój czarny koń tego turnieju z wszystkimi z tej ćwiartki do tyłu Francuz jest z Kieferem 0-1, Robredo 1-4, 0-3 clay jak i Melzerem 0-1 lecz z tym ostatnim myślę że do półfinału ktoś się upora bynajmniej Seppi lub Fedex, najbardziej boję się właśnie pojedynków na początku z Kieferem chyba że Niemiec przegra z kwalifikantem czy z Robredo w ćwierćfinale który ma dosyć dobry lifetime na MC 6-3 w ostatnich paru latach i zawsze odpada z graczem wyżej rozstawionym, może i jest czas na Hiszpana że przegra z kimś niżej notowanym przed spotkaniem z Simonem, może będzie to już dziś Schuettler. Simon będzie miał na pewno ze sobą kibiców Monako jak to Monako lecz jednak jest to samo co
Francja lecz mają swoją Flagę jak i Hymn i kawałek ziemi, lecz na pewno kibice będą przychodzić wspierać swoich rodaków jak jak Lisnarda i Francuzów między innymi Simona, kolejny argument to, to że jest to pierwszy turnieju dla elity na mączce i nie myślę by #5-#18 miała bardzo prostą drogę i w cuglach wygrywali spotkaniach i zachodzili jak najdalej. Simon od półtora roku na hardach jak i na mączce zrobił bardzo dużo postępów wygrał między innymi turnieje w Bukareszcie '07 i 08' jak i Casablance 07' może to nie poziom
Masters lecz jednak każdy wytrawny kibic tenisa wie jak ważną nawierzchnią dla Francuza jest mączka ceglana, no i jeden z błahych argumentów to, to już trochę wspominała
@Roxa Fedex ma teraz inne sprawy na głowie żonę i dziecko w drodzę dla nich miał przełamać się w Miami lecz jednak poległ z kretesem z trzysetówce z Murrayem, więc dlaczego miałby wygrywać wszystko co popadnie na battlefieldzie Nadala który jest królem od ładnych paru lat, a ostatni raz przegrał seta właśnie ze Szwajcarem w '06. Podsumowując kibice będą z Simonem, atrybuty fizyczne zwinność, szybkość też za Simonem nie jest on klocem który czeka na piłkę, problemy lub inne sprawy na głowie światowej #2, no i oczywiście chęć pokazania i przełamania się Francuza ponieważ nie wygrał tutaj żadnego meczu od dwóch lat, a jednak chyba już zmężniał by piął się w rankingu
ATP coraz wyżej ponieważ na pewno na to zasługuję.
Czy Simon zaskoczy wszystkich podczas turnieju w Monte Carlo?
A z suchych typów na dzisiaj:
Robredo - Schuettler 6/1 6/4
Schuettler +5.5g @ 1.85