A ja bym odradzał ten mecz z 3 powodow
1. Norrie to by duzo blizej wygrania 1 seta w tym meczu niz Zverev. Przy 5-4 dla Brytjczyka Norrie mial pike setowa, a pozniej przy 6-5 dla Brytyjczyka Zverev musial wyciagnac swoje podanie z 0-30 by doprowdzic do tie-breka. Pisanie, ze Norrie w tym meczu nie powalczyl jest nieprawda.
2. Sytuacja w grupie.
Kanada przegrala swoj pierwszy mecz z
USA az 0-3 i szanse na awans do dalszego etapu maja iluzoryczne... Brytyjczycy pokonali w pierwszym meczu Niemcow i wydaje sie teraz z kolei glownymi kandydatami do awansu z grupy.
Ciezko moze byc o motywacje Augerowi, bo Kanada na awans bez szans, a przed chwila Shapovalov przegral swoj mecz otwarcia i to jeszcze bardziej pogrzebalo szanse na awans do kolejnej fazy.
3. Jest jeszcze mecz z Wiednia z konca tamtego sezonu pomiedzy Norrie'm i Augerem. Norrie prowadzil 6-3 6-6 i w maylhc punkatach w tie-breaku 6-3 majac 3 pilki meczowe ... i ten mecz przegral, a wiec on na pewno tego nie zapomnial.
Mimo duzych pieniedzy to niektorzy podchodza do tego turnieju na luzie, bo czasami maja slabszego partnera z reprezentacji singlowo czy deblowo i juz wiedza ze nic z tego nie bedzie (np. taka Gruzja czy
Grecja), lub sytuacja w grupie powoduje ze nie ma szans juz nic ugrac i mozna sie pobawic bardziej gra.
Nie chce typowac na sile i mowic ze wygra jeden czy drugi, zeby ktos nie zarzucil mi szerzenie fermentu, ale ja tu widze co najmniej 2 argumenty, ktore nie zostaly uwzgeldnione, a wydaja sie istotne.